2012 - Βόρειος Εύβοια - 4ήμερη moto-βόλτα

georgetrips

Member
Μηνύματα
30
Likes
54
Επόμενο Ταξίδι
ΣΙΚΕΛΙΑ !
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΟΛΑ
2012 - Βόρειος Εύβοια - 4ήμερη moto-βόλτα
----------------------------------------------------------------
Μπορει τα ευρωπαικα ταξιδια με την μηχανη να ειναι το κατι διαφορετικο ομως τα ταξιδια στην πανεμορφη αυτη χωρα που λεγετε Ελλαδα,ειναι ολα ΜΟΝΑΔΙΚΑ! Η Βορειος Ευβοια ειναι ενας προορισμος κοντινος στην Αθηνα με ατελειωτες επιλογες ,Η φιλη μου ΒL. θα ερχοταν για λιγες μερες στην Ελλαδα και η Ευβοια ηταν οτι καλυτερο για μια μινι-περιπετεια 4 ημερων !
Θελωντας να τις δειξω σε λιγες μερες οσα περισσοτερα μερη μπορουσα ξεκινησα την πρωτη μερα για την Χιλιαδου αλλα οχι απο την κλασσικη διαδρομη! Για να δουμε πολλες εικονες ξεκινωντας απο Αθηνα βγηκα απο την Εθνικη οδο στην Βαρυμπομπη και αμεσως ολα εγιναν πρασινα ! [οχι πασοκ η’ Παο] Ανοιξε το ματι μας απο την φυσικη ομορφια .Ακολουθησα τον δρομο προς Κατσιμιδι περνωντας τα Βασιλικα κτηματα και εφτασα στην Ιπποκρατειο Πολιτεια κοντα στον Αγιο Μερκουριο οπου υπαρχει η μικρη γραφικη και πανεμορφη λιμνη Μπελετσι !Πολλοι δεν γνωριζουν καν την υπαρξη της,ομως προσφερεται για μια γρηγορη αποδραση απο την πολλη της Αθηναςμια και απεχει μονο 30 και κατι χιλιομετρα [αναλογα που μενεις στην πολη] Η λιμνη εχει ψαρακια αλλα και παπιες ,εχει διαδρομες για περπατημα μεχρι και ενα παλιο-γηπεδο για μπασκετ ! Τωρα την εχουν φροντιση βαζωντας καγκελα –παγκακια κανωντας την πιο επισκεψιμη ! Αφου βγαλαμε φωτος και τα ΄΄ειπαμε΄΄ με τις ...παπιες συνεχισαμε μεσω Αγιου Μερκουριου ,διασχισαμε την Εθνικη και κατεβηκαμε Ωρωπο να παρουμε το ferry για την Ερετρια . Μιση ωρα κανης να περασης απεναντι και μια βολτα στο ΄΄νησι των ονειρων΄΄ που αλλωτε δεσποζε με την παρουσια του επιβαλετε ! [ Ενα μικρο χωριο στο μικρο αυτο νησακι γεματο μπακαλοους και ολες τις ανεσεις ηταν σημειο αναφορας για την περιοχη] Η Ερετρια ,κομβικο περασμα της Ευβοιας παραμενει ενα κλασσικο θερετρο οικογενειακων κυριως ,διακοπων .
Στριβωντας προς Αμαρυνθο ,2-3 χιλιομετρα μετα καναμε αριστερα προς το βουνο και με πανοραμικη θεα προς τον Ευβοικο με προορισμο την Στενη οπου φτανωντας μας συνεπηραν οι μυρωδιες απο τις ταβερνες αλλα και η φυσικη ομορφια της διαδρομης . Καθε μερος απο οπου περναμε ειναι απο μονο του ΄΄προορισμος΄΄! Ολα ομορφα,το ιδιο και τα νερα που τρεχουν διπλα μας ! Μου εχει τυχει να καθυστερω συστηματικα και αυθορμητα πια χαζευωντας την φυση και βγαζωντας φωτογραφιες [καμμια φωτο δεν αντικαθιστα το ΄΄ζωντανο΄΄] αλλα αυτο ειναι και το νοημα του καθε ταξιδιου με μηχανη . Να βλεπεις ,να χορταινη το ματι και η ψυχη σου απο ΄΄εικονες΄΄! ΝΑ ΧΟΡΤΑΙΝΗ Η ΨΥΧΗ ΣΟΥ !!! Συνεχιζω προσπερνωντας τους Στροπωνες και μετα απο λιγο η παραλια της Χιλιαδους μας περιμενη .Λατρης του γυμνισμου καταληγουμε στο τελος της παραλιας στους γυμνιστες! Τα νερα ..κρυσταλινα –καθαρα-απαιχτα ,δεν περιγραφωνται! Η φιλη μου ειχε παθη πλακα! Κατσαμε κανα 4 ωρο και λιωσαμε στον ηλιο και το κολυμπι ! Νερο μαζι απαραιτητο οπως αντηλιακο και καπελακι. Δεν θελαμε να φυγουμε [καλα,σε ολα τα ταξιδια ,τα ιδια λεω!] Ευτυχως ,καθε επομενο μερος που εχω να παω ειναι εξισου συναρπαστικο και ετσι εχεις ενα λογο και μια παρηγορια στο να φυγεις απο ενα ωραιο μερος και να πας στο επομενο ωραιο μερος! Με κρυα καρδια αφησαμε την Χιλιαδου και μεσω Αρτακης καταληξαμε στην Χαλκιδα για διανυκτερευση. Φαγητο στην Λαμψακο [4 χλμ] και ποτακι πανω στην γεφυρα στο μπαρακι που υπαρχει ,με το αερακι να σε ΄΄χτυπαει΄΄ ελαφρα στο προσωπο ,ειναι οτι καλυτερο για να ξεχασης ολα σου τα προβληματα και να θεωρησης οτι ....ψυχικα , τουλαχιστον, ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΠΛΟΥΣΙΟΣ , με αυτα τα ωραια μερη που βλεπεις καθε μερα !!!
Επομενη διαδρομη προς Αγια Αννα [60 χλμ] .Μια κλασσικη – μοτοσυκλετιστικη διαδρομη που θυμαμαι να κανω πολλα χρονια χωρις ποτε να την βαρεθω! Μεσω Αγ.Γεωργιου το μικρο εκκλησακι ,το φαραγγι,το ποταμι στην Κηρεα παραλληλα με τον δρομο και την βλαστηση να σου παρεχει μια ΄΄σκια΄΄,περνωντας απο Μαντουδι ,Αη Γιαννη τον Ρωσο ,οδηγαμε σχετικα χαλαρα απολαμβανωντας τις στροφες στον δρομο και την φυση. Οι απαραιτητες φωτος στο ποταμι σε συντομο διαλλειμα μας ΄΄τρελαινουν ΄΄οπως και καποια παιδακια που πλατσουριζουν ! Θελουμε και μεις αλλα...[ που να βγαζεις τις μποτες τωρα! ] χαχα! Η αφιξη στο camping της Αγιας Αννας , η τακτοποιηση σε αυτο ,ειναι μερος μιας ΄΄ τελετουργιας ΄΄ ας πουμε ,που ακολουθουμε χρονια τωρα πηγαινωντας σε αυτο το αγαπημενο μερος απο τοτε που ειχε ..χωματοδρομο! Η φιλη μου εντυπωσιαστηκε απο την οργανωση του καλυτερου camping ,ισως στην Ελλαδα [μαζι με αυτο του Αρμενιστη στην Χαλκιδικη]. Βρηκαμε ενα μερος στην τεραστια παραλια ,μεγαλου μηκους και αραξαμε ΄΄γυμνουλικα΄΄ σαν να ηταν δικο μας το μερος και ευχαριστηθηκαμε την φυση! [στενα αυτα τα μαγιω ρε παιδι μου] .... κανενας αλλος σε ακτινα.....μπα , αστο , κανενας λεμε! Η μερα τελειωνε με τυροπιταρια [κλασικο Ευβοιωτικο] καλαμαροδρομιες και μπυρομαχιες ...ποτηρι-ποτηρι ! [ οπως ,σωμα με σωμα] . Κατι κιλακια αν τα χασατε...τα ΄΄βρηκαμε ΄΄ εμεις !
Η ημερησια βολτα στην Κερασια στο απολιθωμενο δασος και στους καταρακτες ηταν απεριγραπτη ! Ετοιμαζωμουν να βουτηξω γυμνουλης παλι ,στην βαθρα για μπανιο οταν 2 ζευγαρια, ηπερηλικες Σλοβενοι ΄΄σκασανε΄΄ μυτη και με κοψανε ! Η Β.L. η φιλη μου εσκασε στα γελια ! Περισσοτερο δε, οταν αυτοι κολλησανε να κοιτανε κατι καβουρακια,λες και βλεπανε το τερας του ΛΟΧ-ΝΕΣ, αποκαλωντας τα ...΄΄κραμπα΄΄!!! Τελικα τους καναμε φωτογραφους μας ! Η αισθηση του παγωμενου νερου στην βαθρα μας εφτιαξε πιο πολυ την διαθεση και ξεκινησαμε για τα Ελληνικα! Ενα θαυμασιο μερος με το νησακι και το εκκλησακι του Αγιου Νικολαου πανω σε αυτο ,300 μετρα απο την παραλια οπου κολυμπησαμε για να παμε! Ολη η παραλια μεσα στο πρασινο.Κατι ταβερνακια χωμενα απο δω και απο κει . Ευχαριστηθηκαμε κολυμπι,δεν θελαμε να φυγουμε! Παρ΄ο λα αυτα μετα απο κανα 3ωρο στην θαλασσα επιστρεψαμε πισω περνωντας ομως πρωτα απο την παραλια της Κοτσικιας .Μια μικρη και ησυχη παραλια οπου αραξαμε τα ΄΄φιδισια΄΄ κορμια μας !!! [ αν τα δειτε ποτε, θα επικρατηση συγχυση σχετικα με τον ορο ΄΄φιδισια΄΄ ] ....δεν θελω γελακια ! Κατι τσιπουρακια με μεζε στο χωριο της Αγιας Αννας επιβαλονται δια νομου ! Η μικρη γραφικη πλατεια με την εκκλησια αξιζουν επισκεψης οπως και δοκιμης του τσιπουρου!
Η παραλια της Αγκαλης ηταν η εξορμηση της επομενης ημερας .Οι παραλιες αυτες συνορευουν κατα καποιο τροπο ,εχουν ολες μια αγρια ομορφια και ειναι παραλιες του Αιγαιου! Το απογευμα καταληγαμε στην Αγια Αννα στην ΄΄ιδιοκτητη΄΄ δικια μας παραλια μαζευωντας ολο τον υπολοιπο ηλιο!
Τα βραδυα χαλαρωναμε πινωντας τα τελευταια μπυρωνια στο μπαρακι της πισινας του camping συζητωντας για το ποσο ΠΛΟΥΣΙΟΙ , ΠΑΛΙ ,γιναμε μια ακομη μερα ,βλεπωντας ολες αυτες τις ομορφιες! Η φιλη μου μου εξομολογηθηκε οτι δεν υπηρξε ουτε ενα λεπτο που να βαρεθη ,και πως καθε στιγμη εβλεπε και κατι πιο ομορφο απο πριν ! [ μαλλον το ταξιδι πετυχε ! ] χαχα!
Η επιστροφη στην Αθηνα αναποφεκτη αλλα οχι αμαχητι. Η παραλια στις Αλυκες, στην Δροσια της Χαλκιδος ειναι απο τις αγαπημενες μου οπως και της B.L. και τα παιχνιδια με το κυμα σε κανουν να νιωθεις παιδι ! [ε, καλα ,λιγο μεγαλυτεροι ειμαστε ] Το τι μακροβουτι ριξαμε ,δεν περιγραφετε! Ψοφησαμε ! Το φραπεδακι στην ξαπλωστρα ...δυναμη ! Αφου αρχισε να νυχτωνει ειπαμε να παμε προς το σπιτι μας ,πια . Πρωτα ομως ...ειχαμε ενα ραντεβου [στα ΄΄ΑΓΡΑΦΑ΄΄ στον Αγ.Νικολαο –Αχαρνων, στον φιλο μου Δημητρη ] με κατι ξανθες Γερμανιδουλες ...΄΄Αmstel ΄΄νομιζω τις λεγανε....ολες !

Επ ! ........πως περασανε 4 μερες
awww.transalpforum.gr_Smileys_classic_huh.gif


Georgetrips !
 

Attachments


Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.108
Μηνύματα
880.517
Μέλη
38.836
Νεότερο μέλος
ipagou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom