Φωτο από τα Trek μας

Φώτης/Ταξιδιωτης

Member
Αφηγητής
Στη νότια Κορέα υπάρχουν πολλά μονοπάτια πεζοπορίας. Αγαπάνε τη φύση οι κάτοικοι της. Σχεδόν όλα είναι ασφαλές και σε καλή κατάσταση. Στα ανατολικά της χώρας υπάρχει η όμορφη πόλη Sokcho που αξίζει να επισκεφτείτε!Με λεωφορείο σύντομα από εκεί θα φτάσετε στο Seoraksan national park. Έχει αρκετές διαδρομές. Έκανα μόνο μια πεζοπορία/οτειβασια μέτριας δυσκολίας στο Ulsanbawi Rock!η είσοδος στο πάρκο είναι δωρεάν. Εξαιρείται μόνο αν θελησετε να πάτε κάπου με τελεφερίκ όπου θα πληρώσετε κάποιο μικρό ποσό.
Μερικές φωτό!😉
IMG_0443.jpeg
IMG_0454.jpeg
IMG_0468.jpeg
IMG_0476.jpeg
IMG_0480.jpeg
IMG_0482.jpeg
IMG_0487.jpeg
IMG_0493.jpeg

IMG_0503.jpeg
IMG_0508.jpeg
IMG_0518.jpeg
IMG_0523.jpeg
IMG_0532.jpeg

Attachments

fenia42

Member
Μέγας Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Το ετήσιο τάμα στον Όλυμπο έλαβε τέλος και αυτή τη φορά πήγε με φορά αντίστροφη .
Ξεκινήσαμε παρασκευή από Θεσσαλονίκη και φτάσαμε από τα πριόνια στο καταφύγιο του Ζολωτα για διανυχτερευση.
Η θέα από το καταφύγιο κόβει την ανάσα !
IMG_1548.jpeg
IMG_1547.jpeg

Το ξημέρωμα ξύπνησα πριν βγει ο ήλιος και τον περίμενα να κάνει εμφάνιση . Πήρα το πρωινό μου μες τη δροσιά παρέα με τον ήλιο να βγαίνει
395579B8-CF05-496A-A3B1-6F4C983B895A.jpeg

IMG_1368.jpeg

IMG_1364.jpeg

Την ίδια ώρα από την άλλη πλευρά έδυε το φεγγάρι πίσω από το Μύτικα που μας περίμενε
IMG_1354.jpeg

IMG_1353.jpeg

Η διαδρομή Πριόνια - Αγαπητός είναι καταπράσινη αλλά το μονοπάτι με τα χρόνια έχει αλλοιωθεί κάπως. Μιλάμε για πλήθος κόσμου τους καλοκαιρινούς μήνες και να δούμε κ τι θα γίνει τώρα που ο Ολύμπος έγινε μνημείο της ΟΥΝΕΣΚΟ
IMG_1332.jpeg
IMG_1335.jpeg
IMG_1337.jpeg
IMG_1346.jpeg

Το Σάββατο κινήσαμε για το Οροπέδιο των μουσών • ίσως το μέρος με τη πιο συγκλονιστική θέα της χώρας μας , τουλάχιστον για εμάς που είμαστε team mountain .
Αποφασίσαμε να κόψουμε δρόμο και να πάμε από το «κοφτό» δηλαδή το πλέον απότομο μονοπάτι που καλό είναι όποιος το επιλέγει να επιλέγει μόνο να ανέβει από εκεί και όχι να το κατέβει γιατί είναι ΠΟΛΥ απότομο .
IMG_1407.jpeg
IMG_1402.jpeg
IMG_1397.jpeg

Μια Αυγούστου αλλά εμάς μας βρήκε στα χιόνια . Διασχίσαμε προσεκτικά τη χιονούρα και αναπολήσαμε προς στιγμή το χειμώνα .
Φτάσαμε μετά από πολύ κόπο στο καταφύγιο του Κάκκαλου
IMG_1427.jpeg
IMG_1424.jpeg
IMG_1420.jpeg

Η θεά συγκλονιστική
Τα σημαιάκια καιρό είχα να τα δω, από τον Ιούνιο στο Νεπάλ 🤣
Ιούνιο στα Ιμαλάια Αύγουστο στον Όλυμπο, μάλλον δε μου λένε και πολλά οι παραλίες . Άλλωστε εδώ έκανα και εξωτικό μαύρισμα .
Ένα καφεδάκι και γρήγορα στο δρόμο πάλι. Η κορυφή δε μπορεί να περιμένει και οι θεοί του Ολύμπου δε σε καλοδέχονται πάντα .
AB260135-037D-4333-A201-E87EC8172C9D.jpeg

Ξεκινάμε από το δρόμο που είναι γεμάτος κροκάλα και θέλει βήμα βήμα με προσοχή γιατί οι πέτρες είναι ολισθηρές . Φτάνουμε στο Λούκι αλλά όχι, αυτή τη φορά δε θα πάμε από εδώ. Θα το πάρουμε ανάποδα. Δε μου αρέσει η ιδέα αλλά δεν είμαι μόνη μου, ακολουθώ τον έμπειρο οδηγό μας, αφού λέει άνοδο από Κακόσκαλα , Κακόσκαλα ιτ ιζ και μας επιτρέπει να τον βρίζουμε στο δρόμο.
Αμα ήτανε καλή θα τη λέγανε Κακόσκαλα ;
IMG_1462.jpeg
IMG_1451.jpeg

Αυτή τη φορά μου φάνηκε ατελείωτη ! Με ζόρισε !
Έφτασα στο πιο κρίσιμο σημείο , από εκεί ξεκινά ο δρόμος για το Μύτικα , βλέπεις τη σημαία , κάνεις ένα κουράγιο .
Εδώ ο καλός μου τρώει μια γλίστρα λίγο πριν να δεθεί στο βράχο. Νομίζω ότι κάνει πλάκα, κρίσιμο σημείο , μπορεί να αποβεί μοιραίο γιατί μας έχει δεμένους . Κράτα με να σε κρατώ για να πέσουμε κι οι δύο. Βρίσκει ισορροπία ευτυχώς , η καρδιά βρίσκει κι αυτή την ηρεμία της πέντε λεπτά μετά. Θέλω να ουρλιάξω .
Αυτό που κάνουμε έχει επικινδυνότητα . Δεν είναι απλό . Δεν είναι παίξε γέλασε και κυρίως δε θέλει εξυπνάδες . Τα βουνά τον τελευταίο καιρό έχουν γεμίσει κόσμο , θες λόγω ινσταγκαμ θες γιατί δημιουργήθηκαν πολλές ομάδες που σε πάνε στα βουνά κ το κάνουν να φαίνεται ευκολο. Πριν φτάσεις εδώ πρέπει να είσαι σίγουρος ήρεμος αποφασισμένος και να μη το κάνεις για μαγκιά. Γιατί οι θεοί τη μαγκιά και την υπεροψία δε τη συγχωρούν . Ετσι έγινε στον Αγαπητό πριν λίγες βδομαδες με τον Ισπανό , που πας με αυτά τα παπούτσια του είπαν αλλά αυτός δεν άκουσε .
Στις φωτογραφίες φαίνεται το ίδιο σημείο πόσο λαξεύεται μέσα σε ένα χρόνο .
IMG_1554.png
IMG_1555.png

Συνεχίζεται ….

Attachments

fenia42

Member
Μέγας Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Στο κομμάτι αυτό πέσαμε σε «μποτιλιάρισμα» κι έτσι έπρεπε να περιμένουμε να αποσυμφορηθεί ο δρόμος που οδηγεί στο Μύτικα. Αυτό είναι το κακό όταν δε πηγαίνεις ξημερώματα . Πέρσι ήμουν η πρώτη που πάτησα το πόδι μου εκεί. Περιμένουμε λοιπόν , διασχίζουμε και το τελευταίο κομμάτι και τσουπ να σου η σημαία ! Να ‘‘μαστε στο πιο ψηλό σημείο της Ελλάδας ! «Όλο να δω το μεγαλείο από του Ολύμπου την κορφή να ψιθυρίσω δυο στιχάκια ελεύθερος για μια ζωη» που λέει και ο Αργυρός .
Μεγαλείο και ανατριχίλα !
IMG_1466.jpeg
IMG_1475.jpeg
IMG_1491.jpeg

Ευχαριστούμε τους θεούς που μας αξίωσαν να ανέβουμε για ακόμα μια φορά , 2η για μένα 5η για τον αγαπημένο μου, μα πιο πολύ ευχαριστούμε το θεό του Αρη που μας μπουστάρει ~ ομοϊδεάτες γαρ.

Παίρνουμε το χρόνο μας στην κορυφή , δε βιαζόμαστε , έχουμε χρόνο μέχρι τη δύση . Γράφω τα ονόματα μας το βιβλίο .
IMG_1503.jpeg

Παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής , από το Λούκι αυτή τη φορά. Κωλο - κωλο με συγχωρείτε για την έκφραση αλλά περί αυτού πρόκειται .
Θεέ του πολέμου βοηθα με να μη σκιστεί το σορτσάκι μου 🤣
Μετά από πολυυυυ ώρα , a thousand moments later άρχισε να φαίνεται επιτέλους το μονοπάτι της επιστροφής. Τα τελευταία βήματα στο Λούκι είναι που θέλουν προσοχή για να μη γίνει το κακό.
Μια βραδιά στο Λούκι.
IMG_1525.jpeg

Ξεκινάμε να τραγουδάμε για να περάσει η ώρα . Τα νεύρα είναι τεντωμένα , οι δυνάμεις μας εγκαταλείπουν , οι ώρες περνούν, ο ήλιος πέφτει και η θερμοκρασία μαζί , το αεράκι γίνεται ψυχρό .
Ξανά μποτιλιασμα . Δύσκολο άλλοι να ανεβαίνουν κι άλλοι να κατεβαίνουν από το Λούκι .
Από μακριά καταφθάνουν ορδές για ανάβαση. Τους βλέπουμε , μα πού πάνε . Κοντεύουμε να φτάσουμε προς τα κάτω, αυτοί μας περιμένουν λίγο, όμως αποαφασιζουν να ανέβουν από άλλο σημείο. Βρίζουν φωνάζουν, είναι άπειροι. Ανήκουν σε ομάδα ορειβατών . Κακό team working , κάκιστη επικοινωνία , κάκιστη συμπεριφορά . Αυτά που δε θέλει κανείς να βλέπει στο βουνό . Ειδικά αυτό το βουνό απαιτεί απόλυτη ηρεμία.
Επιστροφή λοιπόν στο κροκαλόδρομο. Βλέπουμε τον Κακκαλο από μακριά . Τα μακαρόνια μας περιμένουν με το κρέας. Δόξα και τιμή στους εργαζόμενους του βουνού που εργάζονται όχι μόνο αγόγγυστα αλλά και αμισθί για να μη μας λείψει εμάς τίποτα .
IMG_1546.jpeg

Κυριακή πρωί ξυπνάμε πάλι με τα πανέμορφα χρώματα που μας χαρίζει η αυγή . Πρωινό και πίσω το μακρύ δρόμο της επιστροφής . Αυτή τη φορά όχι από το κοφτό αλλά από τον κανονικό δρόμο που και αυτός όμως από τον καιρό και τα πολλά πατήματα έχει γίνει αρκετά σαθρός. Για ώρες πάμε βήμα βήμα με προσοχή. Μια πτώση διακυβεύεται σε κάθε βήμα, ένα παραστράτημα μπορεί να στοιχίσει . Ψυχραιμία ηρεμία υπομονή. Πολύ μακρύς ο δρόμος . Περνάμε μακριά από τη χιονουρα αυτή τη φορά. Περίπου πέντε χιλιόμετρα μετά βρισκόμαστε στο καταφύγιο του Ζολώτα ξανά. Ενα καφεδάκι στα γρήγορα και μπαίνουμε στην τελική ευθεία για Πριόνια . Εκεί θα φάμε και θα επιστρέψουμε με ασφάλεια στα σπίτια μας !

Και του χρόνου αγαπημένο μας βουνό . Σε ευχαριστούμε που μας καλοδέχτηκες και αυτή τη φορά. Ισως τα πούμε ξανά σύντομα σε κάποια από τις άλλες πλευρές σου.
IMG_1538.jpeg

(Αποθεραπεία)
IMG_1534.jpeg

evaT

Member
Μέγας Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Κάθε φορά, το επόμενο
Μπράβο Φένια!
Υπέροχη αφήγηση, για έναδύσκολο εγχείρημα. Δν θα το κάνω ποτέ, αλλά θαυμάζω όσους βρίσκουν την ψυχική και σωματική δύναμη για να το επιχειρήσουν.

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
35.272
Μέλη
40.281
Νεότερο μέλος
irakleitos

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom