- Ταξίδι-Όνειρο
- Ονειρεύομαι ... γενικώς!
Επίλογος
Δεν ήξερα τι να περιμένω και αναρωτιόμουν τι δυσκολίες θα αντιμετωπίσω. Προσθέστε το γεγονός πως πήγαινα κάπου για πρώτη φορά ολομόναχη, συν το ότι έχω το άγχος στο τσεπάκι. Πως λέμε χαρακτήρας ψύχραιμος; Ε, καμία σχέση!
Εσείς εύλογα θα ρωτήσετε γιατί δεν απευθύνθηκα σε μια εταιρία όπως έπραξε η φίλη @ioanna karagianni Και το κόλλημα, να θέλω να τα οργανώνω μόνη μου, που το πάτε;
Βοήθεια πήρα μόνο από εφαρμογές (το camino ninja το βρήκα βολικότερο από άλλες) και δεν θα είχα επιβιώσει χωρίς το google translate.
Αποφάσισα να αντιμετωπίσω ανασφάλειες και αναστολές και να … διαβώ τον Ρουβίκωνα.
Το camino με αντάμειψε! Έζησα 5 ημέρες μέσα στην απόλυτη χαρά. Τις όποιες μικρό-δυσκολίες τις αντιμετώπισα με χαμόγελο, ως εμπόδια που έπρεπε να υπερβώ κι όχι ως προβλήματα. Μεγάλη βοήθεια σε αυτό οι άνθρωποι που συναντούσα. Υπέροχοι άνθρωποι… μια κοινωνία αγγελικά πλασμένη… Μόνη χωρίς να νοιώθω καθόλου μοναξιά!
Το camino είναι πολύ περισσότερα από το να φθάσεις στο Σαντιάγκο. Και αυτό το διαπιστώνεις όταν επιστρέψεις σπίτι. Οι ‘δάσκαλοι’ που συνάντησα κι οι σκέψεις, που κρατούσα σε χαρτί, αποδείχθηκαν τα πολυτιμότερα στοιχεία. Τι να κάνω σουβενίρ και φωτογραφίες;;;
Εξαίρεση οι selfie με τους φίλους – αδέρφια!
Όπως ο Karl από την Βαυαρία που μου έδειξε ασκήσεις για να ξεκουράσω την πλάτη μου
η Terrie από τον Δυτικό Καναδά, η Jessie φοιτήτρια από την Καλιφόρνια, το ζευγάρι των Σκωτσέζων, που είχαν την έννοια μου (!) στο κακοτράχαλο σημείο του Portomarin και πολλοί άλλοι, που κρατάω για πάντα στις αναμνήσεις και στην καρδιά μου.
Λένε, Camino provides and gives you what you need. Συμφωνώ απολύτως. Νόμιζα πως θα πιεστώ ψυχικά. Κάθε άλλο! Ανησυχούσα πως η φυσική μου κατάσταση δεν θα μου επιτρέψει τόσα χιλιόμετρα. Λάθος!
Έφευγα από το Ελ. Βενιζέλος διστακτική… αμήχανη… Επέστρεψα εξαντλημένη και άρρωστη.
Με ψυχή όμως ολόφρεσκια και διαφορετική.
Γι’ αυτό και ήδη ονειρεύομαι το επόμενο.
Εκτός κι αν μου κάνω πάλι καμιά έκπληξη και βρεθώ κάπου άλλου … Στα ξαφνικά!

πρόγραμμα: