μονοημερες διαμονες,υπερ ή κατα?

xameno_rouxo

Member
Μηνύματα
121
Likes
12
ανοιγω αυτο το θεμα με αφορμη το επομενο ταξιδι μου στην κεντρικη Ευρωπη

τι γνωμη εχετε για τις μονοημερες/διημερες επισκεψεις σε προορισμους?
ειναι καλο/εξυπνο γτ βλεπεις περισσοτερες πολεις ή λαθος γτ περισσοτερο κουραζεσαι παρα απολαμβανεις το ταξιδι?

προσωπικα δε ξερω :)
 

tol_pap

Member
Μηνύματα
400
Likes
450
Επόμενο Ταξίδι
Αγγλία
Ταξίδι-Όνειρο
Πανόραμα Β. Αμερικής!!!
Εξαρτάται τον προορισμο. Υπάρχουν πολεις που χριζουν πολλών ημερών π.χ. Παρίσι Πράγα Βιέννη. Από την άλλη υπάρχουν προορισμοί που για πλάκα τους βλεπεις σε μια ημέρα οπότε προτείνω 2 λύσεις:
1. Φτάνεις σε κάθε πόλη το βραδάκι κοιμάσαι εκεί την βλέπεις το πρωί και αργά το απόγευμα φεύγεις για την επομενη.
2. Κάνεις έδρα κάτι κεντρικό και αν τα ενδιαφέροντά σου είναι κοντά πας αυθημερόν π.χ. Από αμεστερνταμ βλέπεις για πλάκα όλη την ολλανδια (Χάρλεμ χαγη ντελφ ροττερνταν ουτρεχτη λιντεν όλα είναι κοντα)

Γένικα είμαι υπέρ να κάνεις το ταξίδι σωστά να δεις όλα όσα σε ενδιαφέρουν και όταν θα φύγεις η πρώτη κουβέντα μην είναι αχ να πάω ξανά δεν είδα αυτό δεν είδα εκείνο δεν έφαγα εκεί κτλ. Καλύτερα λιγότερα μέρη και σωστά η εμπειρία θα ειναι εντονότερη.

Επίσης να δώσω μια συμβουλή: όταν οργανώνουμε ένα europe road trip συνήθως παμε από πόλη σε πόλη και ξεχνάμε τα πέριξ. Ποια είναι αυτά: γραφικά χωριουδάκι, ομορφιές της φυσης κτλ
Για παράδειγμα ο μέσος ταξιδιώτης που πάει ντουμπροβνικ δεν επισκέπτεται το κοντινό πάρκο πλιτβιτσε με τους άπειρους καταρρακτες και κατά την επιστροφή προτιμά να δει την ποντγκοριτσα ή παεί ο άλλος Τορόντο και επιστρέφει χωρίς να δει καταρρακτες νιαγαρα!

Μου αρέσει πολύ να φτιάχνω διαδρομές για road trip να δες στείλε προσωπικό μήνυμα να σε βοηθήσω
 
Last edited:

STAVROS85

Member
Μηνύματα
51
Likes
57
Καλησπέρα!!!Στο τελευταίο ταξίδι κάναμε διανυκτερεύσεις σε 4 πόλεις ( απο 2 βράδια σε κάθε μία πόλη) .Πραγματικά δεν το μετάνιωσα καθόλου...Ισα ισα που είμαι την άποψης ότι μία πόλη πρέπει να την δείς και φωτισμένη το βράδυ για να βγάλεις ασφαλή συμπέρασμα για την ομορφία της....εμένα μου αρέσει την πόλη να την περπατάω και βράδυ...μου δίνει άλλη αίσθηση του προορισμού!!!βέβαια βασική παράμετρος είναι και ο τρόπος μετακίνησης μεταξύ των πόλεων αυτών. Είναι πολυ πιο ξεκούραστο να έχεις δικό σου όχημα..
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.186
Μηνύματα
883.278
Μέλη
38.893
Νεότερο μέλος
stefanoss

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom