About football, soccer, ποδόσφαιρο, κλωτσοσκούφι ... again..

Señor_Nada

Member
Μέγας Συγγραφέας
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
Το '98 από που κι ως που; Πέρα από τη γκολάρα του Μπέργκαμπ στον προημιτελικό, τι άλλο είχαν κάνει στη διοργάνωση;
Είχε τρομερό ροστερ. Από τα καλύτερα που θυμάμαι σε μουντιάλ. Απλά είχε την ατυχία να πέσει σε πολύ δύσκολο μονοπάτι. Πέρασε Γιουγκοσλαβια που είχε ομαδαρα, Αργεντινή που είχε ομαδαρα και αποκλείστηκε στα πέναλτι από τη Βραζιλία που είχε επίσης ομαδαρα. Πανδυσκολο μονοπάτι και παραλίγο να πάει τελικό. Ήταν πάρα πολύ άδικο το ποσό πιο δύσκολο ήταν αυτό το μονοπάτι από αυτό της Γαλλίας. Δεν λέω ότι το έστησαν, ήταν πολύ τυχερή η Γαλλία σε εκείνο το μουντιάλ. Ανεξάρτητα από τον τελικό.

Η Σίτι παρ'ολα τα φράγκα και το γεγονός πως είναι η καλύτερη ομάδα μόνο 1 Τσάμπιονς λιγκ σήκωσε δεν το λες και τεράστια επιτυχία.
Δες πόσα φράγκα έχει ρίξει η Αρσεναλ και πόσα τσουλου έχει πάρει. Ή ακόμα καλύτερα η Γιουναιντεντ τα τελευταία χρόνια που έχει πολύ πιο βαριά φανέλα από τη Σίτι. Δεν είναι απλά τα πράγματα, είναι πολύ ανταγωνιστικο το επίπεδο και το ένα που έχει πάρει μεγάλη επιτυχία είναι.

Πέραν του γεγονότος οτι είχε παιχταράδες που τους γούσταρα
Ε αυτό ρε συ δεν αρκεί; Εμένα μεγαλύτερη εντύπωση μου προκαλεί η συμπάθεια προς χώρες όπως η Γερμανία που όσο ζω δεν θυμάμαι να χω δει τεχνητή Γερμανό!

psilos3

Member
Travelstories Legend
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Ε αυτό ρε συ δεν αρκεί;
Όχι. Θυμάμαι υο 98 να υποστηρίζω φανατικά την Ολλανδία, θυμάμαι τη γκολαρα του μπεργκαμπ, οταν απο την απέναντι πλευρά έπαιζε ο αγαπημένος μου μπατι-γκολ, ένας παίκτης που λάτρευα όσο κανέναν εκείνα τα χρόνια.
Εμένα μεγαλύτερη εντύπωση μου προκαλεί η συμπάθεια προς χώρες όπως η Γερμανία που όσο ζω δεν θυμάμαι να χω δει τεχνητή Γερμανό!
Θα μπορούσες στο "Γερμανία" να βάλεις τελεία, θα ήταν αρκετό. 🤣

Señor_Nada

Member
Μέγας Συγγραφέας
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
Όχι. Θυμάμαι υο 98 να υποστηρίζω φανατικά την Ολλανδία, θυμάμαι τη γκολαρα του μπεργκαμπ, οταν απο την απέναντι πλευρά έπαιζε ο αγαπημένος μου μπατι-γκολ, ένας παίκτης που λάτρευα όσο κανέναν εκείνα τα χρόνια.
Καλά κι εγώ χοροπηδαγα με εκείνη τη γκολαρα. Είχα μεγάλη λατρεία σε αυτόν τον παικταρά.

Δηλαδή είσαι από τους αρειανους που ούτε Μποκα γουστάρεις; Μήπως απλά σε έχουν κουράσει οι συμπατριώτες που την υποστηρίζουν σαν να είναι δεύτερη πατρίδα τους; Κάποτε το είχα αυτό με τη Βραζιλία. Με κούραζαν οι συμπατριώτες που είχαν γεννηθεί στις φαβελες του Ρίο. Μέχρι να βγει ο Ροναλντινιο που ήταν τόσο παικταράς που δεν γινόταν να μην την υποστηρίζω και δεν έχανα παιχνίδι της.

Θα μπορούσες στο "Γερμανία" να βάλεις τελεία, θα ήταν αρκετό. 🤣
😂😂😂😂

psilos3

Member
Travelstories Legend
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Καλά κι εγώ χοροπηδαγα με εκείνη τη γκολαρα. Είχα μεγάλη λατρεία σε αυτόν τον παικταρά.
Αφού μιλάμε για τη μεγάλη Ολλανδία, νομίζω κι εγώ ότι αυτός ο ντελικάτος υπερπαικτης είναι ότι καλύτερο έχουν δει τα μάτια μου με την πορτοκαλί φανέλα.
Δε προλαβα και την προηγούμενη φουρνιά βέβαια, ουτε τον μύθο του Κροΐφ που επηρέασε το παγκόσμιο ποδόσφαιρο.
Δηλαδή είσαι από τους αρειανους που ούτε Μποκα γουστάρεις;
Όχι, τη γουστάρω τη μπόκα και το μύθο που κουβαλάει πίσω της εννοείται.
Σήμερα να φανταστείς στο πλοίο προς Σαντορίνη, φορούσα τη φανέλα της Μπόκα, με βλέπει ενας τύπος και κάτι μου λέει στα ισπανικά (απλά χαμογέλασα, δε κατάλαβα τίποτα) κι αμέσως μετά μου σηκώνει το μανίκι για να μου δείξει το τατου με τη διαγώνια ρίγα και το σήμα της Ριβερ. Θα τρώγαμε πέσιμο στη χώρα μας για τη μπόκα, για το Θεό δηλαδή. 🤣
Τη γουστάρω ενα παραπάνω βέβαια από τα μεταξύ μας φιλικά στη Θεσσαλονίκη.
Μήπως απλά σε έχουν κουράσει οι συμπατριώτες που την υποστηρίζουν σαν να είναι δεύτερη πατρίδα τους;
Μ' έχουν κουράσει οι συμπατριώτες που παθιάζονται και υποστηρίζουν σαν τρελοί ομαδες εκτος συνόρων γενικώς. Ξαφνικά γεμίσαμε οπαδούς της ρεαλ της μπαγερν και της λιβερπουλ. Μάλλον το ίδιο λεμε. 😉

chrisbd

Member
ΠΠΚ νεος κανονισμός..

Με βάση τον νέο κανονισμό, ο παίκτης που αντικαθίσταται πρέπει να εγκαταλείψει το γήπεδο μέσα σε 10 δευτερόλεπτα. Σε διαφορετική περίπτωση, ο αναπληρωματικός υποχρεώνεται να περιμένει μέχρι την επόμενη διακοπή του αγώνα για να περάσει στο παιχνίδι.

Εφαρμοστηκε χθες στο φιλικο Γαλλια-Β. Ιρλανδία 3-1 οπου ο δαιμονισμενος Ολίσε, που σημειωσε και χατ τρικ, καθυστερησε να βγει...

orestcrete

Member
Συγγραφέας
Ταξίδι-Όνειρο
New Zealand
Είδα χθες το ντοκιμαντερ του Νετφλιξ για τη Βραζιλια του 1994 και νοσταλγησα πολυ. Αυτές οι εποχες έχουν περάσει ανεπιστρεπτί εδώ και πολλά χρόνια, αλλά εμένα συνεχίζουν να μου φαίνονται κοντινές.

Που να ακουστεί στη σημερινή εποχή οι παίκτες να είναι μέσα στο πούλμαν της ομάδας και να παίζουν μουσική και να χορεύουν, ενωμένοι σα γροθιά, να βγαίνει όλη η χώρα και να βρίζει το Παρέιρα εν χορώ και οι παίκτες να βάζουν πλάτη για τον προπονητή τους.

Φανταστείτε τη σημερινή εποχή μετά το πέρας των ομίλων και τη πρόκριση στα νοκ-αουτ, ο προπονήτης εθνικής να βγάζει τον αρχηγό της ομάδας εκτός 11αδας (βλ. Ράι) και να βάζει αρχηγό έναν άλλο που έχει φάει τη γιούχα της ζωής του για το μουντιάλ του 90 στο νοκ αουτ με την Αργεντινή (βλ. Ντούνγκα). Στο δε προημιτελικό να βάζει Μπράνκο μέσα που είχε να παίξει 50 μέρες (άλλη γιούχα και εκεί στο Παρέιρα) επειδή αποβλήθηκε ο Λεονάρντο στο προηγούμενο ματς και ο Μπράνκο να απαντάει με φάουλ φωτοβολίδα από τα 30 μέτρα για το 3-2 με την Ολλανδία.

Μόνο ο τρόπος που μιλάνε ο Μπεμπέτο και ο Ρομάριο και όλοι όσοι μίλησαν για τη σχέση που είχαν και έχουν μεταξύ τους, ποιος θα τα πει αυτά τα πράγματα από τους σημερινούς;

Όποιος έχει λίγο χρόνο ας κάτσει να το δει.

Sevro

Member
Το Μεξικο κερδισε ψιλοανετα 2-0 διοτι η Νοτια Αφρικη παρουσιασε μια τραγικη εικονα, πηρε 2 κοκκινες, εδειξε πολυ μακρια απ'το απαιτουμενο επιπεδο Μουντιαλ. Τιποτα τρομερο και απ το Μεξικο θεωρω, σε αλλα Μουντιαλ ειχε καλυτερες ομαδες.

Η Κορεα κερδισε με ανατροπη 2-1 την Τσεχια δικαιοτατα, ηταν καλυτερη σε ολο το ματς, εχασε αρκετες φασεις, το εφαγε κοντρα στη ροη του αγωνα και μετα το γυρισε, πολυ ωραιο το 1-1 του Χουανγκ. Οι Κορεατες επαιξαν το γνωστο παιχνιδι τους, γρηγορο με τη μπαλα κατω, και ειχαν τη γνωστη αδυναμια τους, τραγικη αμυνα σε στημενες φασεις, τα πλαγια αουτ των Τσεχων μοιαζανε με πεναλτι. Τσεχια αργη, βαρια, σεντρες, κουραστικη.

chrisbd

Member
Για τις ΗΠΑ δεν ειπα..

ο Ποτσετινο εχει φτιαξει ενα πολύ καλό συνολο με τρεξίματα, ένταση και αυτοματισμους ..στο πρωτο ημιχρονο διέλυσε την Παραγουαη ....4-1 τελικό (ημίχρονο 3-0)..

Sevro

Member
Ντροπιαστικη εικονα της Παραγουαης, διασυρθηκαν με 4-1 απο τις ΗΠΑ, και εχουν και τη φημη σκληρης αμυντικογενους ομαδας τρομαρα τους...Νοτιοαμερικανικη ομαδα να ξεφτιλιζεται απ τις ΗΠΑ, το ειδαμε κι αυτο...

Εννοειται ειμαστε κατα των Αμερικανων στο τουρνουα, και για λογους πολιτικης (δεν στηριζουμε ακροδεξιες κοινωνιες), και για λογους οτι δεν πρεπει να επιβραβευεται η αθλητικη κουλτουρα των ad breaks, του "το σπορ ειναι entertainment με 10 διασημους, half time shows".

Ο Καναδας και η Βοσνια εφεραν 1-1 στο προηγουμενο ματς, καλυτερη ομαδα οι Καναδοι αλλα ρε σεις ειναι αθλητες στιβου με μπαλα, τρεχουν, κλεβουν, ταχυτητα και καθε επαφη τους ειναι 50-50 αν θα παει σε συμπαικτη ή στο πλαγιο αουτ. Η Βοσνια ενταξει ειναι εδω επειδη οι Ιταλοι κατουρηθηκαν, ειναι ανετα χειροτερη απ ολες τις αλλες ευρωπαϊκες ομαδες. Θα περασουν και οι 2 γιατι ειναι το Καταρ στον ομιλο.

Alexandrosx

Member
Εννοειται ειμαστε κατα των Αμερικανων στο τουρνουα, και για λογους πολιτικης (δεν στηριζουμε ακροδεξιες κοινωνιες), και για λογους οτι δεν πρεπει να επιβραβευεται η αθλητικη κουλτουρα των ad breaks, του "το σπορ ειναι entertainment με 10 διασημους, half time shows".
είναι από επιστημονική έρευνα αυτό; Ό,τι η Αμερική είναι Ακροδεξιά κοινωνία; Στην Αμερική θα δεις μουσουλμάνο δήμαρχο, μαύρο πρόεδρο…

@duty_free ποιες είναι αυτές;

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
35.224
Μέλη
40.253
Νεότερο μέλος
info@rivolutonair

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα