Βιετνάμ Καμπότζη Ταϊλάνδη Χρώματα και Αρώματα-Ένας μήνας Βιετνάμ/Καμπότζη/Μπανγκόκ

x7777

Member
Μηνύματα
873
Likes
3.399
Επόμενο Ταξίδι
Mexico

Εισαγωγή

10 μήνες πριν το ταξίδι

Χ: “Βιετνάμ/Καμπότζη”

A: “Αποκλείεται, θα γίνει τρομοκρατική επίθεση … θα κολλήσουμε ελονοσία … θα πάθουμε δηλητηρίαση … έχει ανθρωποφάγους … δεν θα γυρίσουμε πίσω”

3 μήνες πριν το ταξίδι

Χ: “Βιετνάμ/Καμπότζη με 650ε αεροπορικά ... δεν θα ξαναβρούμε τέτοια ευκαιρία”

A: “Ξέχασε το …”

1 μήνα πριν το ταξίδι

Χ: “Βιετνάμ/Καμπότζη/Μπανγκόκ με 600E αεροπορικά...

A: “#@!%@#@$... Οκ ..!@?@@#% … αλλά αν δεν γυρίσω πίσω θα το έχεις βάρος στη συνείδηση σου”

Και κάπως έτσι ξεκίνησε το πρώτο μας ταξίδι στην Ασία και συγκεκριμένα στην Ινδοκίνα. Όλα προετοιμάστηκαν μέσα σε 25 μέρες (αεροπορικά, ξενοδοχεία, εκδρομές, μετακινήσεις κτλ κτλ) ξοδεύοντας ατελείωτες ώρες διαβάσματος σε διάφορους ιστότοπους (με πρώτο και καλύτερο το travelstories).

Παρακάτω δίνονται κάποιες πολύ βασικές πληροφορίες του ταξιδιού

Εποχή: Ιούλιος/Αύγουστος 2016

Μετακινήσεις

Πτήσεις

Θεσσαλονίκη-Ρώμη (Διάρκεια: 1.5 ώρα, Εταιρεία: Ryanair, Κόστος: 78Ε)

Ρώμη-Ντουμπάι-Μπανγκόκ και αντίστροφα (Διάρκεια: 6 ώρες, Εταιρεία: Emirates, Κόστος: 660Ε)

Μπανγκόκ-Σιεμ Ριπ (Διάρκεια: 1 ώρα, Εταιρεία:Thai Smile, Κόστος: 85Ε)

Χο Τσι Μιν-Ντα Νανγκ (Διάρκεια: 1.5 ώρα, Εταιρεία: JetStar, Κόστος: 58Ε)

Ντα Νανγκ - Ανόι (Διάρκεια: 1.5-2 ώρες, Εταιρεία: JetStar, Κόστος: 46Ε)

Ανόι - Μπανγκόκ (Διάρκεια: 1.5-2 ώρες, Εταιρεία: Qatar Airways, Κόστος: 102Ε)

Λεωφορεία

Σιεμ Ριπ- Πνομ Πεν (Διάρκεια: 7 ώρες, Εταιρεία: Giant Ibis, Κόστος: 10Ε)

Πνομ Πεν- Χο Τσι Μιν (Διάρκεια: 7-8 ώρες, Εταιρεία: Mekong Express, Κόστος: 10Ε)

Χούε-Ντα Νανγκ (Διάρκεια: 4 ώρες, Εταιρεία:Sihncafe, Κόστος: 7Ε)


Τρένο

Ντα Νανγκ - Χούε (Διάρκεια: 2.5-3 ώρες, Κόστος: 12-15Ε)

Ταξί

Χοι Αν - Ντα Νανγκ και αντίστροφα (30-40 λεπτά, Κόστος: 12-14Ε)



Διάρκεια ταξιδιού:33 μέρες (με τις μετακινήσεις)

Διαδρομή:

Ντουμπάι (1 μέρα)

Μπανγκόκ (4 μέρες)

Σιεμ Ριπ (3 μέρες)

Πνόμ Πεν (3 μέρες)

Χο Τσι Μιν (6 μέρες/ 2 εκ των οποίων εκδρομή στο δέλτα του Mekong και 1 εκδρομή στα τούνελ Τσούτσι)

Χοι Αν (3 μέρες)

Χούε (2 μέρες)

Ανόι (8 μέρες/ εκ των οποίων 2 στο Halong Bay, 2 στη Σάπα και 1 στο Ninh Binh)

Ντουμπάι (1 μέρα)

Μπανγκόκ (1 μέρα)

Ρώμη (1 μέρα)


Κόστος Διαμονής ανά βράδυ: 35Ε/ζευγάρι σε 4* και 5* ξενοδοχεία


Κόστος εκδρομών

Mekong (Διάρκεια: 2 μέρες, Κόστος: 110Ε, Παροχές: Μετακινήσεις, ξεναγός, πλήρης διατροφή και δωμάτιο σε ξενοδοχείο 3*)

Cu Chi tunel (Διάρκεια: 1 μέρα, Κόστος: 25Ε, Παροχές: Μετακινήσεις, ξεναγός)

Halong Bay (Διάρκεια: 2 μέρες, Κόστος: 185Ε, Παροχές: Μετακινήσεις, ξεναγός, πλήρης διατροφή και δωμάτιο σε κρουαζιερόπλοιο 5*)

Sapa (Διάρκεια: 2 μέρες, Κόστος: 90Ε, Παροχές: Μετακινήσεις, ξεναγός, πλήρης διατροφή και δωμάτιο σε ξενοδοχείο 3*)

Ninh Binh (Διάρκεια: 1 μέρα, Κόστος: 25Ε, Παροχές: Μετακινήσεις, ξεναγός)


Συνολικό κόστος ταξιδιού: περίπου 3000Ε

*Τα κόστη που αναφέρονται είναι ανα άτομο και είναι ενδεικτικά

** Διάφορα tip για το ταξίδι δίνονται στην ιστορία που θα ακολουθήσει

Φωτογραφίες από την ιστορία που θα ακολουθήσει


DSC_0029.jpg


DSC_0001.jpg


DSC_0067.jpg


DSC_0110.jpg


DSC_0153.jpg


DSC_0177.jpg


DSC_0680.jpg

DSC_0797.jpg






Μέρα 1η-2η:

Τις πρώτες δύο μέρες του ταξιδιού τις περάσαμε μεταξύ αεροδρομίων και μέσων μαζικής μεταφοράς. Η πρώτη πτήση ήταν διάρκειας 2 ωρών περίπου απο Θεσσαλονίκη για Ρώμη με Ryanair και ακολούθησε μια αλλαγή αεροδρομίου καθώς η Emirates πετάει από το Φιουμιτσίνο. Μετά από αναμονή 3 ωρών επιβιβασθήκαμε στο Airbus A380 της Emirates. Αν μη τι άλλο η πρώτη εικόνα του αεροπλάνου (τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά) και η εξυπηρέτηση των αεροσυνοδών ήταν εντυπωσιακή. Ακολούθησε μια πτήση 6 ωρών και φτάσαμε στο Ντουμπάι στις 23.25.

Με την άφιξη στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι δύο καταστάσεις μας έκαναν εντύπωση:

1) Για τον έλεγχο των διαβατηρίων χρειάσθηκε 1-1.5 ώρα αναμονής στην ουρά με αποτέλεσμα να φτάσουμε στο ξενοδοχείο μετά τις 1.00 το βράδυ. Γενικά η όλη διαδικασία αργεί αρκετά.

2) Αφόρητη ζέστη και υγρασία (που να ξέραμε τι θα ακολουθήσει στο επόμενο του ταξιδιού…)

Η 2η μέρα ξεκίνησε με πτήση από Ντουμπάι για Μπανγκόκ διάρκειας 6 ωρών περίπου. Η άφιξη μας στην Μπανγκόκ ήταν στις 21.30 το βράδυ. Από εκεί πήραμε ταξί για το κέντρο της πόλης όπου ήταν και το ξενοδοχείο μας. Για τα ταξί του αεροδρομίου στην Μπανγκόκ υπάρχει πολύ αυστηρός έλεγχος οπότε λίγοι είναι αυτοί που θα προσπαθήσουν να σας υπερχρεώσουν. Σε κάθε περίπτωση φροντίστε όταν θα πάρετε ταξί από το αεροδρόμιο να ελέγξετε ότι έχει ενεργοποιηθεί το ταξίμετρο Διαφορετικά ζητήστε να σας κατεβάσουν για να πάρετε άλλο. Για το κέντρο της πόλης είναι περίπου 30 χιλιόμετρα (περίπου 35 λεπτά με το ταξί) και το κανονικό κόστος είναι περίπου 7-8 ευρώ. Εμείς δώσαμε περίπου 11-12 ευρώ (μαζί με το φιλοδώρημα) θεωρώντας την πολύ καλή τιμή για εμάς. Όπως καταλαβαίνετε μετά από δύο μέρες πτήσεων, η Μπανγκόκ δεν υπήρχε στο πρόγραμμα μας για την 2η μέρα. Από την επόμενη μέρα θα ξεκινούσε η περιπλάνηση μας σε αυτήν την υπέροχη και μυστηριώδη πόλη.

Tip

1) Τα ταξί στο Ντουμπάι είναι πανάκριβα. Για μια διαδρομή 2 χιλιομέτρων πληρώσαμε 15Ε.

2) Τα ξενοδοχεία έχουν κρατικό φόρο 10% που δεν συμπεριλαμβάνεται στην τελική τιμή (αν έχετε κλείσει π.χ. από booking). Βέβαια μετά είδαμε ότι υπάρχει στα «ψιλά» γράμματα της κράτησης.


 
Last edited:

katkats

Moderator
Μηνύματα
9.552
Likes
12.363
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ν. Αμερική
Ευχαριστούμε για την ιστορία και περιμένουμε τη συνέχεια! Αξιοζήλευτο ταξίδι :)

Δεν χρειάζεται να προσθέτεις τα καινούργια κεφάλαια στο αρχικό σου μήνυμα. Τα γράφεις σε καινούργια μηνύματα. Όταν ολοκληρώσεις την ιστορία, μας ειδοποιείς (τους moderators) και τα συρράφουμε σε κεφάλαια.
 

x7777

Member
Μηνύματα
873
Likes
3.399
Επόμενο Ταξίδι
Mexico
Μέρα 3η-5η : Μπανγκόκ

Οι επόμενες 3 μέρες ήταν αφιερωμένες σε αυτήν την χαοτική πόλη με το απίστευτο κυκλοφοριακό χάος σε ώρες αιχμής και τα πολλά (μα πάρα πολλά όμως) τουκ-τουκ. Πόλη μυστήρια, πόλη όμορφη, πόλη ιδιαίτερη. Με ιδιαίτερους ανθρώπους και πολλά μα πάρα πολλά πράγματα να δεις και να κάνεις.
Η πρώτη μας μέρα στην Μπανγκόκ αφιερώθηκε στα Temple of Emerald Buddha (ή διφορετικά Wat Phra Kaeo) και στο Grand Palace (βλ.φώτο). Τα δύο αξιοθέατα βρίσκονται σε πολύ κοντινή απόσταση το ένα από το άλλο και χρειάσθηκαν 5-6 ώρες συνολικά για να δούμε σχεδόν τα πάντα.


DSC_0098.jpg



DSC_0116.jpg
DSC_0151.jpg

DSC_0169.jpg


IMG_0099.jpg

Tip


1) Μπανγκόκ τον Ιούλιο: υγρασία, υγρασία, υγρασία… αυτά.

2) Γενικά οι τιμές στα ταξί στην Μπανγκόκ είναι εξευτελιστικές. Μετά την πρώτη μέρα που θα μάθετε τις αποστάσεις κάντε μια συμφωνία που να είναι συμφέρουσα για εσάς αλλά και για αυτούς που εργάζονται-σε καμία περίπτωση μην πάρετε ταξί χωρίς ταξίμετρο ή χωρίς συμφωνία πριν ξεκινήσετε. Για μια διαδρομή 1-1.5 ευρώ συνήθως αφήναμε 2.5-3. Αλλά οι αποστάσεις που καλύπταμε ήταν τεράστιες.

3) Τουκ-τουκ: Πραγματικά θα βαρεθείτε να ακούτε αυτήν τη λέξη τις μέρες που θα είστε εκεί. Η πόλη είναι ένα απέραντο πάρκινγκ από αυτούς τους μυστήριους και ταυτόχρονα συμπαθητικούς οδηγούς που όλη την ώρα ψάχνουν πελάτες. Αρκετοί θα προσπαθήσουν να σας υπερχρεώσουν (ξεχάστε τα ταξίμετρα εδώ μιλάμε για παζάρι τιμών). Επίσης, προσέξτε τα τουκ-τουκ που είναι κυρίως μπροστά από ξενοδοχεία θα σας προτείνουν να πάτε με 1$-2$ μια διαδρομή 5 ωρών δικής τους επιλογής αξιοθέατων λέγοντας σας πολλές φορές ψέματα για να σας πείσουν. Για παράδειγμα (εμείς την πατήσαμε αρχικά αλλά τελικά το καταλάβαμε και την γλιτώσαμε) μας σταμάτησε μπροστά στο ξενοδοχείο και μας πρότεινε με 1$-2$ να πάμε σε κάποια αξιοθέατα όχι τόσο γνωστά γιατί σύμφωνα με τον οδηγό τα αξιοθέατα όπως το Wat Arun κτλ δεν ήταν ανοιχτά εκείνη την ώρα (εννοείται ότι έλεγε ψέματα και τον πιστέψαμε) με αποτέλεσμα να μας πάει σε 2-3 αξιοθέατα που δεν μας άρεσαν και ενδιάμεσα σταμάτησε σε 5-6 μαγαζιά (κυρίως ρούχα και κοσμήματα) από τα οποία έπαιρνε προμήθεια κάποια λίτρα βενζίνης ανεξάρτητα από το αν εσύ αγοράσεις κάτι. Τελικά τον αποφύγαμε δίνοντας του κάποια χρήματα (ευτυχώς λίγα 2$-3$). Γενικά αποφύγετε παντελώς τις διαδρομές που θα σας προτείνουν οι οδηγοί. Πείτε τους να σας πάνε εκεί που θέλετε. Ενδεικτικές τιμές για αποστάσεις 2-3 χιλιομέτρων είναι 2$-4$ ανάλογα με το deal που θα πετύχετε. Κάποιοι μπορεί να ζητήσουν 10$ κάνετε παζάρια και τους ρίχνετε μέχρι όσο νομίζετε ότι είναι καλά για εσάς. Επίσης, την περίοδο αυτή καλό θα είναι να προτιμάτε ταξί. Έχουν φουλ κλιματισμό.

4) Παρόλο τις δύσκολες καιρικές συνθήκες πόλη μας άρεσε αρκετά. Θα την συνιστούσαμε σε κάποιον που θέλει να πάει αυτήν την εποχή αλλά πρέπει να είναι προετοιμασμένος για τον καιρό (ευτυχώς δεν έβρεχε καθόλου μέσα στην μέρα παρά μόνο τα βράδια μετά τις 19.00-20.00)

5) Αν θέλετε να πάτε κάπου σε συγκεκριμένη ώρα συνυπολογίστε την κίνηση. Μας έτυχε να είμαστε στο ταξί και να διανύουμε 500-600 μέτρα ανά 20-25 λεπτά. Η κίνηση σε ώρες αιχμής είναι απίστευτη.
 
Last edited:

DrG

Member
Μηνύματα
148
Likes
983
Επόμενο Ταξίδι
Μαλαισία - Σιγκαπούρη
Ονειρεμένο Ταξίδι
Μπόρα Μπόρα
Δώσε Καμπότζη στο λαό σου!!!
 

x7777

Member
Μηνύματα
873
Likes
3.399
Επόμενο Ταξίδι
Mexico
ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΠΑΝΓΚΟΚ

Δεύτερη μέρα

Η δεύτερη μέρα ήταν αφιερωμένη στο Wat Pho και στο Wat Arun. Τα δύο αυτά αξιοθέατα είναι σχετικά κοντά στο Temple of the Emerald Buddha και στο Grand Palace. Και τα τέσσερα αξιοθέατα είναι στην περιοχή Phra Nakhon. Εμείς προτιμήσαμε να βρούμε κατάλυμα στην συγκεκριμένη περιοχή ώστε να έχουμε σχετικά άμεση πρόσβαση σε αυτά τα τέσσερα αξιοθέατα.

Το Wat Pho ή διαφορετικά ναός του ξαπλωμένου Βούδα και αποτελεί το παλιότερο συγκρότημα ναών στην Μπανγκόκ. Επίσης, στο συγκεκριμένο συγκρότημα φιλοξενείται ένα πελώριο έκθεμα, ο ξαπλωμένος Βούδας με μήκος 46 μέτρα και ύψος 15 μέτρα. Γενικά είναι ένα πολύ εντυπωσιακό αξιοθέατα το οποίο δεν πρέπει να χάσετε αν βρεθείτε στην Μπανγκόκ (οπότε προετοιμαστείτε για το ανάλογο πλήθος τουριστών). Εκτός από τον Ναό με τον Ξαπλωμένο βούδα υπάρχουν πολλοί ακόμα μικρότεροι ναοί με αγάλματα του Βούδα στον χώρο. Υπάρχουν επίσης πολλές τοιχογραφίες, αγάλματα και πέτρινα γλυπτά που χαρίζουν στον χώρο μίας μοναδική Ταϊλανδέζικη ομορφιά. Το εισιτήριο είναι περίπου 2.5E και οι ώρες που μπορεί κάποιος να το επισκεφθεί είναι από τις 8.00 έως τις 18.30 καθημερινά.

Το Wat Arun βρίσκεται στην δυτική όχθη του ποταμού Chao Phraya. Αποτελείται από μια υψηλή παγόδα και άλλες τέσσερις μικρότερες παγόδες. Από τους πιο ενυπωσιακούς και χαρακτηριστικούς ναούς της Ταϊλάνδης και γενικότερα της Νοτιοανατολικής Ασίας. Τα σχέδια του είναι πολύχρωμα λουλουδιαστά (φλοραλ) πάνω σε πορσελάνη. Όταν το επισκεφθήκαμε υπήρχαν κάποιες εργασίες συντήρησης με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να δούμε τα πάντα. Γενικά είναι εντυπωσιακό αξιοθέατο. Το εισιτήριο κοστίζει κάτι λιγότερο από 1E και οι ώρες που μπορεί κάποιος να το επισκεφθεί είναι από τις 8.30 έως τις 17.30 καθημερινά.


Φωτογραφίες από τα δύο αξιοθέατα

DSC_0228.jpg
DSC_0251.jpg
DSC_0258.jpg
DSC_0276.jpg
DSC_0296.jpg
DSC_0318.jpg
DSC_0323.jpg
DSC_0326.jpg





Τρίτη μέρα


Στην τελευταία μας μέρα στην πόλη αποφασίσαμε να επισκεφθούμε την αγορά Chatuchak και το σπίτι του Jim Thompson.
Η αγορά Chatuchak είναι η πιο μεγάλη και γνωστή αγορά της Μπανγκόκ. Λένε ότι έχει 10000 πάγκους και κάθε ΣΚ περνάνε από εκεί 200.000 άτομα. Εκεί θα βρεις τα πάντα για να ψωνίσεις, κυρίως σουβενίρ, ρούχα και φαγητά. Εμείς, πήγαμε Κυριακή και άξιζε τον κόπο. Η αγορά είναι χαοτική και πρέπει να κάνετε παζάρια (σε κάποιες περιπτώσεις η τιμή έπεσε και κάτω από το 60% της αρχικής τιμής). Εμείς πετύχαμε τιμές που δεν ξανασυναντήσαμε σε όλο το υπόλοιπο του ταξιδιού σε Καμπότζη και Βιετνάμ.

Μετά την αγορά επισκεφθήκαμε το σπίτι του Jim Thompson το οποίο δεν μας ενθουσίασε ιδιαίτερα. Το εισιτήριο κοστίζει περίπου 4E και οι ώρες που μπορεί κάποιος να το επισκεφθεί είναι από τις 9.00 έως τις 18.00 καθημερινά

Φωτογραφίες από την αγορά και από την πόλη

DSC_0336.jpg
DSC_0334.jpg
DSC_0339.jpg
DSC_0368.jpg
DSC_0362.jpg
DSC_0376.jpg
DSC_0212.jpg
DSC_0218.jpg
DSC_0182.jpg
DSC_0200.jpg


Το υπόλοιπο της μέρας αφιερώθηκε σε βόλτες στην πόλη καθώς την επόμενη μέρα φεύγαμε για Σιεμ Ριπ!!

Σκεπτόμενοι τώρα το ταξίδι προς τα πίσω αυτό που έχουμε να παρατηρήσουμε είναι πόσο μεγάλη διαφορά έχουν οι άνθρωποι στην Μπανγκόκ από τους ανθρώπους στην Καμπότζη και τους ανθρώπους στο Βιετνάμ. Αλλά για αυτό θα αναφερθούμε στην συνέχεια της ιστορίας.
 

x7777

Member
Μηνύματα
873
Likes
3.399
Επόμενο Ταξίδι
Mexico
Μέρα 6η-8η : Σιεμ Ριπ

Την επόμενη μέρα νωρίς το πρωί είχαμε πτήση από Μπανγκόκ για Σιεμ Ριπ με την ThaiSmile που παρεπιμπτόντως μας άφησε πολύ καλές εντυπώσεις. Η διάρκεια της πτήσης ήταν περίπου 1 ώρα και 8.30 ήμασταν στην Σιεμ Ριπ.

Την visa για την Καμπότζη μπορείτε να την προμηθευτείτε με την άφιξη σας στο αεροδρόμιο. Η όλη διαδικασία παίρνει περίπου 20-30 λεπτά και πρέπει να έχετε μαζί σας 35 δολάρια ανά άτομο. Εμείς οριακά είχαμε αυτά τα χρήματα σε μετρητά και σε διαφορετική περίπτωση δεν ξέρω τι θα κάναμε καθώς στο χώρο αφίξεων δεν έχει κάποιο είδους ανταλλακτήριο (ενώ δεν δέχονται κάρτες). Επίσης, μαζί σας πρέπει να έχετε μια ταυτότητα διαστάσεων 2x2 ενώ θα πρέπει να έχετε συμπληρώσει και μια φόρμα που σας την δίνουν εντός της πτήσης.

Ο καιρός που συναντήσαμε φθάνοντας στην Σιεμ Ριπ ήταν χειρότερος από αυτόν που είχαμε συναντήσει στην Μπανγκόκ (από άποψη ζέστης και υγρασίας-υπερβολικής υγρασίας!!).

Το πρώτο που κάναμε είναι να προμηθευτούμε κάρτα sim με 4G Ιντερνέτ (!!!) με 5Gb και με κόστος αν θυμάμαι καλά μόλις 7$. Εννοείται ότι για τις 6 μέρες που ήμασταν στην Καμπότζη το συγκεκριμένο πακέτο μας έφθασε και δεν χρειάσθηκε ανανέωση. Την συγκεκριμένη σύνδεση την χρειασθήκαμε για το Viber και το GPS. Επίσης, πρέπει να αναφέρω ότι υπάρχει «κατάστημα» εταιρείας τηλεφωνίας δεξιά με το που βγαίνετε από την αίθουσα αφίξεων μετά τον έλεγχο των διαβατηρίων και την έκδοση βίζας. Στην έξοδο του αεροδρομίου υπάρχει ένα ανταλλακτήριο. Γενικά τα ανταλλακτήρια έχουν μια προμήθεια της τάξης του 7%-8%. Καλύτερα να βρείτε μια από τις τράπεζες στις οποίες υπάρχει η δυνατότητα να βγάλετε χρήματα με Visa ή MasterCard κτλ κτλ. Προσοχή οι περισσότερες τράπεζες δεν είναι συμβεβλημένες. Η χρέωση είναι περίπου 2Ε-3Ε ανάλογα με την ανάληψη που κάνετε. Οπότε συμφέρει περισσότερο η χρέωση για την προμήθεια των τραπεζών.

Η μεταφορά από το αεροδρόμιο προς την Σιεμ Ριπ είναι περίπου 5 λεπτά και η μεταφορά περιλαμβανόταν στην τιμή του ξενοδοχείου. Μείναμε στο Lotus Blanc Resort με 136E για 3 (45Ε ανά βράδυ) βράδια και πραγματικά με το που φθάνει κανείς στο ξενοδοχείο καταλαβαίνει ότι είναι ένα πραγματικό ξενοδοχείο 5*. Εννοείται ότι μπορείτε να βρείτε αρκετά οικονομικότερο δωμάτιο (ακόμη και με 20Ε ανά βράδυ) ανάλογα με το πόσα χρήματα διαθέτετε. Εμείς είχαμε θέσει ως όριο τα 40-50 ανά βράδυ και βλέποντας το ξενοδοχείο στην booking.com είπαμε ότι τα χρήματα αξίζουν (για παράδειγμα στο Ανόι μείναμε σε ένα μέτριο ξενοδοχείο με 24Ε ανά βράδυ).

Γενικά η πρώτη εικόνα που έχει κανείς από την πόλη είναι φτώχεια. Βέβαια δεν περιμένεις το σκηνικό που θα ακολουθήσει πλησιάζοντας του ναούς του Ανγκόρ και την ευρύτερη περιοχή η οποία είναι μαγική.

H πρώτη εικόνα από το ξενοδοχείο ήταν εντυπωσιακή. Επίσης, εντυπωσιακή ήταν η εξυπηρέτηση των υπαλλήλων καθώς μας υποδέχτηκαν 3 άτομα άκρως φιλικά και ευγενικά (1 για το check-in, 1 για να μας ενημερώσει για την πόλη και τις εκδρομές που μπορούν να γίνουν και 1 για την ενημέρωση σχετικά με τις διαδικασίες που αφορούν τ ο ξενοδοχείο-πρωινό, πισίνα κτλ).

Μετά το check-in μας παρέλαβε ο ξεναγός που είχαμε κλείσει κατά την διάρκεια της πτήσης !! Πριν φύγουμε από Μπανγκόκ για Σιεμ Ριπ είχαμε δει την πρόγνωση καιρού που ανέφερε 33 βαθμούς με 75% υγρασία (που σημαίνει πραγματική αίσθηση 45+ βαθμών). Το αρχικό πλάνο ήταν να πάρουμε τουκ-τουκ όπως είχαμε διαβάσει σε αρκετές ιστορίες στο Travel Stories και στο Trip Advisor με κόστος 15$ ανά μέρα (45$ το τριήμερο). Βλέποντας την πρόγνωση όμως καταλάβαμε ότι χωρίς οδηγό και κλιματισμό δεν θα μπορούσαμε να δούμε όσα θέλαμε. Οπότε απευθυνθήκαμε σε ένα γραφείο και κλείσαμε ιδιωτική τριήμερη ξενάγηση με κόστος 200$ (σχετικά τσιμπημένη τιμή αλλά άξιζε 100%). Με το γραφείο επικοινωνήσαμε το ίδιο πρωί στις 7.00 πριν την αναχώρηση μας από την Μπανγκόκ και στις 10.00 ο ξεναγός μας, ο Τζίμι μαζί με τον οδηγό μας περίμεναν στο λόμπι του ξενοδοχείου.

Πρώτη στάση: το Άνγκορ Βάτ. Αλλά πριν έπρεπε να βγάλουμε το απαραίτητο εισιτήριο που κοστίζει 40$ για 3 μέρες. Η διαδρομή προς το Άνγκορ Βάτ απλά εντυπωσιακή.

DSC_0001.jpg


DSC_0007.jpg



Φτάνοντας στο Άνγκορ Βατ… ΔΕΟΣ.. Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψεις τα συναισθήματα που σου προκαλούν οι εικόνες που αντικρίζεις. Οι επόμενες φωτογραφίες δίνουν μια μικρή εικόνα για το τι μπορεί να αναμένει κάποιος από αυτό το επιβλητικό μνημείο.


DSC_0014.jpg

DSC_0017.jpg

DSC_0035.jpg

DSC_0045.jpg

DSC_0066.jpg
DSC_0067.jpg
DSC_0101.jpg
DSC_0102.jpg
DSC_0109.jpg
DSC_0119.jpg
DSC_0122.jpg
 
Last edited:

evi01

Member
Μηνύματα
1.083
Likes
1.644
Ονειρεμένο Ταξίδι
Η γη ολάκερη!
Ακρίβυνε και η βίζα για την είσοδο στην Καμπότζη ... :shock:
Ήταν 20$ το 2014.
 

KIKI

Member
Μηνύματα
2.693
Likes
6.667
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αφρική Ναμιμπια
Ακρίβυνε και η βίζα για την είσοδο στην Καμπότζη ... :shock:
Ήταν 20$ το 2014.
Προσφατα πλήρωσα 30 δολλάρια στο αεροδρόμιο του Σιεμ Ριεπ ,την εβγαλαν σε 5 λεπτά .
Το 3ημερο που πέρασα σε αυτή τη πόλη (πιο τουριστική πεθαίνεις ) μου φάνηκε πολύ ακριβό άλλα περίμενα στη Καμποτζη . Ολα σε δολλάρια και το φτηνοτερο 1 δολλάριο , τα λεπτά εξαφανισμένα !
 

x7777

Member
Μηνύματα
873
Likes
3.399
Επόμενο Ταξίδι
Mexico
Προσφατα πλήρωσα 30 δολλάρια στο αεροδρόμιο του Σιεμ Ριεπ ,την εβγαλαν σε 5 λεπτά .
Το 3ημερο που πέρασα σε αυτή τη πόλη (πιο τουριστική πεθαίνεις ) μου φάνηκε πολύ ακριβό άλλα περίμενα στη Καμποτζη . Ολα σε δολλάρια και το φτηνοτερο 1 δολλάριο , τα λεπτά εξαφανισμένα !
Γενικά η πολή δεν είναι ακριβή αλλά είναι τουριστική (ιδίως στο κέντρο που υπάρχουν οι καφετέριες). Εμείς στο κέντρο πήγαμε μόνο ένα βράδυ και όντως δεν μας άρεσε ιδιαίτερα. Επίσης, επειδή πήγαμε Ιούλιο στους ναούς είχε πολύ λιγότερο κόσμο από όσο περιμέναμε. Στο Μπαγιόν για παράδειγμα βρήκαμε το πολύ 10-15 άτομα όταν το επισκεφτήκαμε.
Όσον αφορά τις τιμές ακριβά είναι τα σούπερμαρκετ και γενικά τα είδη πρώτης ανάγκης (αλλά αυτά τα είχαμε προμηθευτεί από την Μπανγκόκ με το 1/10 της τιμής που έβρισκες στην Σιεμ Ριπ).
Τα δολάρια δεν ήταν απαραίτητα αν ήθελες μπορούσες να πληρώσεις στο δικό τους νόμισμα (ριέλ). Όντως υποδιαιρέσεις του δολαρίου (λεπτά) δεν είχαν αλλά σου έδιναν τα αντίστοιχα ρέστα στο δικό τους νόμισμα π.χ. αν έπρεπε να δώσει 2.5 δολάρια και έδινες 5 σου έδιναν 2 δολάρια και 0,5 δολάρια σε ριέλ.
 

x7777

Member
Μηνύματα
873
Likes
3.399
Επόμενο Ταξίδι
Mexico

evi01

Member
Μηνύματα
1.083
Likes
1.644
Ονειρεμένο Ταξίδι
Η γη ολάκερη!
@x7777 για το Βιετνάμ η βίζα κοστίζει 25$ stamp fee + 8$ approval letter, σύνολο 33$
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.109
Μηνύματα
880.569
Μέλη
38.837
Νεότερο μέλος
koliswa

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom