Μαρόκο Πρόγραμμα για Μαρόκο

Vasilisagg

New Member
Μηνύματα
2
Likes
1
Kαλησπερα σας, ειμαι ο βασιλης και ειμαι νεο μελος. Παω μαροκο την δευτέρα και σκεφτομαι να ενοικιασω αυτοκινητο γιατι τα πριβε τουρ ειναι αρκετα ακριβα και μπορει να σε πανε σε συγκεκριμενα μερη. Ειδα οτι ειναι οικονομικη η ενοικίαση αυτοκινήτου. Με το καλο φτανω δευτερα απογευμα λεω να μεινω μαρακες και τρίτη πρωι να ξεκινησω για ερημο μερζουγκα περνωνας απο διαφορα μερη στην διαδρομη. Γνωριζω πως ειναι αρκετες ωρες η οδηγηση. Τι να προσεξω και τι να μην παραλειψω να δω στην διαδρομη. Που παρκαρω το αυτοκινητο για να παω προς την ερημο ειναι ευκολο με το gps να φτασω?
Αν κλεισω καποιο tend(δεν ξερω αν το γραφω σωστα στην ερημο) ερχονται και με περνουν απο καπου? Γιατι ξερω οτι εχει και διαδρομη με καληλες! Πολλες ερωτησεις οποιος μπορει να βοηθησει με προσφατη εμπειρία ευχαριστω!!
 

vickokka

Member
Μηνύματα
1.235
Likes
1.931
Ονειρεμένο Ταξίδι
παντου
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ ΕΙΜΑΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΝΕΟ ΜΕΛΟΣ. ΠΑΩ ΜΑΡΟΚΟ ΤΗΝ ΔΕΥΤΈΡΑ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΝΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΩ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΡΙΒΕ ΤΟΥΡ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΑΚΡΙΒΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΠΑΝΕ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΜΕΡΗ.ΕΙΔΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ Η ΕΝΟΙΚΊΑΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΉΤΟΥ.ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΦΤΑΝΩ ΔΕΥΤΕΡΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΛΕΩ ΝΑ ΜΕΙΝΩ ΜΑΡΑΚΕΣ ΚΑΙ ΤΡΊΤΗ ΠΡΩΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩ ΓΙΑ ΕΡΗΜΟ ΜΕΡΖΟΥΓΚΑ ΠΕΡΝΩΝΑΣ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΡΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΡΟΜΗ. ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΩΡΕΣ Η ΟΔΗΓΗΣΗ. ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΩ ΚΑΙ ΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΛΕΙΨΩ ΝΑ ΔΩ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΡΟΜΗ.ΠΟΥ ΠΑΡΚΑΡΩ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΩ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΡΗΜΟ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΜΕ ΤΟ GPS ΝΑ ΦΤΑΣΩ?ΑΝ ΚΛΕΙΣΩ ΚΑΠΟΙΟ TEND(ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΤΟ ΓΡΑΦΩ ΣΩΣΤΑ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟ) ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΠΕΡΝΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΠΟΥ? ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΜΕ ΚΑΛΗΛΕΣ! ΠΟΛΛΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΟΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΜΕ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΕΜΠΕΙΡΊΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!
Καλησπέρα Βασίλη,
λοιπον εμεις νοικιάσαμε αυτοκίνητο από την hertz γιατί στο γυρισμό το αφήσαμε στο αεροδρόμιο και ήταν από τις λίγες που ειχε γραφείο και στην πολη και στο αεροδρόμιο.
Η διαδρομή είναι πανεμορφη ,οχι δύσκολη,αν έχεις οδηγήσει στην ελληνική ύπαιθρο.
Διαβασε την ιστορία μου εδώ ,και θα δεις και τις στάσεις και τις διανυκτερεύσεις.
Οταν κλείσεις καμπ πχ από Booking θα σου ενημερώσουν που να παρκάρεις ώστε να σε μεταφέρουν στις καμήλες και μετά στο καμπ.
ειναι εξαιρετική εμπειρία,αλλά διάλεξε καλό καμπ με μπανιο,θέρμανση κλπ.
 

Vasilisagg

New Member
Μηνύματα
2
Likes
1
Καλησπερα και ευχαριστω για την απαντηση. Νοικιάζουν αυτοκινητο με ελληνικο διπλωμα ή θέλει ευρωπαικο? Θελει εγγυηση χρηματα?

Εγω φτανω δευτερα απογευμα μαρακες και ελεγα να ενοικιασω απευθειας απο αεροδρομια για 7 μερες. Εχω ακουσει οτι ειναι ακριβο το ταξι και αντι να τα δωσω εκει σκεφτομαι να ενοικιασω απευθειας με το που φτασω. Αν μπορειτε να μου στειλετε επιγραμματικα γτ μπηκα στην παραθεση του αρθρου και μπλεχτηκα πως λεγονται τα καταλλύματα για διαμονη στην ερημο κτλπ. Και τα μερη για φαγητο.

Σκεφτομουν να ξεκινησω τριτη για μερζουγκα και να περασω εσαουιρα, αϊτ μπεν χαντου, στουντιο ατλας αν αξιζει και αφου μεινω ερημο να κατευθυνθω την επόμενη για φες, να μεινω και εκει μια δυο μερες αν ειναι ωραια. Μετα να παω προς μπλε χωριο και μετα μαρακες για 2 μερες
Καπως ετσι το σκεφτομαι δεν ξερω αν βγαινει!!
 
Last edited by a moderator:

Giwta cal

New Member
Μηνύματα
1
Likes
0
Γεια σας θελω να παω τον ερχόμενο σεπτεμβρη και αν ολα πάνε καλα μαροκο και σκέφτομαι ένα προγραμμα καπου στα 6 βραδια 7 μέρες και να μείνω 2-3 νύχτες Μαρακές και τα υπόλοιπα να τα μοιράσω δηλαδη μια νύχτα στο chefchaouen και φεζ και μερζουγκα φυσικά έρημο σαχαρα υπάρχει καποιος να μου προτείνει πως πιστευει οτι ειναι ωραια να μοιραστούν διότι όλοι μου λένε οτι ειναι προτιμότερο να παω από Μαρακές μερζουγκα έρημο σαχαρα και να φτάσω φες και μετα κάπως να το κανω για chefchaouen αλλα τα εισιτήρια που βρήκα ειναι μετ’επιστροφης από Μαρακές που να το διοργάνωσω μπορείτε να μου πείτε ιδέες;
 

Tomikala

Member
Μηνύματα
20
Likes
56
Γεια σας θελω να παω τον ερχόμενο σεπτεμβρη και αν ολα πάνε καλα μαροκο και σκέφτομαι ένα προγραμμα καπου στα 6 βραδια 7 μέρες και να μείνω 2-3 νύχτες Μαρακές και τα υπόλοιπα να τα μοιράσω δηλαδη μια νύχτα στο chefchaouen και φεζ και μερζουγκα φυσικά έρημο σαχαρα υπάρχει καποιος να μου προτείνει πως πιστευει οτι ειναι ωραια να μοιραστούν διότι όλοι μου λένε οτι ειναι προτιμότερο να παω από Μαρακές μερζουγκα έρημο σαχαρα και να φτάσω φες και μετα κάπως να το κανω για chefchaouen αλλα τα εισιτήρια που βρήκα ειναι μετ’επιστροφης από Μαρακές που να το διοργάνωσω μπορείτε να μου πείτε ιδέες;
Γεια σου ! Γύρισα από ταξίδι στο Μαρόκο μεταξύ 15 - 22 Φεβρουαρίου. Είχαμε 7 βραδια στην διαθεση μας και όπως και εσύ είχαμε προγραμματίσει πτήση με άφιξη και επιστροφή από Μαρακές. Το πρόγραμμα που κάναμε ήταν Μαρακές δύο βράδια, τριήμερη εκδρομή στην Μερζουγκα, και επιστροφή στην Φεζ όπου μείναμε 2 βραδιά. Επιστροφή Μαρακές ένα βράδυ και αναχώρηση.
Έχω να σου πω ότι το πρόγραμμα ήταν μεν γρήγορο αλλά ανεκτό . Θα έλεγε κανείς οριακά ανεκτό. Οριακά δηλαδή δεν μας έλειψε κάτι ούτε νιώθαμε να πιεζομαστε Αλλά ξαναλέω οριακα, λόγω των αποστάσεων. Υπολόγισε πως από Μαρακές για μερζουγκα θες δύο μέρες ένα βράδυ να φτάσεις. Ένα βράδυ μένεις εκεί και την επόμενη φεύγεις για Μαρακές ή Φεζ. Αν πας Μαρακές το ταξίδι είναι 10-11 ώρες και καθοτι ακριβώς το ίδιο μονότονο. Αν πας Φεζ το ταξίδι ειναι 7 - 8ωρο και με πολλές πολλές νεες εικόνες και τοπία. Η επιστροφή από Φεζ Μαρακές τώρα παιρνει με τραίνο 7 ώρες περίπου.

Έχω λπν να σ προτείνω τα εξής καθότι ειμασταν στο ίδιο ακριβώς αδιέξοδο :

Αν ακολουθήσεις το πρόγραμμα αυτό με έξι βραδιά έχει μεγάλη σημασία να δεις την ώρα πτήσης επιστροφής. Για να δεις αν καταφέρεις να γλιτώσεις την μια διανυκτέρευση στο Μαρακές μετά την Φεζ. Υπάρχει η επιλογή ενός τραίνου νυκτερινού - ξημέρωματα που όμως από ότι κατάλαβα είναι ένα αργό και βασανιστικό 12ωρο . Για περισσότερες πληροφορίες για τα τραίνα μπες στο oncf είναι το μαροκινό ΟΣΕ. Για την μετακίνηση σου υπάρχει και η επιλογή των λεοφωρειων νμζω αλλά είναι πολύ πιο ακριβή και αργη από ότι κατάλαβα και δεν το έψαξα παραπάνω καν.

Σε περίπτωση που πιέζεται χρονικά η επιστροφή σ πρέπει να τσεκαρεις εσωτερική πτήση από Φεζ Μαρακές . Εκτός της Παρασκευής είναι παμφθηνα με royal maroc νμζω. Κοστίζει 25 ευρώ. Αλλά ξαναλέω εκτός Παρασκευής σίγουρα ισως και Πέμπτης. Εμείς γυριζαμε Παρασκευή και δεν μπορέσαμε να το κάνουμε.

Όπως καταλαβες αν δεν θες να μην φας τον χρόνο σου στον δρόμο και να μην δεις τίποτα από Φεζ δεν θα σου πρότεινα να πας παραλιακά chefchaouen. 2 βραδιά οπωσδήποτε Μαρακές . 2 το ταξίδι για μερζουγκα έως Φες . Και άλλα 2 οπωσδηποτε Φεζ ( το πρώτο μην το μετράς και πολύ θα φτάσεις 7 το απόγευμα στο ξενοδοχείο και με όχι πολύ κουράγιο ) . Και όλα αυτά με την λογική ότι βολεύει η επιστροφή σ με τις ώρες των μετακινήσεων για Μαρακές.

Η προσωπική μου πάντα εκτίμηση ειναι ότι αν δεν βολεύουν μην πας Φεζ για έναν βράδυ. Είναι καταπληκτική πόλη με άλλον χαρακτήρα αλλά δεν αξίζει για τόσο λίγο. Καλύτερα γυρνά Μαρακές και τα άλλα δύο βράδια που σ απομένουν πέρασε τα με τις ενδιάμεσες ώρες στις μισές μέρες εκεί και την μια ολόκληρη παραλίακα εσσασουιρα. Και άσε την Φεζ σεφσαουεν μεκνες Ραμπάτ κτλπ για την επόμενη φορά. Αλλιώς αύξησε τα βράδια σου κατά δύο κατά προτίμηση με συνάρτηση την εσωτερική πτήση από Φεζ Μαρακές.

Ότι θες στην διάθεση σου !
 

d4ydr33m3r

Member
Μηνύματα
121
Likes
21
Ονειρεμένο Ταξίδι
Antarctica
Καλησπερα,

ηταν να μην γινει ταξιδι φετος λογω της καταστασης αλλα τελικα αναθεωρησα και ειμαι πολυ κοντα στο να κλεισω για Μαροκο που ειναι κατι που θελω να κανω χρονια και ολο το αναβαλω.
Λογω της αμεσοτητας δεν προλαβαινω να κανω την ερευνα που θα ηθελα μονος μου οποτε θα ηθελα την βοηθεια σας για ενα προγραμμα 10-11 ημερων μεσα στον Αυγουστο.

Αρχικα ενα φτιαξει ενα προσχεδιο με τις πολεις που ιδανικα θα ηθελα να επισκεφθω και θα ηθελα την βοηθεια σας ειδικα για το σχεδιασμο του μεσου του ταξιδιου που θα εχει να κανει με ερημο και Ατλαντα..

Θα φτασω και θα φυγω λογικα απο Καζαμπλανκα γιατι τετοια ωρα τετοια λογια με τις πτησεις τις τιμες και ειδικα με αποσκευες.. Βρηκα Turkish με βαλιτσα 5 με 16 κοντα στα 400 για Καζαμπλανκα οποτε προς τα εκει με βλεπω..

Οι πολεις λοιπον που εχω στο προσχεδιο ειναι Καζαμπλανκα-Ραμπατ-Ταγγερη-Σεφσαουεν-Φεζ-τα ενδιαμεσα με Ατλαντα που θα ηθελα την βοηθεια σας- Μαρακες-Εσαουαιρα-Καζαμπλανκα απο Μαρακες.

1. Θα ηθελα να ρωτησω ειναι εφικτο αυτο σε 11 μερες;
2. Θα μπορουσατε να προτεινετε μερες που χρειαζεται στο καθενα;
3. Θα βγαζατε κατι για να προσθεσετε κατι αλλο ή απλα θεωρειτε περιττο;
4. Θα ηθελα την πολυτιμη βοηθεια σας για ερημο και Ατλαντα.. Την ερημο απο οτι ξερω την κανεις και απο Μαρακες και τον Ατλαντα ερχομενος απο Φεζ προς Μαρακες και τα ενδιαμεσα..
5. Επειδη ταξιδευω μονος καποιες επιλογες σε riad ή ξενοδοχεια θα τα εκτιμουσα αν εχετε κατι να προτεινετε αλλα αυτα τα βρισκω πολυ πιο ευκολα..

Eυχαριστω προκαταβολικα για οποια βοηθεια
 

soudianos

Member
Μηνύματα
3.695
Likes
6.287
Ονειρεμένο Ταξίδι
Βερακρούζ
Dar El Yasmin στη Φεζ. Να διανυκτερεύσεις και επειδή θα είσαι μόνος να σε βάλουν σε γκρουπ για 2 νύχτες στην έρημο

Θα σε αφήσουν στο Μαρακές, με λεωφορείο θα πας Εσαουάιρα
 
Last edited by a moderator:

d4ydr33m3r

Member
Μηνύματα
121
Likes
21
Ονειρεμένο Ταξίδι
Antarctica
Ευχαριστω θα το κοιταξω.. Εκλεισα τελικα για 4-17 το επεκτεινα λιγο και παω και φευγω απο Μαρακες οποτε θα γινει round trip απο εκει.. Ιδανικα αν βρω ενα 4ημερο για ερημο με τελικο προορισμο Φεζ θα το επιλεξω απλα λογω covid ειναι περιορισμενα εως ανυπαρκτα τα γκρουπ.. Ελπιζω να βρω κατι εστω και δια δυο.. Επικοινωνω με διαφορα πρακτορεια απο εδω να δω..
Λεω κανα 4ημερο Μαρακες με μονοημερη Εσαουαιρα, μετα αν βρω τετραημερο ερημο και ατλαντα με τελικο προορισμο Φεζ και τις υπολοιπες 4-5 μερες Φεζ-Σεφσαουεν-Ταγγερη-Καζαμπλανκα και πισω Μαρακες για να φυγω 17..
 

d4ydr33m3r

Member
Μηνύματα
121
Likes
21
Ονειρεμένο Ταξίδι
Antarctica
Ίσως να βγάλεις μια ¨άκρη¨ για τον σχεδιασμό σου που είναι περίπου παρόμοιος εδώ :
Μαρόκο - Τιτιβίσματα, των δυονών μας, στην Μαροκινή Σαχάρα
Σε ευχαριστώ από μια γρήγορη ματιά φάνηκε πολύ χρήσιμη. Αν δεν βρω μια καλή 4ημερη εκδρομή για φεζ , η ενοικίαση αυτοκινήτου με ένα πρόγραμμα είναι η επόμενη σοβαρή εναλλακτική..


Να έχεις υπ' όψιν σου ότι μπορεί να έχει πολύ υψηλές θερμοκρασίες.
Πριν δυο τρεις ημέρες στο Μαρακές είχε 48 βαθμούς. Σήμερα 44.
Πωω έρημος υπο αυτές τις συνθήκες 😬😂
 
Last edited:

alma

Member
Μηνύματα
3.714
Likes
14.998
Όταν γυρίσεις, αν έχεις διάθεση, γράψε εντυπώσεις, αν υπήρχαν περιορισμοί ή όχι, πως ήταν από τουρισμό κλπ.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.073
Μηνύματα
879.673
Μέλη
38.807
Νεότερο μέλος
elendim7576

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom