Φινλανδία Φινλανδία: Στην καρδιά του χειμώνα

Menia21

Member
Μηνύματα
781
Likes
2.020
Επόμενο Ταξίδι
Το σχεδιάζω...
Ταξίδι-Όνειρο
Photography trip
Υπέροχες φώτο και η ιστορία πάει προς εκτύπωση! Μπράβο παιδιά! Και είμαι στο ψάξιμο ενός κρύου προορισμού, ΟΧΙ άλλη ζέστη πια!!
Να κάνω και μια ερώτηση: θεωρείτε ότι ένα παιδάκι 6 ετών θα μπορεί να ανταπεξέλθει στις δραστηριότητες αυτές που κάνατε?
 

KostasLia

Member
Μηνύματα
311
Likes
1.742
Επόμενο Ταξίδι
για Βαλκάνια το κόβω
Ταξίδι-Όνειρο
Βιετνάμ
Υπέροχες φώτο και η ιστορία πάει προς εκτύπωση! Μπράβο παιδιά! Και είμαι στο ψάξιμο ενός κρύου προορισμού, ΟΧΙ άλλη ζέστη πια!!
Να κάνω και μια ερώτηση: θεωρείτε ότι ένα παιδάκι 6 ετών θα μπορεί να ανταπεξέλθει στις δραστηριότητες αυτές που κάνατε?
Σε ευχαριστούμε πολύ..
Θεωρώ ότι ένα παιδάκι 6ετών θα μπορούσε ναι..(οχι βέβαια σκι με ταράνδους)αλλά όλα τα άλλα άνετα.
Φροντίστε μόνο να έχετε τον κατάλληλο εξοπλισμό από ρούχα ισοθερμικά γιατί το κρύο εδώ δεν αστειεύεται..
Μenia21 τα επόμενα κεφάλαια είναι στο χωριό του Αι Βασίλη.Μπορεί να είναι λίγο εμπορικό αλλά μεχρι και εγώ αισθανθηκα πάλι παιδί..μακάρι όταν με το καλό κανω και γώ τα παιδάκια μου να μου δωθεί η οικονομική δυνατότητα να πάω ξανά!!Όταν γύρισα έγινα διάσημη στο σχολείο της μικρής της κολλητης μου ως η κυρία που είδε τον Αγιο Βασίλη γιατί η δασκάλα της τους είχε είπε ότι δεν υπάρχει!!Φαντασου πως ένα ολόκληρο σχολείο με συζητούσε..!!!Και χάρηκα που έγινα η αιτία να πιστέψουν ξανα..
 

Menia21

Member
Μηνύματα
781
Likes
2.020
Επόμενο Ταξίδι
Το σχεδιάζω...
Ταξίδι-Όνειρο
Photography trip
Η Ελληνίδα Αη-Βασίλης!!! Τέλεια! Περιμένω ανυπόμονα τη συνέχεια για το χωριό!
 

KostasLia

Member
Μηνύματα
311
Likes
1.742
Επόμενο Ταξίδι
για Βαλκάνια το κόβω
Ταξίδι-Όνειρο
Βιετνάμ
Την ώρα που ξυπνήσαμε ήταν ακόμη νύχτα έξω..σήμερα θα αναχωρούσαμε από το Salla και θα κατευθυνόμασταν στο Ροβανιέμι όπου και θα διανυκτερεύαμε ένα τελευταίο βράδυ.
Το λεωφορείο μας,μας περίμενε στην είσοδο του ξενοδοχείου μας. Φορτώσαμε λοιπόν τα πράγματα μας και βολευτήκαμε..η θέση που έπιασα ήταν οπωσδήποτε θέση παραθύρου αφού το διωρο της διαδρομής θα το περνούσα χαζεύοντας έξω τον ήλιο που ανέτειλε, και προσπαθώντας να ''ρουφήξω'' όσες περισσότερες εικόνες μπορούσα για να τις αποτυπώσω στη μνήμη μου..

Εδώ θα κάνω μια παρένθεση λέγοντας πως σαν οικογένεια ήμαστε πάντα στο Χριστουγεννιάτικο πνεύμα αφού με μαμά αγγλίδα έχοντας κάνει πολλές φορές Χριστούγεννα στην Αγγλία και γιαγιά γερμανίδα που για τους γερμανούς τα Χριστούγεννα ξεκινάμε του Αγίου Νικολάου, είχα ξαναζήσει τα έντονα Χριστούγεννα στο εξωτερικό σαν παιδί, αφού μέχρι την ηλικία των 14 πίστευα πως υπάρχει Αγιος Βασίλης.:p Απλά μεγαλώνοντας ήταν μια γλυκιά ανάμνηση πολύ μακρινή για μένα ..εκείνες οι μέρες λοιπόν στην Φιλανδία με ξαναπήγαν πίσω στην παιδική μου ηλικία που αναρωτιόμουνα.. τελικά υπάρχει Αγιος Βασίλης???
Καθισμένη λοιπόν σε εκείνο το λεωφορείο συνηδειτοποίησα πως μέσα μου υπήρχε ακόμα εκείνο το πνεύμα των Χριστουγέννων των παιδικών μου χρόνων και έπρεπε να έρθω ώς εδώ για να καταλάβω τις προσπάθειες της μητέρας μου τότε, και να καταφέρω να ξαναμπώ στο κλίμα..βλέπεται τα τελευταία χρόνια δεν έκανα και τπτ άλλο τα Χριστούγεννα πέρα από το να δουλεύω τρελές και ατελείωτες ώρες!!!:icon_redface::icon_redface:

Με τις σκέψεις αυτές το δίωρο πέρασε αρκετά γρήγορα και βρισκόμασταν πλέον στην πόλη του Ροβανιέμι.
Δεν θα σταθώ πολύ εδώ, απλά θα αναφέρω ότι είναι μια πόλη αρκετά όμορφη με πολλές καφετέριες και εστιατόρια ,που ανταπεξέρχεται στις προσδοκίες εκείνες του επισκέπτη. Εμείς καθήσαμε και απολαύσαμε την πίτσα μας σε μια εξαιρετική πιτσαρία και κινήσαμε να βρούμε την στάση του λεωφορείου που θα μας πήγαινε στο ξενοδοχείο μας που βρισκόταν στην καρδιά του χωριού του Αι-Βασίλη!!:)

Το Χωριό του Αι-Βασίλη βρίσκεται 8χλμ. από το κέντρο του Ροβανιέμι και φυσικά δεν είναι δύσκολο να χαθείς αφού όλα τα λεωφορεία οδηγούν εκεί.."Στην καρδιά του Χειμώνα" ,"Στον Αρκτικό κύκλο", "Στο σπίτι του αγαπημένου Αι-Βασίλη" των παιδικών χρόνων όλων μας χωρίς εξαίρεση!!!!:bleh::bleh:

Το ξενοδοχείο μας ονομάζεται Santa Claus Holiday Village και είναι το μοναδικό που βρίσκεται μέσα το χωριό.
Το κλείσαμε από το booking στην τιμή των 129ευρώ τη βραδιά το κάθε ζευγάρι με πρωινό και τα δωμάτια μας περιείχαν και εσωτερική σάουνα..

πάμε να το δούμε...
IMG_3445.JPG

IMG_3246.JPG

Το κεντρικό κτήριο του ξενοδοχείου..ρεσεψιον,εστιατόριο,μαγαζί με σουβενιρ

IMG_3323.JPG
IMG_3322.JPG

Το εξωτερικό των δωματίων μας.Είχε κοινή την εξωτερική πόρτα και μετά χωρίζοταν.Το κάθε ζευγάρι είχε το δικό του σπιτάκι του!!!

IMG_3235.JPG IMG_3242.JPG IMG_3238.JPG
IMG_3241.JPG

Το εσωτερικό του δωματίου μας!!Και εγώ και η Ε. βάλαμε κατευθείαν στο μάτι το υπέροχο φωτιστικό!!!

Αφου ξεκουραστήκαμε και κάναμε και την σαουνά μας νυχτερινή βόλτα για μια πρώτη ματιά στο χωριό!!
IMG_3245.JPG


IMG_3250.JPG


IMG_3253.JPG


Υπήρχε και το ταχυδρομείο..
IMG_3255.JPG
IMG_3256.JPG


Στο ταχυδρομείο φτάναν τα γράμματα από όλα τα παιδιά του κόσμου..έπαθα πραγματικά την πλάκα μου από τα ποσα πολλά γράμματα υπήρχαν..αν θέλετε να στείλετε και σεις τα γραμματά σας η διευθυνση είναι
Tähtikuja 2, 96930 Rovaniemi, Φινλανδία
επίσης μπορούσες από κει να στείλεις τα γραμματά σου με σφραγίδα από το χωριό, τα οποία θα φτάναν στον παραλήπτη τα επόμενα Χριστούγεννα από εκείνα. Φυσικά εμείς στείλαμε στην μαμά μου, στους εαυτούς μας και σε όλους τους φίλους μας οι οποίοι είχαν μικρά παιδιά....!!!

Η βόλτα συνεχίστηκε στο παγωμένο μπαρ όπου μπορούσες να πιείς το ποτό σου..
IMG_3293.JPG


Κάπως έτσι και με αυτές τις εικόνες κινήσαμε για τα δωμάτια μας...
Αύριο ξημέρωνε μια άλλη μέρα με περισσότερες εκπλήξεις και μια γερή δόση βόλτας στο χωριό...
:clap::clap::clap:
 
Last edited:

Sassenach77

Member
Μηνύματα
7.129
Likes
20.372
Επόμενο Ταξίδι
Τατζικιστάν
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Κουκλίστικο το ξενοδοχείο !!!

Η μανούλα μου πάντως, όσο "την έπαιρνε", κράτησε αυτή την μαγεία του Άγιου Βασίλη....Όταν εμείς πια, βρίσκαμε το δώρο δίπλα μας στο κρεβάτι, και μετά πηγαίναμε την φιλούσαμε και της λέγαμε "ευχαριστώ Άγιε Βασίλη"....σταμάτησε να κάνει τον Άγιο Βασίλη, και άρχισε να μας δίνει τα δώρα μας κατ' ιδίαν :D
 

KostasLia

Member
Μηνύματα
311
Likes
1.742
Επόμενο Ταξίδι
για Βαλκάνια το κόβω
Ταξίδι-Όνειρο
Βιετνάμ
Το πρωί λοιπόν που ξυπνήσαμε πρωτού πάμε στο εστιατόριο για να φάμε το πρωινό μας είπαμε να παίξουμε λίγο με το χιόνι και ίσως να επιχειρήσουμε να φτιάξουμε έναν χιονάνθρωπο έξω από τα καλυβάκια μας. Αυτό βέβαια αποδείχτηκε να είναι ιδιαίτερα δύσκολο και έτσι με τα έλκυθρα που βρήκαμε ο καθένας στην βεράντα του ασχοληθήκαμε με αυτά
IMG_3308.JPG IMG_3314.JPG IMG_3320.JPG IMG_3298.JPG
Έπειτα από το τρελό παιχνίδι και το πολύ γέλιο κινήσαμε για το εστιατόριο.
Το πρωινό εδώ ήταν ιδιαίτερα πλούσιο και το τιμήσαμε δεόντως αφού σήμερα φεύγαμε και δεν θα τρώγαμε μεσημεριανό. Φάγαμε όλοι μας αυγά με μπεικον, λουκανικάκια, τόστ, κεικ ότι υπήρχε τελος πάντων και φροντίσαμε να γεμίσουμε και τις τσέπες των μπουφάν μας με ψωμάκια και μαρμελαδίτσες για αργότερα σε περίπτωση που μας έπιανε πείνα. Ηπιαμε τον χυμό μας και το καθιερωμένο καφεδάκι μας και χορτασμένοι καθώς ήμασταν βγήκαμε έξω στο χιόνι να ανακαλύψουμε το χωριό..

IMG_3372.JPG

Πίνακας του χωριού που κατευθύνει τον τουρίστα στα σημεία που πρέπει να επισκεφτεί..

Οι φωτογραφίες θεωρώ μιλούν από μόνες τους:bleh::bleh:
IMG_3349.JPG


IMG_3351.JPG


IMG_3388.JPG

IMG_3385.JPG

IMG_3341.JPG


Όπως και στο Salla έτσι και εδώ είχε κανείς την δυνατότητα να κάνει έλκυθρο με ταράνδους αλλά και με χάσκι με την διαφορά ότι οι τιμές ήταν αρκετά πιο ανεβασμένες λόγο το ότι το μέρος ήταν αρκετά πιο τουριστικό αφού βρισκόσουν στο χωριό του Αι-Βασίλη..εμείς φυσικά τα είχαμε κάνει οπότε δεν ξαναεπιχειρήσαμε και έπειτα δεν μας έφτανε και ο χρόνος.
Τα ξύλινα καλυβάκια ήταν είτε καφετέριες είτε εστιατόρια είτε μαγαζιά με σουβενίρ(από τα οποία αγοράσαμε μερικά αναμνηστικά) όλα φτιαγμένα έτσι να ταιριάζουν στο τοπίο. Κάθε λίγο και λιγάκι έρχονταν λεωφορεία που αφήναν τουρίστες διαφόρων ηλικιών να απολαύσουν την βόλτα τους.Δεν γνωρίζω εαν αυτοί οι οποίοι δεν έμεναν εκεί στο ξενοδοχείο πλήρωναν κάποια είσοδο πάντως εμείς που είχαμε διανυκτερεύσει εκεί δεν χρειάστηκε για την βόλτα μας να πληρώσουμε κάτι παραπάνω..
Έτσι όπως καταλαβαίνεται σε σύγκριση με την προηγούμενη βραδιά το χωρίο είχε κόσμο αλλά κυρίως οικογένειες με παιδιά, τα οποία τρελαμένα τρέχαν από δω και από κει..

Το χωρίο επίσης βρίσκεται στον Αρκτικό Κύκλο για περισσότερες πληροφορίες
https://el.wikipedia.org/wiki/Αρκτικός_Κύκλος

IMG_3375.JPG


Συνεχίζοντας την βόλτα μας συναντήσαμε την ξύλινη επιγραφή με τα χλμ των πιο γνωστών πόλεων στον κόσμο
IMG_3393.JPG

Τελικά η Αθήνα απέχει πολύ από δω ε?????

Για το τέλος της βόλτας μας η έκπληξη δεν είναι άλλη από την επίσκεψή μας στον Άγιο-Βασίλη.
Εξω από το κτήριο υπήρχε ένας τεράστιος χιονάνθρωπος, θα μπορούσα να σας πω ότι τον φτίαξαμε εμείς αλλά δυστυχώς δεν είμαι καλή στα ψέματα
IMG_3338.JPG


Μπαίνοντας στο κτήριο η μουσική που παίζει αποπνέει μυστήριο. Παιρνάς έναν σκοτεινό διάδρομο με ένα μεγάλο καράβι στο πλάι και ανεβαίνοντας τις σκάλες ακους και βλέπεις ένα τεράστιο ρολόι που μάλλον είναι αυτό που μετράει το χρόνο μέχρι να έρθουν τα Χριστούγεννα
IMG_3329.JPG


Πρίν την είσοδο στο δωμάτιο της συνάντησης σου με τον Αγιο Βασίλη θα σε υποδεχτεί η βοηθός του ντυμένη ξωτικό
IMG_3336.JPG


Δεν επιτρέπεται να τραβήξεις φωτογραφίες με τον Αγιο Βασίλη, έτσι και μεις αγοράσαμε το στικάκι που είχε τις φωτογραφίες μας μαζί του και το βιντεάκι που συνομιλήσαμε μαζί του καθώς και κάποιες άλλες φωτογραφίες και βιντεάκια από το χωρίο, την προετοιμασία μέχρι και καλά τα Χριστούγεννα κ.α
Αυτό το στικάκι μας κόστισε 50ευρώ.
IMG_0020.JPG


Ο Αγιος Βασίλης μας ρώτησε από που ήμαστε και μας είπε στα ελληνικά παρακαλώ να δώσουμε χαιρετίσματα στα παιδιά όλης της Ελλάδας. Μας είπε επίσης ότι έχει επισκεφτεί την Ελλάδα αρκετές φορές στο παρελθόν και ότι έχει αγαπήσει την Θεσσαλονίκη. Η επόμενη ερωτησή του ήταν αν έχουν τελειώσει τα έργα για το μετρό, που να ξερε ο άνθρωπος ότι τόσα χρόνια μετά ακόμα περιμένουμε...:haha::haha:
Όση ώρα μας μιλούσε ο Κώστας προσπαθούσε να πιάσει τα γένια του με τρόπο για να καταλάβει αν είναι αληθινά ή όχι, τελικά από ότι λέει πρέπει να είναι, χειρότεροι από τα παιδάκια ήμαστε και μεις..

Ξέχασα επίσης να αναφέρω ότι αφήνωντας το δωμάτιο μας ο Κώστας βρήκε έναν κατάλογο στον οποίο γράφονταν και οι έξτρα χρεώσεις. Για παράδειγμα αν βρίσκαν γόπα από τσιγάρο σε χρέωναν +50ευρώ, αν άφηνες απλυτα πιάτα σε χρέωναν +30ευρώ οπότε καθαρίσαμε το δωμάτιο αφηνωντάς το στην εντέλεια!!!!

Η ώρα δυστυχώς είχε περάσει,στην τιμή του δωματίου συμπεριλαμβανόταν και η μεταφορά μας για το αεροδρόμιο του Ροβανιέμι και έτσι λίγη ώρα αργότερα το βανάκι του ξενοδοχείου μας μεταφέρει στο αεροδρόμιο.
Εδώ να πω ότι μήνες πριν που ψάχναμε πτηση από Ροβανιέμι για Ελσίνκι βρίσκαμε μόνο με την finnair στην τιμή των 250ευρώ το λιγότερο και λόγω το ότι μας φαίνονταν πολλά σκεφτόμασταν να χρησιμοποιήσουμε το τρένο μέχρι που λίγο πριν κλείσουμε εμφανίστηκε μια προσφορά με την norwegian στα 37,5ευρώ:) το άτομο με βαλίτσα 20κιλά και χειραποσκευή 10κιλά και για καλή μας τύχη κλείσαμε με αυτήν..
Έμεινα απόλυτα ικανοποιημένη με την norwegian airlines, ήταν και η πρώτη φορά που ταξίδευα με αυτήν, και η πτήση της μιας ώρας κυλησε ομαλά. Μια ώρα αργότερα βρισκόμασταν στο αεροδρόμιο του Ελσίνκι, σήμερα θα διανυκτερεύαμε εδω καθώς σε λιγότερο από 8 ώρες θα πετούσαμε για Μόναχο και από κει για Αθήνα..
και δεν σύμφερε ούτε από άποψη χρημάτων αλλά ούτε και από άποψη χρόνου να φύγουμε από το αεροδρόμιο
Τι να κάνουμε όλα τα όμορφα πράγματα όμως απαιτούν και θυσίες μια νύχτα ήταν θα περνούσε...
:clap::clap::clap:

(Συνεχίζεται...)
 
Last edited:

georgeant

Member
Μηνύματα
603
Likes
2.518
Ταξίδι-Όνειρο
Road trip B. Αμερική
Συγχαρητήρια για την περιγραφή και για τις εξαιρετικές, πεντακάθαρες φωτογραφίες! Υπέροχη ιστορία!
ps. Πόσο γέλασα με το σκηνικό που ο τάρανδος γύρισε μόνος του χωρίς τον αναβάτη! Χαλαρά θα είχα πάθει το ίδιο!
 

KostasLia

Member
Μηνύματα
311
Likes
1.742
Επόμενο Ταξίδι
για Βαλκάνια το κόβω
Ταξίδι-Όνειρο
Βιετνάμ
Συγχαρητήρια για την περιγραφή και για τις εξαιρετικές, πεντακάθαρες φωτογραφίες! Υπέροχη ιστορία!
ps. Πόσο γέλασα με το σκηνικό που ο τάρανδος γύρισε μόνος του χωρίς τον αναβάτη! Χαλαρά θα είχα πάθει το ίδιο!
Σε ευχαριστώ πολύ..
Η αλήθεια είναι ότι για να καταφέρει κάποιος να βγάλει το γύρο θα πρέπει να είναι ένας καλός σκιερ πράγμα που εμείς δεν ήμαστε δυστυχώς!!είχε όμως πλάκα!!!
 

KostasLia

Member
Μηνύματα
311
Likes
1.742
Επόμενο Ταξίδι
για Βαλκάνια το κόβω
Ταξίδι-Όνειρο
Βιετνάμ
Φτάνοντας στην Αθήνα αυτό που θυμάμαι είναι ότι ενώ όλοι ήταν με τα μακρυμάνικά εμείς και οι τέσσερις βγάζοντας ένα ένα τα ρούχα είχαμε μείνει με τα κοντομάνικα. Βέβαια ο καιρός για τέλη Ιανουαρίου ήταν καλός και από ότι θυμάμαι πρέπει να διανύαμε τις Αλκυονήδες μέρες. Μας φαινόταν πραγματικά περίεργο που δεν είχε χιόνι λες και είχαμε αλλάξει εποχή, λες και είχαμε ξυπνήσει από ένα υπέροχο ονειρό και τώρα επιστρέφαμε πίσω στην πραγματικότητα.:bleh::bleh:

Τις επόμενες μέρες είχα ιστορίες να λέω σε φίλους μου και να δείχνω φωτογραφίες. Ειδικά στις φίλες μου που έχουν μικρά παιδιά έδειχνα τις φωτογραφίες στα μικρα, του Αγιου-Βασίλη και πάθαιναν πλάκα.:haha: Η μικρή της κολλητής μου πήγε στο σχολείο της την επόμενη μέρα και όλο το σχολείο έμαθε πως η φίλη της μαμας της είχε δει από κοντά τον Αι-Βασίλη και αυτό γιατί λίγες μέρες πιο πρίν η δασκάλα τους τους είχε πει πως δεν υπάρχει, και να φανταστείται είναι μόνο 7χρονών!!!:confused:

Κοιτάζοντας το ταξίδι μας τώρα θεωρώ ότι ήταν ένα ταξίδι κυρίως χαλάρωσης, ξεκούρασης και καλοπέρασης συγκριτικά με τα ταξίδια που έχουμε κάνει και αυτό γιατί δεν είδαμε και πολλά αξιοθέατα και μουσεία και λόγο το ότι νύχτωνε νωρίς και είχε πολύ κρύο οι ώρες για να κάνουμε και να δούμε πράγματα ήταν οι μισές. Παρόλα αυτά ήταν κάτι διαφορετικό και αυτό που χρειαζόμασταν εκείνη την στιγμή.
Το λέω αυτό γιατί συνήθως στα άλλα μας ταξίδια ξεποδαριαζόμαστε και τρέχουμε τρέχουμε για να δούμε πράγματα και τελικά όλο και κάτι αφήνουμε γιατί δεν ποτέ δεν προλαβαίνεις να τα δεις όλα δυστυχώς!!
Οπότε κουραζόμαστε δεν ξεκουραζόμαστε!!!!:)

Οι βόρειες χώρες όπως γνωρίζουμε όλοι είναι ακριβές.:(
Εδώ να πώ ότι εμείς 2 άτομα για δέκα μέρες (πτήσεις,ξενοδοχεία,τρένο) ξοδέψαμε ακριβώς 1108ευρώ, ψάχνοντας για αυτά μήνες πριν και κάποια σε πολύ καλές τιμές. Τα περισσότερα από τα υπόλοιπα λεφτά μας τα ξοδέψαμε στο πιο ακριβό τα έλκυθρα με τα σκυλιά και μετά με τους ταράνδους. Φάγαμε στο εστιατόριο ακριβά μια μόνο φορά ενώ τις υπόλοιπες μέρες την βγάλαμε φτηνά είτε από mc donalds είτε πίτσα είτε από τρόφιμα που αγοράσαμε εμείς από το σούπερ μάρκετ. Σύνολο όλα υπολογίζω να ξοδέψαμε 2άτομα γύρω στα 1.700ευρώ.Ενα ποσό αρκετά οικονομικό για αυτά που κάναμε. Το ταξιδιωτικό γραφείο μας ζητούσε τότε (βεβαια για τις μέρες των Χριστουγέννων) 3.000το άτομο για 5μέρες!!!:eek::eek:
Αυτό το γράφω για να δείξω σε κάποιους ότι με την κατάλληλη οργάνωση όλα είναι και οικονομικότερα αλλά και εφικτά.

Κάτι βέβαια που δεν κάναμε (αν και το ψάξαμε αρκετά) γιατί θα μας στοιχιζε τουλάχιστον 500ευρώ παραπάνω ήταν η βόλτα με το παγοθραυστικό στην πόλη του Κεμι.:( Ήταν κάτι που θα ήθελα να κάνω. Όπως και να επισκεφτούμε το ξενοδοχείο του πάγου στο Κεμιτζάρβι απλά δεν βόλεψε να κάνουμε στάση γιατί το λεωφορείο για Salla έφευγε επι τόπου και δεν υπήρχαν καθημερινά δρομολόγια. Εαν θα είχα έστω και μια μέρα παραπάνω θα επισκεφτόμασταν τον ζωολογικό κήπο Ranua να δώ από κοντά μια πολική αρκούδα που δυστυχώς ή και ευτυχώς(χαχα) δεν είδα...

Για κάποιον που θα θελήσει να επισκεφτεί την Φιλανδία αυτήν την εποχή θα προτείνω οπωσδήποτε χοντρά και ισοθερμικά ρούχα. Ισοθερμικές κάλτσες και κατάλληλα παπούτσια για το χιόνι..
Επίσης διπλές μπαταρίες για κινητά, τάμπλετ και κυρίως για φωτογραφικές μηχανές γιατί εδώ με το πολύ κρύο οι μπαταρίες δεν διαρκούν πολύ και θα είναι κρίμα να μείνετε χωρίς φωτογραφίες.:shock:

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους εσάς που διαβάσατε την ιστορία μου και εύχομαι να βοήθησα και λίγο κάποιους που έχουν σκοπό να επισκεφτούν την χώρα.!!!!
Να μαστε καλά λοιπόν για να μπορούμε να ταξιδεύουμε!!!

:xalara: ΤΕΛΟΣ :xalara:


ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΑΡΓΟΤΕΡΑ

Και ενώ έχει περάσει ένας χρόνος ήδη από το ταξίδι μας στην Φιλανδία, φέτος τα Χριστούγεννα μας βρίσκουν σπίτι (εχοντας βέβαια κάνει ένα άλλο ταξιδάκι στο ενδιάμεσο), αλλά τελος πάντων κουρασμένους από δουλειές και τρεξίματα.
Λίγες μέρες λοιπόν πριν τα Χριστούγεννα , ναι ναι τότε που σκαν πάντα όλοι οι λογαριασμοί μαζί, ρεύματα,νερά,αέρια κ.τ.λ. μαζί με όλους τους ανεπιθύμητους φακέλους σκαει και ένας ακόμη!!!o_O
Ο φάκελος είναι ροζουλί και τα γραμματόσημα του έχουν πάνω τον Αγιο Βασίλη. Και φυσικά κατάλαβα..:haha:
Ανοιγω το φάκελο όπου αναγνωρίζω τα γραμματά μου που γράφει "Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένος ο καινούργιος χρόνος. Ευχομαι όταν σε ανοίξω να έχουν περάσει τα Χριστούγεννα γιατί αυτό θα σημαίνει ότι λείπω διακοπές ":lol:
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
Φυσικά λίγο αργότερα άρχισε να χτυπάει το τηλέφωνο όλοι οι φίλοι μας είχαν ανοίξει τα γραμματά τους!!!
:clap::clap::clap:
 
Last edited:

demie

Member
Μηνύματα
409
Likes
795
Τελεια!!! Παντα ηταν στη λιστα μου ενα τετοιο ταξιδι...αλλα εσυ με αποτελειωσες!!! Κ αυτο με τα γραμματα...τι ομορφο!!!
 

Menia21

Member
Μηνύματα
781
Likes
2.020
Επόμενο Ταξίδι
Το σχεδιάζω...
Ταξίδι-Όνειρο
Photography trip
Καταπληκτικη ιστορια!θα μπορουσες να μου στειλεις τη διαδρομη που κανατε, καθως κ περιπου τι κοστισε το καθενα να το ψαξω λιγο;
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.167
Μηνύματα
882.746
Μέλη
38.880
Νεότερο μέλος
Adamamdia

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom