νεα σημαντικη υποχωρηση σημερα το δολαριο

efi.hania

Member
Μηνύματα
624
Likes
938
Ταξίδι-Όνειρο
papua
υποχωρησε σημερα το δολαριο και εφτασε ως και 1,37.γνωμη μου, σπευσατε οσοι εχετε σκοπο για αμερικη αμεσα ν αλλαξετε κανα δυο χιλιαρικα γιατι εχει να χει τετοια ισοτημια απο αρχες ιανουαριου!!
 

manolism

Member
Μηνύματα
387
Likes
1.779
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Το ιδιο ισχυει και για το καναδεζικο;;; :roll:
 

Leftris B

Member
Μηνύματα
1.783
Likes
1.110
Επόμενο Ταξίδι
τοσκάνη
Ταξίδι-Όνειρο
japan
οι πιθανότητες να πέσει κι άλλο ή τελικά να διορθώσει είναι ίσες οπότε για μένα δε θα έτρεχα να αλλάξω $. μη ξεχνάμε ότι τον ιούλιο είχε 1.62$
 

CakeNet

Member
Μηνύματα
2.065
Likes
121
Επόμενο Ταξίδι
-
Αυτό έγινε για πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και δεν κράτησε πολύ. Αλλά για κάποιον που θέλει να ταξιδέψει άμεσα είναι καλή η ισοτιμία για να αλλάξει.

Επίσης..και η λίρα Αγγλίας ξαναήρθε πιο κοντά στο Ευρώ...στο 1 προς 1 δηλαδή!
 

Leftris B

Member
Μηνύματα
1.783
Likes
1.110
Επόμενο Ταξίδι
τοσκάνη
Ταξίδι-Όνειρο
japan
Αυτό έγινε για πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και δεν κράτησε πολύ. Αλλά για κάποιον που θέλει να ταξιδέψει άμεσα είναι καλή η ισοτιμία για να αλλάξει.

]

Επειδή παρακολουθώ το θέμα και με ενδιαφέρει έχω πρόχειρα την μέση ισοτιμία ανά μήνα για το έτος 2007
ΜΗΝΑΣ
ΙΣΟΤΙΜΙΑ $/€
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ

1,33800
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

1,31600
ΜΑΡΤΙΟΣ

1,34200
ΑΠΡΙΛΙΟΣ

1,35300
ΜΑΙΟΣ

1,38200
ΙΟΥΝΙΟΣ

1,36650
ΙΟΥΛΙΟΣ

1,37200
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

1,39250
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

1,39200
ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ

1,44050
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

1,46750
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

1,49950
ΣΥΝΟΛΑ



η κατρακύλα συνεχίστηκε ως τον ιούλιο με νουμερα 1,62 περίπου, οπότε και ανάκαμψε το $ και έφτασε μέχρι 1.25 περίπου πριν λίγο καιρό. Εύκολα καταλαβαίνει κάποιος ότι για η σημερινή τιμή σε καμμία περίπτωση δε θεωρήται ευκαιρία (δείτε τις τιμές παραπάνω) οπότε επίμένω ότι τα σημάδια κούρασης που δείχνει τελευταία δε ξέρει κανείς που θα οδηγήσουν... προσωπικά το θεωρώ τζόγο να αγοράσει κάποιος τώρα, βέβαια η ισοτιμία δεν είναι καθόλου άσχημη;)
 

CakeNet

Member
Μηνύματα
2.065
Likes
121
Επόμενο Ταξίδι
-
Το ότι έτασε το 1,62 για κάποιο μικρό χρονικό διάστημα, είναι κάτι που είχε μια μικρή διάρκεια. Στο 1.30 με 1.40 περίπου κυμάνθηκε για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά από εκεί και πέρα είδαμε το τελευταίο διάστημα μια κινητικότητα που έφτασε μέχρι και πολύ κοντά στο 1.20 την αντίστοιχη ισοτιμία. Αυτό μπορεί να είναι πιθανόν και ένα σημάδι ανάκαμψης του αμερικάνικου νομίσματος, αν το συνδυάσουμε και με την αλλαγή της πολιτικής της χώρας με την εκλογή του Ομπάμα! Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι θα συμβεί στο μέλλον...δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το οτιδήποτε! Ποιος μπορεί να πει με σιγουριά ότι δεν θα είναι η Αμερική η πρώτη χώρα που θα ξεφύγει από την κρίση και θα δυναμώσει και το νόμισμά της με ότι αυτό συνεπάγεται; δηλαδή, ακριβότερο πετρέλαιο για τις χώρες του Ευρώ και παραπέρα συρρίκνωση της οικονομίας τους; Βέβαια, η πολιτική τους μπορεί να είναι και τελείως διαφορετική, γι' αυτό και αναφέρω ότι σε περίπτωση που κάποιος θέλει να ταξιδέψει στο άμεσο μέλλον στην Αμερική και με το δεδομένο ότι τον τελευταίο μήνα κινούμασταν σε αρκετά χαμηλότερα επίπεδα, ίσως και να αξίζει να ρισκάρει να αγοράσει αυτή τη στιγμή τα δολλάριά του. ...και ναι, η ζωή είναι ένα ρίσκο! ;););)
 

Leftris B

Member
Μηνύματα
1.783
Likes
1.110
Επόμενο Ταξίδι
τοσκάνη
Ταξίδι-Όνειρο
japan
συμφωνούμε σχεδόν σε όλα μα δες τη λίστα απο τον 10/ 2007 μέχρι 7/2008 1.40-1.62.
9 μήνες κάτω από 1.40, αν συνυπολογίσεις και κανα τρίμηνο μετά μέχρι να πιάσει πάλι 1.40 μιλάμε για ένα γεμάτο χρόνο από 1.40 -1.62 καθόλου μικρό διαστημα για να μιλάμε για τιμη ευκαιρίας η σημερινή;)
 

CakeNet

Member
Μηνύματα
2.065
Likes
121
Επόμενο Ταξίδι
-
Το γνωρίζω αυτό επειδή τα παρακολουθώ σε σχεδόν καθημερινή βάση...αλλά σου είπα, ποτέ δε μπορείς να είσαι σίγουρος με αυτά και σαφώς μπορούν να ανατραπούν τα πάντα ανά πάσα στιγμή χωρίς να προλάβεις καν να το καταλάβεις πολλές φορές! Σου είπα....όλα είναι ένα ρίσκο και ο καθένας πρέπει να ακολουθεί το ένστικτό του! ;););)
 

taver

Member
Μηνύματα
12.486
Likes
28.952
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Το ότι έτασε το 1,62 για κάποιο μικρό χρονικό διάστημα, είναι κάτι που είχε μια μικρή διάρκεια. Στο 1.30 με 1.40 περίπου κυμάνθηκε για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά από εκεί και πέρα είδαμε το τελευταίο διάστημα μια κινητικότητα που έφτασε μέχρι και πολύ κοντά στο 1.20 την αντίστοιχη ισοτιμία. Αυτό μπορεί να είναι πιθανόν και ένα σημάδι ανάκαμψης του αμερικάνικου νομίσματος, αν το συνδυάσουμε και με την αλλαγή της πολιτικής της χώρας με την εκλογή του Ομπάμα!
Αν το δείς απομονωμένα, ναι, σε ένα τέτοιο συμπέρασμα θα καταλήξεις. Εν τούτοις, κάθε άλλο παρα απομονωμένη είναι από τον κόσμο η ισοτιμία ευρώ/δολλαρίου. Στο διάστημα αυτό συμβαίνουν μια σειρά από εξελίξεις που επηρρεάζουν την ισοτιμία, όπως έίναι οι προτωφανώς τεράστιες μειώσεις επιτοκίων, η άνοδος και η πτώση της τιμής του πετρελαίου, και φυσικά η ίδια η "κρίση".
Από κει και πέρα, θα είχε ενδιαφέρον να μας εξηγούσες γιατί θεωρείς ότι η πολιτική του Ομπάμα μπορεί να επηρρεάσει θετικά (για το δολλάριο) την εν λόγω ισοτιμία. Μια αναδιανεμητικού χαρακτήρα πολιτική, με τις πληθωριστικές τάσεις που προκαλεί, δε νομίζω ότι μπορεί να ωθήσει προς τα πάνω την ισοτιμία του νομίσματος (μπορεί να έχει χίλια καλά, αλλά όχι για την ισοτιμία του νομίσματος). Κάνει μήπως και κάτι ακόμα, που μου διαφεύγει?

[ Ως προς το κεντρικό debate μαζί σου είμαι, πιστεύω ότι η ισοτιμία στο 1,60 είχε τροφοδοτηθεί από την οικονομική "φούσκα" του χρηματοπιστωτικού συστήματος, και μάλλον είναι απίθανο να ξαναδούμε τέτοια επίπεδα ]
 

CakeNet

Member
Μηνύματα
2.065
Likes
121
Επόμενο Ταξίδι
-
Η πολιτική είναι κάτι που διαμορφώνεται σε βάθος χρόνου και ποτέ δεν ξέρεις πως θα εξελιχθεί! Επίσης....αν μίλαγες σε κάποιον για τιμή του πετρελαίου στα 40 δολλάρια το βαρέλι το καλοκαίρι που μας πέρασε, θα σε θεωρούσε τρελό, άρα ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις τι στρατηγική θα ακολουθήσει κανείς στο μέλλον και που θα οδηγήσει (ή θα του οδηγηθούν) τα πράγματα.

άόχι !!! για επένδυση!!!:cool:
Όχι...πιο πάνω ανέφερα πολλές φορές...."για την περίπτωση που ενδιαφέρεται να ταξιδέψει κανείς στο Αμέρικα το προσεχές διάστημα". Από εκεί και πέρα, δεν γνωρίζω, δεν είμαι επενδυτικός σύμβουλος. Ένας απλός λιτός και καθημερινός άνθρωπος είμαι που παρακολουθεί από απόσταση τα πράγματα! :D
 

efi.hania

Member
Μηνύματα
624
Likes
938
Ταξίδι-Όνειρο
papua
κι εγω το ιδιο προτεινα αν ειναι καποιος να ταξιδεψει στο αμεσο μελλον.απο τον καινουριο χρονο και μετα ειναι η καλυτερη ισοτημια που εχει δωσει, πολυ πιθανο να ξαναγυρισει 1.24- 1.26 που επαιζε το περισσοτερο διαστημα.κι εγω ειχα πετυχει ως και 1.47 πριν το ταξιδι μου στις ηπα κι επειδη ειχε πολυ ανοδικη ταση εκεινο το διαστημα ελεγα λιγο ακομα λιγο ακομα,ως που τελικα αλλαξα με 1.27.καμια φορα οποιος παει για τα πολλα χανει και τα λιγα.anyway ειναι μια καλη τιμη οχι για επενδυση αλλα για αμεσο ταξιδι για μενα ψιλοαποκλειετε να παει ποτε ξανα 1.60 ενω 1.26 πολυ ευκολα και γρηγορα
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.184
Μηνύματα
883.281
Μέλη
38.893
Νεότερο μέλος
stefanoss

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom