About football, soccer, ποδόσφαιρο, κλωτσοσκούφι ... again..

Yorgos

Member
Travelstories Legend
Επόμενο Ταξίδι
Πακιστάν-Κίνα
Ταξίδι-Όνειρο
Roraima-Socotra
Kerry Burgess (@KerryBurgess) on X
Εκλαψα

Emiii (@emiiiizp) on X
Αγαπάμε Μεξικανους. Και μακάρι μια μερα να δουμε Μουντιάλ στην Κολομβία, η καλυτερη γηπεδικη κουλτούρα στην ηπειρο για μενα.

Alexandrosx

Member
IMG_3953.jpeg
IMG_3952.jpeg

Μια χαρα ηταν το μουντιαλ, το πηρε δικαια η Ισπανία και η διαιτησια ηταν μια χαρα. Λαθακια παντα θα γίνονται αλλα δεν νομίζω οτι έγινε κάποιο καθοριστικό.

arabickostas

Member
View attachment 545136 View attachment 545137

Μια χαρα ηταν το μουντιαλ, το πηρε δικαια η Ισπανία και η διαιτησια ηταν μια χαρα. Λαθακια παντα θα γίνονται αλλα δεν νομίζω οτι έγινε κάποιο καθοριστικό.
Ασε τις παλιες φωτός γιατι θα πεσει το κλαμα τα επομενα χρονια.... Οσο αξιζε το μισο ποδι του Μπατιγκολ αξιζουν ολοι μαζι τωρα, εξαιρουμενων φυσικα 2-3 που ανεφερα....

psilos3

Member
Travelstories Legend
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Τι θέλω να πω με αυτό. Η ΦΙΦΑ έδειξε για άλλη μια φορά ότι ευνοεί τις μεγάλες ομάδες και κάποιες φορές με ξεδιάντροπο τρόπο.
100%, ήταν μια διοργάνωση που κατά κύριο λόγο επιδίωκε την εμπορικότητα του προϊόντος, δεν υπήρχε περίπτωση να φτάσει κάποια -μη αναμενόμενη- ομάδα ψηλά δίχως σημαντικές υπερβάσεις.
Μη ξεχνάμε την ξεδιάντροπη στάση προς το Ιράν, την αναίρεση της κόκκινης στην Αμερική και τις ερμηνείες του VAR πολλές φορές όπως συνέφερε.
Εγώ κρατάω ότι εάν δεν είχαμε τις ανατροπές της Αργεντινής και την Νορβηγία άντε και κάποιες φάσεις της Γαλλίας μέχρι τη κατάρρευση της στον ημιτελικό, δε θα είχαμε τίποτα άλλο να θυμόμαστε από το φετινό Μουντιάλ
Δε το ξέρεις αυτό από τόσο νωρίς, θα φανεί σε λίγα χρόνια. Μπορεί να μην ήταν το καλύτερο μουντιάλ που έχουμε δει, δε μπορείς να πεις όμως ότι ήταν κακό, προσμετρώντας όλες τις συνθήκες, καιρικές, επιβάρυνση παικτών κτλ.
Το συγκρίνω μόνο με το Μουντιάλ του 2010 ως το ποιο ήταν το χειρότερο, τυχαίο ότι και τότε το πήρε η Ισπανία;
Δε νομίζω ότι ήταν το χειρότερο, έχοντας να θυμηθούμε αρκετά και από εκείνο τώρα που πέρασαν τα χρόνια, για παράδειγμα τις μεγάλες εμφανίσεις της Ολλανδίας, τις ματσάρες της Ουρουγουάης και πάει λέγοντας. Η Ισπανία του τότε παρά το γεγονός ότι ήταν περισσότερο ταλαντούχα, ήταν πολύ πιο κυνική σε απόδοση, καμία σχέση με το σήμερα που αποτελεί ομάδα με όλη τη σημασία της λέξεως. Ήταν πολύ άστοχες οι κρίσεις του Σπυρόπουλου περί επανάληψης του τελικού του 2010, δεν είχε ουδεμία σχέση η αντιμετώπιση των ομάδων, μόνο τις ευκαιρίες του Robben να θυμηθεί κανείς αρκεί. Τις θυμάμαι κι εγώ κι ακόμα μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι...
Όλα αυτά μέχρι το τελικό.. Το πιστεύω ακράδαντα ότι ο Τραμπ είπε "δε θέλω να δώσω με τίποτα το τρόπαιο στους Ισπανούς", ήταν και πολιτικό το ζήτημα. Η ακύρωση του γκολ είναι πραγματικά
Όλα είναι πολιτική και κυρίως το ποδόσφαιρο, όχι τώρα, διαχρονικά, από τη δεκαετία του '70 τουλάχιστον που έχω διαβάσει κι εγώ.
Ποια ομάδα να δεις ευνοήθηκε και τότε;
Α ναι, η Αργεντινή, μάλλον σύμπτωση θα είναι...

Γενικά κυκλοφορούν πολλές φήμες περί της θεωρίας του «Power projection» στην Αμερική, προσωπικά τις ακούω, χωρίς να μπορώ βέβαια να ξέρω που τελειώνει η αλήθεια και που αρχίζει η συνομωσιολογία.

Nikos86

Member
Υπάρχουν 15 λήψεις από άλλες κάμερες που φαίνεται ξεκαθάρα ότι δεν τον πατάει και παθαίνει κουτσαμάρα στο άλλο πόδι επειδή το πάτησε ο ίδιος τελείως άγαρμπα.

Τώρα για όλα τα ρατσιστικά που λες για τους Αργεντίνους, το νιώθω και το καταλαβαίνω και λέω κι εγώ τα ίδια. Δεν είναι τυχαίο ότι ολη η Λατινική Αμερική είναι εναντίον τους. Αλλά άλλο η συμπεριφορά και τα συνθήματα, άλλο το εάν πήγαν στο τελικό επειδή το άξιζαν ή όχι.

Αυτό για τη κλήρωση ανέκδοτο τελείως, εάν είχαν κάνει τη δουλειά τους Κολομβία και Πορτογαλία, θα τους είχε βρει μπροστά της.

Σε ένα μουντιάλ που είδαμε γραμμές οφσάιντ να τραβιούνται όπως να ναι (βλ. Πορτογαλία-Κολομβία 0-0), τεχνολογία του ακουμπήματος της μπάλας για να δοθεί οφσάιντ (βλ. Πορτογαλία-Κροατία 2-1), ωχ ρε συ κάποιο sequence φαίνεται για να ευνοηθεί μια ομάδα, ποια λες να είναι; Τα ξεχάσαμε αυτά γιατί ο Πορτογάλος περπατητής για δεύτερο συνεχόμενο Μουντιάλ κατέστρεψε μια απίστευτη φουρνιά παικτών επειδή ήθελε να παίζει 90λεπτα.

Της Αγγλίας το πέναλτι κατς με τη Γκάνα το θυμάστε, ή το (άκουσον άκουσον) ότι βρήκε η μπαλα σε συρματοπλεγμα ρε φιλε στο πρώτο γκολ με την Νορβηγία.. Εκεί μάλλον δε λειτουργούσε η τεχνολογία της μπάλας..

Τι θέλω να πω με αυτό. Η ΦΙΦΑ έδειξε για άλλη μια φορά ότι ευνοεί τις μεγάλες ομάδες και κάποιες φορές με ξεδιάντροπο τρόπο. Και την Αργεντινή την ευνόησε, αλλά με κανένα εξόφθαλμο τρόπο (μεχρι τον τελικό). Ποια από τις φάσεις με την Αίγυπτο σηκώνει συζήτηση; Καμία. Ο Ελβετός που έκανε βουτιά με 2 μέτρα απόσταση από τον αντίπαλο ποιος του έφταιγε; Εάν ήθελε ο διαιτητής να δείξει προτίμηση Αργεντινή δε θα έδινε κάρτα, το βαρ τον γύρισε πίσω.

Με τη δε Αγγλία, λίγο να θυμηθείς τα πρώτα λεπτά, ο Μέσι κάπου στο 3-4ο λεπτό του κάνουν 3 κίτρινες σε μια φάση, αλλά είπαμε υπήρχε μια γενική οδηγία ειδικά στο πρωτο ημίχρονο να μη δίνουν κίτρινες με τίποτα.

Όλα αυτά μέχρι το τελικό.. Το πιστεύω ακράδαντα ότι ο Τραμπ είπε "δε θέλω να δώσω με τίποτα το τρόπαιο στους Ισπανούς", ήταν και πολιτικό το ζήτημα. Η ακύρωση του γκολ είναι πραγματικά για γέλια, μέχρι εκείνο το σημείο, είχε δώσει τα σπόρια ο διαιτητής στην Αργεντινη, αλλά η ακύρωση στερείται λογικής. Να κόψει τη φάση με φάουλ για να μη πάει πίσω στο VAR όταν υπάρχει οδηγία να αφήνουν τις αμφισβητούμενες φάσεις να εξελίσσονται;

Δικαιότατη πρωταθλήτρια η Ισπανία, ο τρόπος που έπνιξε Γαλλία και Αργεντινή ήταν υποδειγματικός. Εγώ κρατάω ότι εάν δεν είχαμε τις ανατροπές της Αργεντινής και την Νορβηγία άντε και κάποιες φάσεις της Γαλλίας μέχρι τη κατάρρευση της στον ημιτελικό, δε θα είχαμε τίποτα άλλο να θυμόμαστε από το φετινό Μουντιάλ. Το συγκρίνω μόνο με το Μουντιάλ του 2010 ως το ποιο ήταν το χειρότερο, τυχαίο ότι και τότε το πήρε η Ισπανία;

Last but not least.. Το debate που έχω στο μυαλό μου.. Μουντιάλ χειμώνα ή μουντιάλ καλοκαίρι;

Συμφωνώ σε όλα.Ή τουλάχιστον σε όσα έχω άποψη και μνήμη. Όσο για το debate το έχω απαντήσει πολλές φορές νομίζω κι από δω: καθαρά ποδοσφαιρικά χειμώνα. Ήταν έγκλημα να γίνει το Μουντιάλ στο Κατάρ αλλά καθαρά ποδοσφαιρικά το καλύτερο Μουντιάλ που έχω δει στη ζωή μου και τα βλέπω όλα φανατικά από το 1998. Το 1994 δεν το μετράω ήμουν μικρός δεν το θυμάμαι πολύ και δεν το έβλεπα και με τρέλλα.

Υ.Γ.: Με πείραξε που το πήρε η Ισπανία. Το σιχαίνομαι το ποδόσφαιρο της. Ήταν η ομάδα που ήθελα να το πάρει το λιγότερο. Όμως ήταν η καλύτερη αντικειμενικά και οι παίκτες της κύριοι στις οποίες προκλήσεις! Καλοδουλεμένη μηχανή που δεν κάνει σχεδόν κανένα λάθος. Πιο βαρετή κι από τον θανατο όμως. Τίποτα ιδιαίτερο πάνω της, κάτι που να σε ελκύει, να σε μαγνητίζει. Και στο προηγούμενο Μουντιάλ που πήρε τα ίδια. Τέρμα βαρετή !

Last edited:

Señor_Nada

Member
Μέγας Συγγραφέας
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
Δεν είδα τον τελικό. Θα γράψω λίγες σκέψεις γενικά.

Η Αργεντινή χωρίς τον Μεσσι είναι από τις πιο αντιπαθητικες ομάδες. Το να μην ξέρεις να χάνεις στον αθλητισμό είναι απαράδεκτο. Ο Παρέδες βάρεσε μπουνιά στο Ροντρι επειδή πέρασε από δίπλα του στο τέλος και μετά άρχισαν οι φάπες. Ο Μεσσι, που βλέπω τον πήρε η μπάλα κι αυτόν στα ποστς, μετά το τέλος του αγώνα σηκώθηκε και αγκαλιάστηκε με τον Γιαμαλ. Καμία σχέση με τους άλλους. Για αυτό που είναι εγώ τον βρίσκω και εξαιρετικά ταπεινό. Αν είχαν το ταλέντο του ο Κρίστιανο ή ο Ζλαταν φανταστείτε τι αηδίες θα έλεγαν.

Η "καλύτερη ομάδα του μουντιάλ" Ισπανία δεν βλέπεται. Καλύτερα να δω αυτή την Αργεντινή με τον Μεσσι να πηγαίνει κουτσαινοντας παρά την Ισπανία με το "νέο Μεσσι"-γελάνε κι οι πέτρες- Γιαμαλ.

Η Ισπανία στο προηγούμενο μουντιάλ αποκλείστηκε από το Μαρόκο, στο προπροηγουμενο από τη Ρωσία και το '14 δεν πέρασε του ομίλους κι έφαγε μια όμορφη πεντάρα από την Ολλανδία. Θα τους δούμε τι διάρκεια θα έχουν. Η με διαφορά πιο πετυχημένη ισπανική ομάδα, δηλαδή η Ρεαλ (τη σιχαίνομαι όσο καμία) δεν έχει Ισπανό παίκτη. Η Μπαρτσελονα έχει να πάει τελικό από το '15 που είχε φυσικά Μεσσι, Νευμαρ και Σουαρες. Από όταν έφυγα αυτοί αγνοείται. Θα δούμε αν θα καταφέρει κάτι με αυτά τα ισπανικά πασακια ή πρέπει να πάει να πάρει κάναν Ολισε για να αναστηθεί.

Η Αργεντινή της παραπάνω φώτο δεν κατάφερε να κάνει τίποτα. Τα τωρινά ταγάρια της Αργεντινής πήγαν 2 φορές τελικό και το πήραν. Ποια ομαδα θα θυμάμαι εγώ; Μα φυσικά Μπατιστουτα, Βερον, Ζανεττι κλπ. Τι με νοιάζει σαν θεατή αν ξαναπάει Αργεντινή ή η Βραζιλία τελικό κι αν το πάρουν αν είναι τέτοια ταγάρια; Παίκτες σαν αυτους στα τέλη του '90 αρχες '00 θα ξαναδούμε; Αν όχι ας το πάρει κανα Μαρόκο καλύτερα.

Yorgos

Member
Travelstories Legend
Επόμενο Ταξίδι
Πακιστάν-Κίνα
Ταξίδι-Όνειρο
Roraima-Socotra
El Secretario de Eugenio (@ElSecreDeEuge) on X

Στη φάση της απόπειρας δολοφονίας ένας Αργεντίνος πέφτει μόνος του στο έδαφος και πάει ο Μέσι και λέει στο διαιτητή "έι κοίτα μας έκαναν κι εμάς εγκληματικό φάουλ εκεί". Είναι δύσκολο να βρεις ένα λεπτό αγώνα που να μην έχουν κάνει κάποια τσατσιά.

Αφήνοντας απέξω διαιτησίες, Vargentina κλπ διαφωνώ πως θα θυμομαστε μόνο το κατς της Αργεντινής, την κάρτα του Μπαλογκαν και τη Νορβηγία. Για μένα η πιο όμορφη ιστορία του Μουντιάλ ήταν το Πράσινο Ακρωτήρι, μου άρεσε που είχε 48 ομάδες, μου άρεσε που πέρασαν τόσες αφρικανικές στην επόμενη φάση, είχαμε ωραίο ανταγωνισμό ανάμεσα σε 4 πολύ χαρισματινούς σκόρερ, ακόμη περισσότερο που το πήρε η τεχνικότερη ομάδα όλων κι όχι καμία με υπεραθλητές/δρομείς/σκοτώστρες κλπ. παίζοντας ως ομάδα κι όχι βασιζόμενη στο ταλέντο ενός ή δύο. Ναι, είχε περισσότερα αρνητικά από θετικά το Μουντιάλ, αλλά θετικά βρήκα αρκετά να με κρατήσουν σε ένα καλοκαίρι χωρίς άλλα, πιο ενδιαφέροντα για μένα αθλήματα.

Περίληψη του τελικού
Madrid Sports (@MadridSports_) on X

Last edited:

Nikos86

Member
Μα φυσικά Μπατιστουτα, Βερον, Ζανεττι κλπ.

Νομίζω πως είναι και η νοσταλγία που μας κάνει να τους βλέπουμε πιο παικταραδες. Στο ατομικό ταλέντο ή Βραζιλία είναι που έπεσε. Η Αργεντινή δεν είχε ποτέ τόση τρελή παραγωγή ταλέντου. Εννοώ σαν της Βραζιλίας. (Παρεμπιπτόντως ξέχασες τον αγαπημένο μου από αυτούς τον Ortega.) Αλλά κανένας από αυτούς θεωρώ πως είναι πιο ταλαντούχος από τον Μέσι ή τον Ντι Μαρία συν το γεγονός πως τώρα έχουν και τερματοφυλακάρα. Δεν βλέπω τόσο πολλή έλλειψη ποιότητας ατομικού ταλέντου στην Αργεντινή. Αντιθέτως αυτό που λες το βλέπω πολύ στη Βραζιλία.

Άσε που πιστεύω πως κι αυτή την Αργεντινή (και του προηγούμενου Μουντιάλ) θα τη θυμόμαστε και μόνο λόγω Μέσι. Ασύλληπτες οι ανατροπές της σε αυτό το Μουντιάλ.

Στα υπόλοιπα συμφωνώ

Last edited:

Señor_Nada

Member
Μέγας Συγγραφέας
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
Νομίζω πως είναι και η νοσταλγία που μας κάνει να τους βλέπουμε πιο παικταραδες. Στο ατομικό ταλέντο ή Βραζιλία είναι που έπεσε. Η Αργεντινή δεν είχε ποτέ τόση τρελή παραγωγή ταλέντου. Εννοώ σαν της Βραζιλίας. (Παρεμπιπτόντως ξέχασες τον αγαπημένο μου από αυτούς τον Ortega.) Αλλά κανένας από αυτούς θεωρώ πως δεν είναι πιο ταλαντούχος από τον Μέσι ή τον Ντι Μαρία συν το γεγονός πως τώρα έχουν και τερματοφυλακάρα. Δεν βλέπω τόσο πολλή έλλειψη ποιότητας ατομικού ταλέντου στην Αργεντινή. Αντιθέτως αυτό που λες το βλέπω πολύ στη Βραζιλία.

Άσε που πιστεύω πως κι αυτή την Αργεντινή (και του προηγούμενου Μουντιάλ) θα τη θυμόμαστε και μόνο λόγω Μέσι. Ασύλληπτες οι ανατροπές της σε αυτό το Μουντιάλ.

Στα υπόλοιπα συμφωνώ
Για τη Βραζιλία είναι μεγαλύτερο το σοκ γιατί και οι δευτερατζες τους κάποτε ήταν μάγοι. Κάτι Ρομπινιο κάτι Ντενιλσον παρακαλαγα να πάει η μπάλα σε αυτούς να δω τι θα κάνουν.

Για Ντι Μαρία συμφωνώ μεγάλος παίκτης και έλειπε ένας τέτοιος παίκτης φέτος. Φυσικά Μεσσι δεν είχε τότε η Αργεντινή αλλά όλοι οι υπόλοιποι ήταν ένας κι ένας. Ο Κρεσπο ήταν αλλαγή και ο παικταράς Ρεδονδο δεν ήταν καν στην αποστολή (γιατί δεν είχε δεχτεί να κουρευτεί 😂). Τώρα βλέπεις τους βασικούς και παθαίνεις κατάθλιψη. Η μάλλον παθαίνω γιατί υποστηρίζω κατά βάση τους αντιπάλους των ευρωπαϊκών ομάδων. Όχι άλλη σκοπιμότητα, όχι άλλη τρεχάλα, οχι άλλη προβλεψιμοτητα! Θα μου κόψουν το άθλημα έτσι όπως το πάνε!

psilos3

Member
Travelstories Legend
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Ήταν έγκλημα να γίνει το Μουντιάλ στο Κατάρ αλλά καθαρά ποδοσφαιρικά το καλύτερο Μουντιάλ που έχω δει στη ζωή μου και τα βλέπω όλα φανατικά από το 1998.
Εγκλήματα έγιναν σε πολλά μουντιάλ (πχ Βραζιλία) αλλά του Κατάρ ήταν σαφώς το μεγαλύτερο ναι. Ωστόσο ποδοσφαιρικά έχει άλλη μια παράμετρο, αυτή της επιβάρυνσης, στο Κατάρ είχαν στη πλάτη τους 3 μήνες παιχνίδια οι ποδοσφαιριστές, τώρα μια ολόκληρη χρονιά.
Σε κάθε περίπτωση δε μπορώ να δω πως το συγκεκριμένο μουντιάλ ήταν καλύτερο από αυτό του 1998, αλλά εντάξει, αυτά είναι απόψεις.
Η "καλύτερη ομάδα του μουντιάλ" Ισπανία δεν βλέπεται.
Υπερβολή νομίζω. Δεν είναι θεαματική ομάδα, αλλά έπαιξε μια χαρά ποδόσφαιρο.
Θα τους δούμε τι διάρκεια θα έχουν.
Έχουν αποδείξει τουλάχιστον τα τελευταία 25 χρόνια ότι έχουν μεγάλη διάρκεια και σίγουρα κάνουν κάτι σωστά, σε όλα μάλιστα τα αθλήματα.
Τους συμπαθούμε, τους αντιπαθούμε, είναι η αλήθεια.
Η με διαφορά πιο πετυχημένη ισπανική ομάδα, δηλαδή η Ρεαλ (τη σιχαίνομαι όσο καμία) δεν έχει Ισπανό παίκτη
Ομοίως (μαζί με τη Μπάγερν) αλλά και πάλι όπως αποδείχτηκε δε λέει κάτι αυτό.
Θα παίζουν τρεις παίκτες της Μπιλμπάο, θα παιξει ο φορ της Σοσιεδάδ, συν άλλοι πόσοι παίκτες που αγωνίζονται από τις μικρές εθνικές μαζί. Λύσεις έχουν, ταλέντου δε στερούνται, κάνουν και ανά κάποια χρόνια τον κύκλο τους ως ομάδα και πάλι απ' την αρχή.
Η Αργεντινή της παραπάνω φώτο δεν κατάφερε να κάνει τίποτα. Τα τωρινά ταγάρια της Αργεντινής πήγαν 2 φορές τελικό και το πήραν. Ποια ομαδα θα θυμάμαι εγώ; Μα φυσικά Μπατιστουτα, Βερον, Ζανεττι κλπ.
Προφανέστατα, θυμάσαι αυτό που είναι πιο ωραίο στα μάτια σου και δεν είναι περίεργο, έτσι συμβαίνει με όλους μας.
Ωστόσο αποδεικνύεται περίτρανα πως καλές φουρνιές ποδοσφαιριστών δε σημαίνουν απαραίτητα και νικήτριες ομάδες. Τρανταχτό παράδειγμα η Αργεντινή που προανέφερες, η Πορτογαλία, ο περίγελος της Αγγλίας, καλά αν αρχίσω να λέω και για την Ολλανδία θα τελειώσω μεθαύριο.
Παίκτες σαν αυτους στα τέλη του '90 αρχες '00 θα ξαναδούμε; Αν όχι ας το πάρει κανα Μαρόκο καλύτερα.
Μάλλον όχι, αλλά αυτή δεν είναι μια απλή απάντηση. Φταίει η ίδια η φύση του αθλήματος κι όπως αυτό έχει διαμορφωθεί, πιο αθλητικό, πιο ανταγωνιστικό, με έμφαση στο pressing, με τις στατικές του φάσεις να παίζουν κυρίαρχο ρόλο κτλ. Χωράει μεγάλη ανάλυση του πράγμα, συμφωνώ πάντως πως πλέον δε δίνουν βάση στην ομορφιά του αθλήματος, έχει μεταλλαχθεί αρκετά, χωρίς να σημαίνει ότι έτσι δεν είναι ωραίο ή ότι δεν έχει τη χάρη του.
Κάλλιστα μπορούμε να δούμε το Μαρόκο που θέτεις ως παράδειγμα να επιτυγχάνει, κάτι που ήταν σχεδόν απίθανο να συνέβαινε πριν 30 χρόνια έτσι όπως ήταν το άθλημα.

Νομίζω πως είναι και η νοσταλγία που μας κάνει να τους βλέπουμε πιο παικταραδες
Μπορεί να είναι κι αυτό, όμως ξαναλέω, το άθλημα έχει αλλάξει.
Στο ατομικό ταλέντο ή Βραζιλία είναι που έπεσε. Η Αργεντινή δεν είχε ποτέ τόση τρελή παραγωγή ταλέντου
Η Βραζιλία έπεσε πάρα πολύ, όμως δε μπορείς να πεις πως η Αργεντινή εκείνα τα χρόνια στερείτο ταλέντου. Αναφέρθηκαν τόσες ονοματάρες - ιερά τέρατα του ποδοσφαίρου. Είχαν σχέση αυτοί με τα κριάρια που είδαμε το '22 και το '26; Καμία. Ποιοί όμως είναι οι πλέον επιτυχημένοι Αργεντίνοι; Αυτοί ή τα κριάρια που σήκωσαν και κάτι;

dik-7

Member
Αφηγητής
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει!
Ταξίδι-Όνειρο
Νησια μπορα μπορα
Καλά τι κουβέντα πιάσατε.
Εγω το ποδόσφαιρο το αγάπησα το 1982 με τη Βραζιλια.
Ζικο, Σοκρατες, Φαλκαο.
Ακόμη Ζερζινιο, Εντερ.
Και ας αποκλειστηκε από το χατ τρικ του Παολο Ρόσι.
Για εμενα αυτή η ομάδα ήταν ο πρώτος και παντοτινός ποδοσφαιρικός έρωτας.
Δε νομίζω ότι έχω δει αλλη ομάδα να παιζει πιο θεαματικό ποσόσφαιρο.

Είμαι λιγο γέρος το ξέρω:haha:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
35.287
Μέλη
40.284
Νεότερο μέλος
kaprmar

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα