Φινλανδία Φινλανδία: Στην καρδιά του χειμώνα

KostasLia

Member
Μηνύματα
311
Likes
1.742
Επόμενο Ταξίδι
για Βαλκάνια το κόβω
Ταξίδι-Όνειρο
Βιετνάμ
Την σημερινή μας εκδρομή την κλείσαμε από το ξενοδοχείο μας στην τιμή των 70ευρώ το άτομο το προηγούμενο βράδυ.
Θα έπρεπε να βρισκόμαστε κατα τις 11.00 στο κέντρο όπου διοργάνωναν τις εκδρομές αυτές το οποίο απείχε περίπου 5χλμ. από το Sallatunturin Tubat.
Έτσι νύχτα ακόμα, όπως ήταν, ξύπνησα από το χτύπημα της πόρτας. Και δεν ήταν άλλοι από την Ε. και τον Α. που ήρθαν στο δωμάτιο μας να πάρουμε το φτωχό μας πρωινό παρεούλα..
Αφού φάγαμε η παρέα κίνησε με τα πόδια για το κέντρο των εξορμήσεων..Είχαμε ντυθεί κατάλληλα για το κρύο που θα τρώγαμε αλλά η διαδρομή μας αποζημίωσε όλους..με το παραπάνω!!!!!
IMG_3012.JPG

IMG_3090.JPG

Το κέντρο περιείχε κάτι σαν μικρό μουσείο για την χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής, χαζέψαμε λίγο περιμένοντας τους υπόλοιπους που είχαν κλείσει την σημερινή εκδρομή και αφού μαζευτήκαμε μας χώρισαν σε δυο ομάδες και μας ανέβασαν στα έλκυθρα, που τα σέρναν τάρανδοι, να μας πάνε στο σημείο όπου θα περνούσαμε το υπόλοιπο της ημέρας μας. Έπειτα από την μισάωρη περίπου βόλτα μας οι οδηγοί μας σταμάτησαν σε ένα είδους ξέφωτο όπου θα δοκιμάζαμε και τις επιδόσεις μας στο σκι με τους ταρανδους!!!!:bleh::bleh:

IMG_3034.JPG
IMG_3074.JPG


Ήταν η πρώτη φορά που έβλεπα τάρανδο και φυσικά η πρώτη που χαιδευα έναν..
Μας ενημέρωσαν βέβαια να προσέχουμε λίγο τις κινήσεις μας να μην τους ακουμπάμε τα κέρατα και να μην τους αιφνιδιάζουμε πηγαίνωντας από πίσω τους!!! Είναι πολύ μεγαλύτερα ζώα από ότι πίστευα και πολύ ήσυχα εώς και τεμπέλικα γιαυτό και μου έκανε εντύπωση το πόσο γρήγορα μπορούν και τρέχουν!!
Τα μάτια τους είναι τόσο εκφραστικά λες και κοιτάζεις άνθρωπο και αυτός ήταν και ο λόγος που είπαμε μεταξύ μας να μην φάμε, καθώς στην Φιλανδία το κρέας ταράνδου θεωρείται και το πιο νόστιμο..

Μετά από λίγο η διασκέδαση ξεκίνησε..
όλοι μας σε σειρά να δοκιμάσουμε τις επιδόσεις μας στο σκι με τους τάρανδους.Αφήσαμε τους άλλους από το γκρουπ να δοκιμάσουν πρώτα για να δούμε τι πρέπει να κάνουμε και έπειτα εμείς με την σειρά μας πήραμε θέση...
IMG_3058.JPG

Πιο τολμηρή από όλους μας η Ε. είπε να δοκιμάσει πρώτη από την τετράδα!!!!

IMG_3060.JPG
IMG_3045.JPG
και έφυγε!!!!!

IMG_3049.JPG

Στην μέση της πορείας έπεσε βέβαια και ο τάρανδος επέστρεψε μόνος του τρέχοντας!!!!

Το ίδιο πράγμα, έγινε και με τους υπόλοιπους από μας!!!
Αλήθεια τρέχουν πολύ γρήγορα..εμένα ήρθε και με μάζεψε ο οδηγός με το snowmobile καθώς η πτώση μου ήταν και λίγο αλλόκοτη..
αφού δεν σπάσαμε τπτ πάλι καλά..!!!:bleh::bleh:
Όλοι οι υπόλοιποι του γκρουπ βέβαια το βγάλαν μια χαρά..βέβαια εδώ να πω και όχι για να μας δικαιολογήσω ότι ήμασταν οι μοναδικοί Έλληνες, αφού οι υπόλοιποι ήταν Γερμανοί, Ολλανδοί, Νορβηγοί και Αυστριακοί που σημαίνει ότι ήταν όλοι γνώστες του σκι σε συγκριση με μας.Παιζει και αυτό έναν ρόλο.Έτσι????
Και αφού όλοι δοκιμάσαμε..ο οδηγός μας μας είπε ότι όποιος ήθελε μπορούσε να ξαναδοκιμάσει!!!
Η Ε. τα κατάφερε με την δεύτερη!!
Ο Κ. πάλι όχι και εγωιστής καθώς είναι δήλωσε ότι το ίδιο βράδυ θα έτρωγε τάρανδο χωρίς τύψεις αφού τον είχε ρίξει κάτω ήδη δυο φορές!!!
Εγώ με τον Α. δεν μπήκαμε καν στον κόπο καθώς εκεινη την ώρα η φωτιά ήταν έτοιμη και τα λουκάνικά που μας δώσαν να ψήσουμε στην φωτιά έτοιμα να φαγωθούν..
IMG_3086.JPG

Ήταν μια πραγματική εμπειρία!!:haha::haha:
Μαζευτήκαμε όλοι γύρω από την φωτιά γελούσαμε και λέγαμε ο καθένας τις εμπειρίες του από ταξίδια που έχει κάνει..Οι περισσότεροι από αυτούς είχαν επισκεφτεί την Ελλάδα και είχαν να λένε τα καλύτερα..
Η ώρα είχε περάσει γρήγορα και σιγά σιγά ο ήλιος είχε αρχίσει να δύει με αποτέλεσμα ο ουρανός να έχει πάρει το χρώμα του ροζ, πριν αρχίσουμε να μαζεύομαστε τραβήξαμε και κάποιες φωτογραφίες
IMG_3088.JPG

Στο σημείο αυτό να αναφέρω ότι οι φωτογραφίες δεν έχουν πειραχτεί..

Επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο μας με τις καλύτερες εντυπώσεις..
Κατα το βραδάκι έπειτα από ένα καυτό μπανάκι μαζευτήκαμε στο δωμάτιο να μαγειρέψουμε εκείνη την περιβόητη μακαρονάδα που τόσες μέρες είχαμε καταφέρει να αποφύγουμε...
Ο Κ. δήλωσε πεινασμένος και αναχώρησε για το εστιατόριο..και έτσι μειναμε οι τρεις μας να την φάμε..
Εντάξει όση ώρα τρώγαμε εκείνα τα νερόβραστα μακαρόνια (σκετα αφου είχαμε πετάξει το λουκάνικο από το τρένο) δεν μιλούσε κανείς μας (και ας με συγχωρέσει η Ε. που τα μαγείρεψε,γιατί ξέρω θα το διαβάσεις κάποια στιγμή και θα το σχολιάσεις;)...) κοιτιόμασταν και οι τρείς σαν τις γάτες.
Πρώτος ο Α. έσπασε την σιωπή
-Τι λέτε να τρώει ο Κώστας στο εστιατόριο???:shock::shock:
-Που ξερω κλεισε τα μάτια σου και σκέψου ότι τρώμε μπριζόλα..:shock::shock:
Αν μας έβλεπε κάποιος από μια γωνία θα είχε πεθάνει από τα γέλια..Τι να κάνουμε το κρύο θέλει φαγητό..
Ερχόμενος ο Κώστας μας είπε ότι είχε φάει το ωραιότερο φαγητό της ζωής του...τάρανδο με πουρέ και σάλτσα από μουρα..η απόφαση είχε παρθεί την επόμενη μέρα θα πηγαίναμε όλοι στο εστιατόριο..και ας μας συγχωρούσαν οι τάρανδοι θα ήταν μόνο για μια μέρα..

Ντυθήκαμε και ετοιμαστήκαμε για την νυχτερινή μας εξοδο στο μπαρ!!
Οι Φιλανδοί μας περίμεναν για έναν καινούργιο γύρο μπιλιάρδου..:):)
Στο δρόμο μας ξανασυναντήσαμε τους Αγγλους που κυνηγούσαν και το προηγούμενο βράδυ το Σέλας και μας είχαν καλέσει..το ίδιο επαναλήφθηκε και σήμερα..δυστυχώς οι καημένοι δεν είχαν καταφέρει να δουν τπτ και δεν λέγαν να το βάλουν κάτω.Τους ευχηθήκαμε και πάλι καλή επιτυχία και φύγαμε..
Ψίλους στα άχυρα ψάχναν και αυτοί αλλά πως να τους το πεις????:bleh::bleh:
 
Last edited:

KostasLia

Member
Μηνύματα
311
Likes
1.742
Επόμενο Ταξίδι
για Βαλκάνια το κόβω
Ταξίδι-Όνειρο
Βιετνάμ
Πρωινό ξύπνημα, πρωινό στο δωμάτιο και βουρ για το κέντρο εξορμήσεων όπως και χθές.
Για την σημερινή μας μέρα είχαμε κλείσει από το προηγούμενο βράδυ πάλι από το ξενοδοχείο μας βόλτα με έλκυθρα αλλά με χάσκι αυτή τη φορά. Μιας και η αγάπη μου για τα σκυλιά είναι μεγάλη, είχα μεγάλη περιέργεια να δω αν τα κακομεταχειρίζονταν. Η εκδρομή αυτή ήταν και η πιο ακριβή από όλα αλλά δεν θυμάμαι ακριβώς το ποσό.

Τα έλκυθρα παίρνουν μέχρι δυο άτομα το καθένα, ένα που το οδηγάει και ένα που κάθεται μέσα. Εγώ προτίμησα για να μπορέσω να απολαύσω την βόλτα μου να βάλω τον Κώστα οδηγό και γώ να απολαύσω το τοπίο..Το ίδιο κάνανε και τα παιδιά, ο Α. οδήγησε και η Ε. έκατσε μέσα. Ο οδηγός μας έχοντας το snowmobile πήγαινε πότε μπροστά και πότε πίσω μας. Με το που έδέσε τα σκυλιά με τα λουριά στο έλκυθρο αρχίσαν όλα τα χοροπηδάνε πάνω κάτω, και να γαβγίζουν από ενθουσιασμό..και ξεκινήσαμε
IMG_3098.JPG

IMG_3112.JPG

Στάση για φωτογραφία...

Πότε πότε τα σκυλιά χώναν τις μουσούδες τους μέσα στο χιόνι. Επίσης κάποια σταματούσαν και έτρωγαν λίγο. Όποτε τα σταματούσαμε εμείς γαβδιζαν με ενθουσιασμό για να ξεκινούσαν πάλι να τρέχουν.
Φαινόταν από την στάση των σκυλιών ότι απολάμβαναν και αυτά την βόλτα και δεν ήταν κάτι που κάνανε με το ζόρι..
Μετά από κάμποση ώρα κάναμε στάση να ανάψουμε φωτιά, να ψήσουμε τα λουκανικά μας και να πιούμε το καυτό τσαγάκι που μας πρόσφεραν..σήμερα η ομάδα ήμασταν μόνο εμείς οι τέσσερις και η οδηγός μας.
Στην στάση που κάναμε είχαμε την ευκαιρία να παίξουμε με τα σκυλιά
IMG_3161.JPG
IMG_3158.JPG


Αυτά κάναν χαρούλες και ήταν ιδιαίτερα φιλικά.
Όλα εκτός από την σκύλα-οδηγό. Η οδηγός μας μας εξήγησε ότι η σκύλα που σέρνει πρώτη και οδηγάει τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας είναι συνήθως θυληκιά και άγρια. Δεν μπορείς να την χαιδέψεις και αν πάει κάποιος να το κάνει θα τον δαγκώσει. Το έλκυθρο σέρνουν οχτώ σκυλιά, και η σειρά με την οποία κατατάσσονται είναι συνήθως η ίδια.

IMG_3140.JPG


Τα σκυλιά δουλεύουν μόνο τον χειμώνα. Το καθε ένα από αυτά θα εκτελέσει μέχρι και δυο διαδρομές ημερησίως.
Το καλοκαίρι που δεν έχει χιόνι δεν δουλεύουν και έτσι τα πηγαίνουν σε ένα μέρος κάτι σαν φάρμα λίγο πιο έξω όπου βρίσκονται είτε αυτά που έχουν συνταξιοδοτηθεί ή αυτά που λόγο γέννας ή τραυματισμού δεν εργάζονται.
Κάποια σκυλιά ήτανε και δικά της από ότι μας είπε οπότε θα γυρνούσαν και σπίτι μαζί της το καλοκαίρι..
Πάντως αυτό που έχει σημασία είναι πως φαίνονταν ότι απολάμβαναν την βόλτα τους και ήταν καλοταισμένα.

Με το που γυρίσαμε στο κέντρο και κατέβηκα δεν ένιωθα ουτε τα πόδια μου ούτε τα χέρια μου από το κρύο..μας φέραν κουβέρτες και μας τύλιξαν και μας κέρασαν και μια καυτή σοκολάτα..η σοκολάτα σε ζεσταίνει στο κρύο..
μετά από λίγη ώρα κάτι είχε γίνει..
Από την βόλτα μας με τα χάσκι μας δώσαν ένα είδους δίπλωμα ότι οδηγήσαμε έλκυθρο..
IMG_3162.JPG


Φυσικά ήταν πολύ νωρίς ακόμα γι να φύγουμε και έτσι αποφασίσαμε να κάνουμε άλλη μια εκδρομούλα.
Περπάτημα στο χιόνι με εκείνα τα περίεργα χιονοπέδιλα..
Ξεκινήσαμε λοιπόν η τετράς και η οδηγός μας πάλι την βόλτα μας στο δάσος..δεν ξέρω πως λέγεται η βόλτα αυτή με τα χιονοπέδιλα εγώ πάντως την ονόμασα duck walk γιατί πηγαίνεις σαν πάπια με τα πέδιλα αυτά .
IMG_3166.JPG


Η οδηγός μας είχε επισκεφτεί κάποια ελληνικά νησιά και έτσι η κουβέντα μας ήταν αυτή. Μας είπε ότι είχε εντυπωσιαστεί ιδιαίτερα με το φαγητό, χταπόδι, τζατζίκι, καλαμάρι, και θυμόταν επίσης και κάποιες βασικές λέξεις όπως το ευχαριστώ,το παρακαλώ και άλλα τέτοια. Με την κουβέντα ούτε είχαμε καταλάβει την αναβασή μας στο βουνό όταν μας είπε να κοιτάξουμε τη θέα..

IMG_3183.JPG


Σε λίγο θα νύχτωνε. Η ώρα ήταν περίπου 15.30-16.00 και ο ήλιος έδυε.
Η θερμοκρασία εκείνες τις μέρες, αλλά και γενικά Ιανουάριο μήνα αγγίζει και τους -50βαθμούς μας είπε η οδηγός..
Κατηφορήσαμε σιγά σιγά για να μην μας πιάσει νύχτα στο δρόμο..
Ολοκληρώνοντας την εκδρομη μας τους ευχαριστήσαμε και φύγαμε..
IMG_3194.JPG

Αναχώρηση από το κέντρο Εξορμήσεων Tulehan Toistekin. Ο ουρανός ήταν μωβ-ροζ σαν κάποιος να είχε πάρει το πινέλο και να το είχε ζωγραφίσει σε πίνακα.Δεν μπορώ να περιγράψω τη στιγμή εκείνη!!

Τελευταίο βράδυ μας σήμερα στο Salla, την επόμενη το πρωί αναχωρούσαμε για Ροβανιέμι.
Και έτσι η παρέα κίνησε για το kiela το εστιατόριο του ξενοδοχείου μας..το δικαιούμασταν.
Το πιάτο μας, το πιάτο που είχε δοκιμάσει ο Κώστας την προηγούμενη ημέρα. Τάρανδο με πουρέ και σως από μούρα.Τέλειο!!!! Ισως να είναι το πιο νόστιμο πιάτο που έχω φάει ποτέ στην ζωή μου..:bleh::bleh:
Το κρέας ταράνδου φέρνει λίγο στο μοσχαρίσιο κρέας με την διαφορά βέβαια ότι είναι πολύ πιο νόστιμο..

Και σαν τελευταίο βράδυ δεν παραλείψαμε να επισκεφτούμε το μπαρ, να παίξουμε το μπιλιάρδο μας και να χαιρετήσουμε τους φίλους τους οποίους είχαμε αποκτήσει!!!
Την ώρα που γυρνούσαμε για τα δωμάτια μας αργά το βράδυ, πέσαμε πάλι πάνω στους Αγγλους που κυνηγούσαν το Σέλας. Αυτή τη φορά επέστρεφαν..Αυριο θα φεύγαν και αυτοί και για κακή τους τύχη, τρεις μέρες τώρα δεν είχαν καταφέρει να το δουν..
-Ισως του χρόνου να είστε πιο τυχεροί τους είπα..και έπειτα τους καληνυχτήσαμε!!!!
:clap::clap::clap:
 

Sassenach77

Member
Μηνύματα
7.139
Likes
20.423
Επόμενο Ταξίδι
Τατζικιστάν
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Τα ρούχα που φοράτε όλοι ( μπλέ μπουφάν και μαύρο παντελόνι ) πως τα προμηθευτήκατε; Τι ακριβώς σας παρείχε το κέντρο σε αυτές τις δραστηριότητες;
 

KostasLia

Member
Μηνύματα
311
Likes
1.742
Επόμενο Ταξίδι
για Βαλκάνια το κόβω
Ταξίδι-Όνειρο
Βιετνάμ
Τα ρούχα που φοράτε όλοι ( μπλέ μπουφάν και μαύρο παντελόνι ) πως τα προμηθευτήκατε; Τι ακριβώς σας παρείχε το κέντρο σε αυτές τις δραστηριότητες;
Τα ρούχα που φοράμε (μπλε μπουφαν και μαυρο παντελονι) είναι μια ολόσωμη φόρμα την οποία μας παρείχαν από κει.Να φανταστείς από κάτω φοράμε όλοι μας τα ισοθερμικά μας, και τα μπουφάν και τα παντελονια του σκι και καλτσον.
Το κρύο ήταν τσουχτερό, δεν μπορούσες να καθήσεις λεπτό εαν δεν ήσουν ντυμένος κατάλληλα.
Επίσης μας δώσαν όλους γάντια αυτά που τα δάχτυλα δεν είναι ξεχωριστά.Ζεσταίνουν καλύτερα και γίνεται καλύτερη κυκλοφορία του αίματος στο κρύο μας είπαν.Βεβαια από κάτω φοράμε και τα δικά μας.
Το κέντρο με τις δραστηριότητες παρείχε τον εξοπλισμό του σκι ή τα περιεργα εκείνα χιονοπέδιλα με τα οποία κάναμε βόλτα. Σε κάθε εκδρομή δικαιούσουν τρία ροφήματα (ή καφέ ή σοκολάτα ή τσαι)
Εαν η εκδρομή που έκανες διαρκούσε 3-4ωρίτσες ψήναμε λουκάνικα και μας δίναν με κέτσαπ και μουστάρδα.Αυτά όλα ήταν μέσα στην τιμή. Μην φανταστείς βέβαια ότι έφτανε για να χορτάσεις το μεσημέρι.Επίσης επειδή λένε ότι η σοκολάτα σε ζεσταίνει, στην τελευταία εκδρομή μας η οδηγός μας μας κέρασε τον καθένα μας από μια σοκολάτα να φάμε!!
 

KostasLia

Member
Μηνύματα
311
Likes
1.742
Επόμενο Ταξίδι
για Βαλκάνια το κόβω
Ταξίδι-Όνειρο
Βιετνάμ
Snowshoeing την λένε στο χωριό μου! :D
Σε ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία σου αυτή, δεν το γνώριζα καθόλου..
Δεν ασχολούμε βλέπεις με χειμερινά σπορ όχι γιατί δεν μου αρέσουν φυσικά αλλά και λόγω δουλειάς δεν έχω τον κατάλληλο χρόνο..
 

Grerena

Member
Μηνύματα
1.301
Likes
17.204
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ταξίδι-Όνειρο
Tromso, Las Vegas
Μπράβο και πάλι μπράβο! Όχι μόνο που περιγράφεις τόσο απολαυστικά την ιστορία αυτή, αλλά και που έκανες ένα τέτοιο ταξίδι. Εγώ δεν θα το σκεφτόμουν σαν άμεση επιλογή (λόγω κρύου), αλλά μετά από την περιγραφή σου αρχίζω και αναθεωρώ. Περιμένω να ΅ρουφήξω΅ και τη συνέχεια...
Μπράβο!
 

KostasLia

Member
Μηνύματα
311
Likes
1.742
Επόμενο Ταξίδι
για Βαλκάνια το κόβω
Ταξίδι-Όνειρο
Βιετνάμ
Μπράβο και πάλι μπράβο! Όχι μόνο που περιγράφεις τόσο απολαυστικά την ιστορία αυτή, αλλά και που έκανες ένα τέτοιο ταξίδι. Εγώ δεν θα το σκεφτόμουν σαν άμεση επιλογή (λόγω κρύου), αλλά μετά από την περιγραφή σου αρχίζω και αναθεωρώ. Περιμένω να ΅ρουφήξω΅ και τη συνέχεια...
Μπράβο!
Σε ευχαριστώ πολύ!!
Η αρχική ιδέα ήταν του συζύγου, είναι χειμερινός τύπος σε αντίθεση με μένα που προτιμώ τα τροπικά μέρη,
αλλά παρ΄όλα αυτα το ταξίδι αυτό ήταν μια ευχάριστη έκπληξη!!!
Ένιωσα έντονα την Χριστουγεννιατικη ατμόσφαιρα, και ήταν ένα ταξίδι τελείως διαφορετικό από όλα τα άλλα.
Ήταν πιο χαλαρό από τα άλλα ταξίδια που έχουμε κάνει, νυχτωνε και νωρίς και είχαμε και τον χρόνο να ξεκουραστούμε!!
(μιας που συνηθως ξεπατωνόμαστε για να τα δούμε όλα)!!!
 
Last edited:

Grerena

Member
Μηνύματα
1.301
Likes
17.204
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ταξίδι-Όνειρο
Tromso, Las Vegas
Σε ευχαριστώ πολύ!!
Η αρχική ιδέα ήταν του συζύγου, είναι χειμερινός τύπος σε αντίθεση με μένα που προτιμώ τα τροπικά μέρη,
αλλά παρ΄όλα αυτα το ταξίδι αυτό ήταν μια ευχάριστη έκπληξη!!!
Ένιωσα έντονα την Χριστουγεννιατικη ατμόσφαιρα, και ήταν ένα ταξίδι τελείως διαφορετικό από όλα τα άλλα.
Ήταν πιο χαλαρό από τα άλλα ταξίδια που έχουμε κάνει, νυχτωνε και νωρίς και είχαμε και τον χρόνο να ξεκουραστούμε!!
(μιας που συνηθως ξεπατωνόμαστε για να τα δούμε όλα)!!!
Πολύ καλή ιδέα. Πραγματικά δεν το είχα σκεφτεί αυτό καθόλου. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και σε μας. Δεν σταματάμε δευτερόλεπτο. Μέχρι τελικής πτώσεως. Ενώ χρειάζόμαστε και λίγο η χαλάρωση για να απολαύσουμε το ταξίδι δεν το καταφέρνουμε.
Η λύση είναι δηλαδή ...να μην μπορείς να ΅τρέχεις¨, δηλ. ή πολύ κρύο ή να νυχτώνει νωρίς.:p
Πραγματικά αποκάλυψη. Τι είπες τώρα!
Βάζω μπρος... για βόρεια χώρα λοιπόν. Αν και με φοβίζει πολύ το οικονομικό.
 

KostasLia

Member
Μηνύματα
311
Likes
1.742
Επόμενο Ταξίδι
για Βαλκάνια το κόβω
Ταξίδι-Όνειρο
Βιετνάμ
Πολύ καλή ιδέα. Πραγματικά δεν το είχα σκεφτεί αυτό καθόλου. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και σε μας. Δεν σταματάμε δευτερόλεπτο. Μέχρι τελικής πτώσεως. Ενώ χρειάζόμαστε και λίγο η χαλάρωση για να απολαύσουμε το ταξίδι δεν το καταφέρνουμε.
Η λύση είναι δηλαδή ...να μην μπορείς να ΅τρέχεις¨, δηλ. ή πολύ κρύο ή να νυχτώνει νωρίς.:p
Πραγματικά αποκάλυψη. Τι είπες τώρα!
Βάζω μπρος... για βόρεια χώρα λοιπόν. Αν και με φοβίζει πολύ το οικονομικό.
Το Ελσίνκι είναι μια πόλη που το γυρνάς σε μια μέρα άντε δυο..γι'αυτό ανεβήκαμε στο salla. Δεν έχει αξιοθέατα η περιοχή απλά κάνεις πράγματα για σένα όπως σκι κ.τ.λ. χαλαρώνεις δηλ. και απολαμβάνεις!!!στο επόμενο κεφάλαιο θα γράψω για το χωριό του Αι Βασίλη που επειδή ήταν ακριβά καθήσαμε μόνο ένα βράδυ..ιδανικός προορισμός για σας που έχετε παιδιά όμως!!Εμένα δεν μου βγήκε πολύ θα τα αναλύσω στο τέλος,αλλά όπως γράφω ξεκίνησα το ψαξιμο μήνες πριν!!!
Και εκεί όπως γράφω τρώγαμε συντηρητικά!!!
Σε έβαλα στην πρίζα έ???? Καλό ψαξιμο λοιπόν...
Και πες τον συζυγο ότι φταίω εγώ που σε βάζω ιδέες!!!
 

Grerena

Member
Μηνύματα
1.301
Likes
17.204
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ταξίδι-Όνειρο
Tromso, Las Vegas
Το Ελσίνκι είναι μια πόλη που το γυρνάς σε μια μέρα άντε δυο..γι'αυτό ανεβήκαμε στο salla. Δεν έχει αξιοθέατα η περιοχή απλά κάνεις πράγματα για σένα όπως σκι κ.τ.λ. χαλαρώνεις δηλ. και απολαμβάνεις!!!στο επόμενο κεφάλαιο θα γράψω για το χωριό του Αι Βασίλη που επειδή ήταν ακριβά καθήσαμε μόνο ένα βράδυ..ιδανικός προορισμός για σας που έχετε παιδιά όμως!!Εμένα δεν μου βγήκε πολύ θα τα αναλύσω στο τέλος,αλλά όπως γράφω ξεκίνησα το ψαξιμο μήνες πριν!!!
Και εκεί όπως γράφω τρώγαμε συντηρητικά!!!
Σε έβαλα στην πρίζα έ???? Καλό ψαξιμο λοιπόν...
Και πες τον συζυγο ότι φταίω εγώ που σε βάζω ιδέες!!!
Έννοια σου και ήδη σε έχω ΅θάψει΅. ;);)
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.186
Μηνύματα
883.276
Μέλη
38.893
Νεότερο μέλος
stefanoss

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom