Γενικά θα ήθελα τη γνώμη σας... καλοκαιρινές διακοπές σε παξούς-πάργα

διακοπές αύγουστος 2010

  • παξοί

    Votes: 16 44,4%
  • πάργα

    Votes: 8 22,2%
  • λευκάδα

    Votes: 12 33,3%

  • Total voters
    36

ζωη

Member
Μηνύματα
6
Likes
0
γειά σε όλους!

είμαι νέομέλος και θα ήθελα τη βοήθεια σας σχετικά με τις καλοκαιρινές μου διακοπές. Με τον φίλο μου θέλουμε ένα ήσυχο μέρος, πράσινο, με ωραίες παραλίες...
η σκέψη που είχαμε ήταν για τους παξούς, ή την Πάργα ή και ένα συνδυασμό και των δύο.

Έχω ακούσει πολύ καλά λόγια, αλλά κανένας γνωστός μου δεν έχει πάει ώστε να μου δώσει συγκεκριμένες πληροφορίες και έγκυρη γνώμη.

να μείνουμε πάργα και να κάνουμε εκδρομούλα στους παξούς, ή αξίζουν οι Παξοί να μείνουμε εκί καμμιά βδομάδα?

Αν ναι, που να μείνουμε?

από τιμές ξέρετε τίποτα για τα 2 μέρη? Πλησιάζονται?

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων όσους μπουν στον κόπο να μου απαντήσουν.

καλό καλοκαίρι σε όλους μας!!!!
 

amsterdam

Member
Μηνύματα
814
Likes
280
Προτείνω Πάργα,είχα καθίσει μια βδομάδα το 2003 και ήταν η βάση μου για τις εκδρομές που έκανα.Μην παραλείψεις να ανεβείς στο Σούλι και τα πέριξ χωριά.;)
 

maria30

Member
Μηνύματα
238
Likes
734
Επόμενο Ταξίδι
??????
Έχω πάει και Πάργα και Παξούς,όμορφα και τα 2 αλλά για μένα δεν τίθεται θέμα σύγκρισεις Παξοί, είναι ονειρικά αν και λίγο ακριβά. Τους Παξούς μπορείς να τους συνδυάσεις με Κέρκυρα, εμείς έτσι το κάνουμε συνηθώς.Τώρα για τιμές δεν θα σου πω πολλά γιατί είμαι λίγο μυστήρια με τισ διακοπές μου, προτειμώ λιγότερες μέρες αρκεί να είναι <χλίδα>.
 
Μηνύματα
772
Likes
611
Επόμενο Ταξίδι
Κάπου μακριά
Ταξίδι-Όνειρο
Λος Ρόκες
Δεν μπορείς να συγκρίνεις φεράρι με γκόλφάκι. Και τα δύο είναι αυτοκίνητα, αλλά οι παξοί είναι φεράρι και την έχουν μόνο λίγοι!
 

ggsf

Member
Μηνύματα
15
Likes
5
Επόμενο Ταξίδι
ΑΓΝΩΣΤΟ ΑΚΟΜΗ
Ταξίδι-Όνειρο
ΑΜΕΡΙΚΗ
Αναμφισβητητα Παξοι vs Παργα ειναι 1-0.Οι Παξοι ειναι απλα μαγευτικοι.Τυρκουαζ νερα,πανεμορφες παραλιες,πρασινο κτλ.Απο την αλλη η Παργα σου θυμιζει νησι με τα σοκακια της.Ομως λογω της Εγνατιας να ξερεις φετος πως θα γινεται ο κακος χαμος στην Παργα.Εχει πολυ ζωη,μπαρακια και πολυ νεολαια.Αν θελεις ηρεμια ομως και σιγουρα λιγοτερη πολυκοσμια πηγαινε στους ησυχους παξους.
Επισης αν επιλεξεις Παργα απο το λιμανακι ξεκινανε καθε πρωι καραβακια για μονοημερη εκδρομη στους παξους.Βεβαια παιρνεις μονο μια μικρη γευση.
Οσο για τις τιμες στους Παξους ειναι λιγο ακριβα.Αλλα και στην Παργα μην νομιζεις,περιμενουν φετος πολυ κοσμο που θα προτιμησει κοντινες αποδρασεις και θα τις τσιμπησουν και αυτοι λιγο τις τιμες.
Συμβουλη,μην πας τον Αυγουστο.Θα ταλαιπωρηθεις αφανταστα.
Οτι χρειαστεις πες μου.Ειμαι απο κοντινο μερος και μπορω να σε διαφωτισω.
 

marydim

Member
Μηνύματα
1.631
Likes
410
Επόμενο Ταξίδι
Μεσόγειος
Ταξίδι-Όνειρο
Δρόμος Αγ. Ιακώβου-Ισπανί
Καταρχήν, Καλώς ήρθες στο travelstories.
Ωραία στους Παξούς αλλά κομματάκι ακριβά, άσε που αν είσαι σχετικά υπερκινητικό άτομο στην τρίτη -για να μην πω στην δεύτερη- μέρα θα βαρεθείς!
Εξάλλου, μπορείς να πας και μονοήμερη από Πάργα, την οποία προτείνω για διαμονή γιατί είναι πανέμορφη, πιο φθηνή από τις άλλες δύο επιλογές και διαθέτει ποικιλία όσον αφορά για κοντινές εκδρομές με αποτέλεσμα οι διακοπές σου να εξελιχθούν σε ταξίδι και όχι απλά άραγμα στην παραλία. Φυσικά, και παραλίες έχει για τις οποίες θα δεις βιντεάκια και θα αποφανθείς αν σου αρέσουν ή όχι.
Η Λευκάδα έχει τα πάντα και αποτελεί κλασσικό μέρος διακοπών οπότε δεν χρειάζεται να πω τίποτα άλλο.
 

pattyyy

Member
Μηνύματα
1.565
Likes
1.271
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ταξίδι-Όνειρο
νότια αφρική
Σε περίπτωση που επιλέξεις Πάργα, σου προτείνω 2 πολύ όμορφες εξορμήσεις!
1) Τα περιποιημένα Σύβοτα απ'όπου μπορείτε να νοικιάσετε βαρκάκι και να πάτε σε καταπληκτικές παραλίες! (η παραλία Πισίνα είναι ονειρεμένη!)
2) Τον ποταμό Αχέροντα! Μπορείτε να περπατήσετε δίπλα στο ποτάμι ή ακόμα καλύτερα μέσα σε αυτό! Αν επιλέξετε το δεύτερο σε λίγα σημεία θα χρειστεί να κολυμπήσετε για λίγο μέσα στο ποτάμι! Πολύ ωραία εμπειρία και μαγευτικό τοπίο!
 

swift96gr

Member
Μηνύματα
188
Likes
42
Επόμενο Ταξίδι
Ότι κάτσει
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη (ξανά)
2) Τον ποταμό Αχέροντα! Μπορείτε να περπατήσετε δίπλα στο ποτάμι ή ακόμα καλύτερα μέσα σε αυτό!
Έμεινα στην Αμμουδιά μιας και δεν εβρισκα πουθενα ξενοδοχειο να μεινω... Ησυχο μερος αλλα ακομα το σκεφτομαι και κρυωνω το μπανιο που εκανα στις εκβολες του Αχεροντα...

ΥΓ Την χρονια εκεινη ο Ολυμπιακος ειχε κανει μεταγραφη τον Αρούνα Μπαμπακίτα :clap: (τελικα ήταν το 2005)
 

ζωη

Member
Μηνύματα
6
Likes
0
Από ό,τι καταλαβαίνω, από τα χρήσιμα σχόλια σας, οι Παξοί και η Πάργα είναι τα 2 άκρα. Στη πάργα πανικός από κόσμο αλλά στους Παξούς υπερβολική ησυχία και ακρίβεια.

Αρχίσαμε να σεφτόμαστε πιο έντονα την εκδοχή της Λευκάδας. Ποιό μέρος λέτε να διαλέξω να μείνω? Εννοώ κάποιο μέρος πιο ήσυχο, από το οποίο να έχω και επιλογές κοντινές.....

Ευχαριτώ πολύ!

Με βοηθάτε αρκετά!
 

dimis_pj

Member
Μηνύματα
26
Likes
32
Επόμενο Ταξίδι
Παρισι...
Ταξίδι-Όνειρο
Καραϊβική
Λοιπον, επειδη εχω παει και στα τρια θα σου πω τη δικη μου γνωμη...Η θαλασσα στους Παξους ειναι α-π-ι-σ-τ-ε-υ-τ-η!!θα νομιζεις οτι κολυμπας σε πισινα! Και αν προτιμας λιγες μερες για ηρεμια και βουτιες θα προτεινα Παξους. Εγω που εμεινα 5 μερες ομως ομολογω οτι βαρεθηκα...Απο την αλλη η Παργα ειναι σαν ενα μικρο νησακι, γραφικη, με πλακοστρωτα, μπαρακια, ωραιες παραλιες(Βαλτος, Σαρακηνικο, Λυχνος) και οχι τοσο θορυβωδης οπως ειπαν γιατι μπορει να εχει τουρισμο, ωστοσο εχει επισκεπτες κυριως μεγαλυτερης ηλικιας και γενικα εχει ηρεμία...Παραλληλα μπορειτε πολυ ευκολα να πατε ημερησια εκδρομη στους Παξους με καραβακια που φευγουν πρωι απο την Παργα και γυρνουν αργα το απογευμα, ενώ αν εχετε αυτοκινητο μπορειτε να πατε εκδρομουλες Συβοτα(20 λεπτα απο Παργα), Λούτσα(15 λεπτα απο Παργα), Αχεροντα(30 λεπτα), Πρέβεζα (45 λεπτα) αλλα ακομη και Λευκαδα για βουτια(γυρω στα 80 km). Αν από την αλλη προτιμησετε Λευκαδα να τονισω οτι ειναι αρκετα πιο ακριβη σε όλα..Παρόλα αυτά μην παραλειψετε οχι μονο το Πορτο Κατσικι αλλα και τους Εγκρεμνους και μεινετε μακρια απο Νυδρι, γεματο Ιταλους και πανακριβο...
 

tolis_21

Member
Μηνύματα
19
Likes
0
θα ειμαι κερκυρα απο 1/7-20/7 και ελεγα να το συνδυασω 3-4 μερες με παξους.θα μπορουσε καποιος να δωσει πιο πολλες πληροφοριες?
π.χ θελει αμαξι?
εαν οχι που να μεινουμε ωστε να συνδυασουμε καποια μερη
και αλλα τετοια
 
Μηνύματα
772
Likes
611
Επόμενο Ταξίδι
Κάπου μακριά
Ταξίδι-Όνειρο
Λος Ρόκες
θα ειμαι κερκυρα απο 1/7-20/7 και ελεγα να το συνδυασω 3-4 μερες με παξους.θα μπορουσε καποιος να δωσει πιο πολλες πληροφοριες?
π.χ θελει αμαξι?
εαν οχι που να μεινουμε ωστε να συνδυασουμε καποια μερη
και αλλα τετοια
Να μείνετε στον Γάη ή κάπου κοντά εκεί ώστε να κινείστε με τα πόδια. Αξίζει αντί για αμάξι να νοικιάσετε βάρκα από τον Γάη και να κάνετε τον γύρο του νησιού. Με αυτόν τον τρόπο θα δείτε και τα άλλα γραφικά χωριά (Λογγός και Λάκκα) και κυρίως θα απολαύσετε τις παραλίες. Στους αντιπάξους θα πάτε με το ταχύπλοο της γραμμής (ξεκινούν από το λιμάνι του Γάη).
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.184
Μηνύματα
883.314
Μέλη
38.894
Νεότερο μέλος
mikesf

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom