Μεξικό Mexico Feb 2005

anthonymvb

Member
Μηνύματα
9
Likes
13
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΑργεντινηΙαπωνια ΓαλΠολυν

Part 1 (DF, Teotihuacan, Guadalajara)

Ήταν 31-1-2005. Μετά από 2 παρατάσεις είχα επιτέλους παραδώσει τη διπλωματική και γύριζα Ελλάδα. Θα ξεκινούσα παράλληλα τη θητεία μου στις αρχές Μαρτίου.

Στο μυαλό μου ήξερα καλά τι ήθελα να κάνω… Ήταν η μεγάλη ευκαιρία για υπερατλαντικό ταξίδι. Χρόνος υπήρχε ενώ με περιμένανε με ανοιχτές αγκάλες για να μου δείξουν τη χώρα τους οι 3 μεξικάνοι φιλοι-συμφοιτητές μου και η μεξικάνα φίλη μου που μου είχαν κάνει ήδη πλύση εγκεφάλου όλη τη χρονιά: Μέχικο – Μέχικο!!!

To email που τους στέλνω ξεκινά‘Salto el charco y vengo al otro lade del lago!’. Η αλλιώς πηδάω την νερολακούβα και έρχομαι στην άλλη πλευρά της λίμνης!. ¨Ήταν η φράση που αυτοί άλλωστε πάντα έλεγαν όταν θέλουν να πουν ότι περνάνε τον Ατλαντικό.

Χτυπάω τις πτήσεις στο ιντερνέτ και μου βγάζει μια τρελή τιμή!! Δοκιμάζω κάτι άλλο. Αθηνα –ΝΥ με επιστροφή και από εκει ΝΥ-Μεξικό με επιστροφή. 300 ευρώ λιγότερα συνολικά και θα δω και ΝΥ!!!...κατευθείαν booked…

Η πρώτη φορά μου στην ΝΥ μόνος για 2 ολόκληρες μέρες ήταν εκπληκτική και απίστευτη εμπειρία. Όπως και αυτή βέβαια που την ακολούθησε λίγο πιο νότια!

Φθάνω μετά από 5 ώρες πτήση στο Μέξικο Σιτυ!! Με παραλαμβάνουν οι 4 φίλοι μου και μου λένε ότι θα μείνω στη Σουζάνα που έχει το μεγαλύτερο σπίτι από τους 4. Έμενε σε μια περιοχή κανένα 30 λεπτό από το κέντρο. Αυτό που μου κάνει εντύπωση μόλις φτάνω είναι ότι για να μπεις στην περιοχή περνάς από έλεγχο (!!) κάτι σαν πύλη. Μου λέει η φίλη μου ότι όλοι που έχουν σπίτι στην περιοχή πληρώνουν ένα πόσο για τους ιδιωτικούς φύλακες της περιοχής και αυτό δεν γίνεται μόνο σε περιοχές με υψηλά εισοδήματα αλλά και μεσαία-υψηλά.

Έμενε σε μια τριώροφη μονοκατοικία και μπορώ να πω ότι το επίπεδο ζωής ενός Έλληνα που μπορεί να κάνει μεταπτυχιακό στην Αγγλία με το αντίστοιχο ενός Μεξικάνου που κάνει το ίδιο , όταν είναι στη χώρα τους είναι η μέρα με τη νύχτα αφού ενώ έχουν την ίδια αγοραστική δύναμη ενώ τιμές είναι αρκετά διαφορετικές και στα ακίνητα…

Όταν της το λέω αυτό μου λέει ότι οι πλούσιοι στο Μεξικό έχουν ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα δικά τους για σπίτια και τα παιδιά τους πάνε στο σχολείο με ελικόπτερα και για σκι δεν καταδέχονται να πάνε Αμερική ή Καναδά αλλά μόνο Άλπεις. Οπότε θεωρεί τον εαυτό της μέρος της μέσης τάξης.
....
Το αμάξι της είναι μια μάρκα που δεν την έχω ξαναδεί ποτέ. Η βενζίνη πολύ φθηνή , μετριέται σε γαλόνια και ¨ΟΛΑ τα πρατήρια είναι μιας εταιρίας της κρατικής Petreleos Mexicanos (PEMEX).
Το ραδιόφωνο όλη την ώρα παίζει "los ultimos exitos de Luis Miguel¨.

Η δρόμοι έχουν τεράστια κίνηση τις ώρες αιχμής και είναι λογικό αφού στην ευρύτερη περιοχή ζουν 30 εκ. άνθρωποι.

Παρόλο που ήταν μέσα Φεβρουαρίου και η πόλη ήταν χτισμένη σε υψόμετρο ο καιρός ήταν αντίστοιχος ελληνικός Μάϊος.

Φθάνουμε στο Zocalo .Είναι μακράν η μεγαλύτερη πλατεία που έχω δει ποτέ στη ζωή μου. Τεράστια .Όπως και η γιγαντιαία σημαία του Μεξικού. Μπροστά είναι ένας από τους μεγαλύτερους ναούς της Λατινικής Αμερικής ο CathedralMetropolitana.aimg11.imageshack.us_img11_6214_zocanl.jpg


Στο πλάι το PalacioNacional όπου ήταν το παλάτι των Ισπανών και το χτίσανε πάνω σε μνημεία των Αζτέκων για να δείξουν την υπεροχή τους . Σε κάποια σημεία φαίνονται.
aimg692.imageshack.us_img692_2324_dsc04674h.jpg


aimg705.imageshack.us_img705_8092_dsc04683m.jpg


Σήμερα μένει ο πρόεδρος του Μεξικού. Μέσα υπάρχουν υπέροχες τοιχογραφίες του DiegoRiviera. Απεικονίζουν την αποικιακή ιστορία και μερικές είναι λίγο βίαιες αφού δείχνουν Ισπανούς να βγάζουν μάτια ιθαγενών.
aimg191.imageshack.us_img191_6296_dsc04673o.jpg


Πιο δίπλα Templo Mayor είναι μνημεία Αζτέκων που ήρθαν στο φως στα 70ς όταν σκάβανε για μετρό.

Μετά από φαγητό και βόλτες στα στενά γυρίσαμε στο Zocaloτο απόγευμα για να δούμε την τελετή κατεβάσματος της γιγαντιαίας σημαίας. Μετά απο τελετή με μπαντα , 13 στρατιώτες την παραλαμβάνουν και την κουβαλούν.

Μετά ανεβήκαμε για καφέ στην ταράτσα ενός ξενοδοχείου που είναι στο πλάι της πλατειάς δεξιά από τον καθεδρικό. Η θέα τέλεια και το θεωρώ must.
aimg246.imageshack.us_img246_2030_dsc04702g.jpg


Πιο πέρα από την κεντρική πλατεία ξεκινάει η Reforma.H champs elysee του Μεξικού. Επί της λεωφόρου αυτής βρίσκεται το άγαλμα του τελευταίου Βασιλιά των Αζτέκων , το χρηματιστήριο ένα μοντερνο κτηριο και ο άγγελος της Ανεξαρτησίας από τους Ισπανούς.
aimg94.imageshack.us_img94_8980_dsc04872a.jpg
Στο πλάι της Ρεφόρμα είναι η zona rosa η πρωην 'πονηρή' περιοχη του Μεξικού που σήμερα είναι γεμάτη καφέ και εστιατόρια.

Αξίζει να αναφέρω ότι επί 13 μέρες στο Μεξικό δεν αισθάνθηκα φόβο και ανασφάλεια ΠΟΤΕ. Κάτι που μου είχαν προδικάσει οι γονείς μου ¨εκεί σκοτώθηκε ο γιος του Γιαννιτση κτλ’. Παρεμπίπτοντος είχε σκοτωθεί στο Ταξκο , στη μέση της απόστασης Μέξικο Σιτι-Ακαπούλκο. Κατά τη γνώμη μου πρόβλημα υπάρχει μόνο στα περάσματα ναρκοτικών στο βορρά ή αν πας γυρεύοντας. (Με κοσμήματα και ακριβά ρούχα μόνος σε φτωχογειτονιές)

Η Ρεφόρμα καταλήγει σε ένα τεράστιο πάρκο το Τσαπουλτεπεκ με λίμνες μεσα , ενα παλάτι και μνημεία από τον πόλεμο εναντίων των Αμερικάνων στα μεσα του 19ου. Ακριβώς δίπλα είναι το μουσείο ανθρωπολογίας. Αξίζει οπωσδήποτε επίσκεψη αφού έχει πολλά εκθέματα από προκολομβανούς πολιτισμούς (Μαγιας + Αζτέκας).

aimg175.imageshack.us_img175_7749_dsc04951.jpg
Πιστεύω ότι το ανοιχτό λεωφορείο που σταματάει σε όλα τα σημαντικά μέρη είναι καλός τρόπος (μετά το ακουραστο περπάτημα βεβαια) για να δει κάποιος αρκετά από τα σημαντικά σημεία της πόλης. Από τι θυμάμαι διασχίζει όλη τη Ρεφόρμα , πάει κεντρική πλατεία αλλά και Τσαπουλτεπεκ.

Άλλα μέρη που με πήγαν και μου άρεσαν ήταν η συνοικία Κογιοκαν, Πολύ ωραίο μέρος για περίπατο με κήπους και καφετέριες . Εκεί βρισκεται το σπίτι μουσείο του Τρότσκι οταν εφυγε από την ΕΣΣΔ λόγω Σταλιν καθώς και το σπίτι –μουσειό της αγαπημένης Φριντα Καλο.

Λίγο πιο νότια από το Κογιοκάν είναι Universidad Nacional de Mexico. Έχει καμια 300ριά χιλιάδες φοιτητές και ένα εντυπωσιακό κτίριο βιβλιοθήκης με τεράστιες τοιχογραφίες.
aimg696.imageshack.us_img696_8245_libraryz.jpg


Λίγο πιο δίπλα είναι το Ολυμπιακό Στάδιο που έγιναν οι αγώνες του 1968 και σήμερα παιζει η ΠΟΥΜΑΣ ποδοσφαιρο και αμερικάνικο ποδοσφαιρο.

Λίγο πιο νοτιο ανατολικά είναι το Χοτσιμίλκο. Είναι μια περιοχή με κανάλια όπου στην αρχή της υπάρχουν κατι στολισμένες βάρκες που θυμίζουν γόνδολες και καταλήγουν σε ένα χωριό με το ίδιο όνομα.

aimg9.imageshack.us_img9_8058_dsc04938v.jpg


Κάθε μία έχει γυναικείο όνομα και διασχίζει το ποτάμι . Η ατμόσφαιρα είναι τέλεια αφού παίζουν μεξικάνικη μουσική ενώ στις όχθες της λίμνης είναι κήποι με πολλά λουλούδια.

aimg693.imageshack.us_img693_8607_dsc04930i.jpg


Κανένα 40λεπτο έξω από την πόλη του Μεξικού είναι το απίστευτο Τεοτιχουάκαν. Αρχαιολογικό μέρος φτιάχτηκε πριν από Αζτέκους και μετά για άγνωστο λόγω εγκαταλείφτηκε. Μετά το παρέλαβαν οι Αζτέκοι αλλά το διατήρησαν όπως ήταν . Μιλάμε για μεγάλη έκταση με δύο πυραμίδες του Ήλιου (πολύ μεγάλη αλλά μικρότερη του Καϊρου)
και του Φεγγαρίου (πιο μικρή αλλά σε υψηλότερο υψόμετρο και καλύτερη θέα -φωτο κατω).
aimg214.imageshack.us_img214_8522_dsc04816d.jpg


Λόγω βλάστησης κτλ πέρασε για πολλά χρόνια απαρατήρητο από τους Ισπανούς που το θεωρούσαν μύθο.

Η μεγάλη του Ηλίου και η Λεωφόρος των νεκρών (από τη μικρή):

aimg168.imageshack.us_img168_9092_dsc04839n.jpg


Μετά από DF πήγαμε με αμάξι Γκουανταλαχάρα. Η διαδρομή ηταν 6 περίπου ώρες και ο δρόμος στην εθνική οδό ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Είναι η 2η μεγαλύτερη πόλη στα βορειοδυτικά της πρωτεύουσας. Έχει ανοιχτές πλατείες φαρδιούς δρόμους ένα μεγάλο καθεδρικό ενώ σε μια πλατεία δεσπόζει ένα άγαλμα της Ελληνίδας Θεάς Αθηνάς!

aimg237.imageshack.us_img237_1806_dsc04725s.jpg


Εκεί πήγαμε και παρακολουθήσαμε τον αγώνα Γκουαδαλαχαρα- Κρουζ Αζουλ (από την πόλη του Μεξικό) που είναι ντέρμπι. Οι οπαδοί πήγαιναν ΜΑΖΙ στο γήπεδο , κάθονταν μαζί στις εξέδρες , τραγουδούσανε μαζί και το γήπεδο 70000 θέσεων γεμάτο!.. Με έπιασε ένα πολιτισμικό σόκ όταν σκέφτηκα τι γίνεται στην Ελλάδα. Την ομάδα μου στην Ελλάδα πάντως την ξέρανε!! Δε θα πω ποια είναι ; ) Μετά το μάτς απέξω υπάρχουν υπαίθρια μακρόστενα ξύλινα τραπέζια όπου κάθεται όποιος προλαβαίνει και τρώνε ολοι μαζί. Κυρίως κρέας αν θυμάμαι καλά. Με λίγα λόγια η όλη διαδικάσία είναι μια γιορτή.
 

Attachments

pattyyy

Member
Μηνύματα
1.565
Likes
1.237
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ονειρεμένο Ταξίδι
νότια αφρική
Μεξικό! Πολύ ωραία αρχίζεις! Ωραίες φωτογραφίες! Περιμένουμε συνέχεια!
 

eleni70

Member
Μηνύματα
341
Likes
130
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αφρική
κατατοπιστικοτατος κ πολυ ομορφο φωτογραφικο υλικο...

περιμενουμε τη συνεχεια...
 

anthonymvb

Member
Μηνύματα
9
Likes
13
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΑργεντινηΙαπωνια ΓαλΠολυν
Part 2 (Cancun, Tulum, Chitzen Itza)

Αξίζει να αναφερθεί ότι όπως εμείς χρησιμοποιούμε τη λέξη «Μαλ…» οι μεξικάνοι χρησιμοποιούν τη λέξη ʽPendejoʼ με τις ακριβώς ίδιες χρήσεις και δεν υπάρχει σα λέξη σε άλλες ισπανόφωνες χώρες. Δλδ λέγεται και μεταξύ φίλων αλλά είναι προσβλητικό σε ένα ξένο. Όταν λοιπόν έκανε βλακεία ένας παίκτης το μισό γήπεδο φώναζε ´´Es pendejo´´ κοροϊδεύτηκα…

Μία άλλη μεξικάνικη φράση που μου είχαν κολλήσει είναι το ¨Me vale madres¨ που σε έλευθερη μετάφραση ειναι κάτι σαν 'δε με ενδιαφέρει' 'το γράφω εκει που ξερεις'... Επίσης ειδικά οι νεοι δε μιλάνε καθόλου με το vosotro(a)s και χρησιμοποιουν ΜΟΝΟ ustedes και 3ο πληθυντικό.

...

Μετά από τη Γκουανταλαχάρα επιστρέψαμε Μέξικο Σίτυ και από εκεί πήραμε το αεροπλάνο για Κανκούν. Η πτήση πηγαινελα στοίχιζε αν θυμάμαι καλά γύρω στα 200 τότε και οι φίλοι μου αν και εγώ τους έλεγα για Ακαπούλκο επέμεναν ότι πρέπει να πάμε εκεί. Και είχαν απόλυτο δίκιο. Το Κανκούν βρίσκεται στο βορειοανατολικό άκρο του Γιουκαταν απέναντι από την Κόυβα στη λεγόμενη Ριβιέρα Μάγια. Μέχρι το 60 ήταν ένα χωρίο αλλά μέσα σε 25 χρόνια με μεγάλες επενδύσεις από την κυβέρνηση έγινε πρώτης κλάσης εξωτικό παραθεριστικό κέντρο.
ai981.photobucket.com_albums_ae291_anthonymvb_russia_20etc_DSC05098b.jpg

Υπέφερε από τον τυφώνα Βίλμα τον Οκτώβριο του 2005 αλλά σήμερα σιγά μετά από προσπάθειες τις κυβέρνησης επανέρχεται.
Πιο συγκεκριμένα όταν πήγα εγώ ή άμμος ήταν κατάλευκη και βαθιά ενώ η παραλία σε πάχος ήταν 40 μέτρα σίγουρα. Ο τυφώνας εκτός από τις καταστροφές που προξένησε «καθάρισε» την άμμο και η παραλία μίκρυνε ενώ εμφανιστήκανε και βράχια (!). Φέρανε το Ολλανδικό πλοίο που έφτιαξε τα νησιά στο Ντουμπάι που τράβαγε άμμο από την Καραιβική και σήμερα μετά από 4 χρόνια το Κανκούν θυμίζει προ Βίλμα εποχή.
Στις φωτογραφίες βλέπεται πως ήταν τότε και πώς πριν από ενάμιση χρόνο και αφού είχε ξεκινησει το πρόγραμμα αποκατάστασης της παραλίας.

Φεβρουάριος 2005 (δικές μου φωτος):
ai981.photobucket.com_albums_ae291_anthonymvb_russia_20etc_DSC05107.jpg

ai981.photobucket.com_albums_ae291_anthonymvb_russia_20etc_DSC05108.jpg
2007-8 ('ΟΧΙ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ ΦΩΤΟΣ αλλα για να δείτε τη διαφορά μπροστά από το ίδιο ξενοδοχείο τραβηγμένες...)

ai981.photobucket.com_albums_ae291_anthonymvb_russia_20etc_condesa_17a.jpg

ai981.photobucket.com_albums_ae291_anthonymvb_russia_20etc_ba1.jpgΤα ξενοδοχεία όλα 5 αστέρων είναι κτισμένα κατά μήκος της παραλίας (zonahotelera) ενώ από την πίσω πλευρά είναι μια λιμνοθάλασσα που εκεί είδα να κάνουν και γουιντσερφ σε αντίθεση με την κανονική παραλία που δεν είδα κανένα θαλάσσιο σπορ (καρχαρίες ??).
Το νερό ήταν καταγάλανο. Την περίοδο που πήγα ήταν πολλοί Αμερικάνοι οι λεγόμενοι spring-breakers που πήγαιναν καθιερωμένα ομαδικά μετά το τέλος της εξεταστικής (κάτι σαν και μας που διοργανώνονται φοιτητικές εκδρομές πχ Μύκονο).
Στα κλαμπ τότε η είσοδος ήταν περίπου 400 πέσο δλδ 40 δολάρια. Πανάκριβη! Γενικά ήταν πολύ ωραίο και με εντυπωσιακή παραλία μέρος αλλά για Έλληνες ξέρω ότι δε μας τραβάει πολύ ο μαζικός τουρισμός.


Πιο νότια από το Κανκούν είναι άλλα ωραία τουριστικά μέρη όπως η PlayadelCarmenμε απέναντι το νησί Cozumel, η Xcaretένα μεγάλο παραθαλάσσιο πάρκο με πολλά ψάρια και δυνατότητα κατάδυσης ενώ πιο νότια είναι η Tulum.
Πρόκειται για μέρος των Μάγιας με μεγάλο ενδιαφέρον που ήταν στην ακμή του παράλληλα με την εποχή των Αζτέκων και βρίσκεται ακριβώς πάνω από μια κατάλευκη εξωτική παραλία που επιτρέπεται το μπάνιο.

ai981.photobucket.com_albums_ae291_anthonymvb_russia_20etc_DSC05044.jpg


ai981.photobucket.com_albums_ae291_anthonymvb_russia_20etc_DSC05052.jpgai981.photobucket.com_albums_ae291_anthonymvb_russia_20etc_DSC05046.jpgΠερίπου 2,5 ώρες με το αμάξι από το Κανκούν βρίσκεται μέσα σε μια ζούγκλα η ChitzenʼItzaόπου κάποτε ζούσαν 30χιλιάδες Μάγιας. Πρόκειται για το σήμα κατατεθέν του Μεξικού και πράγματι είναι απίστευτο μέρος. Το Castilloπου είναι η χιλιοφωτογραφημένη πυραμίδα των μάγιας δεσπόζει στο κέντρο της περιοχής και φτιάχτηκε περίπου στον 8ο αιώνα μχ.
ai981.photobucket.com_albums_ae291_anthonymvb_russia_20etc_DSC04985.jpg

Είναι πολύ δύσκολο να το ανέβει κάποιος και ακόμα δυσκολότερο να το κατέβει αφού τα σκαλοπατάκια είναι σχετικά μικρά. Όταν είχα πάει ήταν ανοιχτό ενώ άκουσα το 2008 ότι απαγορεύεται να ανέβει πια κάποιος επειδή σκοτώθηκε ένα κοριτσάκι που γλίστρησε όπως κατέβαινε στα σκαλοπάτια.
ai981.photobucket.com_albums_ae291_anthonymvb_russia_20etc_DSC04991.jpg


ai981.photobucket.com_albums_ae291_anthonymvb_russia_20etc_DSC04996.jpgΗ θέα από πάνω είναι καταπληκτική. Οι milcolonasείναι στην πίσω πλευρά αν θεωρήσουμε ως μπροστινή την είσοδο στο μέρος , και ακριβώς δίπλα ο ναός των πολεμιστών.
ai981.photobucket.com_albums_ae291_anthonymvb_russia_20etc_DSC04994.jpg

Εκεί που καθόμουν και αγνάντευα πέρασε από δίπλα μου ένα ιγουάνα. Αριστερά από την είσοδο και το Castilloείναι μια μεγάλη περιοχή όπου παίζανε ένα παιχνίδι σαν το μπάσκετ με τη διαφορά ότι το στεφάνι ήταν κάθετο στο έδαφος! Τα στεφάνια αυτά έχουν διατηρηθεί σε τέλεια κατάσταση.
Πάντως σε ένα οδηγό είχα διαβάσει ότι όσοι έχαναν γινόντουσαν μερικές φορές θυσία και θεωρούταν και περήφανος θάνατος.
ai981.photobucket.com_albums_ae291_anthonymvb_russia_20etc_DSC05012.jpg


Ενα άλλο που μου έκανε εντύπωση ηταν ότι στο ανταλλακτήριο συναλλάγματος στην περιοχή είχε τις σημαίες όλων των υπερδυνάμιων και των πολλών τουριστών που πηγαίναν εκει και ...της Ελλάδας ! (..στο άσχετο πραγματικά!) :)

ai981.photobucket.com_albums_ae291_anthonymvb_russia_20etc_DSC05036.jpgΕκτός από τα μέρη που ανέφερα άλλα μέρη που αξίζουν οπωσδήποτε να επισκεφθεί κάποιος για μενα στο Μεξικό (και εγω δεν πηγα) είναι η BajaCalifornia , Acapulco , Tula , Veracruz , Chiapas.
Σίγουρα κάποια στιγμή θα επιστέψω!...:D
 

anthonymvb

Member
Μηνύματα
9
Likes
13
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΑργεντινηΙαπωνια ΓαλΠολυν
ξερει κανεις αν μπορω να αλλάξω τον τιτλου του αρθρου στο φορουμ να φυγει το part 1??
 

Bahari

Member
Μηνύματα
1.850
Likes
1.459
ξερει κανεις αν μπορω να αλλάξω τον τιτλου του αρθρου στο φορουμ να φυγει το part 1??
anthonymvb, πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες που μας δίνεις... σ' ευχαριστούμε πολύ και για τις φωτογραφίες. Για δες αυτό http://www.travelstories.gr/%F0%E5%...%E9%EF%F5%F1%E3%E7%F3%E1-%F3%F4%EF-forum.html
 

varioAthens

Member
Μηνύματα
4.740
Likes
4.593
Ονειρεμένο Ταξίδι
America Latina
Z-η-λ-ε-ύ-ω πάαρα πολύ!!!
Έκανες ένα ταξίδι που ονειρεύομαι!
Αλήθεια πόσες μέρες πήγες? Πρόλαβες και πήγες και σε Playa del Carmen, Cozumel, Xcaret, Tulum από Κανκούν?
 

soudianos

Member
Μηνύματα
3.446
Likes
4.348
Ονειρεμένο Ταξίδι
Βερακρούζ
Eυχαριστούμε Τόνιο που μας έφερες μια "γεύση" από Μέξικο.
τυχερός που είχες εκεί φίλους και σε εξυπηρέτησαν στη μεγάλη και δύσκολη αυτή χώρα για όποιο πάει μόνος του .
ωραίες και κατατοπιστικές και οι φωτό, ιδίως αυτές του DF
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.700
Likes
6.819
Επόμενο Ταξίδι
Mexico lindo y querido!!
Ονειρεμένο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ωραιες φωτογραφιες , Viva Mexicoooo
awww.sherv.net_cm_emo_funny_2_mexican.gif
 

nmavra

Member
Μηνύματα
62
Likes
16
Πολύ ωραία περιγραφή, το διάβασα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον μιας και σε 90 μερούλες πετάω για Μεξικό! :)
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
30.883
Μηνύματα
743.306
Μέλη
35.559
Νεότερο μέλος
Juan Mortyme

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom