Αργεντινή μπουενος αιρες και εκει γύρω..?

discolata

Member
Μηνύματα
305
Likes
61
Επόμενο Ταξίδι
Τοσκάνη
Ταξίδι-Όνειρο
raja ampat
παιδες εκλεισα μαζι με αλλους 3 φιλους/ φιλες για Μπουενος Αιρες και προσπαθουμε να καταληξουμε σ'ενα προγραμμα για το που θα παμε..
εχουμε σχεδον 3 βδομαδες εκει , απο 28 ιουνη μεχρι 17 ιουλη...
ποια μερη πιστευετε οτι δεν πρεπει να χασουμε ?
σκεφτομαστε ειτε αργεντινή χιλή ή αργεντινή βραζιλια..
με φιλους που το συζητησα μου λενε να μην παραλειψω Μοντεβιδέο , Ιγκουασού και Παντανάλ ( Βραζιλια) και το Uyuni στα σύνορα Χιλή Βολιβία..
προφανως δεν μπορουμε να τα κανουμε ολα..
ειναι εφικτό να παμε οδικως Ριο Μπουενος Αιρες ( τη μια διαδρομη θα την κανουμε αεροπορικως..) και τελικά ποσο ασφαλές ειναι το ταξίδι στη Βραζιλια?
αν εχετε και κανενα tip για τοπικο πρακτορειο ( αργεντινή ή χιλή η βραζιλια ) που διοργανώνει εκδρομες ακόμα καλύτερα :)
ευχαριστώ !
 

panta45

Member
Μηνύματα
75
Likes
24
Επόμενο Ταξίδι
Ταυλανδη
Ομορφο ταξιδι προβλεπεται, με τοσες ημερες παραμονης και την ταξιδιωτικη εμπειρια την δικη σου!
Στην ταξιδιωτικη μου ιστορια Argentina-Buenos-Iguazu-Ushuaia... στην # 37
αναφερονται λεπτομερως διευθυνσεις και mail του ταξιδιωτικου γραφειου στο Buenos που χρησιμοποιησα.
Αψογος στις συνεννοησεις του και στις συναλλαγες του.Σωστος επαγγελματιας.Εμεινα ενθουσιασμενος και τον συνιστω ανεπιφυλακτα.
Μπορεις να τον ρωτησεις και για προορισμους εκτος Αργεντινης.
 

McElk

Member
Μηνύματα
1.024
Likes
1.578
Ταξίδι-Όνειρο
Novaya Zemlya
με φιλους που το συζητησα μου λενε να μην παραλειψω Μοντεβιδέο , Ιγκουασού και Παντανάλ ( Βραζιλια) και το Uyuni στα σύνορα Χιλή Βολιβία..
Για Ιγκουασού συμφωνώ. Το θέαμα των καταρρακτών είναι μοναδικό. Μπορείτε να συνδιάσετε τοπικές εκδρομές στη ζούγκλα και βόλτα με ποταμόπλοιο. Ή επέσκεψη στο φράγμα Itaipu. Ακόμη μπορείτε να περάσετε δίπλα στην Παραγουάη στην μεθοριακή πόλη Ciudad del Este. Αδιάφορη πόλη αλλά η πρόσβαση πανεύκολη, απλώς περνάς τα σύνορα με μιά γέφυρα χωρίς τελωνεία και διατυπώσεις. Για τα άλλα μέρη δεν γνωρίζω. Για οδικές διαδρομές δεν στο συνιστώ, όχι από θέμα ασφαλείας αλλά λόγω των μεγάλων αποστάσεων. Η διαδρομή Ρίο - Μπουένος μπορεί να είναι και 50 ώρες. Ρώτησε όμως καλύτερα το μέλος fronimitis που γνωρίζει τα μέρη και νομίζω σήμερα επιστρέφει από Σάο Πάολο.
 

discolata

Member
Μηνύματα
305
Likes
61
Επόμενο Ταξίδι
Τοσκάνη
Ταξίδι-Όνειρο
raja ampat
ευχαριστώ πάντα & άλκη.. εστειλα ήδη μειλ στο γραφειο στην αργεντινή..
τελικα θα ειμαστε 6! 4 κοπελες 2 αγορια!
θα επικοινωνησω και με τον φρονιμιτη..
οπως το σκεφτομαι παμε ιγκουασού μετα βορεια αργεντινή ( σαλτα & τραινο στα συννεφα) και μετα μπουενος αιρες και σε κανενα ραντσο εκει κοντά..
για το μπουενος εχω ήδη βρει πολύ υλικό , αν εχετε καμια ανεκτίμητη συμβουλή καλοδεχούμενη..
buenas noches amigos!
 

coke

New Member
Μηνύματα
4
Likes
16
Επόμενο Ταξίδι
Λίμνη Κόμο
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Καλά δεν το συζητάμε οτι είναι must το Ιγκουασού..
Τώρα εγώ θα σου πρότεινα αν μπορούσατε να πάτε και πιο νότια..Παταγονία.
Όταν είχαμε πάει Μπουένος, 2 άτομα απο το γκρούπ μας πλήρωσαν κάποια χρήματα στην ξεναγό (δεν θυμάμαι πόσα) και πήγαν 3 μέρες Παταγονία. Τους πήγαν βόλτα με έλκυθρο και σκυλιά, έμειναν με τους ντόπιους σε μια καλύβα και φυσικά πήγαν Tierra del Fuego και Fin del Mundo. Είναι το σημείο που τελειώνει νομίζω ο δρόμος που ξεκινάει απο την Βόρεια Αμερική. 'Οταν γύρισαν μας είπαν οτι ήταν καταπληκτική εμπειρεία!
Η Ουρουγουάη επίσης είναι απο ότι ακούσαμε 4 ώρες με catamaran απο το Μπουένος Άϊρες και αξίζει μια μονοήμερη επίσκεψη, αν και εμείς δεν πήγαμε.
Τώρα η Βραζιλία και το Ρίο καλή θα ήταν, αφού έχετε και τόσες μέρες καιρό:)
 

discolata

Member
Μηνύματα
305
Likes
61
Επόμενο Ταξίδι
Τοσκάνη
Ταξίδι-Όνειρο
raja ampat
τελικα το προγραμμα μας λεει baires - iguassu - salta ( και τα περιξ) , mendoza ( και τα περιξ..)
ειπαμε να αφησουμε βολιβια και χιλη για αλλη φορα και να κανουμε φοκους στην αργεντινή..
μαλλον θα κανουμε αυτο το πολυ οικονομικό τουρ
HI Travel | Argentina for Backpackers

οσον αφορα την παταγωνία .. λες να μπορουμε να παμε και τον ιουλη? εκει θα ειναι χειμωνας.. εχεις στοιχεια της ξεναγου ή καποιου γραφειου που κανεις εκδρομες στην παταγωνία? ευχαριστώ !
 

toumpiotis

Member
Μηνύματα
892
Likes
649
Ταξίδι-Όνειρο
LENSOIS MARAHENSES
Από Buenos Aires μπορείτε να πάτε με το πλοίο Colonia del Sacramento είναι ακριβώς απέναντι μια σχετικά μικρή και ευχάριστη πόλη.Επίσης στο Ιγκουασού να δείτε τους καταράχτες τόσο απο την μεριά της Αργεντινης (να κάνετε σιγουρα και την βολτα με το ταχυπλοο και να πατε και Γκαργκαντα ντι Ντιαμπλο)όσο και απο την μερια της Βραζιλιας άπο όπου μπορείται να πάτε και Παραγουαη στην Σιουτατ ντελ Εστε (αξίζει μόνο για τα φθηνά ηλεκρονικά είδη που έχει ).Η Παταγονία είναι μοναδική και αν ταιριάζει στον χρόνο σας μην την παραλείψετε όπως και η Ουσουάια.Αν πάτε Παταγονια μην παραλείψετε τις εκδρομές στους Παγετώνες (Περίτο Μορένο ,Πάρκο Παγετώνων)όσο και την λίμνη Ονέλι (σε συνδυασμό με το πάρκο Παγετώνων).Επίσης εκεί διοργανώνεται και Trekking στους πάγους (δεν το έκανα αλλά ζήλεψα τους άλλους όταν μου το διηγόταν).Ένα άλλο όμορφο μέρος είναι το Valdes ,εκεί αξίζει να πάς να δεις τις Φάλαινες (αν και η καλύτερη εποχή είναι τον Νοέμβριο)όπως και η Ουσουάια για να δεις αποικίες Πιγκουίνων (κι εδώ όμως η καλύτερη εποχή είναι ο Ιανουάριος ,εποχή που έχουν γεννησει τα μικρά του).Οτι και να αποφασίσεις σου εύχομαι καλά να περάσεις .
 

soudianos

Member
Μηνύματα
3.698
Likes
6.299
Ταξίδι-Όνειρο
Βερακρούζ
dicolata. Σημείωσε ένα όνομα όταν βρεθείς στο B.Aires "ESTANCIA"

Πασίγνωστο εστιατόριο. Όχι χλιδή, αλλά ποιότητα φαγητού.
 

ginita

Member
Μηνύματα
57
Likes
13
Επόμενο Ταξίδι
Eκουαδόρ-Βραζιλία ίσως...
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος Ν. Αμερικής
Καλύτερα θα ήταν να πάτε Βaires, Iguazu, salta, και εκεί τριγύρω στις Άνδεις, ατακάμα κλπ.
Το Ρίο θα συνδυαζόταν με Baires,Ιγουασού, Bonito, Pantanal, Curitiba, Parati , Rio σαν δεύτερη option. Και τα δύο λίγο δύσκολο για 3 βδομάδες.
 

Rosa

Member
Μηνύματα
1.635
Likes
1.964
Ταξίδι-Όνειρο
Trobriand Islands...
Λοιπόν, φίλη discolata, 7 Ιουλίου έχουμε πανσέληνο! Θα μου πεις, ωραία, και τι σχέση έχει αυτό με την Αργεντινή? Έχει και παραέχει αν εκείνη τη βραδιά (ή, έστω, μία πριν ή μία μετά) τύχει να βρίσκεστε στο Ιγουασού. Κάθε μήνα στην Πανσέληνο, και για τέσσερα βράδια, το πάρκο ανοίγει ξανά κάθε απόγευμα και μένει ανοιχτό ως αργά μετά τα μεσάνυχτα. Παίρνετε το τρενάκι που σας βγάζει ως την αρχή του ξύλινου διαδρόμου που βγάζει στο Garganta del Diablo (το Λαρύγγι του Διαβόλου και μεγαλύτερο καταρράκτη της περιοχής), διανύετε τα περίπου δύο χιλιόμετρα πεζοί και φτάνετε ακριβώς πάνω από το στόμιό του. Κάτω από το φως του φεγγαριού και μόνο...Απίστευτη εμπειρία, εντελώς out of this world...Θα σας μαγέψει..Ακολουθεί δείπνο υπό το φως των κεριών, μέσα στο πάρκο...

υ.γ. Και μια συμβουλή για τις πρωινές εξορμήσεις σας στους καταρράκτες. Αν κάνετε (που θα κάνετε!) τη βόλτα με το φουσκωτό ακριβώς κάτω από τους καταρράκτες, φροντίστε είτε να είστε ενδεδυμένοι με μαγιό, είτε να έχετε δεύτερη αλλαξιά ρούχα αδιάβροχα πακεταρισμένη (όπως επίσης και οτιδήποτε δε θέλετε να δείτε μουλιασμένο, όπως διαβατήρια, χρήματα και άλλα τέτοια τιποτένια). Στο τέλος της βόλτας θα βγείτε εντελώς μούλια από το φουσκωτό, σα να έχετε βουτήξει στο ποτάμι. Αυτό χωρίς ίχνος υπερβολής...
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.962
Likes
9.346
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Τελειο ακουγετα Rosa , φοβερο!!
Discolata και neraida να περασετε τελεια!!
 

discolata

Member
Μηνύματα
305
Likes
61
Επόμενο Ταξίδι
Τοσκάνη
Ταξίδι-Όνειρο
raja ampat
στο Ιγκουασού θα ειμαι εκεινη την ημερομηνία!
καλά σουπερ θα ειναι! ευχαριστώ πολυ πολυ για το τιπ..
αντε γυρνώντας θα γραψω και την πρωτη μου ιστορία..
σας φιλώ και σας ευχαριστώ ολους!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.167
Μηνύματα
882.723
Μέλη
38.879
Νεότερο μέλος
fanisfanisfanis

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom