Ιταλία Φωτο-ιστορία: Ιταλία, Αύγουστος 2015

georgeant

Member
Μηνύματα
603
Likes
2.519
Ταξίδι-Όνειρο
Road trip B. Αμερική

Ένα ακόμη υπέροχο ταξίδι με άπειρες εικόνες, χρώματα, πολύ περπάτημα και πολύ παγωτό!
Όταν αποφασίσαμε ότι ήρθε η ώρα να δούμε τη γειτονική Ιταλία που τόσο καιρό σνομπάραμε επειδή "έλα βρε αδερφέ εδώ δίπλα είναι μπορούμε να πάμε όποτε θέλουμε" ήμουν αποφασισμένος να μη δω μόνο τη Ρώμη αλλά σίγουρα και περιοχές της Τοσκάνης. Θα ήθελα πολύ να επισκεφτώ και τη Βενετία αλλά δυστυχώς ήταν αρκετά βόρεια κι έτσι την αφήσαμε για επόμενο ταξίδι.
Ξεκινήσαμε λοιπόν απο Ρώμη όπου μείναμε 4 μέρες και μετά πήγαμε βόρεια, 1 μέρα Σιένα, 2 Φλωρεντία και την ημέρα του γυρισμού για Αθήνα περιπλανηθήκαμε για μερικές ώρες στην Πίζα.
Τα αρνητικά του ταξιδιού... Αν κάποιος είναι όπως εγώ στο θέμα της ζέστης, να μην την αντέχει δηλαδή ούτε λίγο, πραγματικά μην πάει ΠΟΤΕ καλοκαίρι στην Ιταλία. Θερμοκρασία 30-34 βαθμούς με συνεχές περπάτημα, με σακίδια στον ώμο και κάμερα περασμένη στο λαιμό δεν ήταν και η καλύτερη ταξιδιωτική εμπειρία που είχα μέχρι τώρα. Ιδρώτας ανακατεμένος με αντηλιακό, κούραση, δίψα. Δεύτερο αρνητικό. Το φαγητό. Στην Ιταλία, σε αντίθεση με ότι μου λέγαν πριν πάω, δεν έφαγα. Η αλήθεια είναι πως πήγα χωρίς να έχω κάνει καμία απολύτως έρευνα πάνω στο που και τι θα φάω αλλά όλοι μου λέγανε "παντού βρίσκεις να φας έχουν αυτά που τρώμε κι εμείς δε χρειάζεται να ψάξεις". Κανείς δε μου είπε οτι αν είσαι budget traveler όπως εμείς, δηλαδή γύρω στα 10 ευρώ/ανά γεύμα, στην Ιταλία μπορείς να φας απο κάτι μέτριο εως κάτι αίσχος! Έτσι λοιπόν δε γευτήκαμε ποτέ την Ιταλική κουζίνα που τόσο αγαπώ εδώ στην Ελλάδα, αν και πιστεύω οτι είμαστε ίσως η μόνη χώρα που έχουμε πάρει την κουζίνα μιας άλλης και την έχουμε εξελίξει προς το καλύτερο! Και φυσικά κρύος καφές πουθενά ούτε για αστείο. Ήμασταν λίγο υποψιασμένοι για αυτό αλλά τελικά κατάλαβα οτι όλα τα freddoccino, freddo espresso, freddo capuccino και άλλα -ccino είναι ελληνικές πατέντες. Προσωπικά δεν είχα ιδιαίτερο πρόβλημα με την έλλειψη καφέ αλλά οι άλλoi δύο πραγματικά δεν την πάλευαν όντας coffeeholics. Καταλήξανε να πάρουν απο το σούπερ μάρκετ φακελάκια capuccino και να τα χτυπούν στα μπουκάλια του νερού, τα junkies!
Το παγωτό σε άλλες περιπτώσεις ήταν τέλειο σε άλλες μέτριο, αλλά σχεδόν σε όλες πανάκριβο. Με εξαίρεση τη Σιένα που βρήκαμε ένα εκπληκτικό παγωτατζίδικο με μόνο 2 ευρώ το κύπελλο. Κάτι τελευταίο. Δεν ξέρω πόσο γκαντέμης είμαι αλλά γιατί σε κάθε πόλη που πηγαίνω πάντα θα είναι και απο κάτι υπο αποκατάσταση; Φτιάχτε τα το χειμώνα βρε αδερφέ! Κατά τα άλλα να πω οτι ερωτεύτηκα τη Ρώμη. Σίγουρα στο top 3 των πόλεων που έχω δει μέχρι στιγμής. Η Σιένα η πιο γραφική απο όλες (αλλά και η πιο μικρή) και η Φλωρεντία σαν ένα τεράστιο μεσαιωνικό κουκλόσπιτο. Ξεκινάμε λοιπόν:

Η Ρώμη είναι μια πόλη απόλυτα ερωτεύσιμη, με τεράστια ποικιλομορφία, χρώμα, ιστορία, ναούς, αψίδες, αγάλματα, εντυπωσιακά κτίρια, γραφικά σοκάκια, μπαλκόνια με λουλούδια, πλακόστρωτους δρόμους και πολλά πολλά μηχανάκια! Είναι πραγματικά ένα υπαίθριο μουσείο που δεν ξέρεις που να πρωτοκοιτάξεις!

Το διαμέρισμα που νοικιάζαμε ήταν κοντά στην Porta Maggiore. Κάθε πρωί λοιπόν περνούσαμε απο εδώ.

IMG_5135.jpg

Παρ'όλα αυτά η γειτονιά που μέναμε δεν ήταν και η πιο γραφική, στην παρακάτω φωτό φαίνεται όμορφη αλλά λίγο πιο πίσω μας που ήταν και το διαμέρισμα ήταν βρώμικα, με πολλά grafiti και έναν υπερυψωμένο σιδηρόδρομο που πέρναγε το τραίνο. Κάτι σε Μεταξουργείο, κάτι σε Κηφισό... Κάτι τέτοιο θύμιζε η γειτονιά. Ρώμη, σε καμία περίπτωση. Γελάσαμε αρκετά με μια μικρή αμηχανία βέβαια στο ενδεχόμενο η Ρώμη να είναι αυτό το χάλι! "Αποκλείεται", λέω, "ρε παιδιά", "πάμε προς το κέντρο". Και έτσι κάναμε.
IMG_5142.jpg


Κατηφορίζοντας προς το κέντρο λοιπόν το οποίο ήταν γύρω στη μισή ώρα με τα πόδια απο το διαμέρισμά μας.
IMG_5145.jpg
IMG_5149.jpg


Όμορφη γειτονιά! Απο κοντά ήταν πιο εντυπωσιακή, στη φωτογραφία χάνει αρκετά.
IMG_5154.jpg

Καταλήξαμε στην Piazza del Colosseo αλλά πριν κάνουμε το οτιδήποτε... φαγητό! Καθίσαμε σε ένα εντελώς τουριστικό εστιατόριο δίπλα ακριβώς απο το Κολοσσαίο (τα θέλαμε κι εμείς!) και είπαμε λοιπόν να δοκιμάσουμε πίτσα. Και ήρθε αυτό:
IMG_5164.jpg
Δε θα σχολιάσω την περίεργη μυρωδιά του αυγού. Θα πω όμως οτι η πίτσα ήταν τόσο ξερή σαν ένα τεράστιο πατατάκι όπου μετά μεταμορφώθηκε σε κρέπα, έγινε δηλαδή το ζυμάρι μαλακό και νωπό απο τα ζουμιά και τις σάλτσες. Επίσης να πω οτι δεν κοβόταν γιατί εκτός των άλλων ήταν και σα λάστιχο. Προσπάθησα να την κάνω σάντουιτς για να τη φάω και το αποτέλεσμα ήταν να γίνει ένα τραπέζι σα να ειχε σκάσει βόμβα. Πραγματικά είναι η χειρότερη πίτσα που έχω φάει ποτέ μου. Στο βάθος διακρίνουμε ελαφρά το πιάτο του Ευθύμη, ο οποίος ήθελε να φάει ζυμαρικά με σολομό, ο δύσμοιρος. Ένα ροζ υγρό για σάλτσα σολομού και σολομός πουθενά.

Ο Βασίλης πήρε Gnocchi. Αδιάφορα, με τη σαλτσούλα αρκετά αραιή θυμίζοντας περισσότερο στομαχικά υγρα. Βέβαια την αηδία της πίτσας δεν την έφτανε σε καμία περίπτωση!
IMG_5165.jpg


Αν και είχαμε ξενερώσει αρκετά απο το αποτυχημένο φαγητό με το οποίο δε χορτάσαμε εκτός των άλλων, και αφού δώσαμε περίπου 11 ευρώ ο καθένας ξεκινήσαμε το sightseeing (με ολίγη γκρίνια)! Ιδού λοιπόν το Κολοσσαίο το οποίο δε χρειάζεται και ιδιαίτερες συστάσεις. Σήμα κατατεθέν της Ιταλικής πρωτεύουσας, λάμβαναν χώρα σε αυτό ταυρομαχίες, σφαγιάζονταν μονομάχοι βεβαίως βεβαίως, γινόντουσαν αρματοδρομίες, επίσημα events και άλλες διάφορες δημόσιες μορφές ψυχαγωγίας. Το 404 έγινε η τελευταία μονομαχία μεταξύ μονομάχων.
IMG_5172.jpg
IMG_5175.jpg

Η ουρά για τα εισιτήρια δεν ήταν καθόλου μικρή. Γύρω στα 20-25 λεπτά αναμονής. Όμως ήταν αρκετά εντυπωσιακό μέσα αν και κατά ένα μεγάλο μέρος κατεστραμμένο. Είχε πολύ ενδιαφέρον να βλέπεις τα υπόγεια του Κολοσσαίου, εκεί που φυλάσσονταν δηλαδή στα κελιά οι μονομάχοι, λιοντάρια κλπ.
IMG_5198.jpg

Σε αυτή τη φωτογραφία μπορείτε να δείτε το επίπεδο που χωρίζει τα υπόγεια απο την αρένα.
IMG_5199.jpg



Φεύγοντας απο το Κολοσσαίο, με προορισμό Palatine Hill. Αριστερά, η Αψίδα του Κωνσταντίνου.
IMG_5211.jpg


Όμορφος λόφος, ένας απο τους 7 της Ρώμης, με αρκετή ηρεμία (παρ'όλο τον κόσμο), πολύ πράσινο και φυσικά εκπληκτική θέα.
IMG_5237.jpg


Και μιλώντας για θέα... Το Ρωμαϊκό Φόρουμ (ή Ρωμαϊκή Αγορά) απο κάτω μας. Δεξιά στο βάθος το Κολοσσαίο.
IMG_5239.jpg
IMG_5241.jpg
IMG_5243.jpg

Ότι έχει απομείνει απο το Ναό του Κάστορα και του Πολυδεύκη και πίσω η Αψίδα του Σεπτίμιου Σεβήρου.
IMG_5266.jpg


Το πίσω μέρος του Καπιτολίου (καφέ πύργος αριστερά) και δεξιά ένα απο τα εντυπωσιακότερα κτίσματα της Ρώμης κατά την άποψή μου το οποίο έχει διάφορες ονομασίες, Altare della Patria, Monumento a Vittorio Emanuele II, ή απλά "the typewriter" όπως το λένε οι ντόπιοι.
IMG_5267.jpg
IMG_5271.jpg
IMG_5272.jpg
IMG_5273.jpg


Ένα ακόμη διάσημο σημείο για φωτογραφία ακριβώς απέναντι. Όπως βλέπετε έχει μαζευτεί αρκετός κόσμος. Θα περάσουμε κι απο εκεί τις επόμενες μέρες.
IMG_5289.jpg


Κατεβαίνοντας απο το λόφο και περπατώντας στη Ρωμαϊκή Αγορά. Εδώ, η Αψίδα του Τίτου.
IMG_5300.jpg



Ο Ναός του Αντωνίνου και της Φαουστίνης.
IMG_5308.jpg



Εκεί ψηλά ήμασταν πριν απο λίγο!
IMG_5321.jpg
IMG_5324.jpg


Καταλήξαμε στην Piazza Venezia, με το εντυπωσιακό μνημείο-κτίριο-μουσείο που σας ανέφερα πριν.
IMG_5333.jpg


Ώρα για περπάτημα στα στενά της Ρώμης!
IMG_5354.jpg


Να πω οτι η Ρώμη σε κάποια σημεία μου θύμισε κάπως τη Βιέννη αλλά με περισσότερο χρώμα. Πανέμορφη.
IMG_5359.jpg
IMG_5362.jpg
IMG_5364.jpg



Πολλά scooters!
IMG_5369.jpg



Ιταλικό κρασί!
IMG_5370.jpg


Λοιπόν παρ'όλο που όλη τη δόξα την παίρνουν η Piazza di Spagna και η Piazza Navona εγώ θα πω οτι αυτή την πλατεία για κάποιο λόγο την ερωτεύτηκα. Τη βρήκαμε τυχαία. Είναι πέρασμα για διάφορα σημεία της Ρώμης. Εστιατόρια, πολύχρωμα κτίρια και ο ναός του Αδριανού! Και όχι τόσο πολύβουη όσο οι άλλες. Piazza di Pietra λοιπόν:
IMG_5374.jpg
IMG_5384.jpg


Η αφεντιά μου.
IMG_5392.jpg


Απο τα παγκάκια της πλατείας (παγκάκια τρόπος του λέγειν, δύο παράλληλα σίδερα ήταν), παρατηρούσαμε το χαρταετό που κάποιος πετούσε πίσω απο τα κτίρια.
IMG_5396.jpg

Ένα κατάστημα αφιερωμένο στον Πινόκιο και τις Μαριονέτες. Ο Βασίλης δεν έχασε χρόνο και έκανε ένα νέο φίλο. :p
IMG_5401.jpg


Αυτό ήταν το τέλος της πρώτης ημέρας στη Ρώμη!

 
Last edited by a moderator:

paefstra

Member
Μηνύματα
13.017
Likes
40.988
Όλα τα ρώτησες βρε άνθρωπε πριν το ταξίδι, ρώτα και για το φαί! Κλείσαμε σε ωραιότατα εστιατόρια στη Φλωρεντία και Σιένα με έκπτωση 20-30% στις τιμές του καταλόγου μέσω του The Fork :haha:. Προσωπικά βρήκα σπουδαία την τοπική κουζίνα και το κρασί...λόγος να ξαναπάω.
http://www.thefork.com/
 

georgeant

Member
Μηνύματα
603
Likes
2.519
Ταξίδι-Όνειρο
Road trip B. Αμερική
Όλα τα ρώτησες βρε άνθρωπε πριν το ταξίδι, ρώτα και για το φαί! Κλείσαμε σε ωραιότατα εστιατόρια στη Φλωρεντία και Σιένα με έκπτωση 20-30% στις τιμές του καταλόγου μέσω του The Fork :haha:. Προσωπικά βρήκα σπουδαία την τοπική κουζίνα και το κρασί...λόγος να ξαναπάω.
http://www.thefork.com/
Αμ δε ρώτησα και τελικά τη βγάλαμε σε φαστφουντάδικα. Άσε, το μελανό σημείο του ταξιδιού ήταν το φαγητό.
 

giannismits

Member
Μηνύματα
3.494
Likes
11.728
Επόμενο Ταξίδι
?
Εντάξει ρε συ όλοι κάποια στιγμή σε ταξίδι είχαμε ατυχίες στο φαγητό.
Πάντως μου κάνει εντύπωση που σχεδον όλοι όσοι δεν έκαναν έρευνα για το φαγητό στην Ιταλία για το που θα φάνε, έφαγαν χάλια. Δεν είναι τυχαίο.
Οκ αγαπάμε ιταλική κουζίνα αλλα σκοπος είναι όταν πεινάς, σε καθε στενο κάθε γειτονιά να βρισκεις αξιοπρεπή σνακ, σαντουιτς, πιτσες, παστα κτλ

Οι φωτογραφίες οπως πάντα εξαιρετικές:)
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.363
Likes
9.288
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
1.Στην Ιταλία, σε αντίθεση με ότι μου λέγαν πριν πάω, δεν έφαγα.
2.αν είσαι budget traveler όπως εμείς, δηλαδή γύρω στα 10 ευρώ/ανά γεύμα, στην Ιταλία μπορείς να φας απο κάτι μέτριο εως κάτι αίσχος!
3.πιστεύω οτι είμαστε ίσως η μόνη χώρα που έχουμε πάρει την κουζίνα μιας άλλης και την έχουμε εξελίξει προς το καλύτερο!
4.Καταλήξανε να πάρουν απο το σούπερ μάρκετ φακελάκια capuccino και να τα χτυπούν στα μπουκάλια του νερού, τα junkies!
5.Το παγωτό σε άλλες περιπτώσεις ήταν τέλειο σε άλλες μέτριο, αλλά σχεδόν σε όλες πανάκριβο.
1. ελεος
2.ελεος
3.ελεος
4.ελεος
5.ελεος...
μην τα γραφεις όλα μαζι και μας ερθει τιποτε...
η Ρωμη είναι πολη των 20+ εκατ. τουριστων. λογικο είναι να υπαρχουν αφθονα καθαρόαιμα τουριστομαγαζα της κακιας ωρας. διαβαζουμε, ρωτάμε και την επομενη φορα πιο προετοιμασμένοι.. η ιταλικη κουζινα είναι εξαιρετικη, δεν εχουμε εξελιξει τιποτε αντίθετα την κακοποιούμε παραβραζοντας τα ζυμαρικα, φτιαχνοντας αθλιες πιτσες με κιτρινα τυρια και κινέζικες ζυμες και κυριως νομιζοντας ότι αυτή είναι μονο πιτσα+παστα.
για τον καφε δεν σχολιαζω, για το παγωτο εισαι αδικος. μια βολτα από μια ελληνικη αλυσιδα θα σε πεισει για το ποσο εχει η "μπαλα"..στις προτασεις του φορουμ κοστιζει εως και 50% πιο κατω στη Ρωμη.
καλα να εισαι να ξαναπας.
 

vasnorth

Member
Μηνύματα
594
Likes
1.814
Πάντως μου κάνει εντύπωση που σχεδον όλοι όσοι δεν έκαναν έρευνα για το φαγητό στην Ιταλία για το που θα φάνε, έφαγαν χάλια. Δεν είναι τυχαίο.
Μου θύμισες κολλητό φίλο που πήγε στη Ρώμη χωρίς να ρωτήσει που και τι για φαγητό, ήταν και λίγο δύσκολος, στο τέλος γύρισε νηστικός και για καιρό έλεγε χάλια το φαγητό και ότι το καλύτερο φαγητό που έφαγε στη Ρώμη ήταν... αυτό του αεροπλάνου!

@georgeant πολύ ωραία φωτοιστορία με εξαιρετικές φωτογραφίες.
Μας πήγες σε σημεία της Ρώμης που δεν τα ήξερα.
 

giannismits

Member
Μηνύματα
3.494
Likes
11.728
Επόμενο Ταξίδι
?
Μου θύμισες κολλητό φίλο που πήγε στη Ρώμη χωρίς να ρωτήσει που και τι για φαγητό, ήταν και λίγο δύσκολος, στο τέλος γύρισε νηστικός και για καιρό έλεγε χάλια το φαγητό και ότι το καλύτερο φαγητό που έφαγε στη Ρώμη ήταν... αυτό του αεροπλάνου!
Δεν είναι όμως περίεργο? Όπως λέει ο σαμιών είναι γεμάτη με τουριστοάθλια μαγαζιά. Είναι λόγω των εκατομμυρίων επισκεπτών? Γιατί να μη μπορείς να πετύχεις ένα νόστιμο σνακ σε ένα στενό που θα βρεθείς ή σε μια πλατεία έτσι στην τύχη?

Δεν αναφέρομαι σε εστιατόρια αλλά σε street food που σε άλλες πόλεις βρίσκεις και άφθονο και με πολλές επιλογές.Προφανώς σ'αυτό υστερεί η Ρώμη. Στο φαγητό στο πόδι.
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.363
Likes
9.288
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Δεν είναι όμως περίεργο? Όπως λέει ο σαμιών είναι γεμάτη με τουριστοάθλια μαγαζιά. Είναι λόγω των εκατομμυρίων επισκεπτών? Γιατί να μη μπορείς να πετύχεις ένα νόστιμο σνακ σε ένα στενό που θα βρεθείς ή σε μια πλατεία έτσι στην τύχη?
γιατι να είναι περιεργο? η μεγαλη πλειοψηφια των τουριστων συνωστίζονται σε μικρη σχετικα εκταση. αρκει να πας νοτια του Κολοσσαιου, ανατολικα του σταθμου, να περασεις τον Τιβερη δυτικα και όλα αλλαζουν..ο καφες εχει 1Ε σερβιριζομενος, το παγωτο ενηλικων 1,5-2 και η πιτσα ή τα σνακ πεντανοστιμα. αρκει δηλ να πας στο υπολοιπο 90% της πολης.
σ'αυτό υστερεί η Ρώμη. Στο φαγητό στο πόδι
ουτε γι αστειο. ακομα κι εδώ το φορουμ βριθει από προτασεις που εχουν γραφει και σε ιστοριες μαλιστα. μια απ' αυτές ηταν για ένα 24ωρο στην πολη αγαπητου μελους...απλα βγειτε εκτος του ιστορικου κεντρου.
 

georgeant

Member
Μηνύματα
603
Likes
2.519
Ταξίδι-Όνειρο
Road trip B. Αμερική
1. ελεος
2.ελεος
3.ελεος
4.ελεος
5.ελεος...
μην τα γραφεις όλα μαζι και μας ερθει τιποτε...
η Ρωμη είναι πολη των 20+ εκατ. τουριστων. λογικο είναι να υπαρχουν αφθονα καθαρόαιμα τουριστομαγαζα της κακιας ωρας. διαβαζουμε, ρωτάμε και την επομενη φορα πιο προετοιμασμένοι.. η ιταλικη κουζινα είναι εξαιρετικη, δεν εχουμε εξελιξει τιποτε αντίθετα την κακοποιούμε παραβραζοντας τα ζυμαρικα, φτιαχνοντας αθλιες πιτσες με κιτρινα τυρια και κινέζικες ζυμες και κυριως νομιζοντας ότι αυτή είναι μονο πιτσα+παστα.
για τον καφε δεν σχολιαζω, για το παγωτο εισαι αδικος. μια βολτα από μια ελληνικη αλυσιδα θα σε πεισει για το ποσο εχει η "μπαλα"..στις προτασεις του φορουμ κοστιζει εως και 50% πιο κατω στη Ρωμη.
καλα να εισαι να ξαναπας.
Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω. Στην Αθήνα βρίσκεις υπέροχα Ιταλικά εστιατόρια που δε χρειάζεται να δώσεις μια περιουσία για να φας. Και οι ποσότητες είναι γενναίες και τα ζυμαρικά αξιοπρεπέστατα και καθόλου παραβρασμένα. Η σχέση ποιότητας/τιμής του φαγητού στη Ρώμη ήταν σε απαράδεκτα επίπεδα, σε αυτά που πήγα εγώ τουλάχιστον. Σε άλλες χώρες έχω φάει σε "τουριστομάγαζα" πολυ καλά και πολύ οικονομικά, στη Βουδαπέστη για παράδειγμα. Όσο για τον καφέ, γιατί έλεος; Σε ποια άλλη χώρα έχουν παγωμένο ρόφημα καφέ; Εγώ πάντως σε όσες έχω πάει δεν έχω βρει πουθενά, εκτός αν υπάρχουν starbucks. Αλλά όπως είπα ο καφές ήταν αυτό που με απασχολούσε λιγότερο (όχι και τους άλλους δύο όμως). Απο το παγωτό δεν έχω παράπονο γενικά. Βρήκα και με 2 ευρώ, βρήκα και με 6. Ειδικά στη Σιένα έφαγα απο τα καλύτερα παγωτά που έχω δοκιμάσει ποτέ. Γενικά για το φαγητό όπως είπα επιφυλάσσομαι γιατί πήγα στα τυφλά.
 

traveller_30

Member
Μηνύματα
59
Likes
292
Επόμενο Ταξίδι
New York
Ταξίδι-Όνειρο
New York
Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω. Στην Αθήνα βρίσκεις υπέροχα Ιταλικά εστιατόρια που δε χρειάζεται να δώσεις μια περιουσία για να φας. Και οι ποσότητες είναι γενναίες και τα ζυμαρικά αξιοπρεπέστατα και καθόλου παραβρασμένα. Η σχέση ποιότητας/τιμής του φαγητού στη Ρώμη ήταν σε απαράδεκτα επίπεδα, σε αυτά που πήγα εγώ τουλάχιστον. Σε άλλες χώρες έχω φάει σε "τουριστομάγαζα" πολυ καλά και πολύ οικονομικά, στη Βουδαπέστη για παράδειγμα. Όσο για τον καφέ, γιατί έλεος; Σε ποια άλλη χώρα έχουν παγωμένο ρόφημα καφέ; Εγώ πάντως σε όσες έχω πάει δεν έχω βρει πουθενά, εκτός αν υπάρχουν starbucks. Αλλά όπως είπα ο καφές ήταν αυτό που με απασχολούσε λιγότερο (όχι και τους άλλους δύο όμως). Απο το παγωτό δεν έχω παράπονο γενικά. Βρήκα και με 2 ευρώ, βρήκα και με 6. Ειδικά στη Σιένα έφαγα απο τα καλύτερα παγωτά που έχω δοκιμάσει ποτέ. Γενικά για το φαγητό όπως είπα επιφυλάσσομαι γιατί πήγα στα τυφλά.
Την πρώτη φορά που επισκέφθηκα τη Ρώμη στα τυφλά, έβγαλα τα ίδια συμπεράσματα όπως κι εσύ όσο αφορά το φαγητό. Την δεύτερη φορά όμως πήγα μόνο σε εστιατόρια που είχαν προταθεί εδώ στο forum. Η διαφορά ήταν απ'τη γη στον ουρανό. Το φαγητό υπέροχο και οι τιμές πάρα πολύ καλές!
Όσο για το παγωτό εγώ το βρήκα εξαιρετικό και οι τιμές ήταν αναλόγως που πήγαινες για παγωτό. Αλλά απο θέμα ποιότητας το παγωτό δεν είχε καμία σχέση με την Ελλάδα, που τρώς κίτρινη μπανάνα και πράσινο pistachio!!
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.363
Likes
9.288
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω. Στην Αθήνα βρίσκεις υπέροχα Ιταλικά εστιατόρια που δε χρειάζεται να δώσεις μια περιουσία για να φας. Και οι ποσότητες είναι γενναίες και τα ζυμαρικά αξιοπρεπέστατα και καθόλου παραβρασμένα.
καμμία αντιρρηση οπως το λες.
διαφωνησα στη δηλωση σου οτι ως χωρα 'πηραμε την κουζινα τους και την εξλιξαμε προς το καλυτερο". εκτος αν ηταν ανεκδοτο γιατι μονο ετσι εχει νοημα τετοια δηλωση..
Όσο για τον καφέ, γιατί έλεος;
μα στη χωρα του cappuccino να παιρνεις φακελακια απο το σουπερ μαρκετ και να τα χτυπας σε μπουκαλι νερου? γουστα βεβαια. ίσως τα δικα μου να ειναι περιεργα..
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.363
Likes
9.288
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Όσο για το παγωτό εγώ το βρήκα εξαιρετικό και οι τιμές ήταν αναλόγως που πήγαινες για παγωτό. Αλλά απο θέμα ποιότητας το παγωτό δεν είχε καμία σχέση με την Ελλάδα, που τρώς κίτρινη μπανάνα και πράσινο pistachio!!
για το παγωτο εχουμε γραψει πολλα και στη Ρωμη. ωραια η παρατηρηση για τα χρωματα και με την ευκαιρια θυμιζω οτι συμφωνα με τη νομοθεσία πρεπει να ειναι σε εμφανες σημειο η λιστα των συστατικων του παγωτου ετσι ωστε βλεπεις αμεσως την παρουσια συντηρητικων, χρωστικων, βελτιωτικων γευσης κλπ..
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.184
Μηνύματα
883.313
Μέλη
38.894
Νεότερο μέλος
mikesf

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom