Γενικά ο γύρος της αφρικης

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

evi.am

New Member
Μηνύματα
3
Likes
0
Γεια σας και από μένα!
Πρόσφατα απέκτησα internet και λέω να ξεκινήσω να οργανώνω το ταξίιδι των ονείρων μου..χεχε
Ανακάλυψα αυτό το φοβερό site και θα χαιρόμουν πολύ αν κάποιος έχει οποιαδήποτε συμβουλή.
Θέλω να ξεκινήσω το φθινόπωρο από Πάτρα με καράβι και να φτάσω με τρένο Μαρόκο.Από κει ο στόχος είναι να φτάσω Τανζανία.
Δεν έχω σκεφτεί από που είναι πιο ασφαλές να περάσω και δεν έχω ιδέα τι γίνεται με τις κάρτες(βιζα)που θα χρειαστώ αφού θα περάσω από πολλές χώρες.
Οπως καταλαβαίνετε είμαι στην αρχή ακόμα..
Οποιαδήποτε συμβουλή ευπρόσδεκτη!!! :)
 

aggel100

Member
Μηνύματα
32
Likes
17
Επόμενο Ταξίδι
N. Κορέα - Κίνα
Ονειρεμένο Ταξίδι
Japan
καλημερα και καλώς ήρθες στην παρέα μας. Όπως βλέπω εισαι άπειρη απο ταξιδιά, μήπως να αφήσεις για αργότερα την ιδέα της Αφρικής και να αρχίσεις απο κάτι πιο εύκολο και ασφαλες? Η Αφρική εκει θα είναι και τα επόμενα χρόνια
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.626
Likes
50.297
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού τότε, τώρα, πάντα
Εκτός από τις βίζες, που είναι φο-βε-ρός πονοκέφαλος στην Αφρική (ρίξε μια ματιά αν δε βαριέσαι: http://www.travelstories.gr/%F4%E1%...kina-faso-mali-senegal-mauritania-gambia.html), πρέπει να κοιτάξεις και το θέμα της ασφάλειας . To μισό Τσαντ, το Σουδάν, Το Κογκό, η Λιβύη, το μισό Σάχελ γενικώς κλπ έχουν πολλά θέματα ασφάλειας. Γενικώς το να πας από τη Δυτική Αφρική στην ανατολική είτε από βόρεια είτε από κεντρική Αφρική είναι πολύ δύσκολο. Υπάρχουν άλλα κομμάτια της Αφρικής όπου μπορείς να κάνεις overland ταξίδια, αλλά το συγκεκριμένο το βλέπω δύσκολο.
 

evi.am

New Member
Μηνύματα
3
Likes
0
είμαι σίγουρη ότι δεν θα είναι εύκολη ούτε η οργάνωση, ούτε η πρόσβαση στον τελικό προορισμό (Τανζανία) αλλά είμαι αποφασισμένη μέχρι το φθινόπωρο που θα μπορώ να φύγω, να το παιδέψω όσο μπορώ για να γίνει!!
ξεκινάω με τη βίζα λοιπόν.Ευχαριστώ Γιώργο!
 

hydronetta

Member
Μηνύματα
4.150
Likes
14.438
Επόμενο Ταξίδι
???
Ονειρεμένο Ταξίδι
όπου δεν έχω πάει
είμαι σίγουρη ότι δεν θα είναι εύκολη ούτε η οργάνωση, ούτε η πρόσβαση στον τελικό προορισμό (Τανζανία) αλλά είμαι αποφασισμένη μέχρι το φθινόπωρο που θα μπορώ να φύγω, να το παιδέψω όσο μπορώ για να γίνει!!
ξεκινάω με τη βίζα λοιπόν.Ευχαριστώ Γιώργο!
Πόσο χρόνο έχεις προγραμματίσει να αφιερώσεις γι'αυτό το ταξίδι;;
μόνη ή με παρέα; (στη πρώτη περίπτωση δεν θα το συνιστούσα)
ο Γιώργος σου απάντησε για τις βίζες, εγώ το εγχείρημα το βλέπω δύσκολο κυρίως από Νιγηρία έως Τανζανία (θα διασχίσεις το Κονγκό;;;)
 

evi.am

New Member
Μηνύματα
3
Likes
0
δεν ξέρω πόσο θα κρατήσει το ταξίδι και προς το παρόν δεν έχω βρει και παρέα. θα θελα πολύ να βρω εκεί τρόπους να μπορέσω να μείνω όλο το χειμώνα.δεν το βλέπω σαν ταξίδι αναψυχής μόνο, αλλά και σαν μια ευκαιρία να γνωρίσω τον αφρικάνικο πολιτισμό και τους ανθρώπους του.
απότι κατάλαβα δεν πρέπει να διασχίσω το Congo.
Μπορώ όμως να πάω από Cameroon, Gabon, Angola, Zambia..
 

skoumpi

Member
Μηνύματα
1.206
Likes
1.100
Δεν έχω πείρα από ένα τέτοιο ταξίδι άλλα θα έλεγα να ξανασκεφτείς το θέμα της ασφάλειας!
Επίσης έχω διαβάσει για κάποιες εταιρίες όπως Budget Africa Safaris | Overland Africa Safaris | African Safari Tour ή και άλλες Gap adventures κλπ με τις οποίες μπορείς να δεις μεγάλο μέρος της Αφρικής. Δεν ξέρω αν θα σε ενδιέφερε και αν τελικά αξίζουν απλά έτσι στο γράφω να το ψάξεις!
 

Taksidiwtis

Member
Μηνύματα
105
Likes
275
Καλησπέρα
Ένα παρόμοιο ταξίδι σχεδίαζα και εγώ πέρσι το καλοκαίρι,η Αφρική είναι το όνειρο μου να ταξιδέψω backpacking για κάποιους μήνες,τελικα κατέληξα τον χειμώνα Λατινική Αμερική.
Από αυτά που έψαξα (Δυτική Αφρική σχεδίαζα οι οποια δεν είναι τόσο τουριστική όσο η ανατολικη)μέχρι και την Σενεγαλη είναι γενικά ηρεμα τα πράγματα αν εξαιρέσεις τις πρόσφατες ταραχές στο Μάλι με τον εμφύλιο,οσο κατεβαίνεις μετά τα πράγματα δυσκολεύουν (Λιβερία,Ακτη Ελεφαντοστού,Σιερρα Λεονε).
Πέρα από το ότι ένα μεγάλο θέμα μπορεί να είναι οι Βίζες(για τόσες χώρες είναι μεγάλο το κόστος) ,απο Μαρόκο βίζα βγάζεις για Μαυριτανία μονο στο Ραμπάτ και όχι στα συνορα με την Μαυριτανία,και επίσης δεν υπάρχει δίκτυο συγκοινωνιών μονο κάποια μίνι λεωφορεία η ταξί που θα περιμένουν να γεμίσουν για να ξεκινήσουν.
Αυτά που σου λέω είναι από ένα 2μηνο ψάξιμο που είχα κάνει και εκεί οι κίνδυνοι είναι στο μέγιστο βαθμό και ιδιαιτερα για μια γυναικα μονη.
Πάντως εύχομαι να το κανεις πραγματικότητα το όνειρο σου και να πανε όλα καλα.
Εγώ τον Οκτώβριο θα φύγω πάλι για καπου δεν ξέρω ακόμα ίσως Ινδια η ΝΑ Ασία αλλα Αφρική που είναι ο μεγάλος μου στόχος αν βρεθούνε κάποια άτομα να ταξιδέψουμε για ένα διάστημα λίγων μηνών είμαι ανοιχτός.
 

thepinproject

Member
Μηνύματα
14
Likes
8
Aγαπητή φίλη,

Βρισκόμαστε στην Αφρική εδώ και τέσσερις μήνες κάνοντας αυτό που πάνω κάτω έχεις στο μυαλό σου.

Ταξιδεύουμε με ένα τζιπ έχοντας διασχίσει τη Νότια Ευρώπη και έχοντας "μπει" από Μαρόκο.

Από το Μαρόκο συνεχίσαμε νότια περνώντας κατά σειρά Δυτική Σαχάρα, Μαυριτανία, Σενεγάλη, Γουινέα, Ακτή Ελεφαντοστού, Γκάνα και αυτη τη στιγμή είμαστε στη Νότια Αφρική.

Το αυτοκίνητο το βάλαμε σε κοντέινερ από Γκάνα και το παραλαμβάνουμε σε λίγες ημέρες στο Κέιπ Τάουν από όπου και θα συνεχίσουμε οδικώς για Ναμίμπια, Μποτσουάνα, Ζάμπια κλπ..

Καταρχάς να σου πούμε ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΜΠΡΑΒΟ για αυτή σου την απόφαση.. πάνω κάτω για τους ίδιους λόγους που αναφέρεις αποφασίσαμε και μεις να ξεκινήσουμε από Αφρική το δικό μας roadtrip.

Όλα είναι πάρα πολύ σχετικά...

Το βασικό που πρέπει να φροντίσεις πριν φύγεις από Ελλάδα είναι οι απαραίτητοι εμβολιασμοί στην υγεινομική υπηρεσία της νομαρχίας σου. Θα χρειαστείς περίπου ένα μήνα μιας και δεν μπορείς να κάνεις όλα τα εμβόλια σε μία ημέρα ενώ κανα δυο έχουν επαναληπτικές δόσεις.

Πέραν τούτου, μιας και αποφασίζεις να κινηθείς ως backpacker, εξοπλίσου με μία VISA (προτιμότερη από MASTERCARD) και όσα χρήματα θεωρείς ότι μπορείς να διαθέσεις.

Τα υπόλοιπα θα τα βρεις καθοδόν. Δε θα σου λείψει απολύτως τίποτα ακόμα κι αν ψεχάσεις να προμηθευτείς το οτιδήποτε.. από φάρμακα μέχρι σερβιέτες.. (σόρυ για το παράδειγμα αλλά έχει σημασία για μία γυναίκα..)

Όσον αφορά για τις βίζες μην κάνεις τίποτα στην Ελλάδα.

Μέχρι το Μαρόκο δε χρειαζόμαστε βίζα ως Ευρωπαίοι. Στο Ραμπάτ λοιπόν θα φροντίσεις να προμηθευτείς τη βίζα σου για τη Μαυριτανία και πάει λέγοντας. Όπερ σημαίνει ότι θα εξασφαλίζεις τη βίζα για τον επόμενο προορισμό σου από την εκάστοτε πρεσβεία στη χώρα που ήδη βρίσκεσαι. Διαδικασία που παίρνει στη χειρότερη μία ημέρα και αρκετά χρήματα βέβαια.

Να έχεις υπόψιν σου ότι οι βίζες στην Αφρική είναι δυστυχώς πανάκριβες. Υπολόγισε ένα μέσο όρο 40-50 ευρώ ανά χώρα.

Όσον αφορά την ασφάλειά σου, ότι προσέχεις όταν ταξιδεύεις σε οποιαδήποτε χώρα, αυτά πρέπει να προσέχεις και στην Αφρική. Εννοείται ότι παραμενεις μακρυά από εμπόλεμες ζώνες (Βόρειο Μάλι κλπ) αλλά γενικότερα τα πράγματα δεν είναι όπως παρουσιάζονται στα μέσα και λένε οι περισσότεροι. Πίστεψέ μας, μέχρι στιγμής δεν έχουμε κινδυνέψει σε κανένα σημείο.

ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ οτι δεν κυκλοφορείς ποτέ μόνη μετά τη δύση του ηλίου εκτός αν είσαι με παρέα και ειδικά με ντόπιους. Τότε δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα αρκεί η χώρα να είναι και να θεωρείται ασφαλής.. πχ Γκάνα.

Ναι, μας έχουν σπάσει το αυτοκίνητο δύο φορές και μας έχουν κλέψει. Η μία φορά ήταν στο κέντρο της Βαρκελώνης αν λέει κάτι αυτό..

Τέλος, όσον αφορά τη μετακίνησή σου ανά χώρα, εκεί να ξέρεις ότι θα παιδευτείς. Δεν λέμε ότι είναι αδύνατον.. απλά θέλει σκληρό στομάχι.

Γενικώς για την κίνησή σου εντός των χωρών, αυτό είναι πολύ εύκολο με τα ντόπια μέσα. Αλλά από χώρα σε χώρα δε μπορούμε να σου πούμε με ασφάλεια καθώς εμείς ταξιδεύουμε οδικώς από σύνορα που μερικές φορές μπορεί να είναι και μέσα σε ένα δάσος.. Γενικως όμως συγκοινωνίες υπάρχουν..

Ελπίζω να βοηθήσαμε κάπως!!

Με το καλό να εκκινήσεις το ταξίδι σου!!

Φιλικά

Nikos&Georgia
 

thepinproject

Member
Μηνύματα
14
Likes
8
Προτεινόμενη διαδρομή είναι η κάθοδος από Μαρόκο -από όπου είπες πως θες να ξεκινήσεις- και μετά

Δυτική Σαχάρα
Μαυριτανία
Σενεγάλη
Μάλι
Μπουρκίνα Φάσο
(εναλλακτικά μπορείς να κινηθείς προς Γουινέα)
Γκάνα
Τόγκο
Μπενίν
Νιγηρία
Καμερούν
Κονγκό
ΛΔΚ
Γκαμπόν
Ανγκόλα (ενναλακτικά μπορείς να κινηθείς προς Ζάμπια)
Ναμίμπια
Νότια Αφρική και όλο ανατολικα μετά..

Γενικότερα η Δυτική Αφρική είναι αρκετά ζόρικη και απαιτεί πολύ υπομονή ειδικά μετά τη Σενεγάλη.. Παρ' όλα αυτά είναι πανέμορφη και έχει αμέτρητα αξιόλογα μέρη που μπορείς να δεις..

Όσον αφορά για τους ανθρώπους, μη φοβάσαι τίποτα.. είναι όλοι τους ψυχούλες και στη μεγάλη πλειονότητά τους θέλουν να βοηθήσουν..

Φυσικά θα σε "κλέψουν" στις συναλλαγές ως τουρίστρια αλλά αυτό ισχύει παντού..

Αυτά από εμάς..

Καλή συνέχεια στο σχεδιασμό σου
 

LULLU

Member
Μηνύματα
3.500
Likes
7.691
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω....
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νιγηρας-Μαλι
..μπραβο παιδια!!!!!!!!!!!:clap:
 
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.112
Μηνύματα
880.648
Μέλη
38.838
Νεότερο μέλος
Crimson_gr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom