χρυσοι σκουφοι 2009

latina

Member
Μηνύματα
1.414
Likes
298
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
κούβα και ινδία
Στις 31/3 είναι η επίσημη ανακοίνωση των γαστρονομικών αριστείων του 2009. Οι φετινοί «Χρυσοί Σκούφοι», όμως, έχουν σημαντικές καινοτομίες. Εκτός από τα καθιερωμένα βραβεία υψηλής γαστρονομίας για όλη την Ελλάδα, φέτος (και στο εξής κάθε χρόνο) βραβεύονται και τα καλύτερα εστιατόρια και ταβέρνες ελληνικής κουζίνας ανά την επικράτεια - και είναι πολλά. Το ειδικό βραβείο για την άριστη σχέση ποιότητας-τιμής επανέρχεται φέτος δυνατά. Φυσικά, θα επιβραβευτούν το καλύτερο σέρβις και η καλύτερη wine list αλλά και η προσωπικότητα της χρονιάς. Ποιοι θα είναι οι νικητές; Οι απαντήσεις στις 31 Μαρτίου στο «Ledra Marriott»...


η ελληνικη κουζινα στο επικεντρο!

Καθώς η ελληνική γαστρονομία παίρνει φωτιά σ' ολόκληρη την επικράτεια, οι «Χρυσοί Σκούφοι» βραβεύουν για πρώτη φορά τα καλύτερα εστιατόρια σε όλη την Ελλάδα καθιερώντας τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας. Η γαλανόλευκη κυματίζει πλέον υπερήφανη πάνω από μαρμίτες, κερδίζοντας με το σπαθί της καταξίωση και επιβράβευση.

Φέτος, στο 16ο σκαλοπάτι τους, οι «Χρυσοί Σκού*φοι» επιχειρούν με μεγάλη χαρά μια σημαντική καινοτομία που σφραγίζει την εξέλιξή τους. Βραβεύουν για πρώτη φορά, εκτός από τα καλύτερα ρεστοράν υψηλής γαστρονομίας της χώρας, και τα καλύτερα εστιατόρια της επικράτειας που τιμούν την ελληνική γεύση - σε παραδοσιακή ή σύγχρονη εκδοχή. Και σ' αυτήν την περίπτωση η μεθοδολογία που εφαρμόζουμε είναι η ίδια με αυτήν της υψηλής γαστρονομίας, με κάποιες μικρές παραλλαγές. Από την Αλεξανδρούπολη, την Ξάνθη και τη Φλώρινα μέχρι την Κέρκυρα, τη Ρόδο και την Κρήτη, οι γαστρονομικοί επιθεωρητές «αθηνοράματος», «Alpha Guide» και «Χρυσών Σκούφων» κυριολεκτικά ανέσκαψαν παραδοσιακές μαρμίτες και προχωρημένες κουζίνες για να καταγράψουν και να αξιολογήσουν όλο το φάσμα της ελληνικής κουζίνας, να ξεχωρίσουν την αφρόκρεμα και να τη βραβεύσουν. Με μια απονομή ξεχωριστών αριστείων τιμούμε και αναδεικνύουμε όλους τους χώρους εστίασης που διακρίνονται στο χώρο της ελληνικής κουζίνας, ανεξάρτητα από το γαστρονομικό τους στιλ.
Στην έναρξη της τελετής απονομής στις 31 Μαρτίου, οι «Χρυσοί Σκούφοι» θα υπογραμμίσουν τη φετινή τους καινοτομία μ' ένα γαστρονομικό χάπενινγκ στηριγμένο σε τάπας που αντλούν την έμπνευσή τους από την κρητική παράδοση με την υπογραφή του Χριστόφορου Πέσκια, συμβούλου γεύσης της Creta Farm (που στηρίζει το νέο Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας). Οι δημιουργίες του Πέσκια θα συνοδεύονται από ελληνικά ποτά: το εμβληματικό METAXA (επίσης υποστηρικτής του νέου Βραβείου Ελληνικής Κουζίνας), σε μορφή δροσερού απεριτίφ με τόνικ, και τρεις εξαιρετικές μπίρες (Pilsner, Weiss, Smoked) της Craft , της πρώτης ντόπιας μικροζυθοποιίας (υποστηρικτής των φετινών «Χρυσών Σκούφων»).

Πώς έφτασε η ελληνική κουζίνα στο πόντιουμ των «Χρυσών Σκούφων»
Η άνθηση της ελληνικής κουζίνας την τελευταία δεκαετία, που οδήγησε τους φετινούς «Χρυσούς Σκούφους» στη θέσπιση του νέου βραβείου, δεν είναι βέβαια ένα τυχαίο γεγονός ούτε οφείλεται αποκλειστικά σε κάποιους ταλαντούχους σεφ. Έπρεπε να δημιουργηθούν πρώτα οι κοινωνικές συνθήκες που θα προετοίμαζαν το έδαφος για να γίνει η Ελλάδα μόδα και στις κουζίνες των εστιατορίων. Καθώς οι Αθηναίοι άρχισαν να ακολουθούν ξέφρενους ρυθμούς μητροπολιτικής ζωής, στερήθηκαν τη σιγουριά του σπιτικού φαγητού, τη θαλπωρή της παράδοσης. Η «κυριλέ» γαλλική κουζίνα δεν μπορούσε να καλύψει αυτό το γαστρο-συναισθηματικό κενό και την ανάγκη για αυθεντικό ελληνικό φαγητό. Παράλληλα, πολλοί Έλληνες σεφ βγήκαν στο εξωτερικό, δούλεψαν δίπλα σε διάσημους συναδέλφους τους και προπονήθηκαν σε προχωρημένες μαγειρικές τεχνικές. Οι δύο αυτές συνθήκες σε συνδυασμό με την τάση των τελευταίων χρόνων για επιστροφή στις ρίζες έστρωσαν το δρόμο όπου θα πατούσε γκάζι η ελληνική κουζίνα.
Η ιστορία της βράβευσης της ελληνικής κουζίνας από τους «Χρυσούς Σκούφους» ξεκινάει το 1996. Εστιατόρια όπως η «Βιτρίνα», το «Απάγκιο», η «Καλλίστη», τα «Κιούπια» κέρδισαν τα πρώτα ειδικά βραβεία μαγειρεύοντας περήφανα από τη μια τις σπεσιαλιτέ της ελληνικής τοπικής κουζίνας και από την άλλη τις εξελιγμένες γεύσεις ενός νεοελληνικού ρεπερτορίου που άρχισε τότε να εμφανίζεται. Στους «Χρυσούς Σκούφους» του 2003 τιμώνται για πρώτη φορά και τα 10 καλύτερα εστιατόρια της υπόλοιπης Ελλάδας, εκτός από αυτά της Αθήνας, και ταυτόχρονα βραβεύονται δυνατά ελληνικά ονόματα, όπως ο «Διόνυσος» στο «Elounda Beach», με τον Γιάννη Μπαξεβάνη, και ο «Μαυρίκος» στη Ρόδο, με τον Δημήτρη Μαυρίκο στην κουζίνα. Την επόμενη (ολυμπιακή) σεζόν 2003-04 θα ξεσπάσει... η επανάσταση. Το opening δύο εμβληματικών ελληνικών υπερπαραγωγών όπως ο «Milos» και το «48» πυροδοτεί την αλλαγή νοοτροπίας των σεφ και των επιχειρηματιών της εστίασης μέσα στο κλίμα ολυμπιακού ενθουσιασμού που επικρατεί. Από φτωχός συγγενής, η ελληνική κουζίνα γίνεται προνομιούχο πεδίο γαστρονομικού μάρκετινγκ και τα εστιατόρια που την υπηρετούν ανθούν το ένα μετά το άλλο σ' όλη την Ελλάδα. Η ουσία αυτής της επανάστασης όμως βρίσκεται σε πολλά επιμέρους στοιχεία. Ο «Milos» έφερε τις πρώτες ύλες στο προσκήνιο, εκφράζοντας την ελληνική δωρικότητα του να διαλέγεις υπέροχα ψάρια, εξαιρετικά κρέατα, σπάνια και αυθεντικά βότανα και με άψογη μαγειρική τεχνική να δημιουργείς, χωρίς φρου φρου κι αρώματα, «γαλανόλευκες» σπεσιαλιτέ που η γευστική τους αλήθεια συγκλονίζει. Ο Χριστόφορος Πέσκιας καλλιτέχνησε στο «48» πατώντας στο ρηξικέλευθο μονοπάτι της καινοτομίας. μελέτησε τις γευστικές μνήμες της παράδοσης και δημιούργησε εμπνεόμενος από αυτές conceptual νεολογισμούς μεταμοντέρνου γαστρονομικού ελληνισμού - σύμβολό του το περίφημο σούσι ντομάτας. Από το φυτώριο του «48» ξεπήδησαν πολλά νέα ταλέντα, που μας μαγείρεψαν μια απρόσμενα δημιουργική κουζίνα σε εστιατόρια όπως το «Αθήρι», το «Urban», το «Oil Resto», ο «Βασίλαινας», το «Aleria» και άλλα.
Μέσα στο κλίμα της ελληνικής γαστρονομικής ευφορίας που ακολούθησε ζήσαμε την ανάπτυξη καινούργιων τάσεων, που διεύρυναν ακόμη περισσότερο το στιλιστικό ρεπερτόριο της νεοελληνικής γεύσης. Είδαμε το «λόμπι» της κρητικής κουζίνας να καταλαμβάνει την πρωτεύουσα με πάμπολλα ρεστοράν και ταβέρνες. Είδαμε κι άλλους να παίρνουν θάρρος και να σερβίρουν σιγά σιγά τοπικές σπεσιαλιτέ από διάφορες γωνιές της Ελλάδας -Μάνη, Νάξος, Λήμνος, Μέτσοβο, Λέσβος, Κάρπαθος- και να χρωματίζουν με τον τρόπο τους το ψηφιδωτό της παραδοσιακής γαστρονομίας. Είδαμε όμως και ιδιότυπα στιλ να πλουτίζουν τον εθνικό γευστικό κήπο: ο Βασίλης Καλίδης ανακατεύει την τράπουλα των παραδοσιακών συνταγών και υλικών και δημιουργεί πρωτόγνωρους συνδυασμούς (π.χ. σουτζουκάκια σμυρναίικα από γαύρο). ο Γιάννης Μπαξεβάνης στη «Γιορτή» του φέρνει την ταβέρνα σε επαφή με τον Michelin μέσα από το εκφραστικό ραφινάρισμα της παράδοσης. ο Χριστόφορος Πέσκιας κεντάει μια πρωτότυπη νεο-κρητική κουζίνα στο «Dakos». ο Γιώργος Βενιέρης απλώνει στο «Electra Restaurant» την ελεγκάντσα μιας νέας γαστρονομικής αισθητικής η οποία μετατρέπει την παράδοση σε σπεσιαλιτέ που θα εντυπωσίαζαν και Γάλλους.
Και δεν είναι μόνο η πρωτεύουσα. Τώρα αρχίζει να παίρνει φωτιά και η υπόλοιπη Ελλάδα. Γαστρονομικά «συντηρητικές» περιοχές, όπως η Αλεξανδρούπολη, η Ξάνθη, η Καβάλα και η Φλώρινα, διαθέτουν πλέον ελληνικά εστιατόρια με ψαγμένη κουζίνα που θα μπορούσαν να κάνουν άνετα καριέρα στην Αθήνα. Στους κατεξοχήν τουριστικούς μας προορισμούς, η διάδοση των καλών ελληνικών εστιατορίων αποτελεί πλέον βασικό χαρακτηριστικό του γαστρονομικού τους χάρτη. Ακόμη και πετυχημένοι Έλληνες σεφ του εξωτερικού επιστρέφουν στα πάτρια και κάνουν σουξέ· για παράδειγμα, ο Γιώργος Καλομπάρης από τη Μελβούρνη, που «μετοίκησε» στο «Belvedere» της Μυκόνου.
Η ελληνική κουζίνα στην Ελλάδα έχει πάρει φωτιά και οι «Χρυσοί Σκούφοι», βραβεύοντας την αφρόκρεμα, ρίχνουν την κατάλληλη στιγμή το λάδι που θα τη φουντώσει. Αποδεικνύουν έτσι για ακόμη μία φορά τα γρήγορα αντανακλαστικά, τη διορατικότητα και την τεχνογνωσία που τους έχουν αναδείξει σε κορυφαίο γαστρονομικό γεγονός της χώρας.


τι αλλαζει φετος???

Στη φετινή διοργάνωση καθιερώνονται δύο ομάδες βραβείων: οι «Χρυσοί Σκούφοι» και τα νεοσύστατα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας. Η πρώτη αφορά τα εστιατόρια που διακρίνονται για τις επιδόσεις τους στο χώρο της υψηλής γαστρονομίας και γι' αυτόν το λόγο τιμούνται με «Χρυσό Σκούφο» (έναν ή περισσότερους, ανάλογα με το επίπεδο). Απαραίτητη προϋπόθεση γι' αυτό είναι η αξιολόγηση του εστιατορίου από τους κριτές να εκφράζεται με βαθμό από 14,5/20 και πάνω. Η δεύτερη ομάδα αφορά εστιατόρια ή ταβέρνες που διακρίνονται για τις επιδόσεις τους στην ελληνική κουζίνα. Εδώ το κατώφλι της βράβευσης γράφει 13,5/20· και αυτή είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για να ανεβεί ένα εστιατόριο (ή μια ταβέρνα) στο πόντιουμ των διακεκριμένων. Είναι προφανές ότι, αν ένα εστιατόριο προσφέρει ελληνική κουζίνα άξια για βαθμό ίσο ή μεγαλύτερο του 14,5/20, βραβεύεται τόσο με «Χρυσό Σκούφο» όσο και με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας.


πηγη: www.athinorama.gr -Δημητρης Αντωνοπουλος
 
Last edited by a moderator:

varioAthens

Member
Μηνύματα
5.472
Likes
7.936
Να πώ τις εμπειρίες μου από "Χρυσούς Σκούφους"?

Λοιπόν..... έβλεπα επί κάποια συναπτά έτη να ψηφίζεται η "Σπονδή" ως καλύτερο εστιατόριο με διαφορά από τα υπόλοιπα....αποφάσισα κι εγώ να πάω, αν και βέβαια μετά έκανα πάρα πάρα πολύ καιρό να ξαναβγώ γιατί μας κόστισε το budget τουλάχιστον ενός διμήνου διασκέδασης......αλλά αξίζει τον κόπο σαν εμπειρία!
Οι γεύσεις -γαλλική κουζίνα γαρ- δεν μου ήταν οικείες αλλά μου άρεσαν! Εκεί που έπαθα πλάκα όμως είναι η εξυπηρέτηση και το wine list. Δεν έχω ξαναδεί τέτοια λίστα κρασιών. Ολόκληρος τόμος! Με σομελιέ να σου εξηγεί πλήρως για το κάθε κρασί, ανάλογα με το κρασί που θα πιείς διαφορετικό ποτήρι......είδα συνολικά στο μαγαζί τουλάχιστον 30 διαφορετικά ποτήρια! Η δε εξυπηρέτηση αυτοκρατορική ασχέτως αν είσαι επώνυμος ή αν φαίνεσαι ματσό! Ωραία λεπτομέρεια: στο menu του κυρίου αναγράφονται κανονικά οι τιμές των πιάτων, στης κυρίας όχι! Καλό, ε?
 

chrikky

Member
Μηνύματα
1.122
Likes
274
Επόμενο Ταξίδι
Στη Μόσχα αδερφές μου...
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη ξανά...
νομιζω ο traveller μπορει να γραψει πολλα σ' αυτο το thread...:cool:

εμενα με χαλαει που ειναι τοσο απλησιαστα τα περισσοτερα μαγαζια που ειναι υποψηφια.. βεβαια, θα κατσει να μου πει κανεις πως για να ειναι ενα μαγαζι τοσο εκλεκτο, πρεπει να εχει σπεσιαλ σεφ και να χρησιμοποιει εκλεκτα υλικα και αυτα κοστιζουν.. ετσι πρεπει να ειναι ακριβο.. μπλα.. μπλα... μπλα..

οκ αλλα αν ειναι να πληρωσω ενα βδομαδιατικο για ενα γευμα, καλυτερα να μην παω και να τα συζηταμε απο εδω...:p
 

latina

Member
Μηνύματα
1.414
Likes
298
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
κούβα και ινδία
εμενα με χαλαει που ειναι τοσο απλησιαστα τα περισσοτερα μαγαζια που ειναι υποψηφια.. βεβαια, θα κατσει να μου πει κανεις πως για να ειναι ενα μαγαζι τοσο εκλεκτο, πρεπει να εχει σπεσιαλ σεφ και να χρησιμοποιει εκλεκτα υλικα και αυτα κοστιζουν.. ετσι πρεπει να ειναι ακριβο.. μπλα.. μπλα... μπλα..

οκ αλλα αν ειναι να πληρωσω ενα βδομαδιατικο για ενα γευμα, καλυτερα να μην παω και να τα συζηταμε απο εδω...:p
να σου πω την αληθεια δεν ειναι ολα απλησιαστα!!ειδικα φετος!!!οι υποψηφιοτητες ειναι πιο πολλες και υπαρχουν και πολλα προσιτα εστιατορια μεσα σε αυτες!
πχ.βλεπε την γιορτη του μπαξεβανη στο χαιδαρι(γυρω στα 60ευρω το ζευγαρι βγαινει!), δεν το λες υπερβολικα ακριβο και το φαι ειναι τελειο!
ή τον βασιλαινα(στον πειραια), το μενου ειναι στα 30 ευρω το ατομο!!!
ή το dakos στο κολωνακι με μοντερνα κρητικη κουζινα made by πεσκια..
την υποψηφιοτητα του kuzina στου ψυρρη προσπαθω να την ξεχασω!!!
anyway, η εισοδος της κατηγοριας για την ελληνικη κουζινα θα μας δινει πλεον την δυνατοτητα να φαμε "σκουφους" με λιγοτερα χρηματα!!

ps1: εξαλλου σκεψου οτι και στο αλταμιρα πχ δεν πληρωνουμε λιγα..
ps2: oι πειραιωτες εναποθετουμε τις ελπιδες μας στον βασιλαινα!!!
ps3:το γιαπωνεζικο furin kazan μπαινει δυναμικα και (δικαιως εννοειται)!!!
 

varioAthens

Member
Μηνύματα
5.472
Likes
7.936
Μα αν πρόκειται για κάποιο εξαιρετικό εστιατόριο (και αποδεδειγμένα) ακόμα κι αν είναι ακριβό, θεωρώ ότι για την εμπειρία αξίζει να πας.... θα "κόψεις" από κάπου αλλού και θα πας....για μας εδώ που λατρεύουμε τα ταξίδια, νομίζω ότι το νας πας σε ένα ξεχωριστό εστιατόριο είναι κι αυτό ένα ταξίδι....γευστικό ταξίδι και αξίζει τον κόπο......:)
 

mpiftex

Member
Μηνύματα
892
Likes
265
Ταξίδι-Όνειρο
παντού για πάντα
Μα αν πρόκειται για κάποιο εξαιρετικό εστιατόριο (και αποδεδειγμένα) ακόμα κι αν είναι ακριβό, θεωρώ ότι για την εμπειρία αξίζει να πας.... θα "κόψεις" από κάπου αλλού και θα πας....για μας εδώ που λατρεύουμε τα ταξίδια, νομίζω ότι το νας πας σε ένα ξεχωριστό εστιατόριο είναι κι αυτό ένα ταξίδι....γευστικό ταξίδι και αξίζει τον κόπο......:)
Το θέμα όμως είναι να μην πληρώσεις ένα γεύμα όσο ένα ταξίδι!! :bleh:

Ντάξει, θέμα γούστου είναι όλα και εγώ αν και είμαι κοιλιόδουλος (και ας μη μου φαίνεται) δεν πάω ποτέ σε ακριβά εστιατόρια γιατί έχω άλλες προτεραιότητες. Προτιμώ τα απλά. Και να σου πω και το άλλο.. τι να το κάνεις αν σου σερβίρουν το νοστιμότερο φαγητό του κόσμου, αν είναι όλο κι όλο δυο μπουκιές!! :D Βάλε μια κανονική μερίδα ρε φίλε να του ευχαριστηθώ! Αμαν!! :haha:
 

latina

Member
Μηνύματα
1.414
Likes
298
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
κούβα και ινδία
Το θέμα όμως είναι να μην πληρώσεις ένα γεύμα όσο ένα ταξίδι!! :bleh:

Ντάξει, θέμα γούστου είναι όλα και εγώ αν και είμαι κοιλιόδουλος (και ας μη μου φαίνεται) δεν πάω ποτέ σε ακριβά εστιατόρια γιατί έχω άλλες προτεραιότητες. Προτιμώ τα απλά. Και να σου πω και το άλλο.. τι να το κάνεις αν σου σερβίρουν το νοστιμότερο φαγητό του κόσμου, αν είναι όλο κι όλο δυο μπουκιές!! :D Βάλε μια κανονική μερίδα ρε φίλε να του ευχαριστηθώ! Αμαν!! :haha:
αυτο με τις 2 μπουκιες ειναι μεγαλο θεμα!!!:haha::haha::haha:
εγω σε καποια απο τα εστιατορια που εχω παει και ειχαν πραβευθει με σκουφο
εχω να πω οτι δεν ειναι σε ολα μικρες οι μεριδες!!βλεπε το cibus(ιταλικο)..οκ, ακριβο αλλα φαγαμε καλα και χορτασαμε!!
καταληγω λεγοντας οτι σιγουρα τα εστιατορια αυτα δεν ειναι για να πηγαινουμε σε καθημερινη βαση(για μενα τουλαχιστον) αλλα που και που, εστω και σαν εμπειρια, αξιζει τον κοπο!!
 

chrikky

Member
Μηνύματα
1.122
Likes
274
Επόμενο Ταξίδι
Στη Μόσχα αδερφές μου...
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη ξανά...
εχεις καπου όλες τις φετινες υποψηφιοτητες???

ειναι και το kuzina ε? εχω παει... εχω ακουσει διθυραμβους απο την παρεα.. και εμενα απλα μου φανηκε.. αδιαφορα μετριο για την κατηγορια και τα λεφτα του... :roll: να μη συζητησουμε και το θεμα των μεριδων γενικα.. ειναι κατι που με τσατιζει παρα πολυ.. τι να πω... γουστα ειναι αυτα...

μηπως να ανοιγαμε καποια στιγμη θεμα και για ελληνικα εστιατορια περα απο τα διεθνη? εχουμε να θαψουμεεε..:bleh:
 

chrikky

Member
Μηνύματα
1.122
Likes
274
Επόμενο Ταξίδι
Στη Μόσχα αδερφές μου...
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη ξανά...
ps1: εξαλλου σκεψου οτι και στο αλταμιρα πχ δεν πληρωνουμε λιγα...
το θεμα δεν ειναι ποσα πληρωνεις.. αλλα αν θεωρεις οτι το ποσο που δινεις το παιρνεις πισω με την ικανοποιηση σου.. να το πω ετσι απλα...

δηλαδη π.χ. στο altamira μπορει να εχω δωσει κατα μεσο ορο ενα 50ρικο το ατομο (εχει παει και παραπανω) αλλα ποτε δεν "εκλαψα" τα λεφτα μου.. το αντιθετο, καθε φορα ειναι μια εμπειρια..

αυτο το εχω πει δυστυχως με ελαχιστα εστιατορια αυτης της τιμης.. (οπως π.χ. το dos hermanos)...

σε πιο ακριβα δεν παω, και γιατι δε μου περισσευουν 100 ευρω π.χ για ενα γευμα το οποιο δε θα ειμαι και 100% σιγουρη οτι θα με ξετρελανει τοσο πια.. και γιατι θεωρω οτι και με πιο νορμαλ ποσα μπορω να εχω μια ικανοποιητικη απολαυση.. (οπως λεει ο mpiftex)..

βεβαια παντα υπαρχουν και οι εξαιρεσεις.. η φορα που θα κανεις την υπερβαση, η θα πας καπου που πραγματικα πιστευεις οτι θα ειναι εξαιρετικα για μια συγκεκριμενη περισταση..
 

varioAthens

Member
Μηνύματα
5.472
Likes
7.936
Το θέμα όμως είναι να μην πληρώσεις ένα γεύμα όσο ένα ταξίδι!! :bleh:

Ντάξει, θέμα γούστου είναι όλα και εγώ αν και είμαι κοιλιόδουλος (και ας μη μου φαίνεται) δεν πάω ποτέ σε ακριβά εστιατόρια γιατί έχω άλλες προτεραιότητες. Προτιμώ τα απλά. Και να σου πω και το άλλο.. τι να το κάνεις αν σου σερβίρουν το νοστιμότερο φαγητό του κόσμου, αν είναι όλο κι όλο δυο μπουκιές!! :D Βάλε μια κανονική μερίδα ρε φίλε να του ευχαριστηθώ! Αμαν!! :haha:
Ρε μπας και είσαι ο άντρας μου?:haha: Προς στιγμήν νόμιζα ότι ακούω αυτόν....:D
 

chrikky

Member
Μηνύματα
1.122
Likes
274
Επόμενο Ταξίδι
Στη Μόσχα αδερφές μου...
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη ξανά...

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.166
Μηνύματα
882.739
Μέλη
38.880
Νεότερο μέλος
Adamamdia

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom