Δονούσα ενα ταξιδι στη δονουσα

timmo

New Member
Μηνύματα
3
Likes
3
καλημέρα σε ολους
Σε αυτή την αναφορά θα προσπαθήσω με λιγα λογια να καταγράψω καποια θετικα αλλα κυρίως τα αρνητικα του νησιου απο την δική μου σκοπιά και το δικό μου ματι ...

Φετος αποφασίσαμε χωρις δισταγμο να επιλέξουμε για δευτερη φορα το νησι της δονουσας για τις καλοκαιρινές μας διακοπές .Οι τρόποι για να μεταβεί κανείς ειναι λιγο πολυ γνωστοί και ο καλύτερος θεωρώ είναι με το blue star αν και αυτο παντα φτανει περίπου στις 1 το βράδυ.

Το λιμάνι είναι στη χώρα η οποία ειναι μικρή αλλα και ταυτοχρονα γραφική ...δεν εχει τα κλασσικα σοκακια για περπατημα π εχουν τα περισσοτερα κυκλαδονησια αλλα ειναι αμφιθεατρικα χτισμενη και απο παντου εχεις θέα .Σκοπός μας ηταν να συνδιασουμε διαμονη σε δωματιο και ελεύθερο camping ωστε να γλιτωσουμε κάποια έξοδα .Μείναμε στα δωμάτια αποσπερίτης τιμή 50ευρώ τα δωματια δεν ειχαν θεα αλλα βρισκονταν ενα κλικ απο την παραλια διπλα απο το λιμανι οπου υπάρχει και ενα Beach bar το borealis αν θυμαμαι καλά.Το δωματιο ηταν αξιοπρεπεστατο και για το σημειο super .

ΜΕΡΑ 1

Αφου ξυπνησαμε το πρωι επειτα απο το πολυωρο ταξιδι υπηρχε αναγκη υπνου , πηραμε το πρωινο μας στο beach Βαr BOREALIS ,τιμες καλες και αρκετη ποικιλια σε φαγωσιμα .Επομενο βημα τι άλλο θαλασσα με επισκεψη τη παραλια του κεδρου ,η παραλια απεχει 10-15 λεπτα μετα ποδια απο τη χώρα και θεωρώ οτι ειναι η καλυτερη επιλογη ,τα νερα ειναι καταγαλανα η αμμος χρυσαφενια και δεν ειναι οργανωμένη ,Στα θετικα εχει στο πισω μέρος ενα Beach bar το οποιο διαθετει τα βασικα που χρειαζεται καποιος (νερο ,φαγητο, τουαλετα ) .Το beach bar δεν ενοχλουσε στην παραλια με μουσικη καθως ηταν ανεξαρτητο αλλα θα ηθελα να αναφέρω κ μερικα πραγματα που εμενα με χαλασαν πολυ . Οι τιμές ηταν λιγο extreme οπως καφες σε πλαστικο 2,80 ευρω κ με καφε μαπα ,το νερο πολλες φορες που εδινε εξω δεν ηταν κρυο το Service ηταν πολυ αργό και το χειροτερο κατεμε η συμπεριφορα των τυπων που το δουλευουν ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ...Σνομπ, αντικοινωνικοι ,και μη εξυπηρετικοί λες και σου κανουν και χάρη .Στα της παραλίας να αναφέρουμε ότι απαραίτητο αξεσουαρ ειναι οχι το μαγιο απαραίτητα αλλα μια ομπρελα ενα σκιαστρο κατι τελος παντων να μην καεις ...Τα καλα σημεια της παραλιας ειναι reserve με vip ticket απο τυπους που εχουν ξεχαστεί στο νησί και θελουν να μοιασουν στο ρομβισώνα (σιγουρα εντυπωσιακες κατασκευες με καλαμια κυριως ( δεδομενο οτι πληρωνουν ενφια) .
Η ωρα πέρασε στις 6 ακριβως ο ήλιος κρυφτηκε κ ηρθε η ώρα για την επιστροφη ...Η κοιλια αρχισε να διαμαρτυρετε και δεν αργησαμε να βρεθουμε στο ταβερνακι ηλιοβασιλεμα το φαγητο αψογο κ σε πολυ καλες τιμες για καποιο λογο το επιλεγουν οι ιταλοι τουριστες που βρισκονται στο νησι ...


Μερα 2

Επειτα απο το πρωινο αποφασίσαμε να παμε στην παραλια λιβαδι η οποια βρισκεται μετα τη παραλια του κεδρου κ η μεταβαση γινετε με καικακι απο την χωρα τιμη 4 ευρω το ατομο . Η παραλια ειναι πανεμορφη τα νερα τελεια την εικονα της χαλαει τι αλλο απο τις ρομβισωνικες κατασκευες που θυμιζουν πλεον τσαντηρια. Στο πισω μερος της πολλοι ελευθεροι κατασκηνωτες ξεχασμενοι απο το χρονο οι οποιοι λαμβανουν προμηθειες επειτα απο παραγγελια απο το καικι που ερχεται αρκετα συχνα στη μερα .Κατα τα αλλα το μερος ειναι φοβερο .Επειτα απο χαλαρωση το βραδυ ειχε φαγητο και επισκεψη στο baraki σκατζοχοιρος που βρισκεται στη χωρα μπροστα στο λιμανι και ειχε και Live Music ενα γκρουπακι οχι με πολυ επιτυχια επαιζε σε ρυθμους ska .

Mερα 3

Ιδια με τη μερα 1 καμια αλλαγή μονο που στη παραλια εμφανιστηκαν οι γνωστοι ενοχλητικοι τακατουκιδες οι οποιοι περα απο εμενα δυσαρεστησαν κ πολλους ακομα ...αναρωτιεμαι οκ ρε φιλε θες να παιξεις ρακετα και ερχεσαι στη δονουσα 8 ωρες ταξιδι ;;; δεν πας στη ψαθα να γουσταρεις π ειναι και μια ωρα ...την επομενη μερα επρεπε να αφησουμε το δωματιο καθως ειχαμε αποφασισει να κανουμε camp στο χωραφι πισω απο το beach bar Κεδρος μια αδιαθεσια ομως μας αλλαξε τα σχεδια με απαραιτητη αναγκη την αναζητηση δωματιου ...

Μερα 4

Η ιδιοκτητης των δωματιων που μεναμε μας αποθαρυνε παιδια δεν θα βρειτε το νησι ειναι full πραγματι η αναζητηση για δωματιο ηταν αρχικα ακαρπη , σε ενα απο τα πολλα δωματια που καλεσαμε πεσαμε και στα δωματια CAVO BIANCO για το οποιο θα κανω αναφορα για πληρη αντιεπαγγελματισμο . Σε κληση μας η κυρια η οποια εκλεινε τα δωματια μας ενημερωσε τα εξης - παιδια υπαρχει δωματιο αλλα εφοσον θελετε για δυο μερες θα χρειαστει να σας μεταφερω την δευτερη μερα σε αλλο δωματιο και η τιμή ειναι 65 ευρώ τα οποια μας φανηκαν παρα πολλα ,σε ερώτηση μειωσης επειτα απο επιμονη ηρθαμε σε συμφωνια στα 55ευρω .Το επομενο πρωι και ενω πληρωναμε την ιδιοκτητη που μεναμε περασε ενας κυριος μεγαλος σε ηλικια η ιδιοκτητης του ειπε τα παιδια ερχονται σε σενα μιλησατε εχθες α ωραια απαντησε ελατε κατα τις 11 σχολιασε και αποχωρησε η ωρα ηταν 10 ,δεν περασαν 15 λεπτα και ξαναεμφανιστηκε εντρομος παιδια δεν εχω δωματιο εγινε παρανοηση το δωματιο το κλεισατε για αλλες μερες μας ξεφωνισε ...Η αντιδραση μας ηταν φυσικη και εντονη τι λες του λεμε και εμεις που θα μεινουμε στη παραλια ; τωρα δεν ξερω μας λεει τι να κανω εγω δε φταιω ..στη φουρια του πεταει και ατακα περιμενω αλλο ενα ζευγαρι που τους ειπα οκ και δεν εχω πουνα τους βαλω ...εκει μας επιασαν απο τη μια τα γελια και απο την αλλη η ξενερα με την συμπεριφορα τους .Προφανως η κυρια εκλεισε τα δωματια με 65 ευρω ενω περσι τα εδινε με 45 αλλα η ζητηση ηταν τοση μεγαλη που επρεπε να χτυπησει φλεβα ... ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΜΑΚΡΙΑ απο τετοιους ανθρωπους π μονο σκοπο εχουν να εκμεταλευτουν .Αναγκαστικα επρεπε να παμε στο camping αφου στησαμε τη σκηνη στο χωρο που παρεχετε στους campers απο το beach bar προσπαθησαμε να επανελθουμε απο τη ψυχρολουσια του δωματιου και της αρρωστιας .Η θαλασσα ειναι γιατρικο κ χαλαρωση που σ προσφερει η παραλια αυτη χωρις τους τακα τουκες ειναι μοναδικη .Η διαμονη στη σκηνη ηταν οκ το camp δεν το λες και σουπερ αλλα οκ κ εφοσον σ παρεχει ντουζ free Με τουαλετες δεν μπορεις να εχεις απαιτησεις .


ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Το νησι εχει 3 παραλιες υπεροχες προς το παρον ευτυχως ανεκμεταλευτες το φαγητο ειναι σχετικα καλο και οι τιμες οκ .Δεν χρειαζετε σε καμια περιπτωση αυτοκινητο εχει τα δυο μπαρακια που ανεφερα στη χωρα και αυτο του κεδρου που ειναι αξιοπρεπεστατα .Θεωρω οτι το νησι λογο του οτι διαφημιζεται πολυ σε λιγα χρονια θα ειναι σαν τα κουφονησια .Τελος να αναφέρω οτι το νησι εχει την ατυχια να το χτυπα ο αερας τα 7 μποφορ που ειναι καθημερινοτητα ειναι δεδομενα .
 
Last edited:

tol_pap

Member
Μηνύματα
397
Likes
450
Επόμενο Ταξίδι
Αγγλία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Πανόραμα Β. Αμερικής!!!
Καλοταρίτισσα δν πηγατε? Φωκοσπηλια?
 

timmo

New Member
Μηνύματα
3
Likes
3
Καλοταρίτισσα δν πηγατε? Φωκοσπηλια?
οχι φιλε μου προτιμησαμε να χαλαρωσουμε οσο γινεται περισσοτερο χωρις να μετακινησεις ...βεβαια να σ πω την αληθεια μου δεν αν δεις παραλιες οπως ο κεδρος και το λιβαδι δεν νομιζω να χασαμε κ πολλα
 
Μηνύματα
34
Likes
34
Καλησπέρα σε όλους!!! Σκέφτομαι να επισκευθώ τη Δονούσα το επόμενο καλοκαίρι (2ο17) πρός τα τέλη Αυγούστου. Θα το συνδιάσω με Αμοργό μιας και ενώ έχω ξαναπάει Αμοργό (χωρίς μέσον), έπεσα σε περίοδο που τα δρομολόγια του λεοφωρείου δεν πήγαιναν ακόμα στης παραλίες στο νότιο τμήμα του νησιού γιατί ήταν Ιούνιος (Μούρο, Καλοταρίτισσα, Παραδείσια κ.λ.π., όποιος έχει πάει Αμοργό ξέρει), οπότε λέω να πάω καμιά 4-5 μέρες ώστε να δω κι αυτά τα μέρη. Αρχικά είχα σκεφτεί να συνδιάσω την Αμοργό με Κουφονήσια αλλά όπως διαπιστώνω, στα Κουφονήσια είναι κάπως "τσιμπιμένες" οι τιμές στη διαμονή και δεδομένου ότι δε θα υπάρχει μέσον και θα πρέπει να πληρώνουμε και για της διαδρομές, είτε σε βαρκούλες, είτε σε λεοφωρείο κ.λ.π. το ξανασκέφτηκα και κατέληξα στη Δονούσα μιά και η Δονούσα είναι το πρώτο νησί που πιάνει ο Σκοπελίτης μετά την Αμοργό (απο κάτι δρομολόγια περυσινά που βρήκα στο ίντερνετ, αν έχω λάθος παρόλα αυτά, διορθώστε με παρακαλώ...) και όσο για τα Κουφονήσια, θα το κοιτάξω να πάω κάποια άλλη στιγμή και να πάω μόνο Κουφονήσια χωρίς να το συνδιάσω με κάτι άλλο για να μην έχω περισσότερα έξοδα. Αν κάποιος έχει πάει πρόσφατα Δονούσα, δώστε μου τα φώτα σας, αναζητώ ένα αξιοπρεπές κατάλυμα με κουζίνα μέσα για τετραμελή οικογένεια, κάτι σε δωμάτια η πανσιόν τέλος πάντων. Το νησί πόσες παραλίες έχει; Οι μέρες της διαμονής μας θα είναι περίπου 10. Σας ευχαριστώ θερμά εκ των προτέρων!!!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.112
Μηνύματα
880.669
Μέλη
38.838
Νεότερο μέλος
Crimson_gr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom