ΗΠΑ Φοιτητικη Βιζα για Αμερικη.

doggas

New Member
Μηνύματα
3
Likes
0
συμπληρωνω που λέτε το DS-160 για την αίτηση visa για Αμερική (είναι student, οπότε δεν παίζει το waiver) και έχω τις εξής δυο απορίες:

α) ζητάει το passport book number αν υφίσταται. Έχει κάτι τέτοιο το δικό μας διαβατήριο; (το passport number το ζητάει σε ξεχωριστό πεδίο)

β) ζητάει την πόλη που εκδόθηκε το διαβατήριο. Αυτή θα είναι η πόλη στης οποίας το αστυνομικό τμήμα έκανα την αίτηση, ή βάζεις Αθήνα, μιας και όλα τα διαβατήρια εκδίδονται κεντρικά;

Please, όποιος ξέρει ας απαντήσει! Στο hotline που έχουνε, δεν ήταν καθόλου βοηθητικές οι πληροφορίες, σαν να μην είχανε δει διαβατήριο:mad:
 

doggas

New Member
Μηνύματα
3
Likes
0
Και μιας και δεν απάντησε κάποιος, επειδή βγαίνει στα πρώτα search results του google για DS160 στα ελληνικά, ας το απαντήσω για τυχόν επόμενους, σύμφωνα με την απάντηση που έλαβα από τους αρμόδιους:

α) Δεν υφίσταται passport book number στα ελληνικά διαβατήρια.

β) Βάζεις την πόλη στης οποίας το τμήμα διαβατηρίων έκανες την αίτηση (καλά αυτή ήταν λίγο ψειριάρικη η ερώτηση που έκανα, αλλά just to be on the safe side...).

:D
 

kelloks89

Member
Μηνύματα
24
Likes
1
Ταξίδι-Όνειρο
Σαν Φρανσισκο, Νεα Υορκη
Καλησπέρα σας και απο μένα. Παρακολουθω καιρο το site και το forum και μπραβο για την βοηθεια που παρεχετε.

Τον Μαρτιο θα παω Νεα Υορκη για 4 βδομαδες σε ενα workshop. Πρεπει να βγαλω φοιτητικη βιζα και εψαξα στο φορουμ αλλα δεν μπορω να βρω καποιον που να εχει βγαλει φοιτητικη βιζα.

Περιμενω την Ι20 βεβαιωση απο την σχολη και την αλλη βδομαδα θα κλεισω και το ραντεβου. Απλα θα ηθελα λιγες πληροφοριες γιατι εχω αγχος.
Υπαρχει περιπτωση να απορριφθει η αιτηση μου απο την πρεσβεια ή ειναι δύσκολο?
Επισης οι ερωτησεις θα ειναι στα αγγλικα? γιατι μου στειλανε tips απο την σχολη και μου γραφουνε οτι θα μου μιλανε στα αγγλικα. Δεν εχω προβλημα με την γλωσσα (ξερω αγγλικα) απλα θελω να ειμαι προετοιμασμενη.


Σας ευχαριστω
Κελλυ
 

orestcrete

Member
Μηνύματα
2.604
Likes
9.841
Επόμενο Ταξίδι
Iceland
Ταξίδι-Όνειρο
New Zealand
σε τι workshop θα πας;;; για την βιζα δεν μπορω να σε βοηθησω αλλα ο diavatirio.com οποτε εμφανιστει θα σε κατατοπισει πληρως ..
 

kelloks89

Member
Μηνύματα
24
Likes
1
Ταξίδι-Όνειρο
Σαν Φρανσισκο, Νεα Υορκη
οχι σαν σεμιναριο ειναι. θα σπουδασω κανονικα. απλα λεγεται workshop γιατι ειναι λιγοτερο απο χρονο!
 

orestcrete

Member
Μηνύματα
2.604
Likes
9.841
Επόμενο Ταξίδι
Iceland
Ταξίδι-Όνειρο
New Zealand
envy you ...!!! accomodation πληρωνεις εσυ ή ειναι πληρωμενο;;
 
Μηνύματα
266
Likes
119
Η συνέντευξη μπορεί να είναι στα αγγλικά ή στα ελληνικά ανάλογα σε ποιον τύχεις - ποιο πιθανό να είναι στα αγγλικά πάντως. Αν έχεις στοιχεία να αποδεικνύουν ότι μπορείς να πληρώσεις για το workshop, ισχυρούς δεσμούς με την ελλάδα και καλό ιστορικό σε προηγούμενες επισκέψεις στις ΗΠΑ το πιθανότερο είναι να μην έχεις πρόβλημα.
 

kelloks89

Member
Μηνύματα
24
Likes
1
Ταξίδι-Όνειρο
Σαν Φρανσισκο, Νεα Υορκη
@orestcrete εγω πληρωνω. δυσκολα να μην πληρωνεις!

@diavatirio.com ευχαριστω πολυ για την απαντηση. εχω στοιχεια οτι μπορω να πληρωσω και την σχολη και γενικα την διαμονη μου εκει. μου τα ζητησαν και απο την σχολη! δεν εχω ξαναπαει ηπα.

ευχαριστω παντως και ελπιζω να πανε ολα καλα
 

olgamania

Member
Μηνύματα
19
Likes
5
Ταξίδι-Όνειρο
French Polynesia
δύσκολα θα σε απέρριπταν εφόσον πας σαν φοιτήτρια για workshop...
έχω πάει σε συνέντευξη. οι ερωτήσεις είναι στα αγγλικά (μπορεί και ελληνικά αλλά σπάνια) και ρωτάνε για πιο λόγο θα πας, αν έχεις ξαναπάει... τίποτα το ιδιαίτερο...
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.169
Μηνύματα
882.785
Μέλη
38.883
Νεότερο μέλος
ayahuasca97

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom