Ιταλία Ρώμη - Αξιοθέατα, Διαμονή, Μετακινήσεις, Φαγητό

waroo

Member
Μηνύματα
73
Likes
483
Ακόμη και από το χάρτη φαίνεται ότι η piazza navona είναι το πραγματικό κέντρο και προφανώς είναι η καλύτερη επιλογή σαν σημείο αφετηρίας για να περπατήσεις την πόλη.

Αν κάνεις ένα κύκλο με ακτίνα 1,5 - 2χλμ έχεις το 80% της Ρώμης που θέλεις να δεις.

Καμία (μα καμία σχέση) με την περιοχή δίπλα στη βίλα Μποργκέζε... Τις δύο φορές που κινήθηκα εκεί, ένιωσα ότι είμαι στο άκρο της Ρώμης που με ενδιαφέρει και έπρεπε να γυρίσω πίσω... προς το κέντρο....
 

Thanos92

Member
Μηνύματα
1.961
Likes
6.413
Επόμενο Ταξίδι
Βαλτική
Για να γλιτώσεις τα σκαλιά μπορείς να παρεις το ασανσερ του μετρο από την πλατεία και σε ανεβάζει τέρμα , δεν ανεβαίνεις ουτε ένα σκαλί..
Το γράφω και εγώ. Εξαιρετική η βοήθεια σου. Τέτοια tips πρέπει να λέγονται.
 

vagar78

Member
Μηνύματα
1.378
Likes
2.061
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Ακόμη και από το χάρτη φαίνεται ότι η piazza navona είναι το πραγματικό κέντρο και προφανώς είναι η καλύτερη επιλογή σαν σημείο αφετηρίας για να περπατήσεις την πόλη.

Αν κάνεις ένα κύκλο με ακτίνα 1,5 - 2χλμ έχεις το 80% της Ρώμης που θέλεις να δεις.

Καμία (μα καμία σχέση) με την περιοχή δίπλα στη βίλα Μποργκέζε... Τις δύο φορές που κινήθηκα εκεί, ένιωσα ότι είμαι στο άκρο της Ρώμης που με ενδιαφέρει και έπρεπε να γυρίσω πίσω... προς το κέντρο....
Μηπως πηγές σε άλλη πόλη που θεωρείς την πιάτσα ντι σπάνια άκρο της πόλης; ;;;Οι ίδιοι γράφουν στο σαιτ τουρισμού τους αυτή την περιοχή που εσύ βαφτισες άκρο, κέντρο της πόλης και βγάζεις εμένα που έχω πάει 10 φορές κ τους Ιταλούς που μένουν εκεί άσχετους γιατι όσο να ναι όπως λέει κ ο Βεγγος στο πολυτεχνιτης κ ερημοσπιτης "εγώ δεν ξέρω από φαρμακείο δίπλα εκεί που δούλευα είχε και άμα βλέπεις την μαθαίνεις τη δουλειά " Για να μπορώ να γράψω τη βλακεία μου έχω μείνει σε 5-6 διαφορετικες περιοχές στη διαμονή μου εκεί και είδα και πως είναι να μένεις Σαν τζιοβανι κ ρε ντι ρομα και άλλες 3-4 ακόμα που δεν έχει νόημα να γράφω πάλι...Εγώ λοιπόν είχα το περιθώριο στις 15 μερες που έμενα να πάω στη βίλα μποργκεζε να κανω ποδήλατο, να παω για τρέξιμο και τις Κυριακές να πάω για πικ νικ οπως πανε οι Ιταλοι γιατι δεν με ενοιαζε να τρεχω σαν τουριστας αλλα να ζησω την πολη.
P5100035.JPG
Κατέβηκα από κάτω στη πιάτσα ντελ ποπολο διεσχισα την βία ντελ κορσο κ πήγα μέχρι Ισπανικα σκαλιά, την άλλη φορά πήγα από πάνω πέρασα όλους τους ζωγράφους είδα το ηλιοβασίλεμα κ κατέβηκα τα Ισπανικα σκαλιά και αυτες τις διαδρομες τις εχω κανει παρα πολλες φορες και μάντεψε στο άκρο της Ρωμης είχε εκατομμύρια κόσμο!!!!!!!!
Ναβονα φυσικά και μου αρέσει περισσότερο σαν οπτική την έχω δει πριν ανακατασκευαστει την έχω δει κατά τη διαρκεια την έχω δει μετά και είναι πολύ όμορφη κ συμφωνώ ότι αποτελεί την καρδιά της πόλης, έχει ζωή και είναι σούπερ για βόλτα αλλά αυτοί οι βλακες οι Ιταλοί πάνε και βάζουν το χριστουγεννιατικο δέντρο τους στην άκρη της πόλης στην πιατσα ντι Σπάνια....
PC260157.JPG
Όπου και να μείνει ο @Kyriakos T από τις δύο θα είναι πολύ καλή επιλογή και είναι πολύ όμορφη η Ρώμη Χριστούγεννα θα την ευχαριστηθεί
 
Last edited:

waroo

Member
Μηνύματα
73
Likes
483
Διαστρεβλώνεις πλήρως αυτά που έγραψα και ο ειρωνικός τόνος σου είναι το λιγότερο άκομψος, ενώ στο τέλος παραδέχεσαι αυτό που σου έγραψε η katkats 10 posts πριν και τόνισα και εγώ, ότι η piazza navona είναι το κέντρο (εσύ πες το καρδιά) της πόλης.

Η περιοχή κοντά στη βίλα μποργκέζε είναι το άκρο του κέντρου που ενδιαφέρει τον μέσο τουρίστα, είτε αυτό σου αρέσει είτε όχι.

Τώρα το αν εσύ πήγες εκεί και έκατσες 10,20 ή 100 ημέρες και ευχαριστήθηκες με το ποδήλατό σου και τα πικ νικ σου δεν έχει καμία σχέση και επίσης έχει ελάχιστη αξία για αυτόν που θα πάει συγκεκριμένες ημέρες και ίσως και για πρώτη φορά και θέλει να δει τα βασικά αξιοθέατα της πόλης.

Επειδή λοιπόν αυτός που μπαίνει εδώ μέσα και ρωτάει "που να μείνω" κατά πάσα πιθανότητα ανήκει σε αυτή την τελευταία κατηγορία και όχι στα "λοκάλια" της πόλης που την έχουν φάει με το κουτάλι, τα κριτήρια του πρέπει να είναι διαφορετικά.

Στην τελική όποιον τον ενδιαφέρει, ας βάλει κάτω αποστάσεις για τα μέρη που θέλει να επισκεφτεί από το κάθε σημείο και θα καταλάβει.

Επίσης το φόρουμ δεν είναι διαγωνισμός του ποιος έχει πάει στη Ρώμη περισσότερες φορές.

Θα μπορούσα να γράψω και άλλα αλλά δεν το συνεχίζω, ας αναλάβουν οι διαχειριστές...
 

vagar78

Member
Μηνύματα
1.378
Likes
2.061
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Όταν γράφεις ότι το Μοναστηράκι είναι κέντρο κ το σύνταγμα είναι το άκρο της πόλης όπως καταλαβαίνεις δεν γίνεται να μην απαντήσω γιατι κάποια παιδιά δεν έχουν πάει κ μπορεί να το πιστεψουν...Εσύ λοιπόν μηδενιζεις την επιλογή της μια περιοχής για να αναδείξεις αυτή που διάλεξες εσύ, εγώ λέω ότι είναι τρομερές περιοχές και οι δύο, σίγουρα πιο όμορφη η Ναβονα αλλά η πιάτσα ντι σπάνια θα σου δώσει κ την επιλογή 2 μετρό (Φλαμινιο και Πιάτσα ντι Σπάνια)...Σε καμία περίπτωση δεν μηδενιζω τη δικια σου, προσπαθώ απλά με επιχειρήματα να σου εξηγήσω ότι έχει ίδια αξία..Η καρδιά της πόλης δεν σημαίνει ότι είναι το κέντρο και το καταλαβαίνεις φαντάζομαι, η μεση είναι το κέντρο και στο σώμα μας και στη Ρώμη ..Στο σαιτ λοιπόν που έστειλε η διαχειριστρια ως κέντρο αναφέρουν την περιοχή γύρω από την ντελ κορσο, συγνώμη αλλά δεν το έγραψα εγώ, μπορείς να στείλεις ένα μαιλ κ να τους πεις ότι για μένα είναι η Ναβονα και κέντρο και καρδιά να το διορθώσουν..Έχεις κολλήσει δε με την βίλα Μποργκέζε χωρίς εγώ να είπα στον άνθρωπο να μείνει εκεί, εγώ του είπα ανάμεσα σε πιάτσα ντελ ποπολο κ σπάνια, στην βία ντελ κορσο..Αν λοιπόν εισαν τουρίστας πρέπει να μείνεις ναβονα κ αν εισαι ντοπιος 1 χιλ μακριά στην απομακρυσμενη πιάτσα ντι σπάνια ...Το διάβασα κ αυτο....Δεν το συνεχίζω άλλο εμένα η Ρώμη μου αρέσει κ πάω κάθε χρόνο σχεδόν τα τελευταία 10 χρόνια,για αυτό συγχωρεσε μου μια παραπάνω ευαισθησία..
 

katkats

Moderator
Μηνύματα
9.599
Likes
12.420
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Στο σαιτ λοιπόν που έστειλε η διαχειριστρια ως κέντρο αναφέρουν την περιοχή γύρω από την ντελ κορσο, συγνώμη αλλά δεν το έγραψα εγώ, μπορείς να στείλεις ένα μαιλ κ να τους πεις ότι για μένα είναι η Ναβονα και κέντρο και καρδιά να το διορθώσουν..
Επειδή με ανέφερες και μόνο απαντώ. Τα γράφεις λάθος. Το σάιτ που έβαλα λέει ότι η περιοχή της Ναβόνα είναι η καρδιά του κέντρου. Ο χαρακτηρισμός δίνει μια ξεχωριστή σημασία στην περιοχή που δεν έχει καμία άλλη. Μάλιστα η περιοχή αυτή, μαζί με το Gheto - υπέροχη περιοχή επίσης- θεωρείται το "αρχαίο" κέντρο της πόλης. Την Σπανια κτλ το σάιτ την περιλαμβάνει απλά στο κέντρο. Το ξέρω ότι τώρα θα ακολουθήσει ένα από τα σεντόνια σου, αλλά κάνε μια προσπάθεια να τελειώνουμε με αυτό το θέμα.
 

vagar78

Member
Μηνύματα
1.378
Likes
2.061
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Δεν γράφω κανένα σεντόνι θα έρθω με τον δικηγόρο μου στην συνάντηση να τα πούμε από κοντά χαχα ..Δεν ασχολούμαι άλλο κουράστηκα ..
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.360
Likes
9.285
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Οταν οι Ρωμαίοι λενε παω κεντρο εννοουν via del Corso. Αντε κανεις να εννοει piazza di Spagna, via Condotti. Ως εκει. Το δε γεωγραφικο κεντρο (οπου ξεκινουν οι αποστασεις κλπ) ειναι η piazza Venezia. Οποιος θελει κεντρο εγω λεω καλυτερα via del Corso αλλιως οπως εχει χιλιοειπωθει Trastevere. Στην piazza Navona πολυ τουριστικα κ ακριβα αλλα σε πολλους αρεσει.
 

VALANTIS_p

Member
Μηνύματα
151
Likes
46
Επόμενο Ταξίδι
Αναλόγως τα λεφτά μου...
Ταξίδι-Όνειρο
Kόστα Ρίκα
Ποδήλατα δεν πρόσεξα να έχει (πολυ πλακόστρωτο, αθλητικά να πάρετε μαζί ), αλλά εγώ δεν είμαι και του ποδηλάτου οπότε δεν το πρόσεξα καθόλου.
Τελικά έιχε. Οχι σταθμούς στο δρόμο που τα παίρνεις με κάρτα, όπως σε άλλες χώρες, αλλα είχε μαγαζιά τουριστικά που νοίκιαζες........... Δυστυχώς δε τα βρήκαμε εγκαίρως . Χθες γύρισα........
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.167
Μηνύματα
882.725
Μέλη
38.879
Νεότερο μέλος
fanisfanisfanis

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom