Aegean Airlines Νέα κ Πληροφορίες για Aegean

taver

Member
Μηνύματα
12.468
Likes
28.827
Ονειρεμένο Ταξίδι
Iles Kerguelen
Αυτή η υπηρεσία υπάρχει εδώ και καιρό βέβαια, απλά τώρα επεκτείνει τα αεροδρόμια. Μέχρι στιγμής, προσφέρει εισιτήρια σε προορισμούς που δε πετάει η Aegean ή από άλλες εταιρείες που κάνουν το ίδιο δρομολόγιο, αλλά συνήθως με τρελό καπέλο από ότι να έκλεινες το ίδιο εισιτήριο από την συνεργαζόμενη εταιρεία.
Δεν ισχύει αυτό, η εταιρία ως τώρα είχε codeshare πτήσεις με κάποιες εταιρίες, και το δικαίωμα να πουλάει interline εισιτήρια (τα λεγόμενα και "εννιαία" εισιτήρια, με αποσκευές που συνεχίζουν στην επόμενη πτήση, συνδυαστικές τιμολογήσεις, εννιαίους όρους κλπ). Τώρα, δε μιλάμε για Interline (δεν ορίζεται άλλωστε interline με LCCs) αλλά για απλή μεταπώληση (συν μια ασφάλιση για καθυστερήσεις, αλλαγές κλπ). Αν κάποιος εξυπηρετείται έχει καλώς, αλλά το βλέπω δύσκολο. Το ζητούμενο εδώ είναι πρωτίστως να έχει παραπάνω συχνότητες, και για τα περισσότερα δρομολόγια οι συχνότητες που εμφανίζει είναι αισχρές (π.χ. Αθήνα - Αλγέρι, που με ενδιαφέρει, έχει πτήσεις μόνο μεσοβδόμαδα, και τιμές που πλησιάζουν τα €1000 όταν η ITA το πουλάει στα €250. Αθήνα - Ντακάρ έχει μια φορά την εβδομάδα, Αθήνα - Ταγγέρη έχει όποτε το θυμηθε, Αθήνα - Πράγα έχει λιγότερες συχνότητες κι από τις απευθείας πτήσεις της Aegean, κ.ο.κ.)
Επίσης, δε διευκρινίζει τι γίνεται με τα μίλια και τα miles & bonus status priviledges στις πτήσεις Aegean που συμμετέχουν στην κράτηση. Ως χρυσό μέλος, πρέπει να αγοράσω και βαλίτσα για την πτήση της Aegean (δεν ισχύει η δωρεάν), ή την αγοράζω μόνο για την πτήση της Vueling/EasyJet/AirTransat?
(By the way, στην ανακοίνωση αναφέρουν μόνο το Quebec City από Καναδά, αλλά στο site έχει μόνο για Montreal και Toronto. Μπάχαλο...).
 

orestcrete

Member
Μηνύματα
2.593
Likes
9.770
Επόμενο Ταξίδι
Iceland
Ονειρεμένο Ταξίδι
New Zealand
Δεν ισχύει αυτό, η εταιρία ως τώρα είχε codeshare πτήσεις με κάποιες εταιρίες, και το δικαίωμα να πουλάει interline εισιτήρια (τα λεγόμενα και "εννιαία" εισιτήρια, με αποσκευές που συνεχίζουν στην επόμενη πτήση, συνδυαστικές τιμολογήσεις, εννιαίους όρους κλπ). Τώρα, δε μιλάμε για Interline (δεν ορίζεται άλλωστε interline με LCCs) αλλά για απλή μεταπώληση (συν μια ασφάλιση για καθυστερήσεις, αλλαγές κλπ).
Το ίδιο λέμε με πιο λίγα λόγια..



Επίσης, δε διευκρινίζει τι γίνεται με τα μίλια και τα miles & bonus status priviledges στις πτήσεις Aegean που συμμετέχουν στην κράτηση.Ως χρυσό μέλος, πρέπει να αγοράσω και βαλίτσα για την πτήση της Aegean (δεν ισχύει η δωρεάν), ή την αγοράζω μόνο για την πτήση της Vueling/EasyJet/AirTransat?
Με βάση την διευκρινιστική απάντηση, δε θα δίνει καθόλου μίλια σε κανένα σκέλος..

1669049832251.png


Έτσι όπως το δείχνει στο Dohop, δεν έχει να βάλεις τα στοιχεία της Aegean για να κάνει check το Aegean status, σε κανένα σημείο της διαδικασίας κράτησης.. Κανονικά θα είναι τέρμα παράλογο να ζητάει να αγοραστεί βαλίτσα στο σκέλος της Aegean από την στιγμή που έτσι και αλλιώς ζητάει ότι θα πρέπει να ξαναγίνει check-in η βαλίτσα για το σκέλος με την 2η εταιρεία, αλλά έτσι όπως φαίνεται το site της Dohop, τίποτα δε θα μου κάνει εντύπωση..

(By the way, στην ανακοίνωση αναφέρουν μόνο το Quebec City από Καναδά, αλλά στο site έχει μόνο για Montreal και Toronto. Μπάχαλο...).
Όπου το Montreal Toronto δεν έχει καθόλου διαθεσιμότητα σε εισιτήρια..


Εντάξει το interface είναι interface αντίστοιχο με ryanair/easyjet, πολύ χάλι...

1669049080519.png




Και το service fee που χρεώνει η Dohop είναι 60 ευρώ... Μιλάμε θα πάει πολύ καλά αυτό...

1669049135013.png
 
Last edited:

nick07

Member
Μηνύματα
290
Likes
526
η αιγαίου την επίμαχη περίοδο των εορτών του Πάσχα ανέβασε αρκετά εισιτήρια ακόμα και 110%.
απλά να το γνωρίζετε μην σας έρθει έμφραγμα αν κανονίζατε εκείνη την περίοδο κάτι.
Το ιδιο συμβαινει και τους καλοκαιρινους μηνες, παρολο που ειμαστε 6 μηνες νωριτερα. Γενικα τα εισιτηρια της Αιγαιου για το 2023 αυτη τη στιγμη φαινονται αρκετα ακριβά. Επισης εχω την εντυπωση πως τελευταια εχει αυξηθει το premium της flex συγκριτικα με την golight. Τουλαχιστον, σε πτησεις απο εξωτερικο προς Ελλαδα με ανταποκριση Αθηνα που ετυχε να τσεκαρω.
 

tripakias

Member
Μηνύματα
7.988
Likes
12.054
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ονειρεμένο Ταξίδι
Εκεί
Το μόνο πλεονέκτημα φαίνεται να είναι η πιθανή προστασία σε περίπτωση που χάσεις την πτήση ανταπόκρισης λόγω καθυστέρησης ή άλλου λόγου, αν και δεν αναλύεται επακριβώς και το αφήνει φλου να το καταλάβεις όπως θες. Δηλαδή σε αυτή τη περίπτωση λέει "επικοινωνήστε με την dohop" αλλά δε λέει ότι θα είναι δωρεάν η αλλαγή πτήσης ή ξενοδοχείο, μεταφορές κλπ αν χρειαστούν.

Υποθέτω πιο σίγουρο και ίσως πιο οικονομικό θα είναι να πάρει κάποιος ασφαλιστική κάλυψη για αυτό τον λόγο αν το χρειάζεται και να τα κλείσει μόνος του, από το να μπλέκει με τρίτους (dohop) και... τέταρτους (aegean).
Μου φαίνεται περισσότερο πως στοχεύει στους ανθρώπους που ψάχνουν εισιτήρια μόνο μέσα από το σάιτ/απ της. Η προστασία σε περίπτωση καθυστέρησης επιτυγχάνεται, όπως λες, με ταξιδιωτική ασφάλεια. Είτε απ' ευθείας, είτε μέσω πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας.
 

orestcrete

Member
Μηνύματα
2.593
Likes
9.770
Επόμενο Ταξίδι
Iceland
Ονειρεμένο Ταξίδι
New Zealand
Πτήση της Volotea, έπαιζαν τιμές χώμα φέτος, προς το παρόν το έχει εκτός για του χρόνου. Συναντάται και Τουρίνο το Τορίνο, δεν είναι λάθος.
Στα ελληνικά πάντως δεν το λέει κανείς Τουρίνο.. Με την ίδια λογική θα έπρεπε να γράψουν το Köln ή Cologne σαν Κέλν/Κολόν και όχι Κολωνία, το Γιερεβάν Ερεβάν, την Ζυρίχη Τζούριχ και πάει λέγοντας.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.116
Μηνύματα
880.711
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom