Alpha bank bonus

jimp

Member
Αφηγητής
Οι πόντοι που μετέφερες ήταν απλοί bonus πόντοι μη μετατρέψιμοι σε μίλια ή πόντοι που μάζεψες με Aegean visa;
Αν και δεν έχω κάνει ποτέ μεταφορά πόντων νομίζω ότι οι πόντοι μεταφέρονται ως απλοί πόντοι για να παρατείνουμε τη διάρκεια τους και όταν τους ξαναπαίρνουμε πίσω έχουν διάρκεια 2 έτη.
.
Συγνώμη, εννοούσα πως έχω μετατρεψει σε μίλια, όχι μεταφέρει

Nick_St

Member
Συγγραφέας
Ταξίδι-Όνειρο
Venezuela
Εγω πάντως έχω καταλάβει ότι και 2 πιστωτικές Aegean Visa να έχει κάποιος δικαιούχος ιδιώτης όλοι οι πόντοι μαζεύονται σε έναν bonus λογαριασμό και το πλαφόν μετατροπής σε μίλια τίθεται στον λογαριασμό δηλαδή στο ΑΦΜ και όχι στην κάθε κάρτα που κατέχει.
Πάντως, διαβάζοντας τους νέους όρους του bonus προγράμματος δεν βρήκα πουθενά τους νέους περιορισμούς της μετατροπής σε μίλια.
Επειδή όντως δεν υπάρχουν κάπου οι περιορισμοί παρά μόνο στο κεντρικό μήνυμα, θεωρώ πως τα όρια είναι στην κάρτα και όχι στον λογαριασμό. Το μεγάλο μήνυμα στους νέους όρους λέει για νούμερα και όρια που αφορούν κάθε κάρτα, οπότε πάω με αυτό. Θα είναι μεγάλος περιορισμός να αφορά το λογαριασμό ολόκληρο, αφού δε θα μπορεί να τα μετατρέψει.

Σχετικά με το σενάριο να έχει κάποιος together με άλλα 4 άτομα της οικογένειας του και να πληρώνουν 5 άτομα συνδρομή 80 € για την Premium για να μαζεύει ετησίως ο καθένας 200.000 πόντους για να γίνουν 250.000 μίλια, νομίζω ότι παραπέμπει στην οικογένεια Βαρδινογιάννη που προφανώς δεν έχει ανάγκη τα μίλια...
Είπαμε, ψάχνουμε σενάρια συγκέντρωσης όσο το δυνατόν περισσότερων μιλίων με τα νέα δεδομένα. Διαβάζω σχόλια στα social που γράφουν κάποιοι ότι 250Κ μίλια δεν φτάνουν ούτε για ζήτω γιατί κάνουν τακτικά εξαργυρώσεις σε business, ταξιδεύουν πολύ κλπ. Δεν το θεωρώ ακραίο σενάριο, 400 ευρώ σύνολο συνδρομή, πάλι τα παίρνεις πίσω με προνόμια και μετατροπές. Μιλάμε πάντα για κόσμο που ταξιδεύει πολύ περισσότερο από εμάς και έχει και άλλα κεφάλαια να διαθέτει.

συνδρομή 80 € για την Premium
Αν τη βγάλουν μέχρι τέλος Σεπτέμβρη, γλυτώνουν και τη συνδρομή του πρώτου χρόνου. Κάτι είναι κι αυτό.

Προσφορά της Aegean για τη μετατροπή σε μίλια μην περιμένετε έως τις 30/9/26
Συμφωνώ. Υπομονή γενικά και θα δούμε πως θα πάει.

Elena2508

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βιέννη - Βουδαπέστη
Ταξίδι-Όνειρο
N. Υόρκη
Επειδή όντως δεν υπάρχουν κάπου οι περιορισμοί παρά μόνο στο κεντρικό μήνυμα, θεωρώ πως τα όρια είναι στην κάρτα και όχι στον λογαριασμό. Το μεγάλο μήνυμα στους νέους όρους λέει για νούμερα και όρια που αφορούν κάθε κάρτα, οπότε πάω με αυτό. Θα είναι μεγάλος περιορισμός να αφορά το λογαριασμό ολόκληρο, αφού δε θα μπορεί να τα μετατρέψει.
Μίλησα σήμερα με chat με τον AI βοηθό της ALPHA BANK και το τρέλανα! Αφού το έσκασα και δεν μπορούσε να μου απαντήσει γιατί δεν τα έβρισκε πουθενά γραμμένα στους νέους όρους του προγράμμaτος bonus στο τέλος μου είπε να στείλω μήνυμα στην εξυπηρέτηση πελατών.
Δεν ήξερε καν τα βασικά και του είπα ότι θέλει αναβάθμιση...
Σχετικά με το θέμα μας και τι γίνεται εάν έχει κάποιος ιδιώτης στην κατοχή του 2 κύριες κάρτες aegean visa ρώτησα το εξής:

ΕΡΩΤΗΣΗ: "Εάν κάποιος ιδιώτης διαθέτει μία απλή aegean visa πιστωτική και μία premium visa τα όρια μετατροπής πόντων σε μίλια είναι ξεχωριστά ανά κάρτα ή ανά δικαιούχο;"

ΑΠΑΝΤΗΣΗ AI:
Τα όρια μετατροπής δεν είναι ξεχωριστά ανά κύρια/πρόσθετη κάρτα. Σύμφωνα με τους όρους, οι Bonus πόντοι που μετατρέπετε σε μίλια υπολογίζονται συνολικά από τις κύριες και πρόσθετες κάρτες σας.
Για την περίπτωση που έχετε και Aegean Bonus Visa και Aegean Bonus Visa Premium, τα σχετικά όρια/κανόνες περιγράφονται στις σελίδες των καρτών:
  • Πιστωτική Aegean Bonus Visa
  • Πιστωτική Aegean Bonus Visa Premium
  • Αν εννοείτε ειδικά αν “αθροίζονται” ή “τρέχουν παράλληλα” τα όρια μεταξύ της απλής και της Premium για τον ίδιο δικαιούχο, αυτό δεν διευκρινίζεται ρητά στις πληροφορίες που διαθέτω. Θέλετε να μου πείτε αν μιλάτε για κύριες κάρτες στο ίδιο όνομα ή για κύρια + πρόσθετη;

ΕΡΩΤΗΣΗ: "Μιλάω για κύρια κάρτα απλή aegean visa και μία κύρια κάρτα aegean premium που μπορεί να κατέχει ο ίδιος ιδιώτης στον λογαριασμό του. Πόσους πόντους μπορεί να εξαργυρώσει σε μίλια αθροιστικά; Δεν διευκρινίζεται πουθενά!"

ΑΠΑΝΤΗΣΗ AI:
"Δεν είναι διαθέσιμη από εμένα η πληροφορία για τον ακριβή αριθμό Bonus πόντων που μπορεί να μετατρέψει/εξαργυρώσει αθροιστικά σε μίλια (ούτε μπορώ να δώσω αριθμητικές τιμές για πόντους)."

συνεχίζουμε το μάλωμα και μου δίνει ίδιες απαντήσεις....

ΑΠΑΝΤΗΣΗ AI: Με βάση τις διαθέσιμες πληροφορίες, δεν μπορώ να επιβεβαιώσω αν σε περίπτωση που έχετε 2 ξεχωριστές κύριες κάρτες (με ξεχωριστούς λογαριασμούς κάρτας) στο ίδιο ΑΦΜ, το όριο/ο υπολογισμός της μετατροπής Bonus πόντων σε μίλια εφαρμόζεται συνολικά ή ανά κάρτα.

Αυτό που μπορώ να πω με βεβαιότητα είναι ότι οι Bonus πόντοι δεν εμφανίζονται/δεν τηρούνται ανά κάρτα, αλλά είναι συνολικοί για όλες τις κάρτες σας, κύριες και πρόσθετες.

Για το συγκεκριμένο θέμα, παρακαλώ συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας.

Συνεχίζω εγώ επίμονα να τον ρωτάω τι σημαίνει "πρόσθετη κάρτα" για την alpha bank και δεν μπορεί να μου απαντήσει... Δεν αναφερόμουν σε πρόσθετη κάρτα σε άλλο όνομα που συνδέεται με το πιστωτικό όριο μιας κύριας κάρτας aegean visa.

ΕΡΩΤΗΣΗ: "είναι δυνατόν να μην ξέρετε τι σημαίνει πρόσθετη κάρτα για την alpha bank;"
ΑΠΑΝΤΗΣΗ AI:
"Δεν έχω διαθέσιμο, μέσα στις πληροφορίες που μου έχουν δοθεί εδώ, έναν επίσημο ορισμό της Alpha Bank για το τι ακριβώς θεωρείται «πρόσθετη κάρτα» (ώστε να σας το απαντήσω με απόλυτη ακρίβεια και χωρίς να κάνω υποθέσεις)."

ΑΠΑΝΤΗΣΗ AI: Καταλαβαίνω το σκεπτικό σας. Ωστόσο, με βάση τις πληροφορίες που έχω διαθέσιμες εδώ, δεν μπορώ να δώσω επίσημη διευκρίνιση για το πώς αντιμετωπίζεται το σενάριο με 2 ξεχωριστές κύριες κάρτες/2 ξεχωριστούς λογαριασμούς κάρτας στο ίδιο ΑΦΜ ως προς τυχόν όρια/υπολογισμούς μετατροπής σε μίλια.
Το μόνο σαφές που μπορώ να επιβεβαιώσω είναι ότι οι BONUS πόντοι τηρούνται συνολικά σε έναν ενιαίο λογαριασμό (από όλες τις κάρτες σας, κύριες και πρόσθετες), όχι ανά κάρτα.
  • Για να ζητήσετε επίσημη διευκρίνιση από την Τράπεζα για το συγκεκριμένο σημείο:
    Για το συγκεκριμένο θέμα, παρακαλώ συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας.

Όπως καταλαβαίνετε η τράπεζα θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις με νέους όρους χρήσης των καρτών aegean και πως υπολογίζεται το πλαφόν εξαργύρωσης πόντων σε μίλια εφόσον κάποιος είναι κάτοχος 2 ή 3 καρτών aegean.

europexplorer

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κούβα
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία
Έπαιρνες τιμολόγιο όταν αγόραζες εξοπλισμό με 1χ100 για επιχείρηση που θα το χρησιμοποιούσε ως πάγιο;
ΟΚ.
Αυτά τα εκατομμύρια μίλια/ δικαιούχο πάνε να συμμαζέψουν τώρα...
Ευτυχώς έχεις καβάτζα για τα επόμενα χρόνια! 😇
όχι, χωρίς τιμολόγιο.. απλή απόδειξη.. για τα 1x100 προσφορες

συν απλη αγορα εμπορευματων, αναλωσιμων, υλικων σε τακτική βάση , πχ 20-40 χιλ ευρω τον μηνα

adiaforos

Member
Συγγραφέας
Εγω πάντως έχω καταλάβει ότι και 2 πιστωτικές Aegean Visa να έχει κάποιος δικαιούχος ιδιώτης όλοι οι πόντοι μαζεύονται σε έναν bonus λογαριασμό και το πλαφόν μετατροπής σε μίλια τίθεται στον λογαριασμό δηλαδή στο ΑΦΜ και όχι στην κάθε κάρτα που κατέχει.
Μόνο εφόσον έχει εταιρική κάρτα Aegean δημιουργείται άλλος λογαριασμός συγκέντρωσης πόντων και έχει και αυτός το δικό του πλαφόν των 100.000 ή 200.00 πόντων.
Πάντως, διαβάζοντας τους νέους όρους του bonus προγράμματος δεν βρήκα πουθενά τους νέους περιορισμούς της μετατροπής σε μίλια.
Μπα, δεν δουλεύει έτσι, δεν έχει να κάνει με τον ΑΦΜ. Ξεχνάμε τις εταιρικές κάρτες, πάμε στη συνηθισμένη περίπτωση: Ο λογαριασμός bonus πόντων στην Alpha είναι ένας, ασχέτως πόσες bonus κάρτες έχεις, αν είναι co-branded κλπ. Αν κάποιες από τις κάρτες είναι της Aegean, στο λογαριασμό miles & bonus μπορείς να δεις στο πεδίο με τις κάρτες τους διαθέσιμους για μετατροπή σε μίλια πόντους που έχουν συλλεχθεί με την κάθε κάρτα. Ακόμα και αν εχεις και τις 4 κάρτες της Aegean, κάθε κάρτα βλέπει μόνο τους δικούς της πόντους (βασικά αριθμό πόντων βλέπει που έχουν συλλεχθεί με αυτή τον τελευταίο χρόνο) και μόνο αυτούς μπορεί να μετατρέψει σε μίλια. Αν καταργηθεί μια κάρτα, οι πόντοι που αντιστοιχούν σε αυτά τα μίλια δεν είναι πια μετατρέψιμοι, ούτε μπορούν να μετατραπούν επιπρόσθετα από άλλη κάρτα. Αν για οποιοδήποτε λόγο ο λογαριασμός bonus αδειάσει, αντίστοιχα μειώνονται τα μετατρέψιμα μίλια που βλέπει η κάθε κάρτα. Το καλό είναι ότι αν αποκατασταθούν οι πόντοι στον λογαριασμό της Alpha (π.χ. μεταφορά , συλλογή με τρίτες κάρτες) ο αρχικός αριθμός μετατρέψιμων πόντων για κάθε κάρτα παραμένει, δεν χάνεται (κατά το μέρος που δεν έχει παρέλθει ένα έτος από την απόκτησή τους). Ο μέγιστος αριθμός πόντων που μπορεί να μετατραπεί εξαρτάται από τον τύπο της κάθε κάρτας, δεν πάει αθροιστικά, ήδη δούλευε έτσι για την χρεωστική που είχε ετήσιο όριο μετατροπής 15.000 πόντους, δεν είναι κάτι καινούργιο για να προβληματίζει. Τώρα αυξήθηκε το όριο αυτό σε 50.000 πόντους και τέθηκαν τα όρια που αναφέρθηκαν στις άλλες τρεις κάρτες. Το όριο αφορά και τυχόν πρόσθετες κάρτες τους,. Αλλά ούτε από τους όρους προκύπτει κάτι διαφορετικό, ίσα-ίσα κάπου αναφέρει ότι μπορεί να τίθεται ανώτατο όριο στην εξαργύρωση των πόντων ανά κάρτα εκδόσεως του Συνεργάτη, το οποίο ενδέχεται να είναι διαφορετικό σε έκαστο προϊόν Κάρτας εκδόσεως του Συνεργάτη.
Εγώ που είχα μεταφέρει 120Κ 1/7/25 τώρα μου έχουν λήξει; Ή πρέπει να δω ποτέ τους μαζε αυτούς τους 264Κ που έχω τώρα για να δω ποτέ λήγουν;
Οι πόντοι είναι μετατρέψιμοι σε μίλια για 12 μήνες οπότε οι πόντοι που συλλέχθηκαν από 2/7 μέχρι σήμερα δεν είναι πια μετατρέψιμοι. Παραμένουν πόντοι που λήγουν 2 χρόνια από την απόκτηση τους ή περίπου ένα χρόνο από σήμερα. Υπολογίζεις πόσοι λήγουν άμεσα και ανάλογα κρατάς καβάτζα για τυχόν bonus μετατροπής.

Last edited:

Anastasia Kat

Member
Καλημέρα σας. Έχω χρεωστική της άλφα με αρκετούς πόντους και αναρωτιόμουν εάν θα μπορούσα να στείλω πόντους σε κάτοχο πιστωτικής να μου τους μετατρέψει σε μίλια; Τι μπορώ να κάνω εφόσον έχω πολλούς πόντους προς μετατροπή αλλά δεν έχω τη δυνατότητα να έχω πιστωτική ; help!

Anastasia Kat

Member
Σκέφτομαι εγώ τώρα...
Έχω πιστωτική και παίρνω 50.000 μίλια το χρόνο.
Έχω και χρεωστική και παίρνω άλλα 25.000 μίλια, σύνολο 75.000 μίλια.
Όσα δεν μετατρέπονται σε μίλια τα αγοράζω κουπόνια με σκοπό να μειώσω την αξία ενός εισιτηρίου (30.000 bonus 60€ κουπόνι Aegean).
Τι δεν σκέφτομαι καλά...;
Μέχρι 15000 μίλια δεν είναι η χρεωστική;

x7777

Member
Αφηγητής
Επόμενο Ταξίδι
Κίνα
Καλημέρα σας. Έχω χρεωστική της άλφα με αρκετούς πόντους και αναρωτιόμουν εάν θα μπορούσα να στείλω πόντους σε κάτοχο πιστωτικής να μου τους μετατρέψει σε μίλια; Τι μπορώ να κάνω εφόσον έχω πολλούς πόντους προς μετατροπή αλλά δεν έχω τη δυνατότητα να έχω πιστωτική ; help!
Μόνο αν έχετε τη χρεωστική της aegean οχι οποιαδήποτε χρεωστική

Anastasia Kat

Member
Μόνο αν έχετε τη χρεωστική της aegean οχι οποιαδήποτε χρεωστική
Τη χρεωστική της Aegean έχω..

Μπορώ να στείλω πόντους alpha bonus Aegean χρεωστικής σε κάτοχο Aegean alpha πιστωτικής και να μου τους μετατρέψει σε μίλια; Τι μπορώ να κάνω στην περίπτωση αυτή; Εχω πάρα πολλούς πόντους τους οποίους η αναλογία μετατροπής σε μίλια είναι πολύ μικρή.

Last edited by a moderator:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
35.332
Μέλη
40.310
Νεότερο μέλος
Smr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα