Βέλγιο Τσεχική Δημοκρατία Χριστουγεννιάτικες διακοπές...Πράγα ή Μπριζ?

Μηνύματα
9
Likes
3
Καλησπέρα!

Θα ήθελα σας παρακαλώ τη βοήθειά σας, καθώς δεν είμαι και από τους πιο κοσμογυρισμένους ανθρώπους. Σκέφτομαι για χριστουγεννιατικο ταξιδάκι και η πρώτη ιδέα ήταν η Πράγα. Συζητώντας με φίλους μου πρότειναν και τη Μπριζ σαν προοσρισμό και η αλήθεια είναι πως μαγεύτηκα από τις φωτογραφίες που είδα! Πρόκειται για ταξίδι 4 διανυκτερεύσεων (στην περίπτωση της Μπρίζ θα είναι 3 οι διανυκτερεύσεις γιατί η πτήση φτάνει αργά το βράδυ στις Βρυξέλλες και θα διανυκτερεύσουμε εκεί, ώστε να ξεκινήσουμε την επόμενη μέρα για Μπρίζ). Υπάρχει κάποιος που να έχει επισκεφτεί και τα δύο μέρη ώστε να μου δώσει κάποιες πληροφορίες παραπάνω?
 

katkats

Moderator
Μηνύματα
9.552
Likes
12.363
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ν. Αμερική
Καλησπέρα και καλώς ήρθες!
Ποιες είναι οι ημερομηνίες του ταξιδιού; Σε ρωτάω γιατί τουλάχιστον στις 25/12 στη Μπριζ θα αντικρίσετε πολλά κλειστά μαγαζιά, ιδίως το βράδυ. Για Πράγα δεν ξέρω τι παίζει. Πάντως μάλλον θα σου πρότεινα Μπριζ, με εκδρομή Γάνδη. Να αφιερώσετε και λίγο χρόνο στις Βρυξέλλες.
Για περισσότερες πληροφορίες διάβασε την ιστορία μου
http://www.travelstories.gr/community/threads/Χριστούγεννα-στη-Φλάνδρα.45436/
και εμείς Χριστούγεννα είχαμε πάει :)
αλλά και αυτές
http://www.travelstories.gr/community/forums/Ταξιδιωτικές-Ιστορίες-Ευρώπη.57/?prefix_id=113
Αντίστοιχα μπορείς να διαβάσεις από εδώ για Πράγα
http://www.travelstories.gr/community/forums/Ταξιδιωτικές-Ιστορίες-Ευρώπη.57/?prefix_id=44
 
Μηνύματα
9
Likes
3
Οι ημερομηνίες θα είναι 23-27 ή 28/12, δηλαδή πέφτουν μέσα ακριβώς τα Χριστούγεννα. Τα μαγαζιά δηλαδή αντί να είναι ανοιχτά για τις γιορτές, κλείνουν? Απ'ότι μου είπαν, υπάρχουν αρκετοί τουρίστες εκεί τα Χριστούγεννα. Θα διαβάσω την ιστορία σου και θα επανέλθω
 

vasnorth

Member
Μηνύματα
594
Likes
1.812
Καλησπέρα. Καλώς ήλθες και από μένα. Όπως σου γράφει και η @katkats θα σου πρότεινα και εγώ Μπρυζ - Γάνδη με ένα βράδυ Βρυξέλλες. Έχω βρεθεί Χριστούγεννα και είναι μαγικά. Η Μπρυζ βέβαια είναι, κατά τη γνώμη μου, από τις ωραιότερες μεσαιωνικές πόλεις της Ευρώπης και πάντα όλες τις μέρες του χρόνου είναι σαν παραμύθι. Ακόμα και οι Βρυξέλλες, που πολλοί στο forum την περιγράφουν σαν αδιάφορη πόλη - προσωπικά τη βρίσκω πολύ γοητευτική - τις μέρες των Χριστουγένων είναι υπέροχα στολισμένη με ένα μοναδικό παγοδρόμιο στην Γκραν Πλας. Θα σας τρελλάνουν βέβαια και οι μυρωδιές από τα σοκολατάκια, τις βάφλες και τα μπισκοτάκια βουτύρου!
Η Πράγα βέβαια έχει και αυτή τη δική της γοητεία, αλλά προσωπικά δεν θα την προτιμούσα για Χριστούγεννα. Σε δύο μέρες βλέπεις όλη την πόλη και δεν έχει τόσα πολλά να δώσει. Προσωπικά πάντα, δεν με τρελλαίνει. Σίγουρα το δυνατό κρύο και ίσως το χιόνι να δυσκολεύει τις μετακινήσεις. Βέβαια και στο Βέλγιο θα κάνει πολύ κρύο - στην καρδιά του χειμώνα θα είσαι - αλλά το κρύο της Πράγας δεν υποφέρεται.
Ότι και να διαλέξετε, εύχομαι να περάσετε ωραία.
 
Μηνύματα
9
Likes
3
Εγώ θέλω πι οπολύ μπριζ για να πώ την αλήθεια. Έχω διαβάσει όμως πως δεν έχει πολλά μέρη για φαγητο-καφέ-ποτό και οτι οι Χριστουγεννιάτικες αγορές κλείνουν μετά τις 25. Δεν έχω ιδέα βέβαια αν ισχύει κάτι τέτοιο, μπορείς να μου πείς κάποια παραπάνω πράγματα για Μπρίζ τα Χριστούγεννα; Θα πάμε 23-27/12, τι μπορούμε να κάνουμε; Κρύο φαντάζομαι πως όπου και να πάω προς Βόρεια Ευρώπη είναι αναπόφευκτο δυστυχώς
 

vasnorth

Member
Μηνύματα
594
Likes
1.812
Όλες τις μέρες των εορτών είχαμε μείνει στις Βρυξέλλες και στη Μπρυζ πήγαμε μόνο μονοήμερη (μεγάλο λάθος, οπωσδήποτε χρειάζεται διανυκτέρευση), αλλά ήταν όλα ανοικτά, ακόμα και οι Χριστουγεννιάτικες αγορές. Από εκεί μπορείτε να κάνετε μονοήμερη και στη Γάνδη, παρόμοιας ομορφιάς πόλη όπου και αυτή με τα κανάλια που την διασχίζουν την κάνουν εξίσου γοητευτική.
Στο internet βρήκα το site για τις γιορτές που θα σου δώσει πολλές πληροφορίες.
http://www.brugesinfo.com/christmas-and-new-year.php
 

greg_thess

Member
Μηνύματα
993
Likes
547
Έχω περάσει Χριστούγεννα στην Πράγα,μας άρεσε πάρα πολύ.Παρόμοιες μέρες με τις δικές σου,δεν συναντήσαμε κάποιο πρόβλημα στα μαγαζιά,τα περισσότερα ήταν ανοιχτά,αν και για παραμονή Χριστουγέννων καλό είναι να κάνεις κράτηση.Το κρύο δεν μας πείραξε καθόλου.Ούτε ισοθερμικά όυτε τίποτα και είχε πάντα κάτω από 0 βαθμούς.Αν είχε στη Θεσσαλονίκη τόσο θα είχα ξεπαγιάσει.
 
Μηνύματα
9
Likes
3
Σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας. Πραγατικα εχουμε μπερδρυτει πολυ, και δεν ξερω τι θα αποφασισουμε. Για πραγα απο θεσσαλονικη πως πεταξες? Βλεπω με turkish αλλα η αναμονη στην κωνσταντινουπολη ειναι μεγαλη
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.109
Μηνύματα
880.608
Μέλη
38.837
Νεότερο μέλος
koliswa

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom