- Επόμενο Ταξίδι
- Λατινική Αμερική
- Ταξίδι-Όνειρο
- Λατινική Αμερική
Το El Nido μου είχε μείνει απωθημένο από το προηγούμενο ταξίδι μου στις Φιλιππίνες, όπου είχα περιοριστεί στα Visayas αφού το νησί δεν ήταν εύκολα και κάθε μέρα προσβάσιμο όπως σήμερα. Έτσι το είχα αφήσει έξω από το πλάνο μου και το αντικατέστησα με το Μποχόλ, κίνηση που αποδείχτηκε μια χαρά, αφού απόλαυσα το Μποχόλ πριν αποκτήσει τη δημοφιλία -και το αεροδρόμιο- που έχει σήμερα.
Φυσικά και το Ελ Νίδο έχει γίνει πολύ τουριστικό, ίσως περισσότερο από όσο αντέχει, αλλά με όλο αυτό που γινόταν με Ιράν-ΗΠΑ και τις ακυρώσεις πτήσεων, δεν είχε σχεδόν καθόλου κόσμο!
Το αεροπλάνο-κουνούπι που πετάξαμε δεν γέμισε καν!
Στη φωτο κάτω φαίνεται το νησί Bulalacao ΝΔ του Coron:
Έτσι προσγειωθήκαμε στο Lio airport το οποίο βρίσκεται ανάμεσα σε βουνά, τροπικά δάση και μια παραλία με το ίδιο όνομα και παραλάβαμε τις αποσκευές μας που ήρθαν μια-μια στα χέρια, αφού δεν υπάρχει κυλιόμενος ιμάντας. Πήραμε ένα τρίκυκλο για το El Nido.
Το χωριό λεγόταν Bacuit, αλλά άλλαξε όνομα σε El Nido, η φωλιά. Καθώς βρίσκεται φωλιασμένο σε ένα προστατευμένο κόλπο με ψηλούς απόκρημνους βράχους σε κάθε πλευρά, νόμιζα ότι γι’αυτό πήρε το όνομα El Nido. Αλλά όχι, το πήρε από τις φωλιές που βρίσκονταν στις σχισμές των ασβεστόλιθων της περιοχής, βρώσιμες για την κινεζική κουζίνα. Βρίσκεται στο βόρειο άκρο του νησιού Παλάουαν σε μια τοποθεσία που πραγματικά είναι σα να βγήκε από καρτ ποσταλ.
Το ίδιο το Ελ Νίδο, παρά την ειδυλλιακή τοποθεσία του, είναι παραχτισμένο, θορυβώδες, αναπτύχθηκε ταχύτατα και άναρχα και για να μη λέω πολλά, το άλλοτε όμορφο ψαροχώρι είναι σήμερα το λιγότερο ελκυστικό μέρος της περιοχής.
Last edited: