Λάος βιζα για Λαος

jajo

Member
Μηνύματα
20
Likes
118
Γεια χαρά σ' όλους τους ταξιδιώτες.

'Ήθελα να ρωτήσω για βίζα για το Λάος. Σκοπεύω να περάσω τα σύνορα από βόρεια Ταϋλάνδη να κατηφορίσω προς Βιεντιάνε και να ξανά-περάσω στην Ταϋλάνδη προς NongKhai. Τι γίνεται σ' αυτές τις περιπτώσεις; Σου ακυρώνουν την βίζα για Ταϋλάνδη κατά την έξοδο, βγάζεις βίζα για Λάος στα σύνορα και μετά ξανά καινούργια βίζα για Ταϋλάνδη όταν ξανά-εισέρχεσαι; Σωστά έχω καταλάβει;

Και κάτι άλλο: έχει κανείς να προτείνει καμιά εύκολη είσοδο από Βόρεια Ταϋλάνδη για Λάος; Εγώ σκεφτόμουνα από HuayXai. Υπάρχει τίποτα καλύτερο/ευκολότερο;

Ευχαριστώ πολύ
 

ThanasisU2

Member
Μηνύματα
3.469
Likes
3.433
Επόμενο Ταξίδι
Brno
Ταξίδι-Όνειρο
RTW
από ότι ξέρω, για Ταϊλάνδη δε χρειάζεται καν βίζα
 

leopan

New Member
Μηνύματα
4
Likes
1
με ενδιαφέρει και μένα το θέμα. επίσης εχω αναμονή στην μπανγκογκ για 17 περίπου ώρες. Για να κάνω βόλτα στην πόλη δεν χρειάζομαι βίζα δηλαδή ε?
 

ThanasisU2

Member
Μηνύματα
3.469
Likes
3.433
Επόμενο Ταξίδι
Brno
Ταξίδι-Όνειρο
RTW
Βίζα:
Οι Ελληνες καθώς επίσης και όλοι οι πολίτες μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης δεν χρειάζονται βίζα για την παραμονή τους μέχρι 30 ημέρες. Για την πέραν των 30 ημερών παραμονή τους απαιτείται βίζα του εκδίδει η Βασιλική Πρεσβεία της Ταϊλάνδης στην Αθήνα, Μαραθονοδρόμων 28 Ν. Ψυχικό τηλ: 2106710155 εσωτ. 1.
Τα διαβατήριά σας πρέπει να έχουν ισχύ τουλάχιστον 6 μήνες από την ημέρα που θα φτάσετε στη χώρα της Ταϊλάνδης και να υπάρχει εισιτήριο επιστροφής.
Κατά την είσοδό σας στη χώρα πρέπει να έχετε συμπληρώσει την ειδική κάρτα που θα παραλάβετε από το πλήρωμα του αεροπλάνου και θα την παραδώσετε μαζί με το διαβατήριό σας κατά τον έλεγχο. Η κάρτα αυτή θα σφραγιστεί και θα σας επιστραφεί, πρέπει να την διατηρείται σε καλή κατάσταση σε όλη την παραμονή σας στη χώρα και θα την παραδώσετε κατά την έξοδό σας από τη χώρα στην αρμόδια υπηρεσία ελέγχου.

google
 

Assassino

Member
Μηνύματα
31
Likes
27
Επόμενο Ταξίδι
Γουατεμάλα
Ταξίδι-Όνειρο
Παταγονία
Όταν μπαίνεις στην Ταϊλάνδη αεροπορικώς σου δίνουν τουριστική άδεια παραμονής για 1 μήνα.
Αν όμως στην συνέχεια πας π.χ. Λάος (ή Καμπότζη κλπ) οδικώς ξαναμπαίνοντας στην Ταϊλάνδη οδικώς παίρνεις άδεια παραμονής για 15 (ή 20 δεν θυμάμαι) ΜΟΝΟ μέρες (το αρχικό 30ήμερο δεν ισχύει λόγω εισόδου στην χώρα οδικώς)!
Οπότε προσοχή στις ημερομηνίες επιστροφής.

Οι λύσεις :
1.Κανονίζεις το πρόγραμμά σου ώστε να αφήσεις για το τέλος το ταξίδι σε γειτονική χώρα.
2.Πληρώνεις στο τελωνείο κάτι σαν ποινή, δυστυχώς δεν θυμάμαι ποσό, άσε που μπορεί να έχει αλλάξει, πάντως είναι σχετικά μεγάλο ποσό για τα δεδομένα της χώρας.
3. Λίγο πριν την επιστροφή σου και ανάλογα με το που βρίσκεσαι στην Ταϊλάνδη, περνάς σε γειτονική χώρα (Καμπότζη, Λάος, Μαλαισία κλπ) και ξαναμπαίνεις ανανεώνοντας έτσι το 15νθήμερο παραμονής.
 

jajo

Member
Μηνύματα
20
Likes
118
Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες.
Είχα στείλει και ένα μήνυμα στο http://www.laos-guide-999.com και παραθέτω την απάντηση τους (στα αγγλικά). Είναι σωστό αυτό που λέει ο Assasino: Μπορείς να πάρεις ξανά βίζα για Ταϋλάνδη για 15 μέρες.
----------

Hi Costas,
Thanks for dropping by and leaving the question.

Yes, what you heard is true as far as I know. Thai visa is valid for 15 days when you enter by land from Laos, Cambodia, Myanmar and Malaysia. But according to your plan, that will be plenty, won't it?

In your plan you will re-enter Thailand from Laos on 31 July and fly out of Thailand on 7 August, that's just about a week, right?

Anyway, if you happen to change your plan and decide to spend more than 15 days in Thailand after Laos, then you can always obtain the visa at the Thai consulate in Vientiane while you’re there.

Prepare to spend at least one morning standing in line to file your application.

Altogether it takes one and a half working days under normal circumstances and cost around 1,000 Baht (a bit over 30 US dollars).

They only accept applications in the morning, and give you back your passport with the visa in the afternoon the next day.

Express visa is also available if I remember correctly. It’s more expensive of course, don’t remember the exact figure though.

Hope that’s helpful.

Enjoy your travel planning.
D.
 
Last edited by a moderator:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.169
Μηνύματα
882.772
Μέλη
38.882
Νεότερο μέλος
aggelostzava

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom