Γαλλία Χριστούγεννα στο Παρίσι...

nicole.g.<3

Member
Μηνύματα
398
Likes
455
Ταξίδι-Όνειρο
Γαλλική Πολυν.-Καραϊβική!

Η ώρα 4.30 και αφού έχω στριφογυρίσει καμιά εικοσαριά φορές στο κρεβάτι μου αποφασίζω να σηκωθώ...κούραση μηδέν,μ'έχει φάει η αγωνία και ο ενθουσιασμός! Ντύνομαι,ετοιμάζω τα πράγματα μου,ελέγχω 5-6 φορές αν τα έχω πάρει όλα...


Το ταξάκι μας περιμένει από κάτω για να μας μεταφέρει στο αεροδρόμιο...Εκεί έχουμε ραντεβού με έναν εκπρόσωπο από το γραφείο Grefis Holidays.
Με το που φτάνουμε μας περιμένει με το ταμπελάκι στα χέρια.
Αφού χαιρετιόμαστε,μας δίνει τις τελευταίες οδηγίες και το φυλλάδιο με το πρόγραμμα ''Παρίσι 6 ημέρες/5 νύχτες''. Κατενθουσιασμένοι τον ευχαριστούμε και αφού περάσουμε από τον γκισέ για να πάρουμε τα εισιτήρια μας και να τακτοποιήσουμε τις βαλίτσες μας,κατευθυνόμαστε προς τις καφετέριες...


Αφού περάσαμε την ώρα μας μες στην τρελή χαρά :hug: έφτασε η στιγμή της επιβίβασης...

Η πτήση μας κράτησε 3 ώρες και ήταν πολύ ευχάριστη! Τη στιγμή που το αεροπλάνο πετούσε πάνω από τις χιονισμένες Άλπεις,η θέα ήταν μαγευτική!

Επιτέλους φτάσαμε στο Παρίσι. :clap: Το αεροδρόμιο Charles de Gaulle μεγάλο και εντυπωσιακό...Αφού παραλάβαμε τις βαλίτσες μας,στην έξοδο συναντήσαμε την ξεναγό μας! Μετά τις συστάσεις με το υπόλοιπο group,10 άτομα όλοι και όλοι,ξεκινήσαμε με το πούλμαν για την πανοραμική ξενάγηση της Πόλης :D ...
 

Attachments

Last edited:

nicole.g.<3

Member
Μηνύματα
398
Likes
455
Ταξίδι-Όνειρο
Γαλλική Πολυν.-Καραϊβική!
Έπιασα τη θέση δίπλα στο παράθυρο για να ρουφήξω όσες περισσότερες εικόνες μπορώ!

Πρώτη στάση που κάναμε ήταν στο Τροκαντερό για να θαυμάσουμε τη θέα και να βγάλουμε τις πρώτες μας φωτογραφίες με φόντο τι άλλο? La Tour Eiffel :clap:
Η φωτογραφική μας μηχανή πήρε φωτιά και ευχαριστημένοι μετά από ένα τεταρτάκι οφθαλμόλουτρου επιστρέψαμε στο πούλμαν για τη συνέχεια της ξενάγησης!

Έπειτα περάσαμε από την αψίδα του Θριάμβου,τη διάσημη λεωφόρο των Ηλισίων Πεδίων,το μικρό και το μεγάλο παλάτι,την πλατεία Ομονοίας,το εντυπωσιακό κτίριο της Όπερας, τις φημισμένες πυραμίδες του Λούβρου,τη Γαλλική Ακαδημία,το Δικαστικό Μέγαρο και τη γέφυρα Ποντ Νεφ. Φτάσαμε στο νησί Île de la Cité. Είχε έρθει η ώρα για τη δεύτερη στάση που μας είχαν υποσχεθεί,και φυσικά εννοώ την Παναγία των Παρισίων,ίσως το πιο γνωστό μνημείο στο Παρίσι. :D Είχαμε ένα εικοσάλεπτο στη διάθεση μας για να τη θαυμάσουμε,να τη φωτογραφίσουμε και να επισκεφτούμε το εσωτερικό της.
Πραγματικά επιβλητική η Notre Dame μας θύμισε το παραμύθι της τσιγγάνας Εσμεράλδα και του Κουασιμόδο. Ειδικά όταν βρεθήκαμε μέσα στο ναό και αντικρίσαμε τα περίφημα γλυπτά,τα τεράστια βιτρό παράθυρα και το μεγαλείο του ναού,μας θύμισε τόσο στην ιστορία του Disney που θα ορκιζόμουν πως ανά πάσα στιγμή θα πεταχτεί ο Φρόλο. :bleh:

Πίσω στο πούλμαν εντυπωσιασμένοι από το γοτθικό αριστούργημα (ιδιαίτερη εντύπωση μου έκαναν τα gargoyles,τερατόμορφα αγάλματα που κρέμονταν κυριολεκτικά από το ναό),συνεχίσαμε την ξενάγηση μας περνώντας από το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης,το Πάνθεον,τους πανέμορφους κήπους του Λουξεμβούργου,την Εκκλησία του Αγίου Σουλπίκιου,τις καλλιτεχνικές γειτονιές γύρω από το Σαν Ζερμαίν ντε Πρε με τα διάσημα καφέ και τη Σχολή Καλών Τεχνών. Προορισμός μας το 4άστερο ξενοδοχείο μας Courtyard Paris Neuilly σε μια ήσυχη και όμορφη γειτονιά του Παρισιού. Αφού κάναμε check in στα δωμάτια η ξεναγός μας ενημέρωσε πως όποιος ήθελε θα μπορούσε να την ακολουθήσει για μια βραδυνή βόλτα στη Μονμάρτη και κρουαζιέρα στο Σηκουάνα! Εννοείται πως όλοι δεχτήκαμε με χαρά! ''Ποιος είναι κουρασμένος άλλωστε?'' :clap:
 

Attachments

Last edited:

nicole.g.<3

Member
Μηνύματα
398
Likes
455
Ταξίδι-Όνειρο
Γαλλική Πολυν.-Καραϊβική!
Η βόλτα μας ξεκίνησε από τη μαγευτική Μονμάρτη,παλαιό προάστιο του Παρισιού και έναν από τους πιο ψηλούς λόφους που προσφέρει μοναδική θέα της πόλης και ειδικά το βράδυ, όπου μπορείς να δεις το Παρίσι φωταγωγημένο. :rolleyes:

Στην κορυφή του λόφου βρίσκεται η περίφημη Βασιλική της Ιερής Καρδιάς (Sacré Cœur),που αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα και πιο όμορφα αξιοθέατα! Πραγματικά μας άφησε άφωνους με τη μεγαλοπρέπεια της! Ο φωτισμός ήταν απίστευτα εντυπωσιακός! Αφού κάναμε τη βόλτα μας στη μικρή χριστουγεννιάτικη αγορά και στα γλυκύτατα στενά, αρχίσαμε να πεινάμε και αποφασίσαμε να κάτσουμε σε ένα από τα γραφικά μαγαζάκια να φάμε μια κρεπούλα. :D

Σε αυτό το σημείο να πω πως η πλατεία είναι γεμάτη ευγενικούς καλλιτέχνες και ζωγράφους και αν τους αφιερώσετε λίγο χρόνο θα σας κάνουν το πορτραίτο σας με αντάλλαγμα λίγα ευρουλάκια!


Αφού βγάλαμε και τις τελευταίες μας φωτογραφίες με πιάτο όλο το Παρίσι,επιστρέψαμε στο σημείο που είχαμε δώσει ραντεβού με την ξεναγό μας για τον επίλογο της ωραίας μας βραδιάς με μια κρουαζιέρα στο Σηκουάνα! ;)
 

Attachments

Last edited:

nicole.g.<3

Member
Μηνύματα
398
Likes
455
Ταξίδι-Όνειρο
Γαλλική Πολυν.-Καραϊβική!
Η κρουαζιέρα ήταν η ιδανικότερη επιλογή για το κλείσιμο της βραδιάς αφού κουρασμένοι καθώς ήμασταν το μόνο που κάναμε ήταν να κάτσουμε αναπαυτικά . Μας δόθηκε η ευκαιρία να ξαναδούμε πολλά από τα αξιοθέατα φωταγωγημένα ενώ το αποκορύφωμα της όμορφης αυτής βόλτας ήταν ο Πύργος του Άιφελ που δημιουργούσε μια αίσθηση μαγείας με τα αμέτρητα φωτάκια που αναβόσβηναν κατά διαστήματα!!! :clap:

Αφού είχε πάει 1 η ώρα,ικανοποιημένοι και γεμάτοι απ'όλα όσα είδαμε την πρώτη μας μέρα στο Παρίσι,επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο μας για έναν αναζωογονητικό υπνάκο! :rolleyes: Την επόμενη μέρα μας περίμενε η Disneyland όπου όλα τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα..
 

Attachments

Last edited:

nicole.g.<3

Member
Μηνύματα
398
Likes
455
Ταξίδι-Όνειρο
Γαλλική Πολυν.-Καραϊβική!
Μέσα στο βαθύ ύπνο μου άκουσα το ξυπνητήρι να χτυπάει! Πετάχτηκα αμέσως χωρίς να το σκεφτώ. Όχι δεν ένιωθα κούραση,μόνο χαρά! Σήμερα θα πηγαίναμε στη Disneyland,τι άλλο να ζητήσω? :clap:

Ετοιμαστήκαμε και βουρ για ένα πλούσιο πρωινό στο μπουφέ του ξενοδοχείου που θα μας γέμιζε ενέργεια,απαραίτητη για τη μέρα. :cool:
Η ώρα 9.30 και το πούλμαν μας αναχωρεί για τον κόσμο της φαντασίας και του ονείρου! Η ξεναγός μας εφοδιάζει με τους χάρτες των δύο πάρκων (Disneyland Park, Walt Disney Studios) και μας συμβουλεύει να επισκεφτούμε μόνο το ένα ώστε να αξιοποιήσουμε το χρόνο μας καλύτερα και να το απολαύσουμε χωρίς να προσπαθούμε να τα δούμε όλα και εν τέλει να νιώθουμε ότι δεν είδαμε τίποτα! Σωστή τη βρίσκω...:?

Στη συνέχεια μας ενημερώνει για το fast pass ticket που διαθέτουν πολλά από τα θεάματα. Με αυτό το σύστημα εξοικονομείς πολύτιμο χρόνο. Πας στη δραστηριότητα που σε ενδιαφέρει,βγάζεις fast pass και επιστρέφεις την ώρα που σου αναφέρει το εισιτήριο ενώ ενδιάμεσα μπορείς να εκμεταλλευτείς το χρόνο σου με άλλες δραστηριότητες.

Το Disneyland Park αποτελείται από τέσσερις φανταστικές χώρες (Lands): Τη Fantasyland, την Adventureland, τη Frontierland και τη Discoveryland! Αποφασίσαμε,λοιπόν,να κόψουμε εισιτήριο μόνο γι'αυτό το πάρκο ώστε να μπορέσουμε να το γυρίσουμε σχεδόν όλο μέσα στη μία μέρα που είχαμε στη διάθεση μας.

Φτάνουμε στις πύλες και αφού γίνεται ο απαραίτητος έλεγχος,μπαίνουμε στο πάρκο και δίνουμε ραντεβού με την ξεναγό στις 21.30 στο ίδιο σημείο για την επιστροφή μας στο Παρίσι. Εν τω μεταξύ γνωρίζουμε ένα ζευγάρι από το group,κοντά ηλικιακά με εμάς και κολλάμε αμέσως! Οργανωνόμαστε και οι τέσσερις για να δούμε όσα πιο πολλά μπορούμε μαζί! Φτάνουμε στην είσοδο του πάρκου όπου αντικρίζουμε το παραμυθένιο ροζ πεντάστερο ξενοδοχείο Disneyland Hotel! Εδώ είχα την τύχη να μείνω όταν επισκέφτηκα τη Disneyland με τους γονείς μου πριν κάποια χρόνια! Ακριβώς μπροστά από το ξενοδοχείο είναι σχεδιασμένη στο γκαζόν μια τεράστια φάτσα του mickey και λίγο πιο δίπλα μια μεγάλη λίμνη με συντριβανάκια. :D

Διασχίζουμε τη Maint Street USA με τα αμέτρητα μαγαζάκια με τα souvenirs. Οι βιτρίνες είναι πανέμορφες,στολισμένες με ό,τι παιχνίδι μπορεί να φανταστεί κανείς και μας τραβάνε σα μαγνήτης! :birthday:Παντού επικρατεί μια όμορφη ζεστή χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα με απίστευτα στολίδια που αδυνατείς να μην τα προσέξεις και ένα μαγευτικό και πανύψηλο χριστουγεννιάτικο δέντρο που δεσπόζει περήφανο στο κέντρο του πάρκου.

Δεξιά και αριστερά πιο μικρά ελατάκια με μικροσκοπικά λαμπιόνια, τεράστια γλειφιτζούρια που μπορείς να ακουμπήσεις πάνω τους,χριστουγεννιάτικες μουσικές και το αποκορύφωμα...?...τεχνητό χιόνι για ακόμη μια δόση παραμυθιού που απογειώνει το ονειρικό σκηνικό!:xmas_cheesygrin:

Οι φωτογραφίες δεν μπορούν με τίποτα να αποδώσουν αυτό που έβλεπα και αισθανόμουν.
 

Attachments

Last edited:

nicole.g.<3

Member
Μηνύματα
398
Likes
455
Ταξίδι-Όνειρο
Γαλλική Πολυν.-Καραϊβική!
Κατευθυνόμαστε προς την Adventureland, τη χώρα της Περιπέτειας! Πρώτα θέλουμε να επισκεφτούμε τους Πειρατές της Καραϊβικής. Η ουρά φαίνεται μεγάλη αλλά τελικά δεν περιμένουμε παραπάνω από δέκα λεπτάκια. Η τύχη είναι με το μέρος μας. Αυτό που είδαμε δεν περιγράφεται με λόγια και σίγουρα αξίζει την οποιαδήποτε αναμονή...

:pirates: Πειρατές,σκελετοί,χαμένοι θησαυροί και μάχες να παίρνουν ζωή μπροστά στα μάτια μας και ξαφνικά η βάρκα μας ανεβαίνει και όλο ανεβαίνει μέχρι που πέφτουμεεεεε......η βαρκούλα μας πέφτει με φόρα προς τα κάτω και πλατς προσγειώνεται πάλι στο νερό!!! Στη μπροστινή βάρκα έφαγαν κάμποσο νεράκι,εμείς πάλι ούτε σταγόνα.

Ενθουσιασμένοι κινούμαστε προς τον επόμενο στόχο μας, το περίφημο τρενάκι του Indiana Jones, για τους ριψοκίνδυνους ! Βγάζουμε fast pass και έχουμε στη διάθεση μας μια ώρα αναμονή...Φωτογραφιζόμαστε στην τεράστια νεκροκεφαλή του πάρκου,κάνουμε βολτίτσες στα μαγαζάκια,πίνουμε και μια ζεστή σοκολάτα μέχρι που καταλήγουμε στον Αλαντίν!

Στο συγκεκριμένο θέαμα προχωράς με τα πόδια και όσο περπατάς βλέπεις την εξέλιξη της ιστορίας να παρουσιάζεται στους τοίχους με τα πιο απίθανα παιχνίδια και σκηνικά!

Η ώρα είχε περάσει και ήμασταν έτοιμοι για τον Indiana Jones. Το τρενάκι είναι απίστευτα γρήγορο και σε γυρνάει ανάποδα δυο-τρεις φορές,όμως είναι σύντομο σχετικά και το αντέχεις χωρίς να σου έρθει το αίσθημα της ανακατωσούρας. Το διασκεδάσαμε πάρα πολύ!!! :clap: Είχαμε ήδη γυρίσει τη μία land και προχωρούσαμε στην επόμενη!
 

Attachments

Last edited:

nicole.g.<3

Member
Μηνύματα
398
Likes
455
Ταξίδι-Όνειρο
Γαλλική Πολυν.-Καραϊβική!
Συνεχίζουμε με Frontierland και πάμε κατευθείαν στο τρενάκι Big Thunder Mountain για το απαραίτητο fast pass. ''Χμμμ,μία ώρα αναμονή! Ποιος πεινάει?'' :rolleyes: ''Όχι ακόμα φαγητό'',συμφωνούμε! Κάνουμε τη βόλτα μας στο χωριό της Ποκαχόντα και λίγο πιο κάτω,ναι δε με γελούν τα μάτια μου,είναι ο Timon και ο Rafiki,οι ήρωες από το Lion King! :clap: Στηνόμαστε στην ουρά μαζί με τα παιδάκια :haha: ! Το πνεύμα του πάρκου φταίει!!!:haha: Αφού βγάλαμε τις πολυπόθητες φωτογραφίες, είχε έρθει η ώρα για περιπέτεια!

Το Big Thunder Mountain ήταν για μένα το καλύτερο τρενάκι του πάρκου! Αδρεναλίνη στα ύψη! Όρεξη στο φουλ και προχωράμε με γρήγορο βήμα προς τον Πύργο των Φαντασμάτων! Αρχικά μπήκαμε μέσα σ'ένα ασανσέρ όπου ιστοί από αράχνες στόλιζαν τον πολυέλαιο...Ξαφνικά σβήσανε τα φώτα και μια ανατριχιαστική φωνή μας έλεγε να προσευχηθούμε στα γαλλικά γι'αυτό που θα επακολουθήσει. Spooky! :bleh: Εν συνεχεία επιβιβαστήκαμε σ'ένα τρενάκι που μας έκανε βόλτα σε όλο τον Πύργο. Πόρτες που τρίζανε,καθρέφτες που αλλοίωναν τη μορφή σου,φαντάσματα που χόρευαν,μια ανατριχιαστική μελωδία και ο θρήνος της νεκρής νύφης δημιουργούσαν ένα φοβερό σκηνικό τρόμου...
 

Attachments

Last edited:

North66

Member
Μηνύματα
4.303
Likes
5.039
Επόμενο Ταξίδι
Γεωργία
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Η κρουαζιέρα με το ποταμόπλοιο αξίζει? Βλέπεις αρκετά αξιοθέατα?
 

nicole.g.<3

Member
Μηνύματα
398
Likes
455
Ταξίδι-Όνειρο
Γαλλική Πολυν.-Καραϊβική!
Κατευθυνόμαστε στη Fantasyland για να γευματίσουμε σ'ένα ροζ συμπαθητικό μαγαζί με μπουφέ! 40 ευρώ το άτομο παρακαλώ! :bleh: Κάναμε δυο-τρεις επιδρομές για να γεμίσουμε τα πιάτα μας με ό,τι μας ευχαριστούσε. Εν τέλει σκάσαμε και ήμασταν έτοιμοι για τη συνέχεια! Η Fantasyland μας περίμενε να μας μαγέψει και να μας θυμίσει τα παιδικά μας χρόνια...Αφού βγάλαμε τις πιο παραμυθένιες φωτογραφίες με φόντο το Κάστρο της Ωραίας Κοιμωμένης, περιπλανηθήκαμε στο λαβύρινθο της Αλίκης και αφεθήκαμε στις περιπέτειες του μικρού Πινόκιο,είχε ήδη αρχίσει να νυχτώνει...
 

Attachments

nicole.g.<3

Member
Μηνύματα
398
Likes
455
Ταξίδι-Όνειρο
Γαλλική Πολυν.-Καραϊβική!
Η κρουαζιέρα με το ποταμόπλοιο αξίζει? Βλέπεις αρκετά αξιοθέατα?
Φίλε North66 εμείς δεν την κάναμε την κρουαζιέρα με το ποταμόπλοιο γιατί απλά σε κάνει μια βόλτα μέσα στο τεχνητό ποταμάκι γύρω από τα αξιοθέατα Big Thunder Mountain και Phantom Manor...Άν έχεις χρόνο να την κάνεις γιατί μπορείς να βγάλεις πολύ ωραίες φωτογραφίες στο πλοίο με όμορφο background,αλλά αυτό μόνο...αλλιώς μη χάσεις χρόνο εκεί! Καλή ιδέα θα ήταν να την πραγματοποιήσεις προς το τέλος της ημέρας,όταν θα έχεις χαλαρώσει και θα έχεις δει τα περισσότερα αξιοθέατα. Ό,τι άλλο θες...
 

nicole.g.<3

Member
Μηνύματα
398
Likes
455
Ταξίδι-Όνειρο
Γαλλική Πολυν.-Καραϊβική!
Σπεύσαμε στη Χιονάτη και τους Επτά Νάνους για μια σκοτεινή και spooky βόλτα με μικρά βαγονάκια. Η κακιά μάγισσα με είχε τρομάξει πολύ όταν είχα επισκεφτεί το συγκεκριμένο παιχνίδι παιδάκι...

Δυστυχώς η attraction It's a Small World ήταν κλειστή εκείνη τη μέρα και έτσι προχωρήσαμε στην τελευταία must δραστηριότητα της Fantasyland, μια όμορφη πτήση με τον Peter Pan!!! :clap: Η συγκεκριμένη attraction αν και σύντομη άξιζε πάρα πολύ. Τα βαγονάκια αυτή τη φορά δεν ακουμπούσαν στο έδαφος αλλά ήταν πιασμένα από το ταβάνι :pilot: ''Παιδιά πετάμεεεεεεε!!!'' ...Αυτά είναι :D !

Έχουμε στη διάθεση μας μερικές ωρίτσες ακόμα και αποφασίζουμε να τις αφιερώσουμε στην Discoveryland και στα απαραίτητα ψώνια! Περιμένουμε υπομονετικά για το τρενάκι Space Mountain:Mission 2...το συγκεκριμένο απευθύνεται στους τολμηρούς...Εντάξει αυτό από μόνο του μας έκανε κάπως διστακτικούς και το γεγονός ότι το τρενάκι ήταν κλεισμένο μέσα σε ένα τούνελ,δεν μπορούσες να δεις απέξω τι γινόταν...άμα είσαι κλειστοφοβικός,την έκατσες ! Εγώ μέχρι τελευταία στιγμή αμφιταλαντευόμουν,να μπω,να μη μπω...''όχι δεν μπαίνω...καλά άντε θα μπω για την παρέα''! :shock: Τα είδαμε όλα! Η ταχύτητα ανεξέλεγκτη, τόσο πολύ που ούτε τα μάτια σου δεν μπορείς να κρατήσεις συνεχόμενα ανοιχτά! Νόμιζα ότι θα μείνω εκεί για πάντα χαμένη στο διάστημα! :shock: Αφού ολοκληρώσαμε τη δοκιμασία, άσπροι σαν το χαρτί αλλά ενθουσιασμένοι για τη νέα εμπειρία που είχαμε προσθέσει στο ενεργητικό μας,είπαμε να χαλαρώσουμε λιγάκι!


Ευτυχισμένοι από την υπέροχη αυτή μέρα βγήκαμε στην Main Stree USA με σκοπό να γυρίσουμε στο πούλμαν...άλλη μια έκπληξη όμως μας επιφύλασσε το πάρκο...Την παρέλαση με τους ήρωες με απίθανη μουσική,κουστούμια και σκηνικά. Η συγκεκριμένη ήταν με τους disney villains :D Ο καλύτερος τρόπος για να κλείσει μαγικά η επίσκεψη μας!


Tο βράδυ μας έκλεισε με τραπέζι για τέσσερις στο hippopotamus, εστιατόριο του Παρισιού! Μην πάτε, μάπα το καρπούζι :cool: Η Crème brûlée άξιζε...

Εδώ τελειώνει το κεφάλαιο Disneyland! :D Αν θα ξαναπήγαινα? Εννοείται...έχουμε και το Walt Disney Studios να δούμε που δεν προλάβαμε! Και πάντα βρίσκουμε λόγους να ξαναπάμε Παρίσι! Το Παρίσι δεν είναι για μία φορά! :rolleyes:
 

Attachments

Last edited:

nicole.g.<3

Member
Μηνύματα
398
Likes
455
Ταξίδι-Όνειρο
Γαλλική Πολυν.-Καραϊβική!
Νέα μέρα ξημέρωσε για εμάς στο μαγευτικό Παρίσι και αφού φάγαμε ένα καλό πρωινό, ξεΚινήσαμε με τα πόδια τη βόλτα μας στην πόλη, με σκοπό να δούμε κάποια αξιοθέατα, να νιώσουμε τον παλμό του Παρισιού, να ανακαλύψουμε ομορφιές που μόνο περπατώντας μπορεί κανείς να γευτεί. Μυρίζαμε τον παριζιάνικο αέρα και χαιρόμασταν τον ήλιο που είχε κάνει την εμφάνιση του για να μας συντροφεύσει στην εξόρμηση μας! Με το χάρτη στο χέρι :reading: ξεκινήσαμε από το Neuilly και πρώτη μας στάση ήταν η διάσημη Αψίδα του Θριάμβου(Arc de Triomphe)! ''Ανεβαίνουμε να θαυμάσουμε τη θέα?''

Τα σκαλιά ήταν αρκετά όμως η θέα του Παρισιού από ψηλά ήταν η ανταμοιβή μας! Από εδώ μπορούσαμε να τα δούμε όλα και αυτό μας βοήθησε πολύ στον προσανατολισμό μας! Η Champs Elysees γεμάτη κόσμο που είχε βγει για να ψωνίσει τα τελευταία χριστουγεννιάτικα δώρα...Παραμονή Χριστουγέννων άλλωστε σήμερα... :xmas_wink: Ο Πύργος του Άιφελ επιβλητικός, αποτελούσε φάρο της ρομαντικής πόλης! Και κάπου εκεί στο βάθος φαινόταν και ο λόφος της Μονμάρτης με την όμορφη Sacré-Cœur :rolleyes:

Αποφασίσαμε να περπατήσουμε τη διάσημη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων και να γίνουμε ένα με το πλήθος! Ο οίκος Louis Vuitton κατακλυζόταν από Ιάπωνες και Κινέζους τουρίστες και για να μπεις θα έπρεπε να περιμένεις αρκετή ώρα οπότε απλά προσπεράσαμε :roll:

Δεξιά και αριστερά οι χριστουγεννιάτικες αγορές που είχαν στηθεί με τα όμορφα souvenirs και μικροπράγματα ενίσχυαν το γιορτινό κλίμα... Μετά από κάποια ώρα φτάσαμε στο τέλος της Champs Elysees και μπροστά μας είχαμε την περίφημη Place de la Concorde όπου μείναμε για λίγο να κοιτάμε όλο θαυμασμό το περίτεχνο συντριβάνι και να βγάλουμε τις φωτογραφίες μας με φόντο τη Ρόδα!
 

Attachments

Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.188
Μηνύματα
883.370
Μέλη
38.895
Νεότερο μέλος
tsala

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom