Κίνα ψηνεται ταξιδακι για κινα!!!

buddy

Member
Μηνύματα
58
Likes
19
Επόμενο Ταξίδι
ειμαι σε διαπραγματευσεις
Ταξίδι-Όνειρο
ισλανδια
γεια σε ολους!!!

μαζι με αλλα 2 παιδια ετοιμαζουμε ενα ταξιδακι για κινα το καλοκαιρι (κατα τα τελη ιουνη με αρχες ιουλη περιπου)!!! θα ηθελα αν μπορει καποιος να με βοηθησει σε καποια πραγματα...

1)το ταξιδι μαλλον θα διαρκερσει 14-15 μερες και σκεφτομαστε να επισκεφτουμε τις εξης πολεις - περιοχες: πεκινο, xi 'an, σανγκαη, guilin(οχι τοσο την πολη αλλα τις περιοχες yangshuo στα νοτια και longsheng λιγο πιο βορεια).. οποτε λετε οι μερες να ειναι λιγες ή νορμαλ και αν πρεπει να περικοψω κατι τοτε τι απο τα παραπανω???

2)αν καποιος εχει να προτεινει καμια αλλαγη για καποιο αλλο μερος που δεν εχουμε εμεις υποψιν ας μας διαφωτισει παρακαλω...

3)με τη βιζα τι παιζει ρε σεις παιδια??? στο site της πρεσβειας ζητανε να τους πουμε που θα μεινουμε ενω εμεις δεν εχουμε ακομα κατι στανταρ (μηπως να μην το δωσουμε και τοση σημασια???)

4)απο οτι καταλαβαινω οι κινεζοι δεν πρεπει να χαμπαριαζουν γρι αγγλικο και επειδη δεν τα γουσταρω και πολυ τα κινεζικα εκει πως θα συνεννοηθουμε??? τα ονοματα των πολεων κτλ ουτε να τα ζωγραφισω δεν μπορω:shock:!!!:haha::haha::haha:

5)εκτος απο τις εσωτερικες πτησεις λετε να ταξιδεψουμε καθολου και με το τρενο ή θα φαμε τις μερες στο πηγαινε ελα??? (παντως μας ενδιαφερει το τρενο γιατι ετσι θα μπορεσουμε να δουμε διαφορα τοπια κτλ...)

6)χρειαζονται συγκεκριμενα εμβολια???

επειδη φιλοι μου οπως καταλαβαινετε ειμαστε λιγο στα σκοταδια:D οποιος εχει γενικα καμια πληροφορια που θα μπορουσε να μας ανοιξει τα ματια:shock: παρακαλω ας βοηθησει κι εγω υποσχομαι να του φερω απο κει κανα κινεζικο μπλουζακι, ρολογακι ...(ξερετε εσεις τωρα...):haha::haha::haha::haha::haha:


Υ.Γ. απορω ρε σεις ποιο αρρωστημενο-διεστραμενο-τρελο-δεν ξερω τι.. εφτιαξε αυτη τη γλωσσα και αυτο το αλφαβητο:shock:... για ονομα δλδ...:bleh:
 

exsta

Member
Μηνύματα
62
Likes
19
Επόμενο Ταξίδι
Ρωσία
Ταξίδι-Όνειρο
Ταϋλάνδη για 1 μήνα
1) τα μέρη που ανέφερες είναι τα βασικά και θα σου δώσουν μια καλή γεύση της Κίνας (δεδομένου ότι μια φορά θα πας, αν τώρα ξετρελαθείς πας στα πιο περίεργα την επόμενη φορά). γι αυτή την εκδρομή, 15 μέρες (12 διανυκτερεύσεις) είναι υπεραρκετές.

2) για άλλο μέρος το μόνο που θα προσέθετα είναι ότι ανάλογα με τις μέρες που θα περάσετε στη Σαγκάη, μπορείτε να κάνετε ημερήσιες εκδρομές (πούλμαν) με 3 επιλογές:
-Σουτζόου (κανάλια και ωραίοι κήποι)
-Χανγκτζόου (γραφική πόλη με λίμνη)
- μιά από τις 7 watertowns εκεί γύρω. γραφικά χωριουδάκια με κανάλια αντί για δρόμους και γεφυράκια παντού. zhouzhuang, xitang, zhujiajiao, tongli ειναι οι 4 βασικές. θα πρότεινα τη zhouzhuang. εκτός αν είστε μεγάλοι fans του tom cruise και θέλετε να πάτε στη xitang όπου γυρίστηκε η τελική σκηνή του mission impossible 3 ;)

3) μη δίνεις σημασία. αν επιμένουν, γράψε τη διεύθυνση ενός random ξενοδοχείου στο Πεκίνο

4) μην περιμένεις να βρεις άνθρωπο στο δρόμο για να ζητήσεις οδηγίες στα αγγλικά. επίσης ο κινέζος ταξιτζής που μιλάει αγγλικά είναι urban legend. στο ξενοδοχείο θα υπάρχει τουλάχιστον ένα άτομο στη ρεσεψιόν που θα κουτσομιλάει. του λες να σου γράψει σε ένα χαρτάκι τον προορισμό και το δείχνεις στον ταξιτζή. να έχουν όλοι στην παρέα ένα χαρτάκι με όνομα/διεύθυνση του ξενοδοχείου ώστε αν κάποιος χαθεί να μπορεί να γυρίσει. παρολ αυτά μην τρομάζεις, η Κίνα είναι ασφαλέστατη και δε θα έχετε πρόβλημα

5) συστήνω νυχτερινό τρένο για πολλούς λόγους: γλιτώνεις χρόνο, χρήματα από την πτήση, χρήματα από το ξενοδοχείο και είναι κυριλέ (τετράκλινες καμπίνες ίσως και δίκλινες). ημερήσιο τρένο είναι εμπειρία ζωής αν είσαι περιπετειώδης, αλλά δεν έχεις χρόνο για κάτι τέτοιο, θα θυσιάσεις αξιοθέατα

6) δε χρειάζεται κανένα εμβόλιο για Κίνα. μόνος κίνδυνος οι στομαχικές διαταραχές αν φας street food αλλά εγώ λέω να το ρισκάρεις. αξίζει!
 

hydronetta

Member
Μηνύματα
4.151
Likes
14.441
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
γεια σε ολους!!!

1)2)
το ταξιδι μαλλον θα διαρκερσει 14-15 μερες και σκεφτομαστε να επισκεφτουμε τις εξης πολεις - περιοχες: πεκινο, xi 'an, σανγκαη, guilin
αν καποιος εχει να προτεινει καμια αλλαγη για καποιο αλλο μερος που δεν εχουμε εμεις υποψιν ας μας διαφωτισει παρακαλω...

Για το Γκουιλίν δεν έχω άποψη. Να ελέγξετε μόνο αν είναι εποχή βροχών εκεί.
Εμείς από Πεκίνο πήγαμε με τραίνο στα σπήλαια Yungang, μετά Pingyao και μετά τραίνο στο Xian. Το Xian πλήν του πήλινου στρατού είναι αδιάφορο. Aπό κει πετάξαμε Σαγκάη. Η Σαγκάη δεν μου είπε τίποτα, καλύτερα τα πέριξ και ειδικά το Zhouzhuang και οι κήποι στο Suzhou.
Συνολικά δεν ήταν ιδιαίτερα ξεκούραστο ταξίδι. Πολύς κόσμος παντού. Υπάρχει μεγάλο ρεύμα εσωτερικού τουρισμού και μας πήραν τα μυαλά με τις ντουντούκες των γκρουπ. Μια θολούρα και κιτρινίλα στην ατμόσφαιρα και μετά από ένα σημείο όλα ίδια μας έκαναν.
Μην περιμένετε να συναντήσετε τη Κίνα του Γιμού ή του Μάο. πάει πέθανε.


3)με τη βιζα τι παιζει ρε σεις παιδια???

Βρείτε στη τύχη ένα ξενοδοχείο

4)απο οτι καταλαβαινω οι κινεζοι δεν πρεπει να χαμπαριαζουν γρι αγγλικο.
Θα λέτε πού θέλετε να πάτε στη ρεσεψιον κι αυτή θα σας τα γράφει σ'ενα χαρτί. Επίσης να δείχνετε το ιδεόγραμμα από τον οδηγό σας (LP, DK). Τα ταξί στις πόλεις είναι φθηνά και συμφέρουν. Το να το διαβάσετε εσείς από τον οδηγό δεν βοηθά καθόλου γιατί δεν το καταλαβαίνουν έτσι όπως μιλάνε (φρίκη, λες κι έχουν καταπιεί βότσαλα= καμμία σχέση με τα γλυκά κινέζικα της Γκόνγκ Λι)

5)εκτος απο τις εσωτερικες πτησεις λετε να ταξιδεψουμε καθολου και με το τρενο???
Οι εσωτερικές πτήσεις βολεύουν γιατί οι αποστάσεις είναι τεράστιες. Για τα βραδυνά τρένα έχω αλγεινή εμπειρία καθώς είχαμε βρει σε 2 θέση από Pingyao για Xian. Ήταν 4 τετράκλινη αλλά χωρίς πορτα, όλα χύμα κι έτσι μας κλέψανε (κατά τα άλλα είναι σφαλής χώρα). Ελπίζω να μπορείς να κάνεις κράτηση πριν πας. Γενικά όμως τα τραίνα τους είναι εξαιρετικά αν κλείσεις καλή θέση

6)χρειαζονται συγκεκριμενα εμβολια???

Όχι. Το φαι στα παραδοσιακά είναι φθηνό και ασφαλές, αν και συνεχώς ξεφυτρώνουν δυτικού τύπου στις μεγάλες πόλεις.
Συνολικά η Κίνα μετουσιώνεται σε μια νέα Ιαπωνία. Τουλάχιστον στις μεγάλες πόλεις. :(

Και τώρα που το είδα, γιατί δεν πάτε Ισλανδία;;; εεεε;;;; :haha::haha::haha::haha:
 

atrapos

Member
Μηνύματα
51
Likes
41
Επόμενο Ταξίδι
Βιετναμ
Ταξίδι-Όνειρο
Καραιβικη
Η νοτια Κινα στην περιοχη του Γιανγκσουο ειναι υπεροχη και απο τους Κινεζους θεωρειται η ομορφοτερη της χωρας.Αν ψαξεις περιπου 20-25 μερες πριν ισως βρεις φτηνες πτησεις εσωτερικου π.χ Πεκινο-Γκουιλιν 45 ευρω οσο δηλ και το τρενο.Η χωρα ειναι ασφαλεστατη.Εγω πηγα 16 μερες Πεκινο και Γιανγκσουο μονο κι ηθελα κι αλλες.
 

buddy

Member
Μηνύματα
58
Likes
19
Επόμενο Ταξίδι
ειμαι σε διαπραγματευσεις
Ταξίδι-Όνειρο
ισλανδια
παιδια σας ευχαριστω ολους παρα πολυ για τις πληροφοριες!!!Ομως πολυ φοβαμαι οτι εν τελει εγω δε θα ακολουθησω την υπολοιπη παρεα σε αυτο το ταξιδι λογω διαφορων υποχρεωσεων...:( βεβαια το ταξιδι απλα αναβαλλεται δεν ακυρωνεται:cool: παρολα αυτα οι πληροφοριες που μου δωσατε ειναι πολυ χρησιμες για την επομενη φορα...!!!
 
Μηνύματα
1.620
Likes
782
Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Μάλλον είναι λάθος σημείο του φόρουμ..αλλά μήπως έχετε να προτείνετε αεροπορικές εταιρείες που προτιμήσατε για το ταξίδι στην Κίνα; Θα πετάξω Θεσσαλονίκη - Σανγκάη Ιανουάριο ή Φεβρουάριο και ψάχνομαι για τα εισιτήρια. Δεν έχω όμως καθόλου εικόνα για το ποια τιμή εισιτηρίου είναι λογική και ποια αεροπορική είναι καλύτερη για πτήσεις εκεί..Κάθε βοήθεια πολύτιμη!
 

Sokratis

Member
Μηνύματα
1.414
Likes
1.056
Επόμενο Ταξίδι
Puerto Rafti
Για 14-15 μερες επιβαλλεται η αεροπορικη μετακινηση απο πολη σε πολη.

Διαφωνω με hydronetta για το Ξιαν, σιγουρα η επισκεψη στον πηλινο στρατο επιβαλλεται χωρις συζητηση αλλα εμενα η πολη μου αρεσε, το κεντρο με τα παλια σπιτια που δεν κατεδαφιστηκαν ακομα ειναι πιο γνησιο απο το αντιστοιχο tourist trap του Πεκινου και το διατηρηθεν κοματι του τειχους αξιζει να τα δεις. Επισης η περιοχη γυρω απο την παγοδα και το βουδιστικο ναο ειναι πολυ καλη για βραδυνη βολτα και ποτο, πολυς κοσμος που κανει περαντζαδα και ευχαριστη ζωντανηατμοσφαιρα μεχρι αργα. Για μενα η πολη αυτη ηταν μια ωραια εμπειρια.

Το Guilin ειναι μια ομορφη ζωντανη πολη με πολυ γραφικο παρκο και highlight την διδυμη παγοδα μεσα στη λιμνη.

Εμβολια ουτε για αστειο

Για τη γλωσσα μιλα εσυ ελληνικα, αυτοι θα μιλανε κινεζικα και να εισαι σιγουρος οτι θα συννενοηθειτε μια χαρα. Αρκει να συνηθισεις το χειρισμο της γλωσσας του σωματος.

Για περισσοτερες πληροφοριες ταξε μου ρολεξ των 10 ευρω.:p
 
Μηνύματα
1.620
Likes
782
Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
@10900km: Σ'ευχαριστώ πάρα πολυ για το μήνυμα! Δεν έχω στείλει ακόμα αρκετά μηνύματα για να μπορώ να απαντήσω απευθείας με pm δυστυχώς, αλλά το είδα και το έλαβα πολύ υπ'όψιν. Τις είχα δει τις τιμές που αναφέρεις, απλώς 650 ε για 10ωρες+ αναμονές στα αεροδρόμια με Swiss μου έμοιασε λιγότερο συμφέρον από 750 ε για 2ωρες αναμονές με Qatar Airlines. Τι γνώμη έχεις εσύ; Δεν έχω ξαναπετάξει με Qatar. Και Singapore Airlines έχει με 750, αλλά μετά πάει με αναχώρηση Αθήνα οπότε πάλι ασύμφορο.
 

skoumpi

Member
Μηνύματα
1.206
Likes
1.101
Θα παω Κίνα αλλα τον Απρίλιο οποτε εσύ θα εχεις πάει πριν απο μένα! Εγω λόγω τιμής και μετά απο ενα ψαξιμο στο forum και στα σχόλια αυτών που γνωρίζουν περισσότερα απο μένα για τις αεροπορικές εκλεισα με την turkish.
 

skoumpi

Member
Μηνύματα
1.206
Likes
1.101
Και μιας και επανήλθε η Κίνα στο προσκήνιο να ρωτήσω και εγω κάτι; Εχει χρησιμοποιήσει κανείς κινέζικο πρακτορείο;Αν εχετε κάποια πρόταση ή έχετε ακουσει για κάποιο κατι άσχημο και καλό θα ήταν να το αποφύγω.....
 

Sokratis

Member
Μηνύματα
1.414
Likes
1.056
Επόμενο Ταξίδι
Puerto Rafti
Τι να το κανεις το κινεζικο πρακτορειο? Οι αποστασεις ειναι πολυ μεγαλες απο πολη σε πολη της ταξης της 1,5 - 2,5 ωρων (με αεροπλανο) οπότε επιλεγεις μετακινηση με τρενο ή αεροπλανο, τοπικα χρησιμοποιεις ταξι που ειναι παμφθηνα. Οσο για τη συννενοηση ζητας απο το ξενοδοχειο να σου γραψουν στα κινεζικα εκει που θελεις να πας ή εχεις μια συλλογη φωτογραφιων για τα μερη που αναγνωριζονται οπτικα και τις δειχνεις στον ταξιτζη ή στον περαστικο αν χαθεις.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.164
Μηνύματα
882.615
Μέλη
38.879
Νεότερο μέλος
Τonia

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom