Alpha bank bonus

Sassenach77

Member
Μέγας Συγγραφέας
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Γυρνώντας απο ταξίδι σε χώρες που έχουν ευρώ και κάνοντας όλες τις πληρωμές με Aegean πιστωτική πρόσεξα οτι για κάποιες πληρωμές δεν έχουν πιστωθεί οι πόντοι ενω για άλλες έχουν. Μάλιστα κάποιες πληρωμές έγινα πχ πριν δύο βδομάδες και δεν έχουν πιστωθεί οι πόντοι. Δεν μου έχει ξανα τύχει και αναρωτιέμαι αν πρέπει να περιμένω λίγο ακόμα ή να ξεκινήσω τα τηλέφωνα, καθώς δεν είναι λίγοι οι πόντοι που δεν πιστώθηκαν και δεν έχω καμία διάθεση να τους χαρίσω...

gt13

Member
Αφηγητής
Παιδιά μια επείγουσα ερώτηση για Aegean bonus visa. Είμαι από χθές ΗΠΑ. Δοκίμασα να πληρώσω στην hertz ένα υπόλοιπο που είχα αφήσει για να πάρω αυτοκίνητο κ δυστυχώς απέρριψε την συναλλαγή. Δοκίμασα 2 φορές αλλά δεν επέμεινα, παραπάνω μήν τυχόν μου την κλειδώσει. Η αλήθεια είναι ότι δεν την έβαλα στο μηχάνημα για να βάλω κ το πιν, ελπίζω να ήταν αυτό, αλλά δεν είχα κ πολύ χρόνο κ όρεξη μετά από 19 ώρες ταξίδι να το ψάξω εκείνη την στιγμή

Γνωρίζετε αν είναι κάποια ρύθμιση που πρέπει να κάνω;;; Στο e-banking της εφαρμογής δεν βρήκα κάτι. Η καπως να επικοινωνήσω με την τράπεζα, αλλά όχι τηλεφωνικά, διότι δεν έχω νούμερο έδω αλλά μόνο data

poised

Member
Μέγας Συγγραφέας
Παιδιά μια επείγουσα ερώτηση για Aegean bonus visa. Είμαι από χθές ΗΠΑ. Δοκίμασα να πληρώσω στην hertz ένα υπόλοιπο που είχα αφήσει για να πάρω αυτοκίνητο κ δυστυχώς απέρριψε την συναλλαγή. Δοκίμασα 2 φορές αλλά δεν επέμεινα, παραπάνω μήν τυχόν μου την κλειδώσει. Η αλήθεια είναι ότι δεν την έβαλα στο μηχάνημα για να βάλω κ το πιν, ελπίζω να ήταν αυτό, αλλά δεν είχα κ πολύ χρόνο κ όρεξη μετά από 19 ώρες ταξίδι να το ψάξω εκείνη την στιγμή

Γνωρίζετε αν είναι κάποια ρύθμιση που πρέπει να κάνω;;; Στο e-banking της εφαρμογής δεν βρήκα κάτι. Η καπως να επικοινωνήσω με την τράπεζα, αλλά όχι τηλεφωνικά, διότι δεν έχω νούμερο έδω αλλά μόνο data
Με chip + pin (όχι ανέπαφα) ίσως να σου επέτρεπε τη συναλλαγή αλλά το ιδανικό θα ήταν να τους το είχες πει ότι πας εξωτερικό πριν φύγεις από Ελλάδα. Μπορείς να ξαναπροσπαθήσεις σε άλλη συναλλαγή με τον ίδιο τρόπο (chip+pin) να δεις αν δουλέψει. Στο web banking έχουν ένα chat αλλά δε ξέρω αν σε βγάζει ποτέ σε εκπρόσωπο και θα βγάλεις άκρη, αν δεν δουλέψει βρες ένα τρόπο να καλέσεις και να τους ειδοποιήσεις ότι είσαι στις ΗΠΑ (πχ viber out?).

Υπόψη οι ΗΠΑ είναι πολύ επίφοβες για skimming, πολύ προσοχή στο pos ειδικά σε πρατήρια, ATM αλλά ακόμα και μέσα στα μαγαζιά γιατί βάζουν ένα μικρό πληκτρολόγιο από πάνω από το κανονικό και κλέβουν τον κωδικό, πια έχουν γίνει τόσο καλοί που είναι σχεδόν αδύνατο να το καταλάβεις.

Sanna1971

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αγνωστο
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτικη
Δε χρειάζεται πλέον να ενημερώνεις τις τράπεζες για χρήση πιστωτικής στο εξωτερικό. Έχει καταργηθεί αυτό εδώ και κάποια χρόνια.

paefstra

Member
Συγγραφέας
Δε χρειάζεται πλέον να ενημερώνεις τις τράπεζες για χρήση πιστωτικής στο εξωτερικό. Έχει καταργηθεί αυτό εδώ και κάποια χρόνια.
Ουτε και πρεπει να γνωρίζει υπάλληλος που εχει τη διεύθυνση σου που βρίσκεσαι και για πόσο καιρό ειναι αδειο το σπιτι, είναι προσωπικό δεδομένο.

poised

Member
Μέγας Συγγραφέας
Η τράπεζα κόβει τη συναλλαγή γιατί θεωρεί ότι είναι ύποπτη επειδή δεν αντιστοιχεί στο συναλλακτικό προφίλ σου.

Μπορείς να περιμένεις να σε πάρει το κατάλληλο τμήμα για επιβεβαίωση, που πιθανώς θα γίνει μέσα στη νύχτα τοπική και να χρεωθείς 25 ευρώ roaming αν το σηκώσεις ή από μόνος σου να τους ενημερώσεις ότι είσαι στις ΗΠΑ να το ξεμπλοκάρουν.

Προσοχή όμως να τους πεις ότι έχεις αφήσει το σκύλο που δαγκώνει στο σπίτι μη και πάει ο υπάλληλος που ξέρει τη διεύθυνση. Μη πεις το όνομα του σκύλου, είναι προσωπικό δεδομένο :haha:

Elena2508

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
N. Υόρκη

Πέρασε την κάρτα στο μηχάνημα και βάλε κωδικό.
Μου συμβαίνει πολλές φορές και στην Ευρώπη να μην περνάει ανέπαφα η κάρτα.
Πρόσφατα στην Πολωνία αρκετές φορές την έβαλα στο pos.
Ποτέ δεν ενημέρωσα την Alpha για ταξίδι στο εξωτερικό.

Στα 24 χρόνια χρήσης της πιστωτικής μια φορά με πήραν τηλέφωνο για ύποπτη συναλλαγή όταν προσπάθησα να μεταφέρω από τραπεζικό μου λογαριασμό σε αγγλικό λογαριασμό revolut μιας φίλης ένα σημαντικό ποσό για να τη βοηθήσω σε μια δυσκολη στιγμή...
Με πέρασαν ανάκριση μήπως ήμουν θύμα ηλεκτρονικής απάτης και αισθάνθηκα άβολα... Μετά όμως κατάλαβα ότι υπάρχει μηχανισμός ελέγχου υπόπτων συναλλαγών και αισθάνθηκα ασφαλής!!
Μου έδωσαν έγκριση συναλλαγής μετά από 15 λεπτά.

poised

Member
Μέγας Συγγραφέας
Παιδιά δεν είπε κανείς ότι είναι υποχρεωτικό να το δηλώσεις προκαταβολικά.

Αν ξέρεις ότι θες να νοικιάσεις αυτοκίνητο στο αεροδρόμιο και είναι πχ. 8 το βράδυ στην Ελλάδα όταν μπλοκάρει θα πρέπει να περιμένεις μέχρι την επόμενη το πρωί στην Ελλάδα να ανοίξει το τμήμα να σε πάρουν και στο ενδιάμεσο εσύ δε θα κάνεις τη δουλειά σου. Παίρνεις τηλ από πριν και λες θα είμαι στις ΗΠΑ για τόσο, το βάζουν στο σύστημα προκαταβολικά και είσαι έτοιμος.

Η alpha μου έκοψε συναλλαγή σε ferry στην Αμερική που κατά λάθος έκανα με τη κάρτα της Aegean και με πήραν για επιβεβαίωση 3 τα χαράματα, 30 ώρες μετά το συμβάν. Άντε να είχα χάσει τη revolut και να περίμενα την alpha.

katkats

Moderator
Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Πέρασε την κάρτα στο μηχάνημα και βάλε κωδικό.
Μου συμβαίνει πολλές φορές και στην Ευρώπη να μην περνάει ανέπαφα η κάρτα.
Πρόσφατα στην Πολωνία αρκετές φορές την έβαλα στο pos.
Ποτέ δεν ενημέρωσα την Alpha για ταξίδι στο εξωτερικό.

Στα 24 χρόνια χρήσης της πιστωτικής μια φορά με πήραν τηλέφωνο για ύποπτη συναλλαγή όταν προσπάθησα να μεταφέρω από τραπεζικό μου λογαριασμό σε αγγλικό λογαριασμό revolut μιας φίλης ένα σημαντικό ποσό για να τη βοηθήσω σε μια δυσκολη στιγμή...
Με πέρασαν ανάκριση μήπως ήμουν θύμα ηλεκτρονικής απάτης και αισθάνθηκα άβολα... Μετά όμως κατάλαβα ότι υπάρχει μηχανισμός ελέγχου υπόπτων συναλλαγών και αισθάνθηκα ασφαλής!!
Μου έδωσαν έγκριση συναλλαγής μετά από 15 λεπτά.
Όσες φορές μου έχουν μπλοκάρει συναλλαγή ή κάρτα εξαιτίας υποψίας απάτης κτλ δεν με έχουν πάρει ποτέ τηλέφωνο από την τράπεζα. Και σίγουρα το προτιμώ έτσι από θέμα ασφάλειας.

Sanna1971

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αγνωστο
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτικη
Πριν αρκετά χρόνια, πάνω από 10, απογευματάκι, με καλούν από Eurobank. Κάποιος μάγκας στις ΗΠΑ προσπαθουσε να κάνει ηλεκτρονικη αγορά μουσικών οργάνων με την κάρτα μου. Αξιας 13000$ (μα ορχηστρα ήθελε να αγοράσει κι αυτός!!!). Έκανε δοκιμαστικά (αποτι μου εξηγησαν τότε) δυο μικροτερες αγορες οι οποιες περασαν και στη συνεχεια η τράπεζα θεωρησε την κινηση ύποπτη συναλλαγη και επικοινωνησε μαζί μου. Με ρώτησαν αν βρισκομαι Ελλάδα και αν η κάρτα (το στέλεχος) βρισκεται στην κάτοχη μου. Αυτά βέβαια χρόνια πριν.

coco_

Member
Επόμενο Ταξίδι
on the beach!
Ταξίδι-Όνειρο
Guatemala
Πριν 2-3 χρόνια στην Ιταλία, μου την μπλόκαραν για λόγους ασφαλειας, χωρις καμια ενημέρωση. Στο τηλ μου είπαν οτι ειχαν γινει αρκετές ανέπαφες, μου την ξεμπλόκαραν αλλά μου σύστησαν να χρησιμοποιω το Pin.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
35.231
Μέλη
40.252
Νεότερο μέλος
Fetah Belaj

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom