Βολιβία σοβαρα τωρα απο ποτε η Βολιβια εχει γινει τοπ προορισμος?

mariashaki

Member
Μηνύματα
54
Likes
2
Επόμενο Ταξίδι
οπου με βγαλει ο δρομος..
Ταξίδι-Όνειρο
λατινικη αμερικη
Ρε παιδια η Βολιβια προσωπικα δεν με ελκυει καθολου!Ολο βουνα,λαμα και κατσαβραχα!Ειναι η φτωχοτερη της Λ.Αμερικης και βρισκεται στην απολυτη εξαθλιωση...Απο τοτε που ειδα εκεινο το ντοκιμαντερ εχω φριξει.....:shock:
 

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.921
Mariashaki κατανοώ τον ενθουσιασμό σου με το σαιτ και τα ταξίδια αλλά μήπως είσαι λίγο υπερβολική? Από χθες μας βομβαρδίζεις με μηνύματα που ελάχιστα λένε...
Ενδεχομένος είσαι μικρής ηλίκιας αλλά αυτό είναι που πρέπει να σε κάνει ιδιαίτερα προσεκτική και να μην ποστάρεις συνεχώς γράφοντας ανούσια πράγματα...

Τι θέλεις να μάθεις με το συγκεκριμένο θέμα που άνοιξες? Αν η Βολιβία είναι τοπ προορισμός? Κανένας και ποτέ δεν υποστήριξε ότι είναι... Τώρα αν είναι φτωχή χώρα και έχει όλο βουνά, κατσάβραχα και λάμα τι να κάνουμε , δεν μπορούμε να την αλλάξουμε...
έτσι είναι η χώρα δυστυχώς ή ευτυχώς και σε όποιον αρέσει...
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.966
Likes
9.371
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Ποιος λεει οτι η Βολιβια ειναι τοπ προορισμος? Δεν εχω ακουσει κατι τετοιο αλλα απο την αλλη δεν εχω ενδιαφερθει ποτε για αυτη τη χωρα και δεν ξερω..Οι πιο πολλοι νομιζω την επισκεπτονται σε συνδυασμο με Περου-Χιλη μαλλον και οχι σαν μεμονωμενο προορισμο.
Τωρα το να ειναι η φτωχοτερη χωρα δε σημαινει απαραιτητα οτι ειναι και φτωχη σε φυσικη ομορφια...παρολα αυτα δεν εχω προσωπικη εμπειρια..
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.400
Likes
17.206
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Το θέμα μεταφέρθηκε στην ενότητα της Κεντρικής & Νότιας Αμερικής.

Θα παρακαλέσω ακόμα μία φορά να ανοίγετε τα θέματα στις σωστές ενότητες.
 

mpiftex

Member
Μηνύματα
892
Likes
265
Ταξίδι-Όνειρο
παντού για πάντα
Η Βολιβία σίγουρα δεν είναι τοπ προορισμός αλλά αρκετοί την επισκέπτονται πλέον.
Το site του Lonely Planet λέει για τη Βολιβία:
"The heart of South America, where the lofty Andes fall away to sweaty jungle.

Bolivia may be one of the poorest countries in South America, but its cultural wealth, the vastly differing Amazonian and Andean landscapes, and the remnants of mysterious ancient civilizations make it a rich and exciting destination if you're looking for more than postcards.


This landlocked country is sometimes compared to Tibet - it's the highest and most isolated of the Latin American republics. It is also the most indigenous country on the continent, with more than 50% of the population maintaining traditional values and beliefs."

Εγώ ψήθηκα ήδη!!! :lol:
 

mariashaki

Member
Μηνύματα
54
Likes
2
Επόμενο Ταξίδι
οπου με βγαλει ο δρομος..
Ταξίδι-Όνειρο
λατινικη αμερικη
traveller καταλαβαινω αυτα που λες αλλα τα θεματα μου εχουν αμεση σχεση με το σαιτ και απευθυνονται σε ολους...σε μερικους αρεσουν σε αλλους δεν αρεσουν. εξαλλου ελευθερια λογου και τυπου εχουμε...αν βρισκεις τα θεματα μου ανουσια οπως λες τοτε μην μπαινεις καν στο κοπο να απαντησεις ..η λεξη ''βομβαρδιζω'' μου φαινεται λιγο βαρια...υπαρχουν και χειροτερα
 

tania

Member
Μηνύματα
203
Likes
179
Επόμενο Ταξίδι
δεν ξέρω!
Ταξίδι-Όνειρο
Το επόμενο ταξίδι
Υπάρχουν πολύ χειρότερα στο θέμα "βομβαρδισμός" θα έλεγα εγώ.
 

agelada

Member
Μηνύματα
59
Likes
7
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
Β. Περού -Εκ-Γκαλάπαγκος
mariashaki, είναι δεδομένη η ελευθερία λόγου του καθενός αλλά ταυτόχρονα είναι κρίμα το δικαίωμα μας αυτό να στοιχειοθετείται με γενικεύσεις του τύπου "βουνά, λάμα και κατσάβραχα". Έχοντας επισκεφτεί τη Βολιβία, θα έλεγα ότι διαφωνώ με την άποψη σου αυτή καθώς η Βολιβία παρουσιάζει μια ιδιαιτερη πολιτισμική ποικιλομορφία με τους Αϋμάρα και τους Κέτσουα που δεν είναι γνωστή σε εμάς και, επιπλέον, προσφέρει μαγικά θεάματα όπως το μεγάλο αλύπεδο του Ουγιούνι, μια έκταση της τάξεως της Ικαρίας, όλη από αλάτι. Το απέραντο λευκό δηλαδή. Αλλά ακόμα και αυτά να μην είχε, μόνο η απουσία των κραγαυλέων και αντιαισθητικών πολυκατοικιών, του δυτικού μοντέρνου, και συχνά ψυχαναγκαστικού, τρόπου ζωής και του πλαστικού χάμπουργκερ την καθιστά ενδιαφέρουσα στον ταξιδιώτη που θέλει να περιπλανηθεί και όχι απλά να γεμίσει με βίζες από μακρινά μέρη το διαβατήριο του.
 

vagantos

Member
Μηνύματα
2.030
Likes
1.610
Επόμενο Ταξίδι
Θιβέτ, K.Aμερική ή Αφρική
Ταξίδι-Όνειρο
στου Ν.Καββαδία τα μέρη
Ετσι ακριβώς.
Να δωσω λίγη περισσοτερη εμφαση στους πολύ ενδιαφεροντες, ευγενικους, ζωντανους, γελαστους και περηφανους ανθρώπους που συναντήσαμε.
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.663
Likes
50.503
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Η Βολιβία για μένα είναι ΤΟ ακατέργαστο διαμάντι της ΛΑτινικής Αμερικής. Μόνο στα άγνωστα αρχαία της να ρίξει κανείς μια ματιά, θα πάθει πλάκα. Υπάρχει μια χαμένη πόλη που μας πήρε 6 μέρες να πάμε με τα πόδια, απίστευτο θέαμα μες στην ομίχλη, εκπληκτικές ιεραποστολές εγκαταλελειμένες στα πάμπας, οι αλα΄τινες έρημοι φανταστικές, τρελές θρησκευτικέςπρακτικές, ο χειρότερος δρόμος στον κόσμο (εμπειρία ζωής) και φανταστικοί οι Ινδιάνοι της που επιτέλους πήραν τα πανω της και σε πολιτικό επίπεδο. Για μένα η Βολιβία είναι για τη ΛΑτινική Αμερική ό,τι και η Αιθιοπία για την Αφρική: αποκάλυψη.
 

StellAnna

Member
Μηνύματα
921
Likes
362
Επόμενο Ταξίδι
Αίγυπτος επιτέλους!!!!!!!
Ταξίδι-Όνειρο
Μποτσουάνα? Γιατί όχι?
Φίλοι ταξιδιώτες, θα συμφωνήσω απόλυτα με τον Yorgos. Η Βολιβία είναι μια χώρα που κρύβει ομορφιές, γοητεία και έξοχες αρχαιότητες. Μα πάνω απ΄ όλα κρύβει την ομορφιά της ψυχής των τσολίτας, των αγνών ανθρώπων των άνδεων. Μόνο όταν πας εκεί και μείνεις λίγες μέρες καταλαβαίνεις τι σημαίνει αυτή η χώρα. Τι κι αν είναι η φτωχότερη ? Είναι η πιο γνήσια, η πιο παραδοσιακή. Αν κάποιος έχει την ευκαιρία να επισκεφθεί την σκληρή και ψεύτικη Χιλή μετά τη Βολιβία, θα εκτιμήσει τόσο πολύ αυτή τη φτωχή αλλά γνήσια χώρα, που θα κοιτάζει νοσταλγικά πέρα από τις ΄Ανδεις και θα αναπολεί τις ώρες που έζησε εκεί. Ευχαρίστως θα ξαναπήγαινα.
 

mpiftex

Member
Μηνύματα
892
Likes
265
Ταξίδι-Όνειρο
παντού για πάντα
Πρόσφατα διάβαζα για τον περιβόητο Yungas rd ότι πλέον έχει κλείσει αφού άνοιξε ο περιφερειακός. Ο “πιο επικίνδυνος δρόμος του κόσμου” είναι ανοιχτός μόνο σε ποδηλάτες πλέον που μπορούν να απολαύσουν (με περισσότερη ασφάλεια) τη θέα και τη φύση (μπήκε ήδη στη λίστα μου!). Παρ’όλα αυτά, διαβάζοντας το travel blog κάποιου ταξιδιώτη, έλεγε πως ένα τουριστικό van τους πήγε εκεί και έκαναν μέρος της διαδρομής..

Πολύ θα’θελα να διαβάσω εντυπώσεις για το δρόμο αυτό από όσους έχετε πάει!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.184
Μηνύματα
883.298
Μέλη
38.894
Νεότερο μέλος
mikesf

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom