Ταξίδι στη Σικελία

makeup.elias

Member
Μηνύματα
103
Likes
214
Γεια σας φίλοι ταξιδιώτες!!!!
Μετά τις Μαλδίβες.... Λεμε να πεταχτουμε μέχρι την Σικελία... Βρίσκω οικονομικά εισιτήρια απο Ρώμη για Παλέρμο... Αλλα θα ήθελα τις πληροφορίες σας για όποιον εχει επισκεφτεί το μέρος... Σε ποιες περιοχές αξίζει να μείνουμε;;; Με ενδιαφέρει να εχει ωραίες παραλίες. Αν και θα ειναι στα μεσα του καλοκαιριού θα εχει πολυ κόσμο παντού φαντάζομαι... Θα έχουμε μια εβδομαδα στην διάθεση μας!!! Θα ήθελα πολυ εκτός απο τις καλές παραλίες να επισκεφτώ και τις κατακόμβες!!!! Λεμε να νοικιάσουμε αμάξι και να μείνουμε σε 2-3 διαφορετικά μέρη.. Έχετε καμία πρόταση;
 

ribo7

Member
Μηνύματα
176
Likes
169
13-18 Σεπτ. θα επισκεφτώ την Ταορμίνα για ένα συνέδριο.
Μπορεί κάποιος να μου πει τα βασικά πραγματάκια που πρέπει να δω?
Οι πιο κοντινές ωραίες παραλίες για να κάνω τα πρώτα μου μπάνια για φέτος!!??
Μπορώ να ενοικιάσω ποδήλατο να κινούμαι πιο άνετα? Πολύ ανηφόρα βλέπω..
Ευχαριστώ!
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.355
Likes
9.276
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
13-18 Σεπτ. θα επισκεφτώ την Ταορμίνα για ένα συνέδριο.
1.Μπορεί κάποιος να μου πει τα βασικά πραγματάκια που πρέπει να δω?
2.Οι πιο κοντινές ωραίες παραλίες για να κάνω τα πρώτα μου μπάνια για φέτος!!??
3.Μπορώ να ενοικιάσω ποδήλατο να κινούμαι πιο άνετα? Πολύ ανηφόρα βλέπω..
Ευχαριστώ!
1.την ιδια την πολη κ μετα εξω απο αυτη. Αλλα θελεις ΙΧ. Etna, Alcantara, Catania, Siracusa, Castelmola.
2. Letojanni. Φαγητο (ακριβο) στο Νινο.
3. Οχι. Εκτος αν εισαι κ πρωταθλητης (τουλαχιστον βαλκανιονικης) ποδηλασιας. Για την παραλια εξαλλου υπαρχει τελεφερικ.
 

ribo7

Member
Μηνύματα
176
Likes
169
Αυτοκίνητο δύσκολο να παίξει. Άρα στη πόλη θα μετακινηθώ. Και λόγω συνεδρίου, από τις 17.00-18.00 και μετά ότι βλέπω. Γι' αυτό ρώτησα αν μπορεί να πει κανείς συγκεκριμένα μέρη/μαγαζιά (όχι τα πιο ακριβά).
Στη πόλη μία παραλία είναι δλδ? Είναι καλή ή πρέπει να πας παραέξω?
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.355
Likes
9.276
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Αυτοκίνητο δύσκολο να παίξει. Άρα στη πόλη θα μετακινηθώ. Και λόγω συνεδρίου, από τις 17.00-18.00 και μετά ότι βλέπω. Γι' αυτό ρώτησα αν μπορεί να πει κανείς συγκεκριμένα μέρη/μαγαζιά (όχι τα πιο ακριβά).
Στη πόλη μία παραλία είναι δλδ? Είναι καλή ή πρέπει να πας παραέξω?
Ειναι παραλιες ολες ιδιες, αποδεκτες. Θα κινηθεις με αστικα τοτε. Πηγαινε οπωσδηποτε Castelmola, το κοντινοτερο.
 

ribo7

Member
Μηνύματα
176
Likes
169
Επισκέφθηκα την Ταορμίνα 13-18 Σεπτ. λόγω ενός συνεδρίου. Οι εμπειρίες μου χοντρικά:


Αξιοθέτα: Η πόλη και γενικά η περιοχή είναι χτισμένη σε λόφους και βράχια και είναι ιδιαίτερα γραφική αλλά και απότομη. Είναι σχετικά ψηλά και βλέπεις κάτω την θάλασσα. Έχει στενούς δρόμους με πολλές στροφές και γενικά θέλει περπάτημα. Στο κέντρο της πόλης υπάρχει ένας κεντρικός δρόμος, Corso Umberto, που στις 2 άκρες του έχει δύο πύλες, Porta Catania και Porta Messina, αντίστοιχα από τις μεριές των 2 αυτών πόλεων. Έχει τουριστικά μαγαζιά, για παγωτό και γλυκά (cannoli το πιο γνωστό), για ρούχα, τα πάντα δλδ και φυσικά εστιατόρια (βλ. Φαγητό παρακάτω). Γεμάτη στενά σοκάκια η πόλη θυμίζει ελληνικά νησιά. Υπάρχει το Theatro Greco με είσοδο 10 ευρώ και κάτι κήποι (πάρκο) με θέα τη θάλασσα. Hop on-hop off λεωφορεία για sightseeing αλλά και αστικά απ’ ότι είδα (αν και παντού με τα πόδια πήγαινα γιατί δεν είναι να βασιστείς και πολύ στα δρομολόγια).

Κοντά είναι το ηφαίστειο της Αίτνας και οργανώνονται πολλές εκδρομές για εκεί αλλά και αλλού. Λόγω συνεδρίου που κρατούσε όλη τη μέρα, είχα ουσιαστικά μόνο μια μέρα γεμάτη αλλά δε πήγα στο ηφαίστειο, κάτι που το μετάνιωσα :( (προτίμησα παραλίες μιας και ήταν τα πρώτα μου μπάνια για φέτος! Το ‘σωσα??)

Μας πήγαν για δείπνο στην Castelmola, που είναι κανά 10λεπτο λίγο πιο ψηλά από Ταορμίνα. Μικρό χωριό με εξαιρετική θέα και κανά 2 πλατεΐτσες με ταβερνάκια. Μια βόλτα αξίζει.


Διαμονή: Έμενα στο Morfeo B&B http://www.morfeo-taormina.com/homepage.htm. Καλύτερα επικοινωνήστε για κράτηση, θα είναι λίγο πιο φθηνότερα σε σχέση μέσω booking.com. Είναι αξιοπρεπή δωμάτια και καθαρά. Πρωινό μη περιμένετε πλούσιο μπουφέ αλλά για να μη φύγεις νηστικός μια χαρά. Από την μία άκρη του κεντρικού δρόμου (Porta Catania) είναι ένα 5λεπτο με τα πόδια, απλά ανηφόρα και σκαλιά. Το σημαντικότερο είναι πως ο τύπος είναι πολύ εξυπηρετικός, ήρθε με πήρε από τα λεωφορεία και με πήγε. Και πιστέψτε με χρειάζεται γιατί με τα πόδια και βαλίτσα είναι ταλαιπωρία λόγω ανηφόρας.


Παραλίες: Τα ενοικιαζόμενα που έμενα έχουν συνεργασία με κάτι ιδιωτικές παραλίες που θέλουν είσοδο και σου έδινε πακέτο μεταφορά + είσοδο + ξαπλώστρα = 7 ευρώ. Και γενικά το κάνουν και άλλα ξενοδοχεία γιατί περνούσε λεωφορειάκι και μάζευε άτομα. Η μία παραλία βέβαια, Sole Luna αν θυμάμαι καλά το όνομα, είχε μεγάλες ηλικίες (ίσως να είναι και θέμα περιόδου). Σε 2 παραλίες πάντως, απλές με αρκετή πέτρα στο βυθό. Η γνωστή Isola Bella φαίνεται ωραία από ψηλά, δε πήγα όμως. Έχει και τελεφερίκ για εκεί αλλά πριν λίγες βδομάδες είχε κάτι πλημμύρες η περιοχή και ήταν εκτός λειτουργίας.


Φαγητό: Δε νομίζω να έχει σημασία να αναφέρω που έφαγα (που και δε πολύ θυμάμαι ονόματα) γιατί απλά υπάρχουν άπειρες τρατορίες!! Και στον κεντρικό δρόμο αλλά πιο πολύ στα κάθετα σοκάκια. Όλα σχεδόν ήταν γεμάτα κόσμο, γραφικά και όπου σου έκανε κλικ καθόσουν. Τιμές γύρω στα 15-20 έτρωγες (με ένα ποτό). Απλά αρκετά δεν σέρβιραν πίτσα. Το αναφέρω γιατί ίσως να περίμενε κανείς ότι παντού θα έβρισκε πίτσα. Ο τύπος με τα ενοικιαζόμενα μου πρότεινε 2 μαγαζιά για φαγητό, το ένα λέγεται Tiramisu, με 10% έκπτωση αλλά δε πήγα τελικά σε κανένα από τα 2).


Γενικές εντυπώσεις: Προσγειώθηκα Κατάνια και πήρα το λεωφορείο για Ταορμίνα (7.5 ευρώ). Κανονικά είναι 1.5 ώρα αλλά λόγω κίνησης και λόγω νοτιοευρωπαίας κουλτούρας, πάντα να υπολογίζετε παραπάνω και κυρίως για την πτήση της επιστροφής. Στη Κατάνια όσο πέρασα με το λεωφορείο είδα κυρίως παλιά σπίτια, εγκαταλελειμμένα θα έλεγα.

Η Ταορμίνα είναι γραφικό μέρος, άκρως τουριστικό (κυρίως ζευγάρια και ηλικιωμένοι, ελέω Σεπτεμβρίου ίσως) και ίσως ακριβό σε κάποια πράγματα. Θέλει περπάτημα και να εκμεταλλευτείς τις γύρω περιοχές για εκδρομές. Μεγάλη προσοχή αν ενοικιάσει κάποιος αυτοκίνητο γιατί είναι όλο κλειστές στροφές και όταν συναντάς μεγάλα λεωφορεία, υπάρχει θέμα. Μόνο θετικές εντυπώσεις μπορώ να πω πως είχα. Μακάρι να πήγαινα με παρέα και να είχα χρόνο να πήγαινα και σε άλλα μέρη της Σικελίας.
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.355
Likes
9.276
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Στο Castelmola ελπιζω να πηγες στο Turrisi, ενα απο τα πιο ιδιαιτερα μπαρ στον κοσμο λενε..
 

Attachments

ribo7

Member
Μηνύματα
176
Likes
169
χαχαχα όχι, μας πηγαν με το συνέδριο σε ένα εστιοατόριο ξενοδοχείου για δείπνο.
 

themargav

Member
Μηνύματα
135
Likes
24
Ονειρεμένο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Καλημέρα ιταλόφιλοι! Εγώ θα πάω στη Σικελία το Πάσχα. Το πρόγραμμα είναι το ακόλουθο:

(πρόκειται για ολόκληρες μέρες σε κάθε πόλη, με διανυκτέρευση)
22-25 Απρ. Παλέρμο
26-27 Απρ. Αγκριτζέντο
28 Ραγκούσα
29 Απρ. Μόντικα
30 Απρ. Νότο
1-2 Μαίου Συρακούσες
3 Μαιου Ταορμίνα
4-5 Μαίου Κατάνια
6 επιστροφή

α)Πώς είναι ο καιρός εκείνη τη περίοδο?
β)Επείδή το ταξίδι θα γίνει με τρένο, παρατήρησα ότι η μεταφορά από Αγκριτζέντο προς Ραγκούσα είναι πολύωρη λόγω πολλών ενδιάμεσων στάσεων. Γνωρίζετε αν υπάρχει συντομότερος τρόπος?
γ)Πέρα από τις μικροκλοπές που μπορούν να συμβούν οπουδήποτε, από θέμα ασφάλειας πώς είναι?

Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο ή επισήμανση, για πράγματα που πρέπει να προσέξω ή να μην παραλείψω με τίποτα, είναι ευπρόσδεκτα.
 

makisg

Member
Μηνύματα
4.714
Likes
14.782
Επόμενο Ταξίδι
Βενετία,Λουμπλιάνα,Μπλέντ
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νησιά Φίτζι
έχεις κλείσει εισιτήρια?? από που ξεκινας??
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.818
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom