Μεξικό καλοκαιρινες διακοπες στο Μεξικο!!

neraida

Member
Μηνύματα
391
Likes
87
καλησπερα σε ολους!
ειμαι καλεσμενη απο μεξικανο αυτο το καλοκαιρι στο Μεξικο και σκεφτομαι να μην χασω την ευκαρια!! σχεδιαζω να περασω δυο εβδομαδες εκει, και η διαδρομη συζητιεται να ειναι καπως ετσι: αρχικα η πρωτευουσα ciudad del Messico, επειτα chiapas (λιγο απο επαρχια) και μετα cancun & città del carmen.
ισως παμε και cuba γιατι μου ειπε ο φιλος μου οτι ειναι μονο 40 λεπτα απο εκει αεροπορικως, αλλα δεν ειναι σιγουρο ακομα!!

οσον αφορα το Μεξικο, εχουν ηδη γραφτει 2 ταξιδιωτικες ιστοριες τις οποιες και θα διαβασω γιατι θα μου ειναι σιγουρα πολυ χρησιμες. υπαρχουν τρεις αποριες ομως που θα ηθελα να θεσω εδω, αν υπαρχει καποιος που να ξερει, θα ημουν ευγνωμων!!

1. ποια αεροπορικη εταιρεια να διαλεξω για τοσο μακρινο ταξιδι?? δεν με ενδιαφερει τοσο τα χρηματα, οσο η ασφαλεια μου. (μου ειχε πει μια κοπελα που ειχε παει να προτιμησω την lufthansa!!)

2. γιατι σε οσους το λεω μου λενε οτι ειναι πολυ επικυνδυνα εκει?? εφοσον θα κυκλοφορω με ντοπιο, υπαρχει προβλημα?

3. σιγουρα ωραια θα ειναι εκει, και θα δουμε και θα κανουμε πολλα πραγματα αλλα υπαρχει κατι εκει που δεν θα επρεπε με τιποτα να χασω?

ελπιζω να γινει αυτο το ταξιδι και να περασουμε καλα!!

ευχαριστω εκ των προτερων για την βοηθεια σας!

 

marydim

Member
Μηνύματα
1.631
Likes
410
Επόμενο Ταξίδι
Μεσόγειος
Ταξίδι-Όνειρο
Δρόμος Αγ. Ιακώβου-Ισπανί
Το Μεξικό ως μια φτωχή χώρα είναι λογικό να κρύβει κάποιου είδους κινδύνους όσον αφορά τους ξένους.
Ειδικά στο Μέξικο Σίτυ που συγκεντρώνει κοντά στα 20 εκατομμύρια πολύ πολύ φτωχούς Μεξικάνους είναι φυσιολογικό τα πράγματα να είναι κάπως άγρια.
Υποθέτω ότι υπάρχουν οι κακές και οι καλές γειτονιές.
Φρόντισε απλά να αποφύγεις τις κακές και δεν νομίζω ότι θα έχεις πρόβλημα.
Πάντως, με τόσο Μεξικάνικες σειρές που έχει δείξει η ελληνική τηλεόραση αισθάνομαι το Μεξικό πολύ οικεία χώρα και δεν θα σκεφτόμουν ποτέ το θέμα ασφάλεια.
 

turms

Member
Μηνύματα
2.070
Likes
2.831
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
Μπορω να σου πω μονο για Κανκουν κ Playa Del Carmen που πηγα περσυ.

κινδυνος μηδεν....ισως στο Κανκουν απο κανα μεθυσμενο αμερικανο, αλλα τιποτα παραπανω...κ οχι μπανιο σε καναλια κλπ, γιατι εχει κροκοδειλακια...θαλασσιτσα (καποιοι USA-boys την καναν την βλακεια)

Playa Del Carmen που εμεινα, πηγαμε 5-6 εκδρομες μονοι μας...με τα αντιστοιχα ΚΤΕΛ ας πουμε...δεν αντιμετωπισα ΚΑΝΕΝΑ απολυτως προβλημα...γενικα η Riviera Maya ειναι lux περιοχη....ολα ειναι προσεγμενα με ασφαλεια αστυνομια κλπ...
αλλα οπως ειπα κ παραεξω που πηγα ολα ηταν αψογα...για αυτα τα δυο εγγυωμαι οτι δεν υπαρχει κινδυνος...
οσο για την πολη του Μεξικου, μια κοπελα στο ξενοδοχειο, που ζουσε εκει, (ντοπια) μου ειπε οτι ειναι πολυ ωραια, κ με λιγη συνεση δεν εχει προβλημα...
 

TENTEN

Member
Μηνύματα
249
Likes
31
Επόμενο Ταξίδι
θα δούμε...
Πήγα με KLM πριν 2 μήνες και ήταν πολύ εντάξει. Πολύωρη πτήση αλλά κατ΄τα άλλα μια χαρά. Οπώς ανέφερθει και πιο πάνω, στη playa del carmen δεν υπήρχε κανένα θέμα κινδύνου. Νιώθαμε ιδιαίτερα ασφαλής. Τώρα, όσον αφορά στο mexico city, λίγη προσοχή δεν βλάπτει. Είσαι πιο τυχερή, επειδή έχεις ντόπιο για παρέα. Υπάρχει θέμα ασφάλειας στην πόλη, οπότε μην ξανοίγεσαι σε περίεργες γειτονιές και ιδιαίτερα το βράδυ. ΠΟΤΕ μην πάρεις ταξί από το δρόμο, ιδιαίτερα τους σκαραβαίους. Οι περισσότερες κλοπές, και όχι μόνο, έχουν συμβεί από τα taxi libero. Μόνο από ξενοδοχείο, εστιατόριο ή ραδιοταξί. Φυσικά, στο αεροδρόμιο, εάν δεν σε παραλάβει ο φίλος σου, μόνο από authorized taxi, μέσα στο αεροδρόμιο (sitio 300). Είναι σε κουβούκλιο με του που βγαίνεις από την εξώπορτα δεξιά μετά από 30 μέτρα περίπου, και τα ταξί είναι άσπρα με κίτρινη ρίγα στο πλάι και το σήμα του αεροπλάνου στην πόρτα.
Εμείς μείναμε στη zona rosa, στην οποία νιώσαμε ασφάλεια, καθώς ήταν γεμάτη αστυνομία. Φυσικά, το βράδυ γυρνάγαμε στους τριγύρω δρόμους και όχι μακρύτερα και όχι μετά τις 11:00. Να πάτε οπωσδήποτε στο μουσείο ανθρωπολογίας. Εκπληκτικό!!! Επίσης, αν μπορείτε να πάτε βόλτα στη Puebla. Κούκλα πόλη.
Πολύ καλή φάση είναι τα διώροφα tourist bus, τα οποία σε πάνε σε όλη την πόλη, κατεβαίνεις και ανεβαίνεις όποτε θέλεις με το ίδιο εισητήριο και είναι εντελώς ασφαλή.
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.966
Likes
9.367
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
  • Δεν τιθεται θεμα ασφαλειας για καμια αεροπορικη εταιρια. Εγω ειχα παει με IBERIA για την οποια δεν εχω την καλυτερη εντυπωση. Το κομματι Μαδριτη-Κανκουν εκανε η IBERWORLD που ευτυχως ηταν αρκετα πιο ανετο το αεροπλανο και πιο εξυπηρετικοι οι αεροσυνοδοι.
  • Για την ασφαλεια σου πρωτος κανονας είναι να εχεις τον κοινο νου βασικα και να εισαι προσεκτικος όπως σε κάθε μεγαλουπολη. Το ότι θα συνοδευεσαι από ντοπιο είναι μεγαλο συν. Διαβασε και αυτό το θεμα που ειχε συζητηθει προσφατα για την ασφαλεια στο Μεχικο σιτι :http://www.travelstories.gr/%EA%E5%ED%F4%F1%E9%EA%DE-%ED%FC%F4%E9%E1-%E1%EC%E5%F1%E9%EA%DE/3846-%EC%DD%EE%E9%EA%EF-%F3%DF%F4%E9-%F0%DC%E5%E9-%EA%E1%ED%E5%DF%F2-%E1%ED%E5%EE%DC%F1%F4%E7%F4%EF%F2.html
  • Όπως σωστα λες εχουμε γραψει δυο ιστοριες για το Μεξικο , η δικη μου αφορα κυριως τη Ριβιερα Μαγια και δυο νησακια. Αξιοθεατα που δεν πρεπει να χασεις αναφερονται αναλυτικα στα αρθρα.
 

neraida

Member
Μηνύματα
391
Likes
87
τελεια!! σας ευχαριστω για τις πληροφοριες!

turms κροκοδειλακια στα καναλια ??? ελπιζω να μην εχει και τσουχτρες!!

τεντεν δεν θα κυκλοφορουμε με ταξι αλλα και παλι χρησιμη η πληροφορια, γιατι που ξερεις? μπορει και να χρειαστει!! θα κοιταξω να προσθεσω στο προγραμμα την puebla και το μουσειο Ανθρωπολογιας!
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.966
Likes
9.367
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Τσουχτρες δε συναντησα , ουτε και εχω ακουσει κατι οτι υπαρχει μεγαλο προβλημα.
Στα καναλια οπως λεει και ο turms συχναζουν κροκοδειλακια , αλλα συνηθως υπαρχουν πινακιδες προειδοποιητικες "zona de crocodilos". Τοσες φοβερες παραλιες εχει η περιοχη , δε φανταζομαι να βουτηξεις στα καναλια :haha:. Αν και σε καποια περιοχη ακριβως διπλα στην πλαγια ντελ Καρμεν που κατεβηκαμε για να εχουμε περισσοτερη ησυχια πεσαμε πανω σε πινακιδα "prohibido nadar" (απαγορευεται το κολυμπι).
Δες και σχετικο βιντεακι που εχω ανεβασει απο τις παραλιες της ριβιερα μαγια και καπου στο 1:40 λεπτο θα δεις που απλωνουν διχτια μην τυχον και βγει κανενας crocodilo βολτα στην πλαγια :lol:.
 
Last edited by a moderator:

turms

Member
Μηνύματα
2.070
Likes
2.831
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
Playa Del Carmen δνε αντιμετωπισα κανενα προβλημα...ουτε μεδουσες ουτε τιποτα
στο Akumal εχει ενα καναλι που λενε εχει κροκοδειλακια...αλλα μην πας εκει...πηγαινε στους κολπους να δεις αστακους, σουπιες χελωνες κλπ
στο Κανκουν παντως, απο τη μια πλευρα η θαλασσα κ απο τνη αλλη ενα σαν καναλι.
εκει εχιε σιγουρα κροκ.
μαλιστα καποιοι ξενοι μεθυσμενοι βουτηξαν ενα βραδυ κ ο ενας πλεον ειναι χωρις χερι
 

meli

Member
Μηνύματα
1.261
Likes
365
Επόμενο Ταξίδι
...μηπως στην αγάπη???
Ταξίδι-Όνειρο
Ολος ο κόσμος
go2beach με πληγωσες μεσημεριατικα!!!:harakiri::russianroulette:
Τι μου θυμισες με το βιντεακι σου!!:(
θελω να παω Τ Ω Ρ Α !!!:airplane:
 

neraida

Member
Μηνύματα
391
Likes
87
go2dbeach ευχαριστα ξεσηκωτικο το βιντεακι που εβαλες!!
turms η αληθεια ειναι πως θελω να γυρισω πισω οπως θα παω!! οχι σαν τον αμερικανο μεθυσμενο τουριστα!!

εχετε δει την ταινια sex and the city που πηγε η τετραδα στο Μεξικο για διακοπες??
μηπως ξερει κανεις απο ποιο μερος ηταν οι σκηνες που εδειξαν και ποιο ηταν αυτο το φανταστικο ξενοδοχειο??
 

mpiftex

Member
Μηνύματα
892
Likes
265
Ταξίδι-Όνειρο
παντού για πάντα
Δεν με λυπάσαι; Μόλις γύρισα από Μεξικό και από το πρωί σκέφτομαι τι καλά που θα'ταν να είχα χάσει την πτήση....

Όπως έχουν πει και άλλοι νομίζω πως το Μεξικό όσον αφορά την εγκληματικότητα είναι παρεξηγημένο. Καλά η χερσόνησος Yucatan είναι ασφαλής 100%, δεν το συζητάω καν. Τέτοια αστυνομοκρατία δεν έχω ξαναδεί. Στην πόλη του Μεξικό πρέπει να προσέχεις παραπάνω αλλά απ'ότι κατάλαβα δεν είναι και να τρελαίνεσαι. Στα νότια της χώρας, κυρίως στην Chiapas και την Oaxaca δεν είναι πρωτάκουστο να γίνονται ληστείες στα λεωφορεία αλλά και αυτό είναι κυρίως στα λεωφορεία 2ης κατηγορίας που πάνε από δευτερεύοντες δρόμους ενώ αυτά της 1ης πάνε από τους μεγαλύτερους και ασφαλέστερους αυτοκινητόδρομους.

Γενικά η εγκληματικότητα πλην κάποιων εξαιρέσεων αφορά κυρίως τη διακίνηση (πόλεμο) ναρκωτικών και δεν επηρεάζει τους ξένους. Έτσι παρόλο που διαβάζεις για τεράστια ποσοστά εγκληματικότιτας και για χιλιάδες φόνους κάθε χρόνο, αυτά σχετίζονται με τα καρτέλ ναρκωτικών.

Οι 2 βδομάδες που σχεδιάζεις είναι λίγες για τέτοιο ταξίδι. Κάντο καλύτερα 1 μήνα και θα είσαι οκ. Και ασε την Κούβα για άλλη φορά.. γνώμη μου.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.186
Μηνύματα
883.273
Μέλη
38.893
Νεότερο μέλος
stefanoss

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom