Ισπανία Camino Portugués, 6 ημέρες περπάτημα.

ioanna karagianni

Member
Μέγας Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
στη γη που δεν υπάρχει
Ταξίδι-Όνειρο
...Ιθάκη...
Είναι πολύ ανακουφιστικό να αναλαμβάνει κάποιος άλλος την οργάνωση του ταξιδιού. Έτσι έχω την ευκαιρία να το απολαύσω χωρίς άγχος, να περιμένω ότι όλα θα είναι έτοιμα και σε περίπτωση που δεν είναι, ότι κάποιος θα φροντίσει να επιλύσει τα προβλήματα.
Εγω το μόνο που κάνω, είναι να ακολουθώ, να ασκώ μια ήπια κριτική τύπου “Θα μπορούσες και καλύτερα” και να δείχνω τον αδαμάντινο χαρακτήρα μου με την αμέριστη κατανόηση μου στα μικρολάθη της οργάνωσης.

Η Μαριάννα, ως συνταξιδιώτισσα πληρούσε όλες τις προδιαγραφές για ένα καλά οργανωμένο και ξεκούραστο (για μένα) ταξίδι. Είναι τακτική και μεθοδική, έχει εμπειρία από Camino, μιλάει Ισπανικα. Και το πιο σημαντικό, έπεσε με αφέλεια στην παγίδα μου. Ακόμα θεωρεί ότι το ταξίδι το σχεδιάσαμε μαζί.

Αποφασίσαμε ότι θα κάνουμε το ταξίδι μας με άνεση, άρα θα ήταν απαραίτητο να κλείσουμε ένα πρακτορείο που θα αναλαμβανε να μεταφέρει τις βαλίτσες μας από το ένα κατάλυμα στο επόμενο και θα έκλεινε τα ξενοδοχεία-πανδοχεία-ξενώνες που θα μας φιλοξενούσαν στην πορεία μας.
Μετά από μελέτη, καταλήξαμε σε δύο πρακτορεία, το Santiago Ways και το Orbis Ways. Η Μαριάννα πρότεινε το Orbis. Με το Santiago είχε ταξιδέψει στο πρώτο της Camino και ήθελε μια αλλαγή. Το Orbis άλλωστε ήταν σαφώς φθηνότερο. Ανταλλάξαμε κάμποσα μηνύματα με το πρακτορείο, κάνοντας επιλογές ξενοδοχείων, χάραξη πορείας κτλ. Τελικά, μας έστειλαν το διαμορφωμένο πλάνο με την σημείωση πως η οργάνωση γινόταν σε συνεργασία με το Santiago ways. Μάλιστα, τόσος χρόνος για επιλογή πρακτορείου πήγε χαμένος. Από ότι φαίνεται όλοι συνεργάζονται μεταξύ τους.

Μετά από καμία δεκαριά ενδυματολογικές αναθεωρήσεις (θα βρέξει, δεν θα βρέξει, θα έχει ήλιο;) το τελευταίο βράδυ κλείσαμε βαλίτσες, ρυθμίσαμε ξυπνητήρια, ορίσαμε χρόνο και τόπο συνάντησης στο αεροδρόμιο και κοιμηθήκαμε. Προσπαθήστε να ξεκλέψετε κι εσείς λίγο ύπνο απόψε, αύριο θα ξυπνήσουμε στις 3:30. Εχουμε πολυ πρωινή πτήση.

varioAthens

Member
Μέγας Συγγραφέας
Γεια σου βρε Ιωαννα με την ωραια σου πενα....! Αξεχαστες οι ιστοριες σου για Θιβετ, Νεπαλ και Κασμιρ!

ioanna karagianni

Member
Μέγας Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
στη γη που δεν υπάρχει
Ταξίδι-Όνειρο
...Ιθάκη...

ioanna karagianni

Member
Μέγας Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
στη γη που δεν υπάρχει
Ταξίδι-Όνειρο
...Ιθάκη...
Ξεκινήσαμε από Αθήνα 7:00 το πρωί, αλλά το μάτι μου άνοιξε στην Μαδρίτη, μετά από έναν μεγάλο και δυνατό καφέ. Με τα μάτια ανοιχτά πλέον, προσγειωθήκαμε στο Βίγο στις 2:00 το μεσημέρι. Το ταξί για το κέντρο της πόλης θα σας κοστίσει 27€ για μια διαδρομή 20’. Για εμάς άξιζε, αφού τα λεωφορεία φαινόταν να κάνουν έναν μεγάλο γύρο για να καταλήξουν μετά από μία ώρα στην πόλη.

Το Βίγο έχει λιμάνι. Γνωστό στους πιο ηλικιωμένους ταξιδευτές. Μια ογδοντάχρονη κυρία μου έλεγε πως στα νιάτα της, ήρθε από την Χιλή με πλοίο και κατέβηκε στο λιμάνι του Βίγο. Ήταν η πρώτη Ευρωπαϊκή πόλη που γνώρισε.

Σε απόσταση 40΄ βρίσκονται τα Islas Cíes. Είναι τρία νησιά, είναι μαγευτικά, είναι αρχιπέλαγος, είναι προστατευμένα. Τόσο προστατευμένα που χρειάζεται ειδική άδεια για να πάς. Εμείς πολύ θα θέλαμε να πάμε αλλά η ώρα άφιξης μας, σε συνδυασμό με την βροχή και τα λιγοστά δρομολόγια (λόγω εποχής) δεν μας έδωσαν την ευκαιρία να τα επισκεφτούμε.
Εσείς, αν σταθείτε πιο τυχεροί, μην τα χάσετε.

Το ξενοδοχείο μας ήταν σε κεντρικό σημείο. Αγόρασα από εκεί το κοχύλι του προσκυνητή και μου έδωσαν το διαβατήριο μου για να βάζω τις σφραγίδες μου. Την πρώτη την έβαλαν επί τόπου. Ήμασταν πλέον μέρος του Camino. Μετά από μια σύντομη συγκίνηση, κατηφορίσαμε προς το λιμάνι. Ήταν ώρα για τάπας.

Φάγαμε πολύ ωραία στο La Tita, ένα ταπατζίδικο (έτσι το λένε;) κοντά στο λιμάνι, απέφυγα το αλκοολ γιατί είχα έναν επίμονο πονοκέφαλο λόγω της αυπνοίας. Όμως η περιοχή φημίζεται για τα κρασιά της και υποσχέθηκα στον εαυτό μου ότι θα τα τιμήσω σύντομα.

Η πόλη δεν έλεγε και πολλά, μια τυπική καλοβαλμένη Ισπανίδα, λίγο συτεμένη στα χρόνια. Έχει μερικά χαρακτηριστικά που αξίζει να σημειωθούν. Είναι χτισμένη στην πλαγιά του βουνού, άρα έχει μεν, πολύ καλή θέα στην θάλασσα αλλά και πολλές ανηφόρες. Μην μου ανησυχείτε όμως, έχουν προβλέψει οι αρχές. Σε πολλά σημεία υπήρχαν κυλιόμενοι διάδρομοι ή κυλιόμενες σκάλες για να σε μεταφέρουν χωρίς να χρειάζεται να λαχανιάσεις.

Περιφερθήκαμε στις πλατείες της, στα view point της και στα μαγαζιά της, ενώ η βροχή μας ψέκαζε επιμόνως. Φάγαμε ένα παγωτάκι με θέα το λιμάνι.

29afda72-c31e-4a0e-a5ae-a4d8a8d358e5.jpg

Χωρίς να το ομολογούμε η μία στην άλλη, δεν βλέπαμε την ώρα να πάμε για ύπνο.
Όμως ήταν Σάββατο, από τα δρομάκια άρχισαν να εμφανίζονται Βιγιότες κάθε ηλικίας για την βραδινή τους έξοδο. Ήταν εντυπωσιακό πόσο καλοντυμένοι ήταν όλοι τους. Είναι κρίμα που δεν μπορούσα να τους φωτογραφίσω για να σας τους δείξω. Ή το έχουν έμφυτο, ή παρακολουθούν όλες τις τάσεις της μόδας. Προσοχή, δεν μιλάμε για παγιέτες και λαμέ, μιλάμε για ενδυματολογικές προτάσεις.
Η αγαπημένη μου ήταν μια κυρία άνω των εβδομήντα που είχε επιλέξει ένα total purple look, ακόμα και η τσάντα και οι γόβες στιλέτο ήταν μωβ.
Μπορεί οι κάτοικοι να είχαν βάλει τα δυνατά τους για να μας εντυπωσιάσουν, και τα κατάφεραν, αλλά δεν μπορούσαν να μας κρατήσουν άλλο ξύπνιες.
Ηττημένες από την κούραση απαρνηθήκαμε την νυχτερινή ζωή της πόλης και γυρίσαμε στο ξενοδοχείο.
Λίγο μετά της 10 είχα ήδη ξαπλώσει. Η τελευταία σκέψη μου ήταν ότι δεν είχε νυχτώσει ακόμα. Αν νύχτωνε τόσο αργα, δεδομένου της κούρασης που θα είχαμε στο τέλος κάθε ημέρας, θα κατάφερνα ποτέ να δω το σκοτάδι σε αυτό το ταξίδι;

Dina Z

Member
Συγγραφέας
Ταξίδι-Όνειρο
Ονειρεύομαι ... γενικώς!
Ξεκινήσαμε από Αθήνα 7:00 το πρωί, αλλά το μάτι μου άνοιξε στην Μαδρίτη, μετά από έναν μεγάλο και δυνατό καφέ. Με τα μάτια ανοιχτά πλέον, προσγειωθήκαμε στο Βίγο στις 2:00 το μεσημέρι.
Πες περισσότερα για την πτήση. Ήταν τράνζιτ ή συνδυασμός;

ioanna karagianni

Member
Μέγας Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
στη γη που δεν υπάρχει
Ταξίδι-Όνειρο
...Ιθάκη...
Πες περισσότερα για την πτήση. Ήταν τράνζιτ ή συνδυασμός;
Ήταν τρανζιτ. Με iberia. Αθήνα Μαδρίτη, Μαδρίτη Βιγο. Εσύ πήγες και έφυγες από Σαντιάγο; Όταν πήγαμε εμείς αρχές Μαϊου δεν λειτουργούσε το αεροδρόμιο τους.

Dina Z

Member
Συγγραφέας
Ταξίδι-Όνειρο
Ονειρεύομαι ... γενικώς!
Ήταν τρανζιτ. Με iberia. Αθήνα Μαδρίτη, Μαδρίτη Βιγο. Εσύ πήγες και έφυγες από Σαντιάγο; Όταν πήγαμε εμείς αρχές Μαϊου δεν λειτουργούσε το αεροδρόμιο τους.
Όχι πέταξα προς και από Μαδρίτη με Aegean και μετά χρησιμοποίησα τρένα.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
35.224
Μέλη
40.252
Νεότερο μέλος
βασια2121

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom