Mapouna in Paris.

Teodoro

Member
Αφηγητής
Επόμενο Ταξίδι
Αγ. Πετρούπολη & Πολωνία
Ταξίδι-Όνειρο
Τόκιο & Route 66
Ο έρωτας είναι μια ανάσα του ουρανού στον αέρα του παραδείσου.

Η Μ. έφυγε το 2021 στα σαράντα της , λείπει 5 χρόνια.
Ο Π. έγραψε στην πλάκα το όνομά του , την ημερομηνία γέννησής του και μια παύλα.

Είναι 46 τώρα.
Τι να συνέβη;
Βρήκε άραγε άλλον έρωτα;
Θα γυρίσει σαν τον Μονταν;
Θα τηρήσει την υπόσχεση;
Μήπως την σκότωσε γιατί την αγαπούσε και έφαγε ισόβια;
Μήπως ήταν αντιεμβολιαστής και την πήρε στο λαιμό του και είναι τώρα ζωντανός νεκρός;
Μήπως με χτύπησε ο ήλιος κατακούτελα;
Πολλά τα ερωτήματα.
Απαντώ μια απάντηση σε παρόμοιο ύφος:
Ήθελε να πεθάνει κι αυτός μετά που πέθανε αυτή, αλλά λίγο μετά άλλαξε γνώμη.
Γιατί;
Κακό είναι;
:)

Smaragda53

Member
Αφηγητής
Επόμενο Ταξίδι
αχ, μακάρι νάξερα!
Ταξίδι-Όνειρο
Πολυνησία
Και η AI απάντησε:
Ο τάφος του Όσκαρ Ουάιλντ στο νεκροταφείο Père-Lachaise στο Παρίσι διακοσμείται από ένα εντυπωσιακό, μοντερνιστικό γλυπτό (φτερωτή σφίγγα/άγγελος) έργο του γλύπτη Jacob Epstein. Το άγαλμα αυτό δεν είναι αιγυπτιακό, αλλά είναι εμπνευσμένο κυρίως από ασσυριακούς φτερωτούς ταύρους του 9ου αιώνα π.Χ. που ο Epstein είχε μελετήσει στο Βρετανικό Μουσείο, αν και συνδυάζει στοιχεία από τη μεσανατολική και αρχαία τέχνη, πιθανώς παραπέμποντας και στο ποίημα του Ουάιλντ «Η Σφίγγα». [1, 2, 3, 4, 5]

Ιστορικά στοιχεία και λεπτομέρειες του μνημείου
    • Δημιουργός: Ο Βρετανός μοντερνιστής γλύπτης Jacob Epstein (ολοκληρώθηκε γύρω στο 1912–1914). [1, 2, 3]
    • Υλικό: Σκαλισμένο από έναν τεράστιο ογκόλιθο 20 τόνων από πέτρα Hoptonwood. [1]
    • Λογοκρισία & Βανδαλισμοί: Το αρχικό σχέδιο διέθετε εμφανή ανατομικά χαρακτηριστικά (γεννητικά όργανα), τα οποία θεωρήθηκαν προκλητικά από τις γαλλικές αρχές, καλύφθηκαν αρχικά με μουσαμάδες και αργότερα καταστράφηκαν από βανδάλους. [1, 2, 3]
    • Το «φιλί» των επισκεπτών: Για δεκαετίες, οι θαυμαστές του συγγραφέα συνήθιζαν να αφήνουν αποτυπώματα από κόκκινο κραγιόν (φιλιά) πάνω στην πέτρα. Λόγω της φθοράς που προκαλούνταν στο μνημείο, το 2011 τοποθετήθηκε προστατευτικό γυάλινο πέτασμα. [1, 2]
    • Επιπλέον στοιχεία: Στον ίδιο τάφο αναπαύονται και οι στάχτες του Robert Ross, πιστού φίλου και εραστή του Ουάιλντ. [1, 2]
Για λεπτομέρειες σχετικά με τον θρύλο και τις επισκέψεις στο μνημείο, μπορείτε να διαβάσετε στο Newsbeast. Άλλες αναφορές στη ζωή και τα έργα του, όπως το Alexandria Institute, φωτίζουν τη διαχρονική λογοτεχνική του κληρονομιά, ενώ πληροφορίες για μεταγενέστερα μνημεία του συγγραφέα υπάρχουν και στο Ideostrovilos. [1, 2, 3]
Πολύ ενδιαφέρον!

Απαντώ μια απάντηση σε παρόμοιο ύφος:
Ήθελε να πεθάνει κι αυτός μετά που πέθανε αυτή, αλλά λίγο μετά άλλαξε γνώμη.
Γιατί;
Κακό είναι;
:)
Εγώ πιστεύω ότι απλά ηθελε να τον θάψουνε μαζί της και προετοίμασε τον τάφο για οποτε πεθάνει. Σίγουρα βέβαια τα πρώτα χρόνια σου έρχεται να πέσεις στις γραμμές του τρενου, μετά σιγά σιγά ηρεμεις κι αυτός νέος άνθρωπος ακόμα, μακάρι να ξαναφτιάξει τη ζωή του, ο τάφος δε φεύγει.

mapouna protopao

Member
Μέγας Συγγραφέας
Τρίτη μέρα , είπα να πιάσω την περίφημη Μονμάρτρη.
Κατέβηκα στον κοντινό σταθμό, αλλά η μέρα δεν μας τα έλεγε καλά.
Αλύπητο λιοπύρι. Φυσικά ούτε λόγος για σκάλες, πήρα το τελεφερίκ .

Στην Sacre Coeur ορδές οχλαγωγούντων τουριστών από όλες τις ηπείρους, συνωστίζονταν στην ουρά για να μπουν στην εκκλησία.
Κάτι ελληνικότατα αμμοσταυρίδια εκτόνωσης, εκτοξεύτηκαν είναι αλήθεια.

Ιερή καρδιά νάχουμε.

Έκανα μια δυο γύρες, εντάξει δεν τρελάθηκα.
Η Πλάκα των Παρισιων. Η αλήθεια ότι και στην Πλάκα έχω να πατήσω καμιά εικοσαριά χρόνια, ώστε φαντάζομαι και εκεί η ίδια πήχτρα θα είναι.
Η αποπνικτική ζέστη , η πολυκοσμία, και το ανέβα κατέβα δρόμους και σκαλοπάτια, με ώθησαν να την κάνω με ελαφρά πηδηματάκια για μεσημβρινή κατάκλιση και να επανέλθω αργά το απόγευμα ελπίζοντας σε καλύτερες συνθήκες.

IMG_1965.jpeg

IMG_1968.jpeg

IMG_1970.jpeg

IMG_1972.jpeg

Πράγματι στην βραδινή επίσκεψη, αυτοί που περίμεναν στην ουρά, είχαν γυρίσει την πλάτη στην εκκλησία και καθόταν στα σκαλιά ρεμβάζοντας στην πανοραμική θέα .
Η πλατεία Tertre με τους ζωγράφους, παρέμενε ασφυκτικά γεμάτη βέβαια.

IMG_1975.jpeg

IMG_1976.jpeg

IMG_1980.jpeg

Σεργιάνισα καμιά ωρiτσα και κατηφόρισα από την πλευρά του νεκροταφείου της Μονμάρτρης.
Κι αυτό έχει ενδιαφέροντες ενοίκους π.χ, Δαλιδά, Δουμάς, Ζολά, Σταντάλ, Ντεγκά, Μπερλιόζ κλπ. κλπ . αλλά ήταν κλειστό.
Και κάπου μπάστα. Να μπορούσαν να μου έδιναν καμία συνέντευξη τουλάχιστον .

Έκανα και μια παρέλαση στην λεωφόρο Clichy όπου κατοικοεδρεύει το περίφημο Moulin Rouge αλλά και αρκετές ακόμη επιχειρήσεις τέρψης οφθαλμών .

Λίγο πιο κάτω από την Place Pigalle σε ένα πλάτωμα,βρήκα ακριβώς αυτό που έψαχνα . Μπυραρία γεμάτη με ενθουσιώδεις Άγγλους και κουλ Νορβηγούς να παρακολουθούν τον προημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Στο τέλος οι Άγγλοι άφριζαν πιο πολύ από τις μπίρες.

Ήδη είχα συνειδητοποιήσει ότι το Παρίσι είναι ανεξάντλητο σε εικόνες και εμπειρίες και αναφορές.
Δεν ξέρω τι γίνεται σε άλλες εποχές, αλλά το θερινό του vibe , μου ταίριαξε. Ένιωσα σαν το ψάρι στο νερό.
Έχοντας απαλλαχτεί από το «πρέπει », να δω όλα τα σημαντικά σ’αυτό το ταξίδι -αφού αποφάσισα ότι θα επανέλθω σε πρώτη ευκαιρία- έβγαλα από το πρόγραμμα όλα τα μουσεία, εκτός από το Λούβρο, όπου βρήκα μια καλή ώρα την τελευταία μου μέρα στο Παρίσι .
Οι μέρες κύλησαν με βόλτες στις κλασικές γειτονιές του κεντρικού Παρισιού, Cartier Latin, Montparnass, Le Marais, Chaillot, Saint Germain de Pres, Saint Denis. Και στην ευρύτερη γειτονιά μου γύρω από το δάσος της Boulogne-Billancourt.
Port de Versailles, Saint Cloud , La Défense.
Γνωρίζω ασφαλώς ότι στα προάστια είναι κάπως διαφορετικά τα πράγματα, αλλά τα άφησα για άλλη φορά.

Jardins de Luxembourg

IMG_1937.jpeg

Notre Dame

IMG_1951.jpeg

Notre Dame
IMG_1953.jpeg

Odeon
IMG_1954.jpeg

La Defense. Η απόλυτη αντίθεση στο κλασικό Παρίσι. Μου άρεσε μεν αλλά δεν υπηρχε ψυχή , ίσως λόγω καύσωνα.

IMG_1990.jpeg

IMG_1992.jpeg

IMG_1993.jpeg

IMG_2043.jpeg

Μπορείς όμως να φωτογραφίσεις την Αψίδα του Θριάμβου από 3 χιλιόμετρα απόσταση.

IMG_1995.jpeg

Place des Vosges . Είσοδος.

IMG_1999.jpeg

Place des Vosges . Ηλιοθεραπεία.

IMG_2004.jpeg

Centre Pompidou. Κλειστόν λόγω συντήρησης.

IMG_2006.jpeg

IMG_2015.jpeg

Στην αριστερή όχθη του Σηκουάνα , στο ύψος του Βοτανικού,υπάρχουν πίστες για χορό με αόρατους DJ. Η Μουσική παίζει από από ασύρματα μεγάλα ηχεία. Αν κατέχεις λίγο από latin η tango, χτυπάς άνετα μοναχικό τουριστριάκι απο 15 ως 65 χρονών, αναλόγως την κλάση σου. Δεν είχα καμία τύχη βέβαια , αφού και παλαμάκια σε ζειμπέκικο να χτυπήσω , θα μου πουν σταμάτα.

Pantheon by night.

IMG_2020.jpeg

Αθλητικές διαδρομές σήμερα. Γήπεδο Parc de Prince, Ιππόδρομος Longchamp, Rolland Garros courts and boutique.

IMG_2026.jpeg

IMG_2038.jpeg

IMG_2031.jpeg

IMG_2035.jpeg

IMG_2036.jpeg

Au bord de l'eauτσαρκα στις όχθες του Σηκουάνα.

IMG_2039.jpeg

IMG_2042.jpeg

IMG_2022.jpeg

Grand Palais des Champs Elysees

IMG_2044.jpeg

Μέγαρο Απομάχων. Εχουμε ακόμα δρόμο.
IMG_2086.jpeg

Το πάρτυ της 13 Ιουλίου.

IMG_2059.jpeg
IMG_2056.jpeg
IMG_2055.jpeg

14 Ιουλίου. Εθνική εορτή μετα παρελάσεως. Παρότι είχα κρατημένη θέση δίπλα στον Μητσοτάκη, ηταν αδύνατον να προσεγγίσεις την Champs Elysées χωρίς πασο με QR.
Λαός και Κολωνάκι δηλαδή. Έτσι το μόνο που είδα τελικά, ήταν τα οπίσθια της ίλης ιππικού που έκλεινε την παρέλαση. Φάααρτ!!

IMG_2068.jpeg

Madeleine . Μέσα-έξω.

IMG_2098.jpeg

IMG_2101.jpeg

Εν αναμονή του ημιτελικού Γαλλία-Ισπανία. Μπαπ κεμπαπ ο Μπαπέ, τίποτα .
Η Ισπανία στον τελικό. Χάσαμε και τα κεράσματα που μου είχαν τάξει για να υποστηρίζω Γαλλία.
IMG_2077.jpeg

Τρείς- τέσσερις μέρες πριν την αναχώρηση, η σπιτονοικοκυρά, μου έστειλε μήνυμα να μείνω τρεις μέρες ακόμα αν θέλω. Καλοπερνούσαν κι αυτοί φαίνεται, και έχω και καλό όνομα σαν ποτιστής λουλουδιών . Είχα τις γλάστρες της στην πένα.
Είχα όμως ήδη προγραμματίσει τα επόμενα βήματα του ταξιδιού.
Δεν στενοχωρήθηκα , γιατί ούτε 103 δεν μου έφταναν.
Στενοχωρήθηκα όμως, γιατί το Λουβρο έκλεισε λόγω καύσωνα 2 ώρες πριν την ώρα εισόδου μου , οπότε έμεινα τελείως απολίτιστος σ΄ αυτήν την επίσκεψη.

Δεν βαριέσαι , ένας λόγος ακόμα να μην πούμε adieu αλλά Au revoir.

9 γεμάτες μέρες , είδα πολλά και θαυμαστά , δεν είδα πολλά περισσότερα,αλλά κατα βάθος έχω την αίσθηση, ότι η ψυχή του Παρισιού είναι τα αναρίθμητα μπιστρό και μπρασσερι με τις βαθυκόκκινες η βαθυπράσινες τέντες , τις καρέκλες μπαμπού και τα στρογγυλά τραπεζάκια.
Δεν θεωρώ τυχαίο ότι ένα τεράστιο μέρος της παγκόσμιας διανόησης και των καλών τεχνών, εδώ και αιώνες αμπελοφιλοσοφεί στα μέρη αυτά ,μεταξύ ροκφόρ και αχλαδιού , κρασιού και φουα γκρα , αυγών ποσε και φιλε μπουργκινιόν.

Πως το είπε ο Περικλής?

Φιλοκαλούμεν τε μετ΄ευτελείας και φιλοσοφούμεν άνευ μαλακίας.

IMG_1928.jpeg

IMG_1941.jpeg

Attachments

McElk

Member
Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
Μονεμβασιά, Κύθηρα
Ταξίδι-Όνειρο
Novaya Zemlya
Περιγραφή απολαυστική διανθισμένη με εξαιρετικό χιούμορ. Ακόμη και Παρισιάνος θα διάβαζε με ενδιαφέρον αυτά που γράφεις! :)

mapouna protopao

Member
Μέγας Συγγραφέας
Ήρθα που ήρθα μέχρι εδώ, είχα σκεφτεί να εκμεταλλευτώ τις πέντε ακόμη ημέρες που είχα στην διάθεση μου, για να μπαλώσω κάποιες τρύπες στον ταξιδιωτικό μου χάρτη.

Οπότε είχα κλείσει από καιρό το FlixBus που με μετέφερε στην Gent( Γάνδη) του Βελγίου.
Παρότι το τοπίο δεν άλλαξε σημαντικά σε σχέση με την γαλλική επαρχία, και μόνο η αλλαγή της γλώσσας στις πάσης φύσεως επιγραφές, καθιστά την Φλάνδρα ένα εξωτικό μέρος.

Στην πόλη επικρατούσε εργασιακός πυρετός. Εργοτάξια , περιφράξεις κλπ.

Έτσι εξηγήθηκε γιατί δεν μπόρεσα να βρω διαμονή σε λογικές τιμές στην πόλη και αναγκάστηκα να κλείσω χόστελ στην κοντινή και σαφώς δημοφιλέστερη Μπρυζ, ενώ είχα σκοπό να κάνω το αντίθετο.

Την επόμενη ξεκινούσε το Gentse Feesten, δεκαήμερο πανηγύρι- φεστιβάλ, όπως θες πέστο.

Ωραίο το ιστορικό κέντρο, μέ 4 εκκλησίες με ψηλά καμπαναριά ή μια δίπλα στην άλλη. Όμορφο και το ποτάμι αν και οι όχθες στο κεντρικότερο σημείο είχαν καταληφθεί από μπαρ με βαρέλια μπίρας για το επερχόμενο πανηγύρι.

Έκανα μια ωραία βαρκάδα στο ποτάμι και στα κανάλια του , παράγγειλα και μια μερίδα από τις διάσημες βελγικές τηγανητές πατάτες , στις οποίες δεν εντόπισα και καμία φοβερή διαφορά από αυτές ενός μέσου γυραδικου της Κ. Τούμπας.

Ήπια και μια μπίρα, χάζεψα την ζωντάνια της φοιτητούπολης και πήρα το τρένο για την Μπρυζ.

IMG_2106.jpeg

IMG_2109.jpeg

IMG_2111.jpeg

IMG_2112.jpeg

IMG_2127.jpeg

IMG_2129.jpeg

IMG_2130.jpeg

IMG_2110.jpeg

Εντάξει, είναι ζωγραφιά ή Μπρυζ, καρτποσταλικη , ινσταγκραμικη κλπ κλπ.
Με τα κανάλια της,τις γέφυρες της, τα όμορφα δρομάκια της, τα περιποιημένα λουλούδια της.

Ίσως γι΄ αυτό οι Φλαμανδοί βγάζουν ζωγράφους με το τσουβάλι.

Η μεγάλη διάρκεια της ημέρας βοήθησε στο να γυρίσω τη μισή σχεδόν πόλη σε δύο τρεις ώρες.
Το κακό ήταν ότι ξεχάστηκα και την ώρα που θεώρησα ότι ήταν κατάλληλη για απογευματινό καφέ, είχαν ήδη κλείσει οι κουζίνες των εστιατορίων και κόντεψα να μείνω νηστικός.
Με έσωσε Αλβανός ελληνομαθής σερβιτόρος, που έβαλε μέσον να μου ψήσουν μια πίτσα, σε ένα από τα ρεστοράν της κεντρικής πλατείας.

Οι εκατοντάδες τουρίστες που πλημμύριζαν την πλατεία και τους γύρω δρόμους μέχρι πριν δύο ώρες, είχαν εξαφανιστεί, λες και τοὺς είχαν ψεκάσει με φλιτ.

Όλη η πόλη φαινόταν σαν έχει φορέσει πυτζαμες από τις 11 και το πιο ζωηρό μέρος αποδείχθηκε το συμπαθέστατο χόστελ που έμεινα , το οποίο διέθετε μεγάλη εσωτερική αυλή, αξιοπρεπέστατο μπαρ και το κυριότερο ξενύχτηδες και ξενύχτισσες.
( Που λέει ο λόγος. Δεν το ξημερώσαμε κι όλας. )

IMG_2148.jpeg

IMG_2136.jpeg

IMG_2138.jpeg

IMG_2140.jpeg

IMG_2144.jpeg

IMG_2145.jpeg

IMG_2147.jpeg

IMG_2150.jpeg

IMG_2152.jpeg

IMG_2153.jpeg

IMG_2154.jpeg

IMG_2155.jpeg

IMG_2156.jpeg

IMG_2158.jpeg

IMG_2159.jpeg

Το πρωί νοίκιασα ποδήλατο, και κατόπιν σύστασης της ρεσεψιόν, κατευθύνθηκα προς το χωριουδάκι Damme, 6-7 χιλιόμετρα έξω από την Μπρυζ.

Υπέροχη διαδρομή δίπλα σε κανάλι, όμορφα σπίτια , λουλούδια, ποταμόπλοιο-καφετέρια.

Ωραίο και το χωριουδάκι, σου έδινε την αίσθηση απομακρυσμένου χωριού ενώ στην ουσία εiναι πέντε λεπτά από την πόλη.

Μπήκα και σε ένα πανέμορφο μπακαλικάκι , όπου λιγουρεύτηκα ότι είχε και δεν είχε από τυριά και αλλαντικά, αλλά τα ταμπελάκια με τις τιμές, μου έκοψαν απότομα την λιγούρα.
Έκοβε φέτες πάντως και έτσι εμπλουτίστηκαν τα υπέροχα κρουασάν που τσίμπησα.

Η περιοχή είναι ποδηλατικός παράδεισος. Είτε κατά μόνας , είτε ομαδικά, εκατοντάδες ποδηλάτες κάνουν τις βόλτες τους, όλοι με τις στολές τους , τα κράνη τους και τα αξεσουάρ τους.
Ιδιαίτερη εντύπωση μου έκαναν παππούδες και γιαγιάδες, που όταν τους έβλεπες πεζούς, έλεγες πως λίγα είναι τα κρουασάν τους, πως είναι ώρα με τον χάρο να γίνουν φίλοι .
Επάνω στα ποδήλατα όμως, μεταμορφώνονταν σε καμικάζι του χωματόδρομου, δεν τους έπιανες με τίποτα.

IMG_2166.jpeg

IMG_2170.jpeg

IMG_2171.jpeg

IMG_2172.jpeg

Επιστροφή στην Μπρυζ , εντάξει , με το ποδήλατο είναι παιχνιδάκι, νομίζω δεν άφησα δρομάκι και γεφυράκι να μην περάσω.
Οι τεμπελοτουρίστες βέβαια , έκαναν βόλτες στα κανάλια με τουριστικά σκάφη.

Τελευταία στάση, αφού το χούι δεν κόβεται, επίσκεψη στο γήπεδο Jan Breidel.
Αυτό ήταν χάλια, αρχαίο, οριακά συγκρίσιμο με το Χαριλάου.
Τουλάχιστον στο δικό μας έχει και φαγητό γύρω γύρω.
Ίσως το έχουν παρατημένο για να μη τους ματιάσουν την πόλη.
Καλά έκανε ο Τζόλης και πήγε στην Άρσεναλ.

IMG_2175.jpeg

IMG_2182.jpeg

IMG_2177.jpeg

IMG_2199.jpeg

IMG_2179.jpeg

IMG_2186.jpeg

Ήταν προφανές ότι δεν θα άντεχα και άλλο βράδυ στην νυσταλέα Μπρυζ, οπότε πήρα το τρενάκι και ξαναγύρισα στην πανηγυρίζουσα Γάνδη, η οποία σε σχέση με το χτεσινό πέρασμα, ήταν η μέρα με τη νύχτα.
Μέσα σε ελάχιστες ώρες είχαν στηθεί τουλάχιστον πέντε stages με λαιβ μουσική από διάφορα συγκροτήματα.
Η μπίρα έρεε καταρρακτωδώς, η αναλογία μπιροκανουλες / δημόσια προκάτ ουρητήρια, ήταν 3/1 , τους έβγαλα το καπέλο, η συχνουρία δεν αποτέλεσε πρόβλημα.

Κοσμοπλημμύρα απίστευτη, στην Ελλάδα θα λέγαμε κατέβηκαν όλα τα χωριά.

Αυτό δεν ισχύει στις Κατω Χώρες βέβαια, δεν έχει από που να κατέβεις, η Φλάνδρα είναι τελείως φλατ.

Κάποια στιγμή σε ένα stage άκουσα ‘’Ne na na na na” και “Hay hay hay Puerto Rico” και ένα δάκρυ κύλησε.
Ζουν ακόμα οι “Vaya con dios “ σκέφτηκα για το πιο γνωστό στο εξωτερικό βελγικό συγκρότημα; Τελικά ήτανε ένα tribute από νεότερους καλλιτέχνες.

Παρόλα αυτά έμαθα ότι ναι , η Dani Klein είναι 73 και το γκρουπ υπάρχει ακόμα.

Παραδόξως, άκουσα και εδώ αρκετές παρέες-νεανικές κυρίως- να μιλάνε ελληνικά.
Stage με κλαρίνα πάντως δεν εντόπισα.

Δεν εντόπισα επίσης τον διασημότερο οσονούπω άνθρωπο που έχει γεννηθεί στη Γάνδη , τον νεαρό ομογενή ποδοσφαιριστή Καρέτσα, που λίγες μέρες αργότερα μετακόμισε στο Ντορτμουντ.

IMG_2197.jpeg

IMG_2194.jpeg

IMG_2193.jpeg

IMG_2198.jpeg

Γύρισα Μπρυζ με το τελευταίο τρένο και βυθίστηκα σε βαριές σκέψεις

Καλά πήγαμε μέχρι εδώ. Ταξιδάκι by the book με όλες τις μετακινήσεις και διαμονές κλεισμένες από καιρό.

Δεν λέω , ωραία πέρασα, το καταευχαριστήθηκα.

Αλλά πως να το κάνουμε; Ταξίδι χωρίς λίγο αυτοσχεδιασμό , λίγο περιπέτεια , λίγο ταλαιπωρία, είναι κάπως ανάλατο.

Ιδίως αν πάσχεις από το σύνδρομο Mapouna_Protopao, τα πράγματα δυσκολεύουν.
Έβαλα κάτω Google maps, και δρομολόγια ΜΜΜ , που να πάω , που να πάω, τοφερα από δω, τοφερα από κει και τελικά αποφάνθηκα με απόλυτη σιγουριά και αποφασιστικότητα.

Ας ξημερώσει και βλέπουμε.

IMG_2132.jpeg

Attachments

evaT

Member
Μέγας Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Κάθε φορά, το επόμενο
Ε ναι....Γιατί στον πηγαιμό για την Ιθάκη σημασία έχει ο δρόμος και όχι ο προορισμός. Είναι και επίκαιρο

Sam-chal

Member
Αφηγητής
Επόμενο Ταξίδι
Απρογραμμάτιστο
Ταξίδι-Όνειρο
Περού, Χιλή, Βολιβία
Το ...φλιτ (DDT) που το θυμήθηκες; Υποθέτω οι νεότεροι δεν το γνωρίζουν καθόλου. Μικρός έχω εισπνεύσει αρκετό από δαύτο, φαίνεται έχω DNAκατσαρίδας για να έχω επιβιώσει.
...........
Πολύ ωραία η περιγραφή σου και όμορφες οι φωτογραφίες. Με έφερες στο '23 που είχα βρεθεί Μπρυζ και Γάνδη.
1786634424405.png

katkats

Moderator
Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Διαβάζω ανελλιπώς τις συνέχειες της ιστορίας σου και για το Παρίσι και για την καταπληκτική εξιστόρηση. Πολύ χάρηκα που το ταξίδι σου είχε και συνέχεια.
Μπορείς να γράψεις το όνομα του χοστελ στη Μπριζ;

mapouna protopao

Member
Μέγας Συγγραφέας
Διαβάζω ανελλιπώς τις συνέχειες της ιστορίας σου και για το Παρίσι και για την καταπληκτική εξιστόρηση. Πολύ χάρηκα που το ταξίδι σου είχε και συνέχεια.
Μπορείς να γράψεις το όνομα του χοστελ στη Μπριζ;
Ευχαριστώ :). SNUFFEL HOSTEL

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
35.286
Μέλη
40.283
Νεότερο μέλος
zinaki