About football, soccer, ποδόσφαιρο, κλωτσοσκούφι ... again..

Señor_Nada

Member
Μέγας Συγγραφέας
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
Με αφορμή το ματς με τη Μπέτις συζητούσα με φιλαράκια Ισπανούς πάνω κάτω στην ηλικία μου για τον Panathinaikos. Ο ένας υποστηρίζει Κορούνια. Μου είπαν ότι δεκαετία 90 αρχές 00, δεν θέλανε να παίζουν με τον Παναθηναϊκό. Πίστευαν ή ότι θα φτυσουν αίμα για να περάσουν ή μπορεί και να αποκλειστούν. Πλέον είναι τελείως ανυποληπτος. Μου έλεγαν ότι αν αποκλείσει τη Μπέτις, οι φίλαθλοι θα νευριασουν και θα τους κράζουν που αποκλειστηκαν από αυτά τα ταγάρια (οκ ο χαρακτηρισμός δικός μου). Δεν το σκέφτονται καν σαν σενάριο ότι μπορεί να αποκλειστούν. Αυτό το πιστεύουν όλες οι ισπανικές ομάδες πλέον για τον Panathinaikos.

Δεν είχα την ψυχική δύναμη να δω κανένα ματς του φέτος. Θα τολμήσω να δω το αυριανό. Θα εκπλαγώ αν δεν αποκλειστεί με δύο ήττες!

Yorgos

Member
Travelstories Legend
Επόμενο Ταξίδι
Πακιστάν-Κίνα
Ταξίδι-Όνειρο
Roraima-Socotra
Λογικό ειναι να αποκλειστεί, παίζει μια ομαδα με τριπλάσιο μπάτζετ. Οι φιλοι οποιασδήποτε ομάδας θα θεωρούσαν αποτυχία να αποκλειστούν απο ομάδα με υποτριπλάσιο μπάτζετ. Μπάτζετ σοβαρό στην Ελλαδα εχει μονο ο Ολυμπιακός που έπαιρνε τα στημένα πρωταθλήματα για μια δεκαπενταετια, τσεπωνε δεκάδες εκατομμύρια καθε χρονο που του εδωσαν τεράστιο πλεονέκτημα απέναντι στις άλλες ομάδες, οποτε απεκτησε knowhow, αντοχες απεναντι σε ενδεχομενες αποτυχιες, σταθερη πελατειακη βαση, stature στην Ευρωπη και βεβαιως εφτιαξε τελικως και ομαδα. Αν βρεθεί άλλη ομάδα να στήσει τα πρωταθλήματα για 15 χρόνια το ξανασυζητάμε αλλα μέχρι τότε δύσκολο.

Το αναμενόμενο ειναι να εχει όχι απλά δυο ήττες, αλλα δυο βαριές ήττες, οτιδήποτε άλλο θα ειναι επιτυχία.

Last edited:

Señor_Nada

Member
Μέγας Συγγραφέας
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
Λογικό ειναι να αποκλειστεί, παίζει μια ομαδα με τριπλάσιο μπάτζετ.
Που το βλέπεις αυτό; Εγώ βλέπω ότι στο σύνολο τους τα συμβόλαια των παικτών το πολύ να είναι διπλάσιο.

Μπάτζετ σοβαρό στην Ελλαδα εχει μονο ο Ολυμπιακός
Πάλι, που το βλέπεις αυτό; Τα τελευταία χρόνια αν δεν κάνω λάθος ο Παναθηναϊκός έχει στο σύνολο τα πιο ακριβά συμβόλαια στην Ελλάδα. Απλά η καραφλη διοίκηση είναι τόσο σχετική με το αντικείμενο που δίνει πολλά λεφτά για να πάρει δεξί μπακ λες κι είναι η Μπαγερν και κάτι πρώην ποδοσφαιριστές.

Yorgos

Member
Travelstories Legend
Επόμενο Ταξίδι
Πακιστάν-Κίνα
Ταξίδι-Όνειρο
Roraima-Socotra
Που το βλέπεις αυτό; Εγώ βλέπω ότι στο σύνολο τους τα συμβόλαια των παικτών το πολύ να είναι διπλάσιο.

Πάλι, που το βλέπεις αυτό; Τα τελευταία χρόνια αν δεν κάνω λάθος ο Παναθηναϊκός έχει στο σύνολο τα πιο ακριβά συμβόλαια στην Ελλάδα. Απλά η καραφλη διοίκηση είναι τόσο σχετική με το αντικείμενο που δίνει πολλά λεφτά για να πάρει δεξί μπακ λες κι είναι η Μπαγερν και κάτι πρώην ποδοσφαιριστές.
Εχω χρόνια να παρακολουθήσω ποδόσφαιρο, στο ΑΙ το γουγλη και το transfermarkt έβαλα τα μπάτζετ και τη χρηματοστηριακη αξία τους και μου βγάζει: Παναθηναικος 85, Μπέτις 215, Ολυμπιακός 142, όλα σε εκ €. Ανάλογα την πηγή μπορεί να ποικίλλουν λιγο, πχ αλλου τα βρίσκω 60 - 240 - 120 αλλα η γενική εικόνα αυτή είναι.

chrisbd

Member
Καλά οι της Τότεναμ γλιστραγανε εδώ η Σίτι τι έπαθε;

Ο ΠΑΟ δεν πιστεύω ότι θα αποκλειστεί εύκολα για πολλούς λόγους.. τελευταία υπάρχει ψυχολογία που με καλή συγκέντρωση ίσως ζορίσει την Μπέτις που φυσικά είναι το φαβορί αλλά το ποδόσφαιρο δεν έχει την λογική του μπάσκετ.. μερικές φορές δεν έχει καθόλου.. επίσης πολλοί ξένοι παίχτες διαλέγουν παιχνίδια και πιθανόν να τα δώσουν όλα και με λίγη τύχη. voila πάλι PANATHANAIKOS..

gkalla

Member
Μέγας Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
Γαλλία
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα, Περού, Ν. Ζηλανδία
Λογικό ειναι να αποκλειστεί, παίζει μια ομαδα με τριπλάσιο μπάτζετ.
Αν έπαιζαν μπάλα τα μπάτζετ δεν θα βλέπαμε ποδόσφαιρο. Θα ξέραμε από πριν τον νικητή.
Αλλά ευτυχώς δεν είναι έτσι. Μεγάλο παράδειγμα η Μπόντο Γκλίμτ, με αξία ομάδας στα 56Κ, αρκετά κάτω από τον ΠΑΟ βρίσκεται στους 16 του ΤσουΛου και τώρα κερδίζει 2-0 την Σπόρτινγκ Λισαβώνας με δεκαπλάσιο μπάτζετ (465Κ)

ο Ολυμπιακός που έπαιρνε τα στημένα πρωταθλήματα για μια δεκαπενταετια,
Κι αυτό το ΑΙ στο είπε;

Viaggi

Member
Αφηγητής
Το θαύμα φέτος στην Ευρώπη είναι η Μπόντο. Είναι σε άνοδο ο ΠΑΟ αυτή τη στιγμή, δύσκολα όμως θα κάνει την υπέρβαση. Αυτή τη στιγμή πετάει φωτιές η Ρεάλ!

Señor_Nada

Member
Μέγας Συγγραφέας
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
Εχω χρόνια να παρακολουθήσω ποδόσφαιρο, στο ΑΙ το γουγλη και το transfermarkt έβαλα τα μπάτζετ και τη χρηματοστηριακη αξία τους και μου βγάζει: Παναθηναικος 85, Μπέτις 215, Ολυμπιακός 142, όλα σε εκ €. Ανάλογα την πηγή μπορεί να ποικίλλουν λιγο, πχ αλλου τα βρίσκω 60 - 240 - 120 αλλα η γενική εικόνα αυτή είναι.
Το φαντάστηκα. Αυτά είναι θεωρητικά. Αν δεις τα συμβόλαια των παικτών είναι αλλιώς τα πράγματα. Δίνει τρελά συμβόλαια σε κάτι παίκτες που λες δεν μπορεί, χαβαλέ μας κάνει. Συν όλα τα άλλα εγκλήματα που έχει κάνει, για μερικές χιλιάδες ευρώ άφησε την ομάδα εκτός Ευρώπης και παραλίγο να την ρίξει κατηγορία, καταστροφή ακαδημιών.ην τα θυμάμαι γιατί ούτε το αυριανό δεν θα δω. Δεν υπάρχει η καράφλα του!

Yorgos

Member
Travelstories Legend
Επόμενο Ταξίδι
Πακιστάν-Κίνα
Ταξίδι-Όνειρο
Roraima-Socotra
Το φαντάστηκα. Αυτά είναι θεωρητικά. Αν δεις τα συμβόλαια των παικτών είναι αλλιώς τα πράγματα. Δίνει τρελά συμβόλαια σε κάτι παίκτες που λες δεν μπορεί, χαβαλέ μας κάνει. Συν όλα τα άλλα εγκλήματα που έχει κάνει, για μερικές χιλιάδες ευρώ άφησε την ομάδα εκτός Ευρώπης και παραλίγο να την ρίξει κατηγορία, καταστροφή ακαδημιών.ην τα θυμάμαι γιατί ούτε το αυριανό δεν θα δω. Δεν υπάρχει η καράφλα του!
Και τα συμβόλαια που έβαλα ειναι 30-40% πανω ο Ολυμπιακός. Χωρια οτι για να πείσεις ένα παίκτη να πάει σε χειροτερη ομάδα πρεπει να του δώσεις παραπάνω, ειδινα αν δεν υπαρ ει εγγύηση συμμετοχής σε ευρωπαϊκή διοργάνωση κλπ.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
35.086
Μέλη
40.097
Νεότερο μέλος
maraki1975

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom