Ισπανία Camino Frances … Στα ξαφνικά!

Dina Z

Member
Συγγραφέας
Ταξίδι-Όνειρο
Ονειρεύομαι ... γενικώς!

alvadi

Member
Αφηγητής
Επόμενο Ταξίδι
Aίγυπτο
Ταξίδι-Όνειρο
Μεξικό
Μπράβο Ντίνα! Φοβερή εμπειρία και καλά κανουν και παιρνουν τα μυαλα σου αέρα!! Ευχομαι να κάνεις κι αλλα πολλά!!!!

ioanna karagianni

Member
Μέγας Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
στη γη που δεν υπάρχει
Ταξίδι-Όνειρο
...Ιθάκη...
Εύλογη παρατήρηση. Ξέρεις, η ιδέα να πάρω το 'συγχωροχάρτι του Πάπα' δεν μου κάνει αν και οι περισσότεροι το θέλαν σαν αναμνηστικό.
Πέρα από αυτό όμως, η αλήθεια είναι πως δεν το έβαλα στο μυαλό μου από την αρχή και δεν φρόντισα καν να προμηθευτώ το credencial διότι αμφέβαλα αν θα μπορέσω να βγάλω και τα 75 χλμ. που ήταν ο αρχικός μου στόχος. Αλλά είτε η προπόνηση που είχα κάνει τους τελευταίους 2 μήνες, είτε - και μάλλον κυρίως - η χαρά που είχα κάθε μέρα με βοήθησαν να πετύχω προσωπικό ρεκόρ!!!
Ευχηθείτε μου και στους Ολυμπιακούς :haha:
@ioanna karagianni ξεκινάμε προπόνηση παρέα; :haha:

Και κάτι ακόμα. Πρέπει να ήμουν η μόνη ή από τους λίγους που δεν το έκανα αλλά όπως είπα και σε φίλους στο Camino που τους ζήτησα να βγάλουμε selfie, εγώ αντί για σφραγίδες προτίμησα να συλλέγω χαμογελαστά/όμορφα πρόσωπα :)
Βεβαίως να ξεκινήσουμε Dina. Αλλά όχι για Ολυμπιακούς, για ένα επόμενο camino είμαι μέσα. Επίσης, είχες δίκιο, έχει πολύ πλάκα που γράφουμε συγχρόνως τις ιστορίες μας.

ioanna karagianni

Member
Μέγας Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
στη γη που δεν υπάρχει
Ταξίδι-Όνειρο
...Ιθάκη...
Μπερδεύτηκα τόσο πολύ με τα camino που έβαλα την συνέχεια της δικής μου ιστορίας εδώ. Δεν ξέρω αν τα κατάφερα να το σβήσω. Για οποιαδήποτε αναστάτωση ζητώ ταπεινά συγνώμη.

:clap::xalara::cool:

Sassenach77

Member
Μέγας Συγγραφέας
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Μπερδεύτηκα τόσο πολύ με τα camino που έβαλα την συνέχεια της δικής μου ιστορίας εδώ. Δεν ξέρω αν τα κατάφερα να το σβήσω. Για οποιαδήποτε αναστάτωση ζητώ ταπεινά συγνώμη.
Αν σε παρηγορεί το έχω κάνει και εγώ αυτό! Ανέβασα συνέχεια της δικής μου ιστορίας σε ιστορία άλλου μέλους... :lol:

Dina Z

Member
Συγγραφέας
Ταξίδι-Όνειρο
Ονειρεύομαι ... γενικώς!
Καλέ, τι συγγνώμη! Το συμπάν μας προσκαλεί και στέλνει μηνύματα! :haha:

ioanna karagianni

Member
Μέγας Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
στη γη που δεν υπάρχει
Ταξίδι-Όνειρο
...Ιθάκη...
Καλέ, τι συγγνώμη! Το συμπάν μας προσκαλεί και στέλνει μηνύματα! :haha:
Είσαι πολύ ευγενική, Εγώ το μόνο μήνυμα που έλαβα ήταν πως έχω ξεκουτιάνει εντελώς :)

Αν σε παρηγορεί το έχω κάνει και εγώ αυτό! Ανέβασα συνέχεια της δικής μου ιστορίας σε ιστορία άλλου μέλους... :lol:
χαχαχα ναι με παρηγορεί, επίσης μπορουμε να το κάνουμε και επίτηδες. Θα ανεβάζουμε συνέχεια της δικής μας ιστορίας σε άλλες άσχετες. Έτσι ένα ανυποψίαστο μέλος θα διαβάζει για το Λονδίνο όπου θα δείχνει φωτογραφίες από τον πύργο του Αιφελ και οδηγίες για το πως θα πάμε στο Prado

Εντάξει ζήλεψα!! περιμένω και την συνέχεια...
Αν κα να πω την αλήθεια όταν μια γνωστή μου πριν λίγα χρόνια μου είπε ότι έχει κάνει διαφορες διαδρομές και αρκετές φορες και μου εξήγησε τι σημαίνει όλο αυτό την ρώτησα αν παέι καλά. μου φάνηκε εξωφρενικό. τώρα σκέφτομαι πότε θα μπορούσα να λείψω από το σπίτι και την οικογένεια. :p

Dina Z

Member
Συγγραφέας
Ταξίδι-Όνειρο
Ονειρεύομαι ... γενικώς!
Κυριακή 24 Μαΐου: Όλη τη νύχτα έβρεχε καταρρακτωδώς. Όταν κατά τις 7.30΄ ξαναμπαίνω στο μονοπάτι, η βροχή έχει σταματήσει και το δάσος μας υποδέχεται με τις μυρωδιές, τους ήχους και την πάχνη του!
Απλώς Τέλειο!
20260524_072414.jpg
20260524_072907.jpg
20260524_074551.jpg
20260524_075852.jpg

Έως το Palas de Rei που θα διανυκτερεύσω είναι 24 χλμ. Είχα σχεδιάσει να κλέψω μερικά με ταξί. Νοιώθω εντάξει τις δυνάμεις μου και λέω να το τολμήσω. Αυτό που δεν υπολόγιζα ήταν η ζέστη σε συνδυασμό με την υγρασία. Όταν βγαίνει και ο ήλιος το πράγμα δυσκολεύει για τα καλά.

Αυτή η ανηφόρα για παράδειγμα, αν και δεν της φαίνεται, ήταν ατελείωτη. Μιάμιση ώρα και παραπάνω πήγαινα ... και πήγαινα…
20260524_094939.jpg

Τα είχα παίξει 😰 και σε μια κοπελιά που με προσπέρασε, μάλλον θα φάνηκα αξιολύπητη γιατί μου φώναξε ‘Ultreia!’ κάνοντάς με να χαμογελάσω. Εγώ απάντησα ‘et Suseia!’ και χωρίσαμε. 🙂

Ultreia et Suseia: Δύο λατινικές ενθαρρυντικές φράσεις – χαιρετισμοί στο Camino, που έρχονται από τον μεσαίωνα και τις αντάλλασσαν μεταξύ τους οι προσκυνητές. Το πρώτο σημαίνει ‘Ας συνεχίσουμε μακρύτερα’ το δεύτερο ‘Ας συνεχίσουμε ψηλότερα’ .

Φθάνω επιτέλους στην κορυφή και η θέα με αποζημιώνει αν και ο ήλιος χτυπάει αλύπητα κάθετα.
20260524_103005.jpg
20260524_103046.jpg

Ultreia!!! Λέω στον εαυτό μου, πάμε για την κατηφόρα!
20260524_150056.jpg

Στο χωριό Ventas de Naron και σε αυτή την ωραία δροσιά κάνω επιτέλους μια μεγάλη στάση και απολαμβάνω την ομελέτα μου.
20260524_111928.jpg
20260524_114132.jpg

Και συνεχίζω στον ήλιο 🥴
20260524_123138.jpg

20260524_124658.jpg

Εδώ ένα από τα πολλά μεσαιωνικά σύμβολα/προσκυνήματα που (η τουριστική) μόδα προστάζει να αφήνει ο καθένας χαρτάκια, φωτογραφίες και λοιπά σκουπίδια.
20260524_131509.jpg
20260524_131618.jpg

Επιτέλους, να κι ένα καθαρό
20260524_134216.jpg

Κι αφού περνάω έξω από ένα νεκροταφείο, που είχε τάφους και προς τον δρόμο, το έχετε ξαναδεί;
20260524_151128.jpg
20260524_151015.jpg

Κάνω κατά τις 4.00 ηρωική είσοδο στο Palas de Rei 🤪
Το Palas de Rei είναι μικρή πόλη με πολλά καταλύματα κι εκτός από τον κεντρικό του δρόμο με το Δημαρχείο δεν έχει κανένα ενδιαφέρον.
20260524_171133.jpg

Η ερώτηση είναι: Αν είχε, θα τα έβλεπα;
Απάντηση: Από την κούραση, το μόνο που έβρισκα ενδιαφέρον ήταν το κρεβάτι μου. 😏
Να σκεφτείτε πως αν και το ξενοδοχείο μου ήταν σε αυτόν τον πεζόδρομο δίπλα στο Δημαρχείο
20260524_171210.jpg

ούτε τον χιλιομετρητή είδα (κι άνοιξα χάρτη για να βρω το μονοπάτι) ούτε τα εστιατόρια κι έψαχνα γύρω-γύρω σαν την ηλίθια :bash:

Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
35.224
Μέλη
40.252
Νεότερο μέλος
βασια2121

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα