Βέλγιο Ολλανδία Χριστούγεννα στις Κάτω Χώρες

kostas.Vrs

New Member
Μηνύματα
1
Likes
7
Κανονίσαμε λοιπόν με την γυναίκα μου φέτος για πρώτη φορά να γιορτάσουμε τις ημέρες των Χριστουγέννων στο εξωτερικό.Ύστερα από ενδελεχή έρευνα καταλήξαμε Βέλγιο(παρ' όλο την επικινδυνότητα λόγω τρομοκρατικών ενεργειών) με μια μικρή δόση Ολλανδίας. Παραθέτω λοιπόν το μοίρασμα των ημερών.
Ημέρα 1η
Ξεκινήσαμε από Αθήνα με την Aegean για την πτήση προς το αεροδρόμιο των Βρυξελλών Zaventem.Η πτήση ήταν πολύ καλή όπως επίσης κ οι παροχές της Aegean που μας προσέφερε πρωινό με Ηπειρώτικα προϊόντα.


IMG_20161220_093037.jpg



IMG_20161220_103300.jpg

Το ταξίδι διήρκεσε 2 ώρες και 50 λεπτά. Άφιξη στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών 10:50 ώρα Βελγίου(1 ώρα πίσω από Ελλάδα) στο όποιο τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντια με ένοπλους στρατιώτες και στρατιωτικούς σκύλους Αμέσως κατευθυνθηκαμε στο σταθμό των τρένων και με το IC 3638 φτάσαμε στο Midi Station απ' όπου πήραμε και το τρένο για το Άμστερνταμ. Παρεμπιπτόντως τα εισιτήρια τα είχαμε κλείσει ηλεκτρονικά από Ελλάδα.Το ταξίδι διήρκεσε 3 ώρες και 20 λεπτά με ενδιάμεσους σταθμούς Ρότερνταμ ,Χάγη και Αμβέρσα.Η διαδρομή ήταν πραγματικά πανέμορφη μέχρι να φτάσουμε στο Centraal Station στη καρδιά του Άμστερνταμ. Ο σταθμός είναι πραγματικά ένα έργο τέχνης.
  • Το Κτήριο του Κεντρικού Σιδηροδρομικού Σταθμού (Het Centraal Station): βρίσκεται πάνω στον Έι ποταμό και αποτελεί το διαχωριστικό σημείο του ιστορικού κέντρου από τις βόρειες συνοικίες. Κατασκευάστηκε μεταξύ 1881 και 1889 σε σχέδια του φημισμένου Ολλανδού αρχιτέκτονα Π.Κάουπερς (P.J.H. Cuypers), πάνω σε 3 τεχνητά νησιά στον Έι. Αυτό έγινε εφικτό μέσω μεταφοράς άμμου από τις αμμοθίνες του Φέλσεν (Velsen) και, λόγω της φύσης του υλικού, χρησιμοποιήθηκαν 8687 ξύλινοι πάσσαλοι. Παρά ταύτα, εμφανίστηκαν κατά την ανέγερση, πολλές καταβυθίσεις και το έργο καθυστέρησε πολύ να ολοκληρωθεί.Στις 19΄00 αφού αλλάξαμε ένα λεωφορείο και πήραμε το μετρό Μ53 για Gaasperplas φθασαμε στο ξενοδοχειο Campanile που είχαμε κάνει κράτηση μέσω Booking η διαμονή ήταν για δυο βράδια. Αφού τακτοποιηθήκαμε δειπνίσαμε στο ξενοδοχείο.
Χρήσιμες πληροφορίες : Κάρτα ΜΜΜ 24 ωρη 7.5 ευρώ κατ' άτομο
eticket Interail Βρυξέλλες -Άμστερνταμ με επιστροφή 78 ευρώ τα 2 άτομα.


Ημέρα 2η
Περιήγηση στο Αμστερνταμ : Το πρωί εγερτήριο 08:00 η ώρα ,πήραμε ένα πλουσιοπάροχο πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινήσαμε για την στάση του λεωφορείου που ήταν ακριβώς έξω από το ξενοδοχείο.Το λεωφορείο που πήραμε ήταν το 47 για Amsterdam Arena Stadium για το γήπεδο του Άγιαξ δηλαδή, που ήταν ο πρώτος σταθμός της επίσκεψης μας στη πόλη.Ξεναγηθήκαμε εντός κ εκτός γηπέδου με τον ξεναγό να είναι πολύ φιλικός.Ήταν ένα γήπεδο σύγχρονων προδιαγραφών με πολύ καλή ακουστική και το μουσείο του ήταν εξαιρετικό με τα τρόπαια του champions League να βρίσκονται σε περίοπτη θέση. Ψωνίσαμε αναμνηστικά από το fans shop και βγάλαμε τις απαραίτητες φωτογραφίες.
Τα βαρύτιμα τρόπαια του Άγιαξ
IMG_20161221_114432.jpg



Την συνέχεια έπαιρνε το κέντρο της πόλης με το Μ54(μετρό) να μας αποβιβάζει στο γνωστό Centraal Station.
Απέναντι ακριβώς απο τον κεντρικό σταθμό αντικρίσαμε την Βασιλική του Αγ.Νικολάου .Μια εντυπωσιακή εκκλησία γοτθικού ρυθμού η οποία είναι αφιερωμένη στον προστάτη άγιο των ναυτικών.Στην συγκεκριμένη εκκλησία γίνεται κ λειτουργία στα Ισπανικά .
Αφού αγοράσαμε κάποια αναμνηστικά μιας και υπήρχαν πάρα πολλά μαγαζιά με σουβενίρ στη περιοχή ,φάγαμε στα γρήγορα 2 σάντουιτς στο Stockhouse .Βρήκαμε ένα τουριστικό γραφείο και κλείσαμε εισιτήρια για κρουαζιέρα με ποταμόπλοιο στον Amstel .Η βόλτα κράτησε 1 ώρα κ η ξενάγηση γινόταν σε διάφορες γλώσσες με τα κατάλληλα ακουστικά.Τα κανάλια ήταν απίστευτα!Τα σπιτάκια τους πανέμορφα με το χαρακτηριστικό να μην υπάρχουν κουρτίνες στα παράθυρα αλλά και χωρίς τα αδιάκριτα βλέμματα των περαστικών.Παράθυρα με θέα στην εσωτερική ζωή του σπιτιού, στην ιστορία εκείνου που κατοικεί πίσω τους και δεν χρειάζεται να κρυφτεί παρά εκθέτει άφοβα τον εσωτερικό του χώρο.


IMG_20161221_155318.jpg


IMG_20161221_163815.jpg


Προς το τέλος της βόλτας μας στα κανάλια άρχισε η βροχή και το βράδυ μας βρήκε να ψάχνουμε ένα μαγαζί για καφέ.Πρώτα όμως έπρεπε να περάσουμε σ ένα από τα περίφημα coffee shop. Η μυρωδιά της κάνναβης ήταν διάχυτη στους δρόμους της πόλης.Ε λίγο η βροχή, λίγο ότι όλα τα cafe ήταν γεμάτα, βρήκαμε κ εμείς ένα coffee shop ονόματι Picasso και μπήκαμε μέσα. ;) Η κοπέλα του μαγαζιού μας φώναξε να πάμε από το...μπαρ και μας έβγαλε ...ένα μενού... να διαλέξουμε τι είδους κάνναβη θα πάρουμε.Μας έκανε εντύπωση οτι στο μπαρ υπήρχαν μόνο κάποια μπουκάλια ποτά μετρημένα στα δάχτυλα ,κάποιοι είχαν κουτάκια κόκα κόλας στα τραπέζια κ άλλοι μπύρας. Απ οτι καταλάβατε το συγκεκριμένο coffeε shop δεν προσέφερε τίποτε άλλο εκτός από κάνναβη. Έκανες το τσιγάρο σου κ έφευγες.Για τα υπόλοιπα μαγαζιά δεν γνωρίζουμε .Εμείς αντέξαμε να κάτσουμε το πολύ 5 λεπτά μιας κ η μυρωδιά ήταν πολύ έντονη κ είμαστε μη καπνιστές ! :)
Και ήρθε η ώρα της Red Lights District!!!!!:xalara:
Η περίφημη περιοχή των “κόκκινων φαναριών” καλύπτει ένα μεγάλο μέρος των παλαιότερων γειτονιών της πόλης. Υπηρετεί τις προσωπικές ανάγκες και φαντασιώσεις όχι μόνο ντόπιων, μα και των ξένων εδώ και 5 αιώνες! Η περιοχή αυτή που χαρακτηρίζεται από παλιά κυρτά κτίρια, και καταπράσινα κανάλια, σφύζει με ζωή καθώς δύσκολα φεύγει κανείς με τόσα μπάρς, καφετέριες και coffeshops.Κορίτσια παντού,ημίγυμνα πίσω από βιτρίνες περιμένοντας τον επόμενο πελάτη...Η παρουσία της αστυνομίας διακριτική.
Και ήρθε η ώρα για φαγητό επιτέλους!Επιλέξαμε ένα Αργεντίνικο εστιατόριο από τα πολλά που υπάρχουν στη πόλη.Στο Carne Argentina Steak House λοιπόν φάγαμε μοσχαράκι

IMG_20161221_220619.jpg

Και μετά απο μια υπέροχη ημέρα ήρθε η ώρα της επιστροφής μας στο ξενοδοχείο.

Χρήσιμες Πληροφορίες : Κρουαζιέρα στα κανάλια 16 ευρώ /άτομο διάρκεια 1 ώρα
Ξενάγηση στο γήπεδο του Άγιαξ 16 ευρώ/άτομο

Ημέρα 3η
Τελευταία μέρα στο Άμστερνταμ κ ξεκινάμε νωρίς για να περπατήσουμε ένα μεγάλο μέρος της πόλης.Αρχικά κατευθυνθήκαμε προς την Dam Square. Μια πλατεία (για μένα προσωπικά )σαν όλες τις Ευρωπαϊκές πλατείες.Υπάρχουν κ πολύ καλύτερες.... Η Dam Square λοιπόν είναι η καρδιά του Αμστερνταμ. Πολυσύχναστη,πολυπολιτισμική με κτιρια με ωραία αρχιτεκτονική.Εκει βρίσκεται κ το μουσείο Madam Tussauds κέρινων ομοιωμάτων .Ένας μικρός χώρος αλλά αξίζει να το επισκεφθείτε μιας και εχει πλούσια εκθέματα. Μετά την καρδιά του Άμστερνταμ λοιπόν η βόλτα μας συνεχίστηκε με κατεύθυνση την συνοικια Jordan.Κατά την διαδρομή περάσαμε από το σπίτι της Αννα Φρανκ. Εμείς δεν το επισκεφθηκαμε μιας κια δεν ήταν στα σχέδια μας αλλά είναι μέσα στα "must"αξιοθέατα .Η ουρά απ το τον κόσμο απ εξω ηταν απίστευτη πολύς κόσμος περίμενε για να μπει!Η συνοικια Jordan ήταν κάτι διαφορετικό απ οτι ειχαμε δει αυτές τις δυο μέρες.Εδώ πραγματικά θύμιζε Ολλανδία!!!!Γραφική και ήσυχη γειτονια με πολλά μικρά καφέ και πολλές γκαλερί. Οτι πρέπει για μια ρομαντική βόλτα ...Η ωρα για την αναχωρηση μας απο την Ολλανδια ομως δυστηχως εφτασε... Επρεπε να επιστρεψουμε στο ξενοδοχειο μας να αρουμε τα πραγματα μας και να παμε στο Central Station για να παρουμε το τρενο για τις Βρυξελλες.

Εντυπώσεις απο το Αμστερνατ
Σίγουρα χρειάζεσαι 5-6 ημέρες έτσι ώστε να μπορέσεις να δεις τα περισσότερα αξιοθέατα .Εμας βασικός μας προορισμός ήταν το Βέλγιο αλλά θέλαμε να πάρουμε μια μικρή "γεύση"Ολλανδίας..Μια πόλη που το ποδήλατο κυριαρχεί προσέχοντας μην σε χτυπήσει κάποιος ποδηλάτης κ όχι κάποιο αυτοκίνητο. ΟΙ ΟΛΛΑΝΔΟΙ ΕΥΓΕΝΕΣΤΑΤΟΙ!!!!Προθυμοποιήθηκαν πολλές φορές να μας ενημερώσουν από μόνοι τους και με το παραπάνω!!Μια υπερσύγχρονη πόλη οπου η τεχνολογία κυριαρχεί(πχ μέσα στις τουαλέτες του κεντρικού σταθμού στους καθρέπτες υπήρχε ενσωματωμένη τηλεόραση)και οι πολυεθνικές εταιρείες δίνουν το παρών τους.
Τα βασικά αξιοθέατα είναι το σπίτι της Αννα Φρανκ ,το εθνικό μουσείο και το μουσείο του Βαν Γκογκ.


ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ
Άφιξη στην πόλη των Βρυξελλών στις 18:15 .Με το tram 4 κατεβαίνουμε στην στάση Annesens όπου βρισκόταν το ξενοδοχείο μας(άσχημη εμπειρία)....Το εν λόγω ξενοδοχείο βρίσκεται στη Place Fontana .Ας πούμε η .....Ομόνοια των Βρυξελλών :shock: Το θετικό ήταν οτι ήμασταν κοντά στην Grand Place.Η παρουσία του στρατού πολύ εμφανής. Πάνοπλοι στρατιώτες και στρατιωτικά οχήματα έκαναν συνεχώς περιπολίες στους στολισμένους δρόμους των Βρυξελλών. Αφού τακτοποιηθηκαμε στο δωμάτιο βγήκαμε βόλτα αμέσως μιας κ το ξενοδοχείο ήταν χάλια.Βιαστική επιλογή και της τελευταίας στιγμής μέσω booking .Δεν μπήκαμε στη διαδικασία να διαβάσουμε κριτικές και ήταν μέγα λάθος!!!Μετα τα διαδικαστικά στη ρεσεψιόν πήρανε τις βαλίτσες να ανέβουμε στο δωμάτιο μας...Η σκάλα θεοστενη...άστο λέμε πάμε με το ασανσέρ....πιο στενό αυτό!!Ανεβήκαμε ένας με τα πράγματα κ ο άλλος μόνος του .Το δωμάτιο μικρό που έβλεπε προς τον κεντρικό δρόμο ...Και ναι κάπου εκεί μπήκαμε να διαβάσουμε κριτικές ...τι το θέλαμε....Κάτι για κοριούς διαβάζαμε στα στρώματα...Άντε να κοιμηθείς....Πρόβλημα στη θέρμανση και άσχημες μυρωδιές από την αποχέτευση που όντως το καταλάβαμε με του που μπήκαμε μέσα! Η λύση στο πρόβλημά μα;;;Μπουφάν κ έξω. Ξενοδοχείο μόνο για ύπνο (με τους κοριούς ή χωρίς)και μπάνιο....

Ξεκινάμε λοιπόν την βραδινή μας βόλτα στην πόλη των Βρυξελλών...Λίγα μέτρα μακριά από το ξενοδοχείο βρισκόταν το παλιό χρηματιστηριο των Βρυξελλών. Ένα πανέμορφο κτίριο αρχαιοελληνικου στυλ που με τον στολισμό του γινόταν ακόμα πιο εντυπωσιακό!!! Δυστυχώς όπως σας έγραψα και παραπάνω βρισκόμαστε στην Ομόνοια των Βρυξελλών....Πολυ βρώμικη περιοχή!Υπήρχε απ έξω μια μικρή Χριστουγεννιατικη αγορά που κυριαρχούσαν οι τηγανιτές πατάτες κ τις κάθε λογής σος διάφορα άλλα παραδοσιακά προϊόντα κ φυσικά πολύ μπυραααααα. Γενικά τόσο βρωμιά κ τόσους πολλούς μεθυσμένους δεν έχουμε ξαναδεί!!Προχωρήσαμε προς τα κάτω με την γυναίκα μου να είναι μαγκωμένη μιας και δεν ήξερε από που θα μας έρθει :). Όντως η συγκεκριμένη περιοχή θέλει ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!Όλοι οι παρακμιακοί του Βελγίου βρίσκονται εδώ!Εντύπωση μας έκανε και το πόσο πολλοί άστεγοι υπήρχαν στη περιοχή...θλιβερό....






 

Attachments

Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.169
Μηνύματα
882.803
Μέλη
38.883
Νεότερο μέλος
ayahuasca97

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom