εκθεση φωτογραφιας στην Θεσσαλονικη!

neraida

Member
Μηνύματα
391
Likes
87
Έκθεση φωτογραφίας Ελλήνων και ξένων φοιτητών παρουσιάζεται στη Θεσσαλονίκη

Η έκθεση φιλοξενείται στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού (φωτό), το Γενί Τζαμί και το Ινστιτούτο ΓκαίτεΘεσσαλονίκη
awww.in.gr_news_images__email.gif awww.in.gr_news_images__print.gif Κοινωνικά θέματα, εικαστικούς πειραματισμούς, σύγχρονους προβληματισμούς και εικόνες του μοντέρνου τρόπου ζωής αποτύπωσαν με το φωτογραφικό φακό τους 70 φοιτητές από την Ελλάδα, την Τουρκία και τη Σερβία. Η έκθεση παρουσιάζεται έως τις 31 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη. Συνολικά 200 έργα φωτογραφίας παρουσιάζονται στο πλαίσιο της Φοιτητικής Εβδομάδας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.
Οι φοιτητές προέρχονται από τα Τμήματα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, από το Τμήμα Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και από τις Σχολές Καλών Τεχνών των Πανεπιστημίων του Βελιγραδίου, του Νόβι Σαντ και του Μιμάρ-Σινάν της Κωνσταντινούπολης.
«Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα ανταλλαγή ιδεών μεταξύ φοιτητών από γειτονικές χώρες», δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κοσμήτορας της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, Γιώργος Κατσάγγελος.
Οι προβληματισμοί των φοιτητών, που αποτυπώνονται μέσα από τις φωτογραφίες, παρουσιάζουν πολλά κοινά στοιχεία, χωρίς ωστόσο να απουσιάζουν ορισμένες ανεπαίσθητες διαφοροποιήσεις στα θέματα, που επιλέγουν οι φοιτητές από χώρα σε χώρα.
«Σήμερα όλοι οι φοιτητές έχουν, λόγω της ταχύτητας με την οποία μεταδίδονται οι πληροφορίες, ομογενοποιημένους προβληματισμούς. Ωστόσο, ο θεατής θα παρατηρήσει ότι τη μεγαλύτερη βαρύτητα στην ανάδειξη κοινωνικών προβληματισμών δίνουν οι φοιτητές της Κωνσταντινούπολης», παρατηρεί ο κ. Κατσάγγελος.
Η έκθεση φιλοξενείται σε τρεις χώρους: το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, το Γενί Τζαμί και το Ινστιτούτο «Γκαίτε». Κάθε χώρος αντιπροσωπεύει όλες τις σχολές και τις θεματικές ενότητες.


απο το in.gr
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.184
Μηνύματα
883.294
Μέλη
38.894
Νεότερο μέλος
mikesf

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom