Καλοκαίρι με μώρο. Πού;

radpilot

New Member
Μηνύματα
2
Likes
0
Συνάδελφε dik-7 (εγώ με 2 λίγο μεγαλύτερα μωρά) θα σου πώ τις επιλογές που έκανα τα 3 τελευταία χρόνια. Τ0 2007 (με 9 μηνών μωρό) πήγα στη Λευκάδα στο www.roudabay.gr σ'εναν όρμο της Λευκάδας νότια, σχετικά απομονωμένα με 2-3 ταβερνούλες και λίγα σπίτια. Η παραλία είναι υπέροχη, με βοτσαλάκι και τα διαμερισματάκια φανταστικά με κουζίνα μέσα. Πηγαίναμε στη ταβέρνα δίπλα και πεταγόμουν στο δωμάτιο να φτιάξω το γάλα. Ησυχη περιοχή για να καροτσάρεις. Το 2008 πήγα στο Πεταλίδι (Sunrise). Δεν θα στο συνιστούσα. Η παραλία δεν είναι καλή και δεν αξίζει κάτι το ιδιαίτερο. Πέρυσι με 2 (1 και 2,5 ετών) πήγαμε στο AKS Porto Heli. Hταν φανταστικά. Για μπάνιο στη Χηνίτσα (σ' αυτό σου συνιστώ να μείνεις αν πας, που έχει τη θάλασσα από κάτω) και βόλτες στο Πόρτο Χέλι. Η κουμπάρα μου στη Χηνίτσα είχε δώσει τα κρέατα του μωρού στο ξενοδοχείο και ετοίμασε 2 φορές το φαγητό στο δωμάτιο. Γενικά η ευρύτερη περιοχή του Πορτο Χελίου ενδείκνυται για τέτοιες διακοπές. Θα σου προτείνω 2 μέρη που έχουν πάει δικοί μου, δεν τα έχω επισκεφτεί και τα σκεφτόμουν πολύ σοβαρά για μένα φέτος αλλά τελικά λέω να κινηθώ προς Ζάκυνθο. www.lepitsa-sunset.gr είναι κοντά στη Κοιλάδα και www.makisinn.com στην Ερμιόνη. Αυτά και καλές διακοπές με το νινί σας!!!
Γειά σας και απο μένα :) . Κοιτάμε και εμείς για παρόμοιες διακοπές, διότι με τρία μικρά παιδιά μόνο για χαλάρωση είμαστε...
Sugar τι πληροφορίες έχεις για το lepitsa-sunset και το makis inn (θάλασσα , δωμάτια και φαγητό);
 

dik-7

Member
Μηνύματα
1.527
Likes
2.044
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει!
Ταξίδι-Όνειρο
Νησια μπορα μπορα
Αnny σε ευχαριστώ πάρα πολυ γαι την απάντηση σου.
Εγώ αυτό που ζητώ στις φετινές μου διακοπές είναι καθαρή και ζεστή θάλασσα (φυσικά δίπλα στο κατάλυμα μου), ηρεμία και καλό φαι.
Δεν με ενδιαφέρει τόσο η φυσική ομορφιά και οι δυνατότητες εκδρομών.
Φέτος αναζητώ απλά ξεκούραση, γιατί εκτός από το μωρό έχω φάει μεγάλο πακέτο.

Radpilot να ξέρεις ότι στο makis inn πήρα τηλέφωνο και η τιμή είανι 120€ με υποχρεωτική ημιδιατροφή.
 

Sugar

Member
Μηνύματα
204
Likes
124
Επόμενο Ταξίδι
Ψάχνεται....
Ταξίδι-Όνειρο
Απ' άκρη σ' άκρη
Γειά σας και απο μένα :) . Κοιτάμε και εμείς για παρόμοιες διακοπές, διότι με τρία μικρά παιδιά μόνο για χαλάρωση είμαστε...
Sugar τι πληροφορίες έχεις για το lepitsa-sunset και το makis inn (θάλασσα , δωμάτια και φαγητό);
Γνωστό μου ζευγάρι έχει πάει 2-3 συναπτά καλοκαίρια στο Makkis-in. H θάλασσα είναι πολύ καλή και στα πόδια σου και το Πόρτο Χέλι κοντά για τις βόλτες σου. Απλα, γκαζόν για παιχνίδια.... δεν νομίζω ότι θες κάτι περισσότερο. Το φαγητό απ' ότι μου έχουν πει είναι καλό. Η τιμή των 120 ευρώ που ανέφερε ο Dik-7 μου φαίνεται λογική για τα 70-100 ευρώ που μου ζητάνε στη Ζάκυνθο χωρίς καν πρωινό (κι αυτά πάνω στη θάλασσα). Το Lepitsa νομίζω καλύπτει τις ίδιες προδιαγραφές αλλά δεν ξέρω σε τί τιμή το δίνει.

Dik-7 επειδή μου είχες προτείνει ένα ξενοδοχείο στη Ζάκυνθο κι επειδή έχεις πάει να σε ρωτήσω το εξής: Εχει ανοίξει καμμιά εβδομάδα το www.eleon-grand-hotel.gr στο Τραγάκι. 5αστερο all inclusive που το δίνει ο Μπαλακάκη γύρω στα 150 ευρώ. Δεν είμαι καθόλου της λογικής του all inclusive (έχω ακούσει ότι έχει φοβερό φαγητό στις ζακυνθινές ταβέρνες), σίγουρα έρχεται οικονομικότερο από τις επιλογές των ενοικιαζόμενων. Η παραλία εκεί πώς είναι? Γενικότερα η περιοχή>
 

radpilot

New Member
Μηνύματα
2
Likes
0
Σε ευχαριστλω πολύ Sugar.
Dik-7 η τιμή που ανέφερες είναι για δίκλινο και για ποιό μήνα ;
 

dik-7

Member
Μηνύματα
1.527
Likes
2.044
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει!
Ταξίδι-Όνειρο
Νησια μπορα μπορα
Radpilot ήταν για τέλη Ιουλίου, το πιο οικονομικό που είχαν, δίκλινο με παρκοκρέββατο για το μωρό και όπως είπα με ημιδιατροφή.

Sugar για μένα η Ζάκυνθος δεν ενδείκνυται για all inclusive διακοπές.
Εχει υπέροχες παραλίες και ταβέρνες και είναι κρίμα να περιοριστείς.
Το ξενοδοχείο που λες φαίνεται καλό, αλλά η παραλία στο Τσιλιβί χωρίς να είναι τοπ, είναι καλύτερη. Στη Ζάκυνθο μην περιμένεις να δεις ιδιαίτερα όμορφα χωριά. Ετσι και το Τσιλιβί, Τραγάκι δεν είναι κάτι ιδιαίτερο. Εμείς το βράδι βγαίναμε στην πόλη. Να πας βραδάκι στη Μπόχαλη.
Βέβαια όπως είπα ο νησί εχει πολύ καλύτερες όπως Ναυάγιο, Γέρακας, Μπανάνα, Πόρτο Λημνιώνας κλπ.
Το ξενοδοχείο που σου πρότεινα το είχα κλέισει περσι μέσω booking γύρω στα 160 € με ημιδιατροφή και δωρεάν χρήση σάουνας, χαμαμ και εσωτερικής πισίνας θαλασσοθεραπείας (τα οποία χρησιμοποίησα ελάχιστα)
 

dik-7

Member
Μηνύματα
1.527
Likes
2.044
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει!
Ταξίδι-Όνειρο
Νησια μπορα μπορα
Πληροφορίες για Αστρος Κυνουρίας και περιξ

Μιας και γύρισα από το Αστρος Κυνουρίας, όπου έμεινα για δέκα ημέρες, ας γράψω τις εντυπώσεις μου.

Το μέρος δε διεκδικεί δάφνες ιδιαίτερης ομορφιάς και γραφικότητας, αλλά δεν είναι και άσχημο. Έχει και ένα κάστρο, το οποίο φωτισμένο το βράδυ δίνει άλλη χάρη στο μέρος.

Τώρα στα βασικά.

Διαμονή: Υπάρχουν πολλά δωμάτια, αλλά καλό θα είναι πριν κλείσετε να πάτε από εκεί να δείτε το δωμάτιο που θα κλείσετε, για να μη βρεθείτε προ εκπλήξεως. Το καλό είναι ότι τα περισσότερα εξ αυτών είναι πολύ κοντά στη θάλασσα.

Παραλία: Μεγάλη με πολύ ψιλό βότσαλο (χαλίκι) και αμμουδιά μέσα. Είναι κυρίως οργανωμένη, αλλά υπάρχουν και νεκρά διαστήματα, όπου κάποιος μπορεί να απλώσει την πετσέτα του. Οι ξαπλώστρες κλπ είναι παντού ΔΩΡΕΑΝ, πληρώνεις μόνο ό, τι πάρεις από το κάθε μαγαζί π.χ. καφέ κλπ
Τα νερά σε γενικές γραμμές είναι καθαρά (υπάρχει και η σχετική γαλάζια σημαία), αλλά όχι και ό,τι καλύτερο. Ακετές ημέρες είχε αέρα, που εκτός από κύμα, έφερνε και διάφορες ενοχλητικές βρωμιές.
Σε αυτή την περίπτωση η πιο κοντινή λύση είναι να πάτε 3 λεπτά με τυο αμάξι στην περιοχή Ατσίγκανος (είναι στα όρια του Αστρους στο δρόμο προς το Αργος), όπου δε φυσάει καθόλου και είναι όλη αμμουδιά (οι ντόπιοι μας είπαν ότι πρόκειται για πρωην λίμνη).

Φαγητό: Σε γενικές γραμμές το φαγητό είναι ικανοποιητικό, το σερβις καλό και μάλιστα σε μια ταβέρνα, όπου ένα πιατο δεν μας άρεσε καθόλου, δε μας το χρέωσαν στο λογαριασμό.Οι τιμές είναι λογικές΄.
Εγώ θα προτείνω το Στέκι και το Δελφίνι, ενώ νόστιμες και ιδιάιτερες κρέπες θα φάτε (μόνο στο χέρι όμως) ένα μαγαζί που λέει Κρεπες σπέσιαλ.
Καφέ θα βρείτε επίσης πολλά και πόλλα εξ αυτών προσεγμένα.
Βασικό σχεδον όλα τα καφέ και ταβέρνες βρίσκονται κατά μήκος της παραλίας.

Επίσης ένα μεγάλο τμήμα είναι πεχοδρομημένο, και προσφέρεται για ατελείωτες καροτσάδες. Όπως καταλαβαίνετε μωρά και παιδιά υπάρχουν εν αφθονία σε όλες τις ηλικίες.

Θέατρο: Πολυ κοντά υπάρχει ένα θέατρο, οπου φιλοξενεί από συναυλίες (Σαββόπουλος, Καλογιάννης) μέχρι θέατρο (τραγωδίες, επιθεωρήσεις αλλά και κωμωδίες, όπως του Αλ. Ρήγα με την Παπούλια ή Β. Τσιβιλικα) και φυσικά τον παραδοσιακό καραγκιόζη.

Περιξ:
Μια ώρα δρόμος είναι το Λεωνίδιο, όπου κοντά υπάρχει το λιμανάκι της Πλάκας, όπου μπορέιτε να κάνετε το μπάνιο σας, αλλά και πέντε λεπτά πιο πέρα η Πούληθρα μια πολύ ωραία παραλία με βοτσαλα, όπου από πάνω έχει δύο ταβέρνες. Εμείς προτιμήσαμε το Μυρτώο και μείναμε ευχαριστημένοι (εξαιρετική η σαλάτα με ρόδι, κουκουνάρι κλπ)

Σε απόσταση μισής ώρας (στον ίδιο δρόμο που οδηγεί στο Λεωνίδιο) είναι ο Τυρός, όπου προσωπικά δε μας άρεσε, αλλά στην είσοδο του οικισμού υπάρχει μια εξαιρετική παραλία, το Τηγάνι (ήσυχη και πεντακάθαρα νερά). Εδώ οι δύο ξαπλώστρες χρεώνονται 6 Ευρώ.

Σε απόσταση 45 λεπτών υπάρχει το ορεινό χωριό Αγιος Πέτρος, το οποίο είανι αρκετά όμορφο και στην παλτεία του μπορείτε είτε να πιείτε τον καφέ σας είτε να φατε στις ψησταριές του χωριού.
Όσοι πάτε μέχρι εκεί να σταματήσετε οπώσδήποτε στο Μοναστήρι της Παναγιάς της Μαλεβη, όπου υπάρχει η ομώνυμη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, που αναβλύζει μύρο και έχει αγιογραφήσει ο Ευαγγελιστής Λουκάς.
Προσοχή η όλη διαδρομή έχει πολλές επικίνδυνες στροφές, οπότε αν τα παιδιά σας ζαλίζονται ξεχάστε το.

Σε απόσταση 12 χλμ υπάρχει και το Αρκαδικό Χωριό, έβα χωριό που έφτιαξαν πρόσφατα οι Αρκάδες ομογενείς εξ Αμερικής, μετά από παραχώρηση της σχετικής έκτασης από το Ελληνικό Κράτος.

Για το τέλος άφησα το αγαπήμενο μας Ναύπλιο, το οποίο απέχει μόλις μισή ώρα. Απλά να σημειώσω ότι στην Εθνικής Αντιστάσεως εντοπίσαμε "νέο" εστιατόριο που ονομάζεται ο Κήπος και έχει πεντανόστιμα φαγητά, όπως πανσέτες με εξαιρετική σάλτσα, γεμιστό ψαρονέφρι κλπ.

Εν κατακλείδι το Αστρος είναι μια καλή λύση για όσους γονείς ψάχνουν κάτι κοντινό στην Αθήνα, χωρίς πάρα πολύ κόσμο και δε θέλουν πολυτελή ξενοδοχεία. Οι υπόλοιποι που δεν έχουν παιδιά ας το επισκεφθούν μόνο αν βρεθούν στη γύρω περιοχή
 

ioannamark

Member
Μηνύματα
38
Likes
7
Επόμενο Ταξίδι
ιταλία
Ταξίδι-Όνειρο
γερμανία-βαυαρία
καλημέρα
έχω καιρό να γράψω γιατί γέννησα το Σεπτέμβριο,η μικρή τώρα 9.5 μηνών και γιαυτό δε ξαναταξιδεψα και δε ξαναγραψα.Μικρές διαδρομές κάναμε.Αθήνα ή Πάτρα
Σκεφτόμαστε να πάμε Ζακυνθο ή κάπου πελοπόννησο
Που θα με συμβουλεύατε να μείνω?Σε ποιο ξενοδοχείο?Μέρος?Καποιο ξενοδοχείο που να εχει παροχές για μωρά?
Επίσης ζεστές θάλασσες που έχει?
Βασικά θα ηθελα κάτι all exclusive ή αν εχει καποιος κατι άλλο να μας προτεινει
Η διαφορετικά κάπου πελοπόννησο που να έχει παροχές
 

etoile

Member
Μηνύματα
108
Likes
15
Επόμενο Ταξίδι
?????
Ταξίδι-Όνειρο
Ολόκληρη η γη !!!
Θα σου ελεγα οχι Ζακυνθο. Για να ευχαριστηθεις το νησι θελει πολλες εκδρομες με καραβακι και με το μωρο δε θα το χαρειτε.
Ωραια θα ηταν να πατε Κυπαρισσι Λακωνιας (ιδανικο για οικογενεια!!!), Λεωνιδιο/Πλακα/Πουλιθρα,Ελαφονησο. Εχω ακουσει καλα λογια και για Καλαματα και Κυπαρισσια ,αλλα δεν εχω παει και δε ξερω!!!
Εγω γενναω κοντα στα Χριστουγεννα και ανυπομονω του χρονου να παμε διακοπες με το μωρο μας!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 

Giotap17455

Member
Μηνύματα
95
Likes
11
Ταξίδι-Όνειρο
Γαλλική Πολυνησία
Καλημέρα. Θα ήθελα τη βοήθειά σας στο εξής: Σκεφτόμαστε φέτος το καλοκαίρι μιας και έχω άδεια μητρότητας, να νοικιάσουμε ένα σπίτι σε κάποιο νησί (κατά προτίμηση Κυκλαδονήσι) για το καλοκαίρι (1-2 μήνες ή σεζόν ανάλογα με την τιμή). Το μωρό θα είναι τότε 5-6 μηνών, οπότε λέγαμε για κάτι κοντά στην Αθήνα ή με τακτική σύνδεση κ καλές παραλίες . Ιδέες είναι η Τήνος ή η Κύθνος αλλά επιδή δεν έχω κάνει διακοπές σε κανένα από τα 2 νησιά δεν έχω ιδέα για παραλίες κλπ. Τι λέτε; καμιά ιδέα;
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου

alma

Member
Μηνύματα
3.722
Likes
15.074
Συμφωνώ οτι ανάμεσα στα 2 ίσως είναι καλύτερα στην Τήνο.Για Κύθνο 1-2 μήνες μου φαίνεται πολύ μεγάλο διάστημα.Έχει μεν πολλές παραλίες αλλά για τόσο μεγάλο διάστημα θα βαριόμουν στην Κύθνο.
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Στη Ναξο ειναι πολυ ωραια +παραλιες ιδανικες για παιδακια..αλλα ειναι μακρια για τοσο μικρο μωρακι .Υπαρχει βεβαια και η λυση του αεροπλανου-εχει και νοσοκομειο (αχρειαστο να ΄ναι)
Δες και τη Συρο που εχει τα παντα ...για τις παραλιες δεν εχω ακουσει και διθυραμβους ,αλλα εχει ζωη και δεν βαριεσαι.

Επισης και γω Κυκλαδοφιλη ειμαι ..αλλα να κανω μια ακομα προταση για Επτανησα.
Λευκαδα χωρις καραβια ,Ζακυνθος,Κεφαλονια λιγες ωρες καραβι.
Εμεις γιαυτο το λογο καναμε τις πρωτες διακοπες του παιδιου εκει..μεχρι που μεγαλωσε και το γυρισαμε στις Κυκλαδες.
Εχουν πολλες και καλες παραλιες ,οι πρωτευουσες τους εχουν τα παντα ...γιατρους ..φαρμακεια ..ο,τι χρειαζεται καποιος για ενα παιδι τελοσπαντων.
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.181
Μηνύματα
883.230
Μέλη
38.891
Νεότερο μέλος
CrisPan

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom