Δονούσα αμαξι στη δονουσα

Spiros00

New Member
Μηνύματα
3
Likes
1
καλησπερα σε ολους..ξερει μηπως κανεις να μου πει αμα χρειαζεται αυτοκινητο στη δονουσα?η αμα υπαρχει η δυνατοτητα ενοικιασης ποδηλατου?
 

skoumpi

Member
Μηνύματα
1.206
Likes
1.100
Οχι δεν χρειάζεται αμάξι..... δεν θυμάμαι για ποδήλατο!!! Θα ρωτήσω όμως και θα σου πω.
Οταν πήγα εγώ υπήρχε ένα πειρατικό ταξί νομίζω Στράτος λεγόταν (το τηλέφωνο θα το βρεις γραμμένο με σε ένα τοίχο στο λιμάνι χα χα χα!!!) και μιλάς μαζί του κανονίζεις πχ μια μέρα να σε πάει απο την άλλη πλευρά του νησιού και τι ώρα να έρθει να σε πάρει!
 

katkats

Moderator
Μηνύματα
9.552
Likes
12.363
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ν. Αμερική
Δε χρειάζεται αυτοκίνητο. Η πεζοπορία είναι ο καλύτερος και ο πιο συνηθισμένος τρόπος για να γνωρίσεις το νησί.
 

anny

Member
Μηνύματα
3.423
Likes
1.791
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ονειρεμένο Ταξίδι
γύρος του κόσμου
Τα μηνύματα πρέπει να γράφονται στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ για να είναι ευανάγνωστα. Η χρήση των greeklish απαγορεύεται στο φόρουμ.
http://www.travelstories.gr/rules.php
 

eleva

Member
Μηνύματα
211
Likes
417
Επόμενο Ταξίδι
μάλλον Μαγνησία ξανά
Ονειρεμένο Ταξίδι
12/10/1944
Μπορείς να νοικιάσεις ποδήλατο, ίσως και γουρούνα, αν θυμάμαι καλά από πέρσι. Επίσης υπάρχει 1 ταξί (ή 2). Επίσης υπάρχει βάρκα που σε μεταφέρει στην πανέμορφη παραλία Λιβάδι (ξεκινά 9 το πρωί και επιστρέφει 5 το απόγευμα αν δεν κάνω λάθος). Ωραία μονοπάτια για πεζοπορείες έχει επίσης, εμείς κάναμε πέρσι το Σταυρός (λιμάνι)- Κέδρος (πανέμορφη παραλία με γυμνιστές κ όχι μόνο κ με ναυαγισμένο πλοίο στο βυθό) που ήταν λίγο παραπάνω από 1 χλμ. Πρσοχή όμως: Παντελής έλλειψη σκιάς στο μεγαλύτερο τμήμα του νησιού, οπότε καπέλα, αντιλιακά, πιθανόν κ ομπρέλες για τις παραλίες..α-πα-ραί-τη-τα!
 

Spiros00

New Member
Μηνύματα
3
Likes
1
σχετικα με τι δονουσα

σας ευχαριστο πολυ ολους οσους ενδιαφεριηκατε και απαντησατε για τα χρησιμα σχολια σας.καλο καλοκαιρι σε ολους μας και να θυμομαστε ολοι ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΟΧΙ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΛΠ (παλιο αλλα σταθερο).
 

dimmi

Member
Μηνύματα
20
Likes
5
Αυτοκίνητο όπως έγραψαν και οι παραπάνω δεν χρειάζεται σε καμία περίπτωση. Οι αποστάσεις είναι κοντινές και το περπάτημα στα σηματοδοτημένα μονοπάτια πολύ ευχάριστο. Αν θυμάμαι καλά υπάρχει η δυνατότητα ενοικίασης ποδηλάτου από το firoa studios.
 

verde

Member
Μηνύματα
38
Likes
23
Επόμενο Ταξίδι
αστυπάλαια
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αφρική, Λατινική Αμερική
Καλησπέρες, μια καθυστερημένη απάντηση η οποία ίσως φανεί χρήσιμη σε κάποιο κόσμο. Τη Δονούσα επισκέφτηκα πρώτη φορά πέρσι το καλοκαίρι. Ήταν οι ωραιότερες διακοπές μου, στο ωραιότερο μέρος που έχω πάει.. δεν είναι του θέματος αλλά τελικά ο έρωτας με την πρώτη ματιά τελικά υπάρχει. Στα του τοπικ τώρα. Επηρεασμένος από τις προτάσεις των περισσότερων που γράφουν εδώ πήγα στη δονούσα χωρίς μέσο. Αν και είμαι 25 ετών κανονικό σώμα, ύψος κλπ (για τους κακεντρεχείς αυτά :p ) νιώθω πολύ τυχερός που ήταν το πρώτο καλοκαίρι λειτουργίας λεωφορείου. Δεν ξέρω αν οι φίλες που γράφουν σ αυτό το φόρουμ είναι δρομείς, αθλητές, υπερφυσικά όντα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο, αλλά να ανεβαίνεις ατέλειωτη ανηφόρα περπατώντας σε δύσβατα μονοπάτια από σκληρή πέτρα και χώμα μέσα στον καυτό ήλιο ή/και θυελλώδη άνεμο δεν είναι και τοοοοοοοοοσο εύκολο όπως παρουσιάζεται από κάποιες εδώ μέσα. Ακόμα καλύτερα θα το χαρακτήριζα και επικίνδυνο για κάποιες που μπορεί να προσπαθήσουν να το κάνουν και να τους συμβεί οτιδήποτε στη μέση του πουθενά. Αν συνυπολογίσουμε και την άνοδο κάθοδο στην παραλία (στο λιβάδι πχ) τότε το πράγμα γίνεται χειρότερο. Για να καταλήξω λοιπόν, το νησί ναι μεν δε χρειάζεται αμάξι αλλά αυτό δε σημαίνει ότι μπορείς να το γυρίσεις με τα πόδια.. Το λεωφορείακι είναι καλή λύση όπως και η βάρκα που σε πηγαίνει σε δι'αφορες παραλίες ακόμα καλύτερη και η μηχανή. Αλλά με τα πόδια εκτός απο τον Κέδρο δεν πας πουθενά αλλού εκτός αν πριν φύγεις απο αθήνα κάνεις 3 τσεκ απ και εξαντλητικες προπονήσεις στην πάρνηθα με προπονητή τον τσέκο.
 

Thanasis_v

Member
Μηνύματα
100
Likes
88
Εγώ πήγα πέρσι πρώτη φορά στη Δονούσα. Το να γυρίσεις το νησί με τα πόδια δεν είναι εύκολο, καθώς η απόσταση από το λιμάνι μέχρι την Καλοταρίτισσα είναι γύρω στα 10 χιλιόμετρα. Σίγουρα μέχρι τον Κέδρο είναι πιο κοντά, αλλά χωρίς σκιά όπως αναφέρθηκε και με μεγάλες υψομετρικές διαφορές, δηλαδή με μεγάλες ανηφόρες.
Αυτό που θα έχει ενδιαφέρον αλλά δεν το επιχείρησα, είναι η διαδρομή από Σταυρό στην Καλοταρίτισσα από παλιά μονοπάτια που βρίσκονται στη δυτική μεριά του βουνού.
Για το γύρο του νησιού χρησιμοποίησα ένα "ταξί" που μας έκανε το γύρο με 20 ευρώ. Πολλά για είκοσι χιλιόμετρα, αλλά υπάρχει η αντικειμενική δυσκολία ότι δεν υπάρχει βενζινάδικο στο νησί και ότι φέρνουν τη βενζίνη από τα Κουφονήσια με αντίστοιχο κόστος. Το παλικάρι που κάνει τον ταξιτζή, τον βρήκαμε μέσω του καφενείου που είναι στο λιμάνι.
 

rulakigo

Member
Μηνύματα
200
Likes
78
Επόμενο Ταξίδι
Vienna
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αγία Πετρούπολη,Ρωσσία
Χαιρετώ τους αγαπημένους συμφορουμίτες!!! Πολύ θα ήθελα να σας πώ καλό μήνα αλλά εδώ στο Άρτα βρέχει και κάνει αρκετή ψύχρα. Επί του θέματος λοιπόν. Φέτος θα πάω Αμοργό με την αγάπη μου για 8 μέρες αρχές Ιούλη. Μία μονοήμερη θα πάμε Κουφονήσι και μία μονοήμερη Δονούσα. Θα ήθελα να μου πείτε λίγο ο Σταυρός είναι το λιμάνι ή η χώρα του νησιού;;; Γενικά το λιμάνι από τη χώρα τί απόσταση έχουν μεταξύ τους;;; Θα πάμε για μπάνιο στον Κέδρο πόση ώρα είναι με τα πόδια;;; Επίσης θα θέλαμε να πάμε για μπάνιο και στο Λιβάδι που διάβασα ότι μπορείς να πας με το καραβάκι, το δρομολόγιο του οποίου είναι 9:00-17:00. Δεν υπάρχουν ενδιάμεσα δρομολόγια 9 σε πάει 5 σε γυρνάει;;; Αυτά τα ολίγα... Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας!!! ;) ;) ;)
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.108
Μηνύματα
880.497
Μέλη
38.836
Νεότερο μέλος
ipagou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom