ΗΠΑ ενα ταξιδι-10 πτησεις-ευρωπη και ΗΠΑ. προορισμος Chicago, IL

brge15

New Member
Μηνύματα
1
Likes
2
Παρακολουθηστε τις περιπετειες μου σε ενα ταξιδi που πραγματοποιηθηκε τον Ιουλιο του 2009 περιλαμβανει:
-Αθηνα-Ρωμη και επιστροφη με Αλιταλια
-Ρωμη-Λονδινο-Σικαγο και επιστροφη με British Airways
-Σικαγο-Νεα Υορκη και επιστροφη με United
-Σικαγο-Στ.Λουις με United και επιστροφη με Αmerican Airlines
το βασικο εισητηριο για αμερικη (αυτο με τη ΒΑ) κλειστηκε λογω μιας πολυ καλης προσφορας του ιταλικου Expedia στα 365 ευρω τελικη τιμη. οποτε με την αγορα ενος σκελους ATH-FCO-ATH ειχα την ευκαιρια να παω με περιπου 500 ευρω συνολικη τιμη, καθολου ασχημα. οι εσωτερικες πτησεις στις ΗΠΑ ηταν και οι δυο στα 120 δολλαρια με επιστροφη τελικη τιμη, παροτι τη μια την εκλεισα κυριολεκτικα τελευταια στιγμη, η κριση μαστιζει εκει και βρισκεις καλες τιμες οποιαδηποτε στιγμη πλεον. το θεμα βρισκεται στις πονηρες χρεωσεις (!) που καλεισαι να πληρωσεις με την United κατα τη διαρκεια του check in μαλιστα, αλλα για ολα αυτα θα μιλησουμε παρακατω.
θα προσπαθησω να μην ειμαι πολυ φλυαρος και παραλληλα θα σας δωσω και καποια tips που θεωρω χρησιμα για τα μερη που επισκευτηκα.

-παμε λοιπον στο 1ο μερος το οποιο ειναι: ATH-FCO με το Α321 της ΑΖ
το A321 της Αλιταλια με περιμενε εκεινο το πρωινο και προσπαθησα να παω προετοιμασμενος για να αποφυγω τις δυσαρεστες εκλπηξεις οσο το δυνατον. τι σημαινει αυτο? θεση Α5, η μονη διπλη θεση εκτος bussiness που προσπαθω να βρισκω παντα οταν πεταω με τη συγκεκριμενη εταιρια στο συγκεκριμενο τυπο αεροσκαφους, καθως και αρκετες ωρες παραμονης στη Ρωμη για να αποφυγω τα δυσαρεστα με τις βαλιτσες και να ειμαι ετοιμος για το βασικο σκελος του ταξιδιου το οποιο ξεκινουσε απο εκει. το συγκεκριμενο ταξιδι πηγε καλα και στην ωρα του εκτος απο το απιστευτα αβολο καθισμα που με εκανε να παρακαλαω να φτασουμε οσο το δυνατον γρηγοροτερα. η 5ωρη παραμονη τρανσιτ στη Ρωμη αποδειχτηκε δυστυχως απολυτα χρησιμη μιας και οι αποσκευες εκαναν ΔΥΟ περιπου ωρες να παραδωθουν στους περιπου 30 ανθρωπους που περιμεναμε απο ολοκληρο 321.
μετα απο αυτη την "εμπειρια" που συχνα επαναλαμβανεται στο FCO, ανεβηκα στις αναχωρησεις του Terminal C για drop off αποσκευων μονο και επιβιβαση. αμ δε.......τα συστηματα του αεροδρομιου ειχαν σταματησει εντελως, και εβλεπες μια λαοθαλασσα απο κοσμο να περιμενει να κανει check in. Οσο για μας τους δυστυχεις θνητους που ειχαμε κανει check in απο το σπιτι μας και απλα θελαμε drop off επρεπε να περιμενουμε να ξεκινησουν παλι να τρεχουν τα counter, να περιμενουμε να κανουν check in καμμια 2-3 πτησεις μπροστα στα ματια μας και ΜΕΤΑ να παραδωσουμε τις αποσκευες μας μιας και η πτηση μας δεν εφευγε σε 10 λεπτα, αλλα στο επομενο 2ωρο. με αυτα και με αυτα περασαν οι 5 ωρες που νομιζα οτι θα σκυλοβαρεθω στο FCO και ισα ισα που προλαβα να ειμαι στην ωρα μου στο gate.
βαθμολογια λεω να μη βαλω εδω. η ΑΖ ειναι σταθερη -κακη-αξια για παρα πολλους λογους που ολοι ξερουμε. περισσοτερα θα πω στο τελευταιο κομματι που αποτελουσε μια ακομα κακη εμπειρια μαζι τους...

-δευτερη πτηση FCO-LHR με το Α321 της ΒΑ
το Α321 της ΒΑ αναχωρησε και εφτασε στην ωρα του χωρις απολυτως καμμια εκπληξη. μας σερβιραν και ενα σαντουιτσακι με 2 διαφορετικες γευσεις και ξεγελασαμε λιγο την πεινα του 2ωρου ταξιδιου (αυτο για οσους γκρινιαζουν για το μενου με θρυλικο κεφτεδακι της ΟΑ) και φτασαμε με ακριβεια λεπτου στο Heathrow, στο ολοκαινουργιο Terminal 5 και ομολογω οτι θα χρειαζομουν ενα εξτρα 2ωρακι για να το γυρισω και να το απολαυσω, αλλα επρεπε να βιαστω γιατι η πτηση για Σικαγο θα ξεκινουσε επιβιβαση σε περιπου 40 λεπτα. το Τ5 ειναι φανταστικο για οσους δεν το εχουν γνωρισει ακομα, μιλαμε για πολλα μαγαζια, εστιατορια αλλα το κυριωτερο για μια εκπληκτικη θεα στην πιστα και στα αεροπλανα. ο τυπος που το σχεδιασε πρεπει να λατρευε τα αεροπλανα (σε αντιθεση με αυτον που σχεδιασε το Βενιζελο).
Βαθμολογια:
αεροσκαφος: 9/10
συνεπεια ωρας: 10/10
φαγητο και ife: 5/10
συνολικη εμπειρια: 8/10

στα επομενα ακολουθει το κυριως πιατο του ταξιδιου, με φωτογραφιες και εντυπωσεις απο:
-το ταξιδι με την αυτου μεγαλειοτητα, το Boeing 747-400 και το περασμα του Ατλαντικου με ιδιαιτερες αναταραξεις.
-αφιξη στο Σικαγο, διαδικασια immigration στο 2ο πιο πολυσυχναστο αεροδρομιο της αμερικης
-μερικες πληροφοριες και φωτο που ολοκληρωνουν προηγουμενο trip report συναδελφων στο forum και θα κανουν τη ζως ενος επισκεπτη ευκολοτερη στη windy city
-Νεα Υορκη και Newark Liberty International.
-αλλη μια δυσαρεστη εμπειρια με τη United Airlines.
-St.Louis, συντομη παρουσιαση μιας πανεμορφης πολης καθως και του αεροδρομιου Lambert field.
 

XRISTOS71

Member
Μηνύματα
3.388
Likes
1.498
τι δεν καταλαβαίνεις ???

στα επομενα ακολουθει το κυριως πιατο του ταξιδιου, με φωτογραφιες και εντυπωσεις απο:
-το ταξιδι με την αυτου μεγαλειοτητα, το Boeing 747-400 και το περασμα του Ατλαντικου με ιδιαιτερες αναταραξεις.
-αφιξη στο Σικαγο, διαδικασια immigration στο 2ο πιο πολυσυχναστο αεροδρομιο της αμερικης
-μερικες πληροφοριες και φωτο που ολοκληρωνουν προηγουμενο trip report συναδελφων στο forum και θα κανουν τη ζως ενος επισκεπτη ευκολοτερη στη windy city
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.168
Μηνύματα
882.716
Μέλη
38.879
Νεότερο μέλος
fanisfanisfanis

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom