Nick damis
Member
Καλησπέρα σε όλους! Κάθε χρόνο κάναμε το ταξίδι για Χίο από Πειραιά με το κλασικό τρόπο (καράβι). Φέτος αποφασίσαμε να φτάσουμε Χίο κάνοντας ένα road trip. Λέμε να ξεκινήσουμε 7 Αυγούστου πρωί πρωί από Πειραιά για να προλάβουμε το καράβι για Σαμοθράκη από Αλεξανδρούπολη που είναι στις 16:00, να κάνουμε τρείς διανυκτερεύσεις και 10 ή 11 Αυγούστου να περάσουμε για Αλεξανδρούπολη με προορισμό Τουρκία. Στη συνέχεια να διασχίσουμε τα παράλια της Τουρκίας από Τσανάκαλε μέχρι Τσεσμέ και από εκεί να περάσουμε Χίο όπου θα είναι ο τελικός προορισμός. Απορίες για τους γνώστες:
1. Τί ώρα λέτε ότι πρέπει να περάσω τα σύνορα και πόση ώρα καθυστέρηση μπορεί να έχω;
2. Ποια είναι η διαδικασία για τη πληρωμή των διοδίων; Υπάρχουν συχνοί τροχονομικοι έλεγχοι;
3. Με τη revolut θα είμαι καλυμμένος η θα χρειάζομαι και αρκετό τοπικό νόμισμα;
4. Τί γίνεται με το τηλέφωνο και το ίντερνετ, θεωρείτε ότι με το Vodafone πας παντού (7,90 τη μέρα) θα είμαι οκ;
5. Και τέλος που προτείνετε ότι πρέπει να κάνουμε κάποιες στάσεις - διανυκτερεύσεις κατεβαίνοντας από Τσανάκαλε για Τσεσμέ;
Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων και συγνώμη για το μακροσκελές μήνυμα!
1. Τί ώρα λέτε ότι πρέπει να περάσω τα σύνορα και πόση ώρα καθυστέρηση μπορεί να έχω;
2. Ποια είναι η διαδικασία για τη πληρωμή των διοδίων; Υπάρχουν συχνοί τροχονομικοι έλεγχοι;
3. Με τη revolut θα είμαι καλυμμένος η θα χρειάζομαι και αρκετό τοπικό νόμισμα;
4. Τί γίνεται με το τηλέφωνο και το ίντερνετ, θεωρείτε ότι με το Vodafone πας παντού (7,90 τη μέρα) θα είμαι οκ;
5. Και τέλος που προτείνετε ότι πρέπει να κάνουμε κάποιες στάσεις - διανυκτερεύσεις κατεβαίνοντας από Τσανάκαλε για Τσεσμέ;
Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων και συγνώμη για το μακροσκελές μήνυμα!