Aegean Airlines Aegean Bonus Visa

paefstra

Member
Συγγραφέας
Πριν χρόνια σκεφτόμουν να τη βγάλω, αλλα δεν το εκανα γιατί εκτός απο το οτι δε μενω Ελλαδα, ουτε οι δικοι μου ψωνιζουν απο τα συνεργαζομενα καταστήματα. Μετά τη φολα που έφαγα με την επιστροφή απο Κίνα όμως, το σκεφτομαι πολύ σοβαρά να βγάλω μια μονο και μονο για την ταξιδιωτική ασφάλεια.

Πιστεύετε συμφέρει περισσότερο η χρεωστική (20€/χρόνο) ή η απλή πιστωτική (40€/χρόνο), δεδομένων των εκάστοτε παροχών, αν εξαιρέσουμε τα μίλια και τους πόντους; Κλίνω προς την πιστωτική, για να μπορώ να νοικιάζω και αμάξια, αν και πλεον ο περιγυρός μου έχει συνήθως πιστωτική, οπότε ούτε αυτό είναι καθοριστικός παράγοντας.
Ξερω μονο ενα ατομο που κανει φοβερο σαματα στα σοσιαλ μιντια για το θεμα που τη βγαζει ως κατοικος εξωτερικου. Φερνει στο ελληνικο του αφμ πολυ μεγαλα εισοδηματα απο Ολλανδια και βαζει πολυ μεγαλες εγγυησεις στην τραπεζα, που ο μεσος εργαζομενος δεν θα ειχε.

mikrh tsopana

Member
Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα-Παλέρμο-Μπιλμπάο
Ταξίδι-Όνειρο
θα το αποφασίσω αύριο
Ξερω μονο ενα ατομο που κανει φοβερο σαματα στα σοσιαλ μιντια για το θεμα που τη βγαζει ως κατοικος εξωτερικου. Φερνει στο ελληνικο του αφμ πολυ μεγαλα εισοδηματα απο Ολλανδια και βαζει πολυ μεγαλες εγγυησεις στην τραπεζα, που ο μεσος εργαζομενος δεν θα ειχε.
Πολύ μεγάλα εισοδήματα από έρευνα στην Ισπανία πάλι δύσκολα. Επίσης φορολογική δήλωση κάνω στην Ισπανία κανονικά και στην Ελλάδα μηδενική και πληρώνω μόνο τον ενφια, εφκα, θα σε γελάσω. Θα το ψάξω λοιπόν για πιστωτική, αλλά χρεωστική απ'ότι κατάλαβα μάλλον μπορώ

Ps
Screenshot_20260621_090603_Chrome.jpg

Φαινεται οτι μπορεις γενικά, αν και η πετριπτωσή μου ειναι δυσκολη (δεν εχω επίσημη αδεια αν και η φορολογική μου κατοικία ειναι στην Ισπανία και ειμαι δημοτης Βαλενθιας)

Last edited:

paefstra

Member
Συγγραφέας
Πολύ μεγάλα εισοδήματα από έρευνα στην Ισπανία πάλι δύσκολα. Επίσης φορολογική δήλωση κάνω στην Ισπανία κανονικά και στην Ελλάδα μηδενική και πληρώνω μόνο τον ενφια, εφκα, θα σε γελάσω. Θα το ψάξω λοιπόν για πιστωτική, αλλά χρεωστική απ'ότι κατάλαβα μάλλον μπορώ
Αν εχεις λογαριαμο απο παλια στην Αλφα μπορει να σωθει. Ο σαματατζης κανει σαματα γιατι η Αλφα του βγαζει την ψυχη και το κανει γιατι θελει να καλυψει προνομια για ολοκληρη οικογενεια για πολλα ταξιδια και παιρνει πολλα λαικ, οποτε ικανοποιει και τον ναρκισσισμο του να λεει δημοσια ποσα χιλιαρικα χωνει τον χρονο συην Αλφα.
Αν λεμε για ενα διηπειρωτικο τον χρονο, το πιθανοτερο ειναι να σε συμφερει σε χρονο και νευρα να κλεινεις ταξιδιωτικη ασφαλεια πσρα ολο αυτο.

mikrh tsopana

Member
Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα-Παλέρμο-Μπιλμπάο
Ταξίδι-Όνειρο
θα το αποφασίσω αύριο
Αν εχεις λογαριαμο απο παλια στην Αλφα μπορει να σωθει. Ο σαματατζης κανει σαματα γιατι η Αλφα του βγαζει την ψυχη και το κανει γιατι θελει να καλυψει προνομια για ολοκληρη οικογενεια για πολλα ταξιδια και παιρνει πολλα λαικ, οποτε ικανοποιει και τον ναρκισσισμο του να λεει δημοσια ποσα χιλιαρικα χωνει τον χρονο συην Αλφα.
Αν λεμε για ενα διηπειρωτικο τον χρονο, το πιθανοτερο ειναι να σε συμφερει σε χρονο και νευρα να κλεινεις ταξιδιωτικη ασφαλεια πσρα ολο αυτο.
Δεν καταλαβαίνω και πολλά απ'αυτά που λες, είμαι και με μιαμιση ωρα υπνο..
Ναι για ενα διηπειρωτικό λέω και παλιά ειχα λογαριασμό αλλά εχω χρονια να τον χρησιμοποιήσω, δε ξερω αν υφισταται ακομη (τελευταια φορα νομιζω ειχα κανει αιτηση για american express το 2015 και απορριφθηκε).

Porfyria

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μεξικό
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία, Περού
Δεν καταλαβαίνω και πολλά απ'αυτά που λες, είμαι και με μιαμιση ωρα υπνο..
Ναι για ενα διηπειρωτικό λέω και παλιά ειχα λογαριασμό αλλά εχω χρονια να τον χρησιμοποιήσω, δε ξερω αν υφισταται ακομη (τελευταια φορα νομιζω ειχα κανει αιτηση για american express το 2015 και απορριφθηκε).
Δεν χάνεις κάτι (νομίζω!) αν δοκιμάσεις να βγάλεις πιστωτική γιατί αξίζει. Εύχομαι να εγκριθεί!

poised

Member
Μέγας Συγγραφέας
Καμία γενική ταξιδιωτική ασφάλιση δεν καλύπτει πόλεμο, συρράξεις, εχθροπραξίες, τρομοκρατικές ενέργειες και κάθε είδους τζέρτζελο. Χοντρικά και πρακτικά καλύπτουν μόνο καθυστερήσεις-ακυρώσεις αεροπορικών λόγω δικής τους υπαιτιότητας, πχ βλάβη αεροσκάφους ή καιρού. Ακόμα και το κλείσιμο του εναερίου χώρου χωρίς να αναφέρεται ο πόλεμος σαν αιτία θεωρείται ανωτέρα βία (παρακάτω το λέει "διαταγή") και δεν καλύπτεται.

Από τους όρους της aegean:
1782032880562.png

Αν έχει βρει κάποιος ασφαλιστική που το καλύπτει με ενδιαφέρει!

Yorgos

Member
Travelstories Legend
Επόμενο Ταξίδι
Πακιστάν-Κίνα
Ταξίδι-Όνειρο
Roraima-Socotra
Καμία γενική ταξιδιωτική ασφάλιση δεν καλύπτει πόλεμο, συρράξεις, εχθροπραξίες, τρομοκρατικές ενέργειες και κάθε είδους τζέρτζελο. Χοντρικά και πρακτικά καλύπτουν μόνο καθυστερήσεις-ακυρώσεις αεροπορικών λόγω δικής τους υπαιτιότητας, πχ βλάβη αεροσκάφους ή καιρού. Ακόμα και το κλείσιμο του εναερίου χώρου χωρίς να αναφέρεται ο πόλεμος σαν αιτία θεωρείται ανωτέρα βία (παρακάτω το λέει "διαταγή") και δεν καλύπτεται.

Από τους όρους της aegean:
View attachment 541084

Αν έχει βρει κάποιος ασφαλιστική που το καλύπτει με ενδιαφέρει!
Εμενα με καλύψει σε απεργία, αν την περιλαμβάνεις στο "τζερτζελο ".

mikrh tsopana

Member
Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα-Παλέρμο-Μπιλμπάο
Ταξίδι-Όνειρο
θα το αποφασίσω αύριο
Οκ μπορεί να μην καλύπτει σε καποιεα περιπτώσεις, δε με χαλαει ομως να ε,ω μια γενική ταξιδιωτική για 20 ή 40 ευρώ το χρονο. Εντωμεταξύ μ αρέσει το "εχθροπραξίες ή επιχειρήσεις που μοιάζουν με πολεμικές"😅

Yorgos

Member
Travelstories Legend
Επόμενο Ταξίδι
Πακιστάν-Κίνα
Ταξίδι-Όνειρο
Roraima-Socotra
Οκ μπορεί να μην καλύπτει σε καποιεα περιπτώσεις, δε με χαλαει ομως να ε,ω μια γενική ταξιδιωτική για 20 ή 40 ευρώ το χρονο. Εντωμεταξύ μ αρέσει το "εχθροπραξίες ή επιχειρήσεις που μοιάζουν με πολεμικές"😅
Ε δικαιολογημενο γιατί τωρα η μόδα ειναι να αποκαλείς την εισβολή ή βομβαρδισμό χωρας "ειδική στρατιωτική επιχείρηση ". Πολέμους δεν εχουμε πια καλά καλά μονο SMOs

poised

Member
Μέγας Συγγραφέας
Εμενα με καλύψει σε απεργία, αν την περιλαμβάνεις στο "τζερτζελο ".
Οι όροι λένε ξεκάθαρα πως δε καλύπτεται. Ίσως ήσουν τυχερός και δεν το είδαν, ίσως άτυπα αφήνουν λάσκα όταν το ποσό δεν είναι μεγάλο, δε ξέρω, πάντως το θέμα είναι ότι δε μπορείς να βασιστείς αν ξεκάθαρα το γράφει στους όρους.

poised

Member
Μέγας Συγγραφέας
Προϋπόθεση για να σε καλύψει είναι να έχεις πληρώσεις το αεροπορικό, κράτηση ξενοδοχείου κλπ, για ότι ζητάς αποζημίωση δηλαδή με την κάρτα της Aegean. Δεν βγάζεις απλά μια κάρτα και έχεις ασφάλιση παντού αυτόματα.

Για εσένα που είσαι κάτοικος εξωτερικού ρωτά λογιστή μήπως αυτές οι καταναλωτικές δαπάνες σου δημιουργήσουν φορολογικό πρόβλημα εδώ.

katkats

Moderator
Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Γιατί δεν βγάζεις πιστωτική από ισπανική τράπεζα που να έχει ταξιδιωτική ασφάλεια;

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
35.232
Μέλη
40.252
Νεότερο μέλος
Fetah Belaj

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom