2016-ΚΥΠΡΟΣ

georgetrips

Member
Μηνύματα
30
Likes
54
Επόμενο Ταξίδι
ΣΙΚΕΛΙΑ !
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΟΛΑ
2016-ΚΥΠΡΟΣ

Ένα απ’τα μερη που πρεπει να παει-κατά την γνωμη μου-ενας Ελληνας εκτος απ’την Κωσταντινουπολη & την Αγια Σοφιά είναι η Κυπρος ! Ένα μερος ‘’δεμενο’’ με την Ελλαδα,ένα μερος που μιλαμε την ιδια γλωσσα ,ένα μερος που βλεπεις συνεχως την Ελληνικη Σημαια .Δεν θα μπω σε άλλες αναλυσεις μια και το αρθρακι είναι ταξιδιωτικο. Εγω παντως, παντα ηθελα να την επισκεφτω.Ετσι λοιπον μολις βρηκα το ‘’πάτημα’’,ένα φιλο μου & συμμαθητη μου απ’το …Δημοτικο ,τον Χρηστο ο οποιος πηγε για να εργαστει εκει ,βρηκα την ευκαιρια.Θα συναντουσα και τον Δημητρη ,άλλο συμμαθητη που ζει κι αυτος αρκετα χρονια εκει και την παρεα θα συμπληρωνε ο Μιλτος.Επισης εχω κατι Θειους που εχω χρονια να δω αλλα και 4 ξαδελφια ,που γνωριζω από κοντα μονο το ένα και ηθελα οπωσδηπωτε ,αν γινοταν ,να τα δω.
Αρχισα λοιπον τα σχεδια με την διαφορα ότι αυτό το ταξιδι δεν θα μπορουσα να το κανω με την αγαπημενη μου μηχανη. Ακτοπλοικη συνδεση Ελλαδος-Κυπρου δεν υπαρχει και η μονη μεταφορα που θα μπορουσε να γινει ηταν με καραβι-cargo χωρις να την συνοδευω εγω- που κοστιζε 387 ευρω να παει Λεμεσο και αλλα τοσα να γυριση. Συν αεροπορικα εισιτηρια για μενα προς Παφο η’’ Λαρνακα κι από κει Λεμεσο ,φταναμε χαλαρα το χιλιαρικακι μονο για την μηχανη! Για ενοικιαση μηχανης εκει υπηρχε ένα τεχνικο-οικονομικο προβλημα και ετσι ο δανεισμος του αυτοκινητου απ’τον φιλο μου ηταν η μονη λυση μια και στην Κυπρο χρειαζεσαι μεσον μεταφορας. Μια …’’μπεμπα’’ [bmw] 318 cabrio λοιπον ηταν η ‘’εκπληξη’’ που αισθανθηκα όταν την ειδα και θα ηταν το κυριως ‘’παρεακι μου’’ σε αυτό το ταξιδι. Μια βδομαδα στην Κυπρο που ξεκινησε μια Δευτερα πρωι πετωντας προς Λαρνακα .Εκει με περιμενε ο Χρηστος να με παει στην Λεμεσο που θα εμενα μαζι του και με τον φιλο του τον Κυπριο,Αιμιλιο ηρθαν να με παρουν απ’ το αεροδρομιο.Ενας τυπος που αν τον παρης σαν ‘’δειγμα Κυπριου’’ ,η χωρα παιρνει Αριστα με το Καλημερα ! Χαμογελαστος και γνωστης καταστασεων ο Αιμιλιος είναι παντα μια καλη παρεα. Εξαλλου εχουμε πει πολλες φορες ότι τις καταστασεις στα ταξιδια τις διαμορφωνουν οι ανθρωποι .
Αφου με πηγανε σπιτι & με ενημερωσαν για τις πρωτες μου στιγμες και τα απαραιτητα στην πολη & το νησι, μου αφησαν το αυτοκινητο και πηγανε στις δουλειες τους .Θα εμενα 2 μερες solo.Ετσι ξεκινησα με βολτα στον παραλιακο δρομο της Λεμεσου για να δω που θα απολαμβανα και το πρωτο μπανακι .
ΠΡΟΣΟΧΗ ! Στην Κυπρο οδηγουν αναποδα όπως και στην Αγγλια ! Δεξια το τιμονι και ότι κανεις ’’αναποδα’’ ! [προσοχη στο …sex,δεν ισχυει ,χαχα ]
Δεν ειχα κανενα προβλημα [με την οδηγηση λεμε] μια και εχω οδηγηση ετσι σε ολη την Αγγλια & Σκωτια ισα-ισα που το βρηκα και διασκεδαστικο ! Αρχισα λοιπον να μαθαινω και τις εκφρασεις των ντοπιων για τους κυκλικους οδικους κομβους ...’’round-about’’ και….’’χαι γουει’’ όπως ακουγετε για την Εθνικη Οδο. Ειδικα για το ‘round-about’’ πεθαινα να το ακουω και να το λεω .Μου αρεσε λεμε !
‘’Ακτη των Ολυμπων’’ λεγετε ολη η παραλια μπροστα απ’ το κεντρο της πολης και κει εκανα το πρωτο μου μπανιο.Κατι διαφορες που κανανε ‘’μπαμ’’ με τις αντιστοιχες Ελληνικες είναι το φραπεδακι που κανει 2,5 ευρω στο Thalassaki στην παραλια επανω ,παρκινγκ ακριβως διπλα με 2 ευρω για 3-4 ωρες και ξαπλωστρα ? …μολις 2,5 ευρω ! Αφου νυχτωσα στην θαλασσα ειπα να παω να βρω και πρωτη φορα το σπιτι …μονος ! Το gps που ειχα για την μηχανη δεν ειχε Κυπρο ,το κινητο μου είναι αρχαιο και απλως ειχα μαζι ένα χαρτη της πολης για τα απαραιτητα .Το σπιτι δεν είναι στο κεντρο αλλα εχει ένα σημειο αναφορας εκει κοντα που αν χαθης και το αναφερης το ξερουν ολοι .Δεν χρειαστηκε όμως ,το βρηκα με την μια. Προβλημα στην Κυπρο παντως είναι ότι στις πολεις δεν αναγραφονται με πινακιδες οι οδοι .Αραια και που βλεπεις καμμια κι αυτό δεν σε βοηθα στο να μαθαινεις γρηγορα τους δρομους που διασχιζεις .Παρολα αυτά δεν χαθηκα ποτε μια και η πολη δεν είναι και μεγαλη ,μια ‘’Πατρα’’ ας πουμε και με 300.000 κατοικους περιπου,νομιζω.
Ακολουθησε βραδυνη βολτα φυσικα .Αρχικα στον πεζοδρομο Ριχαρδου & Βερεγγαριας γυρω απ’το καστρο και στην συνεχεια στην Νεα Μαρινα της πολης που είναι γεματη εμπορικα μαγαζια, εστιατορια-καφε και …σουβλακατερι ! Εκει δοκιμασα σουβλακι με Κυπριακη πιτα και σεφταλια αλλα και Κυπριακη μπυρα . Όλα ωραια ! Αφου εφαγα κανα τριωρο σε βολτες η ωρα πηγε αργαμιση και αποφασισα να ξαναβρω το σπιτι μια και για την επομενη μερα ειχα μεγαλα σχεδια για το Δυτικο τμημα του νησιου και αρκετα μερη για να δω .Ισως να μην μου εφτανε και η μερα .Εδω τωρα νυχτωνει στις 19.00! Το ταξιδι ειχε αρχιση και γω αρχισα να ζω αυτό που μου αρεση .
Κυπρος …καλως σε βρηκα !
Το πλανο ειχε ..’’Πετρα του Ρωμιου’’, Παφο,Λουτρα Αφροδιτης ,Πολη Χρυσοχου,Πωμο ,ένα χωριο πριν την διχοτομημενη γραμμη περιπου ,στα Β.Δ. του νησιου ,Ορος Τροοδος και κατι ‘’ψιλα’’ στην συνεχεια ….χαχα .Πρωινο & καφε στο σπιτι λοιπον φουλαρισμα την ρουφηχτρα την ‘’Μπεμπα’’ και φυγαμε ! Η οδηγηση στα αριστερα δινει μια διαφορετικοτητα που για μενα εχει πλακα .
Φτανω στην Πετρα του Ρωμιου ,στην παραλια οπου καποτε αναδυθηκε η Θεα Αφροδιτη .Πολλοι Ρωσοι στο νησι δινουν ένα άλλο χρωμα .Ολες σχεδον οι πινακιδες σημανσης & πληροφοριων στην Κυπρο είναι γραμμενες και στα Ρωσικα για να καταλαβετε. Μια υπογεια διαβαση με τουνελ σε οδηγει απ το παρκινγκ στην παραλια-υποχρεωτικα- μια και κανενας δεν διανοειται να διασχιση τον δρομο χυμα. Υπαρχει δε και πινακιδα που απαγορευει την ελευθερη κυκλοφορια πεζων στους αυτοκινητοδρομους . Κατεβαινω στην παραλια , οι φωτογραφιες δινουν και παιρνουν και γω βοηθω μια μεσηλικα Ρωσιδα που αργουσε να κατεβη από ένα βραχο [που σκαρφαλωσε λεμε ? ] μπας και ανεβω και γω επιτελους και βγαλω καμμια πανοραμικη φωτογραφια κι απ’την χαρα της για την ‘’αγκαλιτσα βοηθειας’’ που προσφερα μου συστηνεται …’’Olga ‘’ ! μου λεει ! Παιρνω και γω ένα πλατυ βοτσαλο ,γραφω το ονομα μου …Giorgi και της εξηγω ότι αυτή ….ειναι η Πετρα του Ρωμιου !!!
…ακουσα κατι ?
Φευγωντας φωτογραφισα και κατι δεξιοτιμονα πουλμαν χαιρετωντας τους φιλους οδηγους αφου τα ειπαμε και λιγο .
Στην συνεχεια με περιμενε η Παφος, η παραλιακη πολη με την περατσαδα της το Καστρο ,τον αρχαιολογικο χωρο και τα πολλα εστιατορια-καφε κατά μηκος . Ο Δημοσθενης που ειχε παγκο με διαφορα αναμνηστικα & μπιζουδακια μου εδωσε καποιες πληροφοριες για την συνεχεια και μιλωντας βρηκαμε ότι εχουμε και 2-3 κοινους ταξιδευτες γνωστους μας ….Κατηγορια μας ! Παντως η πολη είναι ακριβουτσικη ,χαρακτηριστικα σας λεω ότι μια χωριατικη κανει 7,80 ευρω και οι ομελετες παιζουν ως και τα 9 ευρω !!! [με φωτο-αποδειξεις αυτά] .Το μικρο καστρο και ένα αγαλμα της Αφροδιτης , διπλα στην θαλασσα δεσποζουν στο τελος της παραλιας που μαζευει αρκετο κοσμο. Μπηκα και σε μια art-gallery με ωραια εκθεματα που υπαρχει εκει και γενικα την περπατησα κανα διωρο. Η συνεχεια εχει και μπανακι λιγο πιο εξω απ’την Παφο στην Παραλια των Κοραλιων με την παχια απολαυστικη αμμο όπως απολαυστικη –λογω ζεστης- ηταν και η θαλλασα. Χαρακτηριστικο εδώ ηταν κατι μεγαλοι βραχοι μεσα στην θαλασσα που ακομα και με την μασκα, τους εβλεπες μονο όταν επεφτες πανω τους λογω θολουρας του νερου ! Ισως ηταν η μερα τετοια !
Θελωντας να προλαβω να δω ότι προγραμματισα συνεχισα για τα Λουτρα της Αφροδιτης που βρισκονται στην ακρη ενός φυσικου μονοπατιου και είναι μια φυσικη σπηλια με νερα που τρεχουν απ’τους βραχους .Ο Μυθος λεει ότι η Θεα Αφοδιτη συναντουσε εκει τους εραστες της –η ατακτουλα- για να κανουν μπανιο και να είναι μακρια απ’τους ανθρωπους .Αλλος μυθος λεει ότι εκει …΄΄λουζοτανε’’ με τον συζυγο της Ηφαιστο αλλα και ενας άλλος ότι εκει συναντησε τον εραστη της …Αδωνι !!! [ οποια πετρα κι αν σηκωσης ,ότι καναλι και να βαλης …] χαχα .Πιο κατω γνωριζομαι με την ‘’αμαζωνα’’ Ντεπυ ,τουριστικη οδηγο σε εταιρεια adventure που μου δινει πληροφοριες για την συνεχεια της βολτας μου. Τον Θηλυκο Ιντιανα Τζοουνς σκεφτειτε για να εχετε ‘’εικονα’’ της ! Οδηγουσε και μια τζιπαρα ,με πηγε και λιγο πιο κατω ….μια χαρα ! Κοιταω και λιγο το ρολοι ,αντιπαλο μου εχω το σκοταδι που πεφτει στις 19.00. Αν προλαβαινα να ανεβω και στο Ορος Τροοδος με φως ώστε να απολαυσω το θεαμα θαταν καλα .Αυτή η βολτα δεν μοιραζεται σε δυο μερες ,κατά την γνωμη μου, απλως είναι τοσα τα τοπια και οι εικονες που βλεπω που ουτε ολη η μερα δεν φτανει να τα δεις όλα ….ποτε !!! Στα ταξιδια θαπρεπε η μερα να μεγαλωνει στις …30 ωρες ας πουμε ,χαχα . Αφηνω τα λουτρα ,ειμαι ακομα μεσα στο χρονικο πλανο και φευγω σφαιρα για τον απομακρο Πωμο ! Διαδρομη διπλα στην αγριεμενη εκεινη την ωρα θαλασσα .Μονο στην θεα της, τρελαινομαι ! Μου δινει πολλα συναισθηματα !
Μπαινωντας στην πολη εχει μια μαρμαρινη επιγραφη που πληροφορει πως το χωριο υπαρχει απ’ το ετος 3500π.Χ. !!! Στην ακρη της Κυπρου 60 χλμ Β.Δ.της Παφου . Η λεξη Πωμος είναι μια παραφραση της λεξης ΄΄Βωμος’’ ,συμφωνα με τον μυθο που πιστευεται πως υπηρχε εκει –ο βωμος- και ηταν αφιερωμενος ,που αλλου ? …στην Αφροδιτη ! Είναι μια ξεχωριστη νοτα το χωριο αυτό που συνδυαζει βουνο & θαλασσα και το καλοκαιρι γινεται το επικεντρο μουσικων συναντησεων με δυο φεστιβαλ που οργανωνονται εκει . Κοιταω και το ρολοι πια …ενας ντοπιος μου συστηνει μια διαδρομη προκειμενου να αποφυγω ένα καροδρομο που θα με αργηση και αρχιζω την ανοδο στην Τροοδο περνωντας πρωτα απ’την Πολη της Χρυσοχους τον Σταυρο της Ψωκας και την μονη Κυκκου.Στροφιλικια ατελειωτα πρασιναδα του βουνου ,μυρωδιες ομορφες απ’ το δασος που μου γαργαλανε την μυτη αλλα και το μυαλο για το ποσο ομορφα είναι εξω στην φυση.Βλεπεις εικονες που καμμια φωτογραφικη μηχανη δεν μπορει ν’ αποτυπωση πραγματικα αυτά που βλεπεις ! Οι φωτογραφιες είναι πιστευω μια ‘’υπενθυμηση’’ στην μνημη για αυτά που ‘’περασες’’ & ειδες καποτε !
Νιωθω μια ψυχικη ευφορια και εχωντας και την πολυτελεια του ραδιοφωνου στο αμαξι φτανω στην Μονη Κυκκου ακουγωντας μερακλωμενος Καρρα …’’απ τον Βορρα μεχρι τον Νοτο ...’’ Ειμαι χαρουμενος ! Περνω απ’την Μονη η οποια είναι αυτή του Εθναρχη της Κυπρου ,Μακαριου .Εκει βρισκεται και ο ταφος του και το κρατος προς τιμην του διατηρει ‘’Τιμητικη Φρουρα’’ που αποτελειται από 4 στρατιωτες ,σε μονιμη βαση .Η Μονη ‘’εστιαζει’’ σε κατοικιες αρκετο κοσμο που δυσκολευεται ‘’κοινωνικα’’ να εχει στεγη και να σιτιζεται. Και αφου ξαναπαιρνω πληροφοριες για το πώς θα συνεχισω, 100 μετρα απ την Μονη με πιανει μπροστινο λαστιχο !
Αυτό μου παιρνει κανα τεταρτακι να το αλλαξω αλλα τα χερια μου εχουν γινει μαυρα και μαζι με άλλο ένα τεταρτακι να βρω καμμια βρυση γιατι αλλιως οτι επιανα θα μαυριζε… μας επιασε τελικα η νυχτα ! Ενταξει ,ειδα τοσα μερη , ομως .... ! Την επομενη φορα μου στην Κυπρο θα ξεκινησω από δω.
Οδηγησα & γυρισα νυχτα στην Λεμεσο εχωντας κανει 300 γεματα χιλιομετρα και στο τελος με απιστευτα στροφιλικια και φυσικα ικανοποιημενος απ την βολτα μου και αραξα σπιτι για πιτσα με χαλουμι & Κυπριακη μπυριτσα με συνοδεια αγωνων Τσαμπιονς Λιγκ !Δεν με ενοιαζε να δω μπαλα βεβαια...προεκυψε ! χαχα!
Στην Κυπρο ειπαμε εχω ξαδελφια και τους Θειους μου τα οποια είναι διασπαρτα σε 3 πολεις και θα προσπαθουσα να τα δω όλα αν γινοταν . Ο κοσμος εχει τις ζωες του τα ωραρια του και τις υποχρεωσεις του και να δουμε αν θα γινοταν . Δεν τους ειχα ειδοποιηση πριν το ταξιδι γιατι και αυτό κανονιστηκε στο παρα πεντε . Ετσι με τον πρωινο καφε στο σπιτι αρχισα τα τηλεφωνα συνενοησης μαζι τους για τα ραντεβου μας. Δυο θα εβλεπα αυριο και τους υπολοιπους μεθαυριο. Ετσι εφυγα για μπανακι στην πολη της Λεμεσου βρισκωντας την παραλια LadiesMile ,δυτικα της πολης οπου και περασα την μερα μου μεχρι που νυχτωσε απολαμβανωντας θαλασσα & ηλιο. Στο σπιτι βρηκα τον φιλο μου τον Χρηστο που με φιλοξενει ο οποιος εργαζεται σε τρελους ρυθμους και βρηκαμε την ευκαιρια να ξεσηκωσουμε ΄΄μνημες’’ από το Δημοτικο σχολειο και όχι μονο αγναντευωντας την Λεμεσο από μια ωραια βεραντα με φοντο και μια Φεγγαραδα .Η απαραιτητη masabouka και η Κυπριακη μπυρα ,ηταν παρεουλα μας ! …Οι 4 μας !!!
Την επομενη μερα θα τα ελεγα με τον Χρηστο αργα το βραδυ μια και ειχαμε διαφορετικα προγραμματα . Εγω ….πεταχτηκα μεταξυ Λεμεσου & Λαρνακας να βρω την Ακτη του Κυβερνητη για μπανακι που όμως δεν με συγκινησε και πολύ ,είναι πιο πολύ για ζευγαρακια θαλεγα και ετσι μετα από μια γρηγορη βουτια & φωτος γυρισα στην Ακτη Ολυμπων στην Λεμεσο ετσι ώστε να ειμαι κοντα στα απογευματινα οικογενειακα ραντεβου. Η χαρα μου που ξαναειδα την Ελενη ηταν μεγαλη όπως και που γνωρισα τον Αντρεα και τον μικρο ανηψουλη μου , Μαρινο ένα 3χρονο γλυκο διαολακι .Το ιδιο συναισθημα και όταν βρηκα και την Βικτωρια με τον Αντρεα ! Ολοι τους ανοιχτοι ,ευγενικοι & χαμογελαστοι. Μια περιεργη χαρα ! Απ’ τις περιεργες ιστοριες της ζωης οπου ανθρωποι χανονται λογω αποστασεων δημιουργωντας νεες ζωες σε αλλα μερη. Τωρα ,όλα ηταν ομορφα ! Χαρηκα πολύ που τους βρηκα και εχουμε και συνεχεια …αυριο με τους υπολοιπους ! Δυστυχως ειπαμε ,ο χρονος δεν φτανει και επρεπε να φυγω. Η συνεχεια της μερας …νυχτα τωρα πια με βρισκει με τον Χρηστο και τον Αιμιλιο σε μια μακρινη περατσαδα της πολης με φαγητο αλλα και ποτακια σε μερη που μονο λιγοι ‘’κινουνται’’ ,χαχα! ….Ηταν όμως 5 το πρωι όταν ξαναειδαμε ωρα και σε λιγες ωρες ειχα να μαζεψω απ’το αεροδρομιο και τον Μιλτο τον άλλο συμμαθητη που ερχοταν για 3μερη ‘’συμπαρασταση’’ ! Ο Χρηστος εφευγε για δουλεια και δεν θα τον ξαναβλεπα μεχρι να φυγω.
Ετσι αφου ηπιαμε καφε μετα από 3 σκαρτες ωρες υπνου χωρισαμε ,αυτος πηγε για δουλεια και γω για το αεροδρομιο στην Λαρνακα .Απο κει μαζι με τον Μιλτο πια ,για Λευκωσια οπου θα εβλεπα την τριτη ξαδελφη την Λευκη με τον Κωστα. Ουτε την Λευκη ειχα δει ποτε αλλα ηξερα πως μολις τους αντικρυζα [όπως και τα αλλα παιδια] θα τους γνωριζα αμεσως . Ετσι ,απ’ την μερια μου ,δεν υπηρξε καμμια αμηχανια αλλα και ιχνος της να υπηρχε καλυφτηκε αμεσως απ’τα λαμπερα προσωπα ολων των παιδιων !!! Δικα μας παιδια ! Όλα στο χαμογελο ! ..και γω ,ετσι ? Μια χαρα ! Αφου ‘’καλυψαμε’’ ότι μπορουσαμε μεσα σε ελαχιστο χρονο χαιρετηθηκαμε λεγοντας ότι στο μελλον ισως τα λεμε πιο συχνα με όλα τα παιδια αν αυτό ηταν δυνατον .Ειπαμε ,οι ζωες μας εχουν γινει περιπλοκες ! Ο Κωστας με την μηχανη του μας οδηγησε σφαιρα στην οδο Ληδρας στον γνωστο πια πεζοδρομο που είναι και το συνορο προς την κατεχωμενη Λευκωσια .Μονο ντροπη αισθανθηκα γι’αυτό το αισχος που χωρισε ξαφνικα μια χωρα και χιλιαδες ζωες στην μεση .Οπως με το τειχος του Βερολινου.Και δεν χωραει στο μυαλο μου το πώς, το ‘’αφησαν’’ ετσι για 42 ολοκληρα χρονια ! Τα οδοφραγματα στους δρομους κατά μηκος τους συνορου τα ειχαν καλυψει σε πολλα μερη με λουλουδια μπας και καλυφτει αυτή η ασχημια . Καναμε και μια βολτα στον εμπορικο πεζοδρομο και ηθελα να αγορασω κατι που να γραφει ‘’Λευκωσια’’ αλλα προς εκπληξη μου όλα γραφανε μονο ‘’Cyprus’’ ! Βρηκα 2 μπλουζακια για τα ανηψακια και φυγαμε.
Παρηγορια με τον Μιλτο βρηκαμε στις σκεψεις μας ότι θα πηγαιναμε στην φημισμενη Αγια Ναπα για μπανιο ενώ εκρεμουσε και το τελευταιο οικογενειακο ραντεβου με τους Θειους Σωτηρη-Ζαχαρουλα και τον Θαναση τον ξα ! Ετσι μετα από ένα γρηγορο μπανακι καθ’ότι ειχαμε συμπιεση πολλα πραγματα σε λιγο χρονο [θα ξαναπηγαιναμε την επομενη στην Αγια Ναπα] ξεκινησαμε για το Παραλιμνι .Ο Θανασης ο ξα μου ειχε πει στο τηλεφωνο …’’ραντεβου στην πλατεια με τα αγαλματα στον Αη Γιωργη’’ επι λεξη .Ετσι πλησιαζωντας στο ραντεβου και στο μερος θελησα να ρωτησω καποιον ,από άλλο αυτοκινητο προς τα πού είναι η πλατεια. ‘’Πεφτω’’ λοιπον διπλα σ’ένα αμαξι ,κανω νοημα ότι κατι θελω να ρωτησω –η κοπελια μιλα με ανοιχτη ακροαση,μαλλον στο αγορι της- και της φωναζω …’’ξερεις που είναι η πλατεια με τα αγλματα στον Αη Γιωργη ? ‘’ Ακριβως τα λογια του Θαναση. Εκεινη πριν προλαβει να απαντηση ακουει απ’ το κινητο της τον συνομιλητη της να φωναζει …[ακουστηκε ως εμας ] …’’Ο Γιωργος είναι ,ο Γιωργος’’ και αφου ακουσαμε τις φωνες του …της λεω …΄΄Η Ελενα εισαι ? Ο Θανασης είναι αυτος που σου μιλαει ? ‘’ Μαρμαρο η Ελενα ! Κοτζαμ πολη και πεσαμε πανω στην κοπελα του ξα που τον ψαχναμε ! Σκασαμε στα γελια για το απιστευτο της ιστοριας αυτης ! Στο σπιτι που φτασαμε γρηγορα πια ηταν συγκινητικη η συναντηση μας μια και πολλα χρονια πριν καναμε παρεα οικογενειακα με τους θειους ! Οι θειοι μου είναι νεοι ανθρωποι και παντα τους μιλαγαμε στον Ενικο . Ο Θανασης ,εξω καρδια κι αυτος λες και τον ηξερα χρονια [μου ταπαν για σενα όλα...οι 3 Χαριτες ]χαχα. Για ποτε στηθηκε ολοκληρο τραπεζωμα με Κυπριακες λιχουδιες δεν καταλαβα όμως το ευχαριστηθηκα ! Αναμνησεις επι αναμνησεων εφεραν στο μυαλο μας ανεκδοτες ιστοριες και για προσωπα που δυστυχως δεν υπαρχουν πια . Τα συναισθηματα εντονα, Τωρα όμως επικρατουσε και το συναισθημα της ευχαριστησης που βρεθηκαμε ! Χαρα ! Βρεθηκαμε ευτυχως με μια ευχαριστη-ευτυχισμενη οικογενεια που είναι γεματη από ζωη και λαμπερα προσωπα ! Περασε όμως και παλι η ωρα και μια σιγουρια ότι θα τα ξαναπουμε καπως ,παλι αισθανθηκα όταν χαιρετουσα τον Θαναση. Ευχαριστα ενιωσε και ο Μιλτος που ηταν αγνωστος μεταξυ αγνωστων αλλα ξεσαλωσε κι αυτος πετωντας μερικες ατακες. Εφαγε και όλα τα…..δεν λεω ! Πραγματικα ,χαρηκα πολύ που καταφερα να τους δω ολους σε 3 διαφορετικες πολεις και ελπιζω να τα ξαναπουμε συντομα με ολους !
Το βραδυ μας στην Λεμεσο μετατοπιστηκε προς αργα-μιση και μια λιγουρα μας εξωθησε σε μια σημαντικη ανακαλυψη του σουβλατζιδικου ‘’Λειβαδια’’,φημισμενο στην πολη για το νοστιμο σουβλακι του. Ο τυπος που τοχει είναι από την Ελλαδα και την Λειβαδια .Πραγματικα ωραιο .Χωρις να νιωθουμε τυψεις η’’ βαρος για το εξτρα φαι-τα ‘’καιγαμε’’ ετσι κι αλλιως- συνεχισαμε την νυχτα μας στον πεζοδρομο της Σαριπολου με τα πολλα στην σειρα μπαρακια.Το εντυπωσιακο δε είναι ,ότι στις 2 και κατι τα μαγαζια σε αυτό το σημειο κλεινουν με την μια όλα και οσοι θελουν να συνεχισουν πηγαινουν προς τα club της παραλιας .Και μεις ,ξημερωματα παλι …
Το πρωι του Σαββατου ειχαμε με τον Μιλτο μια εκρεμοτητα .Να συναντησουμε τον Δημητρη τον συμμαθητη μας που ζει εκει 30 χρονια περιπου. Το καφεδακι ειχε την ιδιαιτεροτητα ότι οι δυο τους ειχαν να βρεθουν 30 χρονια ! Εγω τον ειχα ξαναδει στην Αθηνα. Αν δεν εχετε επαφες με συμμαθητες σας απ’το Δημοτικο δεν μπορω να σας περιγραψω τι χανετε! Εγω παντως ,κερδισμενος ειμαι ! Τα συναισθηματα αυτά με κανουν συνεχως ,ακομα πιο πλουσιο,ψυχικα! [ ..να εσταζαν και κανα ευρω ,δεν θα εβλαπτε βεβαια ,χαχα ] Ο Δημητρης μετα τον καφε μας κερασε διαφορα Κυπριακα εδεσματα από φουρνο που τρωγαμε ολη μερα ! Ετσι αφου ξεκινησε ωραια η μερα την συνεχισαμε στην Αγια Ναπα οπου πηγαμε ξανα για μπανακι ‘’Φουλ-κομπλε’’που λεει και μια ψυχη. Αραλικι ,μπανιο στην θαλασσα [στην αριστερη πλευρα της παραλιας] μπαλα-βολευ,μπυρα γι αυτους που δεν οδηγουν και βαθμολογηση των ‘’αστεριων’’ του Βορρα ,της παραλιας είναι μερικα από αυτά που καναμε και απολαυσαμε .Δεν θελαμε να τελειωση η μερα ! Ποιος θαθελε δηλαδη ? Νυχτωσε λοιπον όταν ξεκινησαμε για την Λεμεσο. Αυτο το ‘’Λεμεσος-ΑγιαΝαπα-Λεμεσος ‘’ είναι 270 χιλιομετρακια ,ετσι ? Αλλα ποιος νοιαζεται ? Ανοιξαμε και το cabrio και ηταν λες και ημασταν σε μηχανη με 4 τροχους! Προσοχη αν φορατε...περουκινια,χαχα! Μου ελειψε το transalp-ακι μου αλλα τι να κανουμε ? Οι συνθηκες !
Γυρισαμε στην Λεμεσο και μετα το φρεσκαριστικο ντουζακι πηγαμε να ευχαριστηθουμε τις τελευταιες μας ωρες στο νησι αρχικα περνωντας για Κυπριακο σουβλακι με σεφταλια φυσικα & μπυρα στην μαρινα της πολης, ‘’περασμα’’ ξανα από την Σαριπολου και καταληξαμε σε ένα live μαγαζι με ονομα ‘’ Τα Περιξ’’ οπου ευχαριστηθηκαμε αρκετα.
Το μεσημερι πετουσαμε για Ελλαδα και ο Δημητρης μας πηγε στον σταθμο λεωφορειων για Λαρνακα.Ετσι συμπληρωσαμε μαζι του ότι ‘’ξεφυγε’’ από χτες.Στο αεροδρομιο με τον Μιλτο σε κεφια καναμε μονοι μας το Last-round-about[ κινηση όπως στους κυκλικους οδικους κομβους της Κυπρου ] γυρω από μια ….καρεκλα , ετσι , γιατι μας αρεσε !!!
Όταν δε ,μπαινωντας στο αεροπλανο φωναξα στην αεροσυνοδο και προς τους επιβατες ότι παιζει στο …ΜΠΡΟΥΣΚΟ μας ζηταγανε αυτογραφα ,ηπιαμε διπλο καφε και ολοι μας εκλειναν το ματι .Δυστυχως ο Μιλτος μονο ταβλι παιζει ! Ετσι φτασαμε στην Αθηνα. Ηταν ένα μικρο γρηγορο και ωραιο ταξιδι σε ένα φιλικοτατο μερος ,την Κυπρο ,που απολαυσα ολες τις μερες απ’ολες τις πλευρες μεχρι το τελευταιο λεπτο .
Το αρθρακι αφιερωνω στους Θειους & τα Ξαδερφια μου εκει ,στα Φιλαρακια Δημητρη & Μιλτο και ιδιαιτερα στον Χρηστο που ηταν η αιτια να γινει το ταξιδι αυτό ευχαριστωντας τον για την αψογη φιλοξενεια. Επισης στο ‘’τυπακι’’ τον Αιμιλιο !

Whatnext ? θα δουμε ,καταραμενη κριση
Κατι θα γινει , η Σικελια δεν είναι μακρια !

Georgetrips !
 

Attachments


Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.687
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom