Ιταλία Roma pass

proudhellenic

Member
Δεν θυμάμαι μεγάλη ουρά στον Άγιο Πέτρο. Το μεγάλο πρόβλημα είναι το Βατικανό. Έχει και στο Κολοσαίο ουρά, αλλά μπορείτε να την προσπελάσετε μπαίνοντας από το λόφο παλατίνο. Τώρα για την ημερα ελεύθερης εισόδου, φαντάζομαι θα δίνονται μηδενικά εισιτήρια και συνεπώς να μπορέσει να λειτουργήσει η διαδικασία της προηγούμενης πρότασης. Για Rome Pass δεν ξέρω. Είχα κρίνει τότε ότι δεν με συνέφερε.
Εσύ αν σου είναι εύκολο και σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου τι είχες πάρει για τις μετακινήσεις στην πόλη και για εισιτήρια στα αξιοθέατα?

Triplover

Member
Για μετακινήσεις είχα βγάλει την εβδομαδιαία κάρτα. Κόστιζε περίπου 20€. Και για τα αξιοθέατα το εκάστοτε εισιτήριο. Μπήκα σε Βατικανό, κολοσσαιο, αγορά, κατακομβες και Castel San Angelo.

proudhellenic

Member
Για μετακινήσεις είχα βγάλει την εβδομαδιαία κάρτα. Κόστιζε περίπου 20€. Και για τα αξιοθέατα το εκάστοτε εισιτήριο. Μπήκα σε Βατικανό, κολοσσαιο, αγορά, κατακομβες και Castel San Angelo.
Σε ευχαριστω πολυ για την βοηθεια σου σου ευχομαι τα ωραιοτερα ταξιδια στην ζωη σου.!

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Για μετακινήσεις είχα βγάλει την εβδομαδιαία κάρτα. Κόστιζε περίπου 20€..
Τωρα 24..αμφιβάλλω αν αξιζει για ολιγοημερα..
σου ευχομαι τα ωραιοτερα ταξιδια στην ζωη σου.!
Εμενα τιποτε? Τς τς αχαριστια..τουλαχιστον αν μου ευχηθεις καθυστερησεις κ ακυρωσεις να αφορουν παρακαλώ την ΑΖ722 για να μεινω αλλο ενα βραδυ Ρωμη στο Hilton δωρεαν...

Natali3

New Member
Παιδιά γειά σας! Είμαι καινούργια στο φόρουμ το οποίο πολύ πρόσφατα ανακάλυψα. Οι πληροφορίες που υπάρχουν εδώ μέσα είναι θησαυρός και πραγματικά μπράβο και ευχαριστώ σε όλους όσους μοιράζονται τις εμπειρίες τους και βοηθούν με τις γνώσεις τους.

Διάβασα όσα περισσότερα μπορούσα, αλλά θα ήθελα να ρωτήσω και γω κάτι σχετικό με τα αξιοθέατα στη Ρώμη και το αν αξίζει να αγοράσω Roma Pass των 48 ωρών. Από την εμπειρία σας, είναι κάτι που σε βοηθάει οικονομικά ή η Ρώμη, όπως την έχω στο μυαλό μου, είναι ένα μέρος που δεν χρειάζεται κανείς ιδιαίτερα να χρησιμοποιήσει τα ΜΜΜ?
Έχει κανείς υπόψιν τις τιμές των εισιτηρίων του μετρό ας πούμε, για να δω μήπως μπορέσω να υπολογίσω.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

katkats

Moderator
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ν. Αμερική
Παιδιά γειά σας! Είμαι καινούργια στο φόρουμ το οποίο πολύ πρόσφατα ανακάλυψα. Οι πληροφορίες που υπάρχουν εδώ μέσα είναι θησαυρός και πραγματικά μπράβο και ευχαριστώ σε όλους όσους μοιράζονται τις εμπειρίες τους και βοηθούν με τις γνώσεις τους.

Διάβασα όσα περισσότερα μπορούσα, αλλά θα ήθελα να ρωτήσω και γω κάτι σχετικό με τα αξιοθέατα στη Ρώμη και το αν αξίζει να αγοράσω Roma Pass των 48 ωρών. Από την εμπειρία σας, είναι κάτι που σε βοηθάει οικονομικά ή η Ρώμη, όπως την έχω στο μυαλό μου, είναι ένα μέρος που δεν χρειάζεται κανείς ιδιαίτερα να χρησιμοποιήσει τα ΜΜΜ?
Έχει κανείς υπόψιν τις τιμές των εισιτηρίων του μετρό ας πούμε, για να δω μήπως μπορέσω να υπολογίσω.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Το εισιτήριο στα ΜΜΜ κοστίζει 1,5€ Το επίσημο site https://www.atac.roma.it/page.asp?p=229.
Αν μένεις κέντρο θα χρησιμοποιήσεις ελάχιστα το μετρό και τα τραμ/λεωφορεία. Δες τα μουσεία που θέλεις να επισκεφτείς και κάνε τον υπολογισμό όπως λες.

Natali3

New Member
Το εισιτήριο στα ΜΜΜ κοστίζει 1,5€ Το επίσημο site https://www.atac.roma.it/page.asp?p=229.
Αν μένεις κέντρο θα χρησιμοποιήσεις ελάχιστα το μετρό και τα τραμ/λεωφορεία. Δες τα μουσεία που θέλεις να επισκεφτείς και κάνε τον υπολογισμό όπως λες.
Ευχαριστώ πολύ!

ninakiii

New Member
Καλημέρα σε όλους,
παρακαλώ θα ήθελα την βοήθειά σας.Σε περίπου δύο βδομάδες θα πάω στην Ρώμη και έχω δει ότι υπάρχει μια κάρτα η Roma Pass.Οι ερωτήσεις μου είναι:
1)Αν κάποιος την έχει χρησιμοποιήσει;
2)Μπορεί κάποιος να μου πεί σε ποια μέρη συμφέρει να την χρησιμοποιήσω;
3)Μήπως έχει κανείς την λίστα,που δίνουν όταν την αγοράζεις, με τα μαγαζιά που έχεις έκπτωση;
4)Ξέρει κάποιος να μου πεί με σιγουριά τί έκπτωση θα έχω στα άλλα μουσεία που δεν θα πάω με τις δωρεάν επισκέψεις που δίνει η κάρτα;
Συγγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις μου.:rolleyes-80:

Σας ευχαριστώ όλους εκ των προτέρων :)

agmi

Member
Με λίγα βασικά Αγγλικά θα βρεις όλες τις απαντήσεις απο το site τους, που είναι και κατατοπιστικότατο! Ενεργοποιείται από την 1η είσοδο η την 1η χρήση στα ΜΜΜ και ισχύει για τις μέρες/24ωρα που λέει! Εμείς είχαμε το 72ωρο και είχαμε ελεύθερα σε δυο μέρη και τα υπόλοιπα είχαν κάποια έκπτωση. Είχαμε επιλέξει το Κολοσαιο και κάποιο άλλο που δεν το θυμάμαι. Όταν στη παραδώσουν σου δίνουν χάρτη & ένα βιβλιαράκι με τα μουσεία και την έκπτωση (νομίζω είναι ανάλογα με το μουσείο), εάν είναι μετά τις 2 εισόδους (τις ελεύθερες). Το Βατικανό είναι άλλο πακέτο, εκτός & δεν συμπεριλαμβάνεται. Μεταφορά από προς και Fiumicino ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ! Την δικιά μας την πήραμε απο το αεροδρόμιο/την ειχα προπληρώσει από εδώ. Βέβαια δεν περιμένεις στην σειρά, περνάς κατευθείαν, γιατί έχει και κάτι σειρές......
Εδώ περισσότερα:
http://www.romapass.it/en/museums/
Όσο για έκπτωση σε μαγαζιά δεν το ξέρω και δεν μας ενδιέφερε.
Για το που συμφέρει η όχι, αυτό είναι δικιά σου επιλογή. Όπως σου'πα έχει το site όλες τις πληροφορίες και εμάς προσωπικά μας συμφερε γιατί δεν περιμέναμε στις ουρές! Άμα ήταν να περιμένω στην ουρά του μουσείου η του Κολοσαιου 1 πες 1.5 ώρα στην ζέστη με ενα τετράχρονο καλύτερα να πίνα την φραπεδια μου στην πλατεία του χωριού μου αραχτός, μπορεί να με κερνούσανε και καμιά ρακή, κανείς συγχωριανός!

ninakiii

New Member
Με λίγα βασικά Αγγλικά θα βρεις όλες τις απαντήσεις απο το site τους, που είναι και κατατοπιστικότατο! Ενεργοποιείται από την 1η είσοδο η την 1η χρήση στα ΜΜΜ και ισχύει για τις μέρες/24ωρα που λέει! Εμείς είχαμε το 72ωρο και είχαμε ελεύθερα σε δυο μέρη και τα υπόλοιπα είχαν κάποια έκπτωση. Είχαμε επιλέξει το Κολοσαιο και κάποιο άλλο που δεν το θυμάμαι. Όταν στη παραδώσουν σου δίνουν χάρτη & ένα βιβλιαράκι με τα μουσεία και την έκπτωση (νομίζω είναι ανάλογα με το μουσείο), εάν είναι μετά τις 2 εισόδους (τις ελεύθερες). Το Βατικανό είναι άλλο πακέτο, εκτός & δεν συμπεριλαμβάνεται. Μεταφορά από προς και Fiumicino ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ! Την δικιά μας την πήραμε απο το αεροδρόμιο/την ειχα προπληρώσει από εδώ. Βέβαια δεν περιμένεις στην σειρά, περνάς κατευθείαν, γιατί έχει και κάτι σειρές......
Εδώ περισσότερα:
http://www.romapass.it/en/museums/
Όσο για έκπτωση σε μαγαζιά δεν το ξέρω και δεν μας ενδιέφερε.
Για το που συμφέρει η όχι, αυτό είναι δικιά σου επιλογή. Όπως σου'πα έχει το site όλες τις πληροφορίες και εμάς προσωπικά μας συμφερε γιατί δεν περιμέναμε στις ουρές! Άμα ήταν να περιμένω στην ουρά του μουσείου η του Κολοσαιου 1 πες 1.5 ώρα στην ζέστη με ενα τετράχρονο καλύτερα να πίνα την φραπεδια μου στην πλατεία του χωριού μου αραχτός, μπορεί να με κερνούσανε και καμιά ρακή, κανείς συγχωριανός!

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου.
Τα έχω διαβάσει όλα αυτά το θέμα είναι αν κάποιος την χρησιμοποίησε αν όντως συμφέρει,πέρα από την άποψη των ατελείωτων ουρών,τα χρήματα τα ¨βγάζεις" χρησιμοποιώντας την κάρτα;;;;Γιαυτό και ρώτησα σε ποιά μουσεία να πάω...(αυτή την βοήθεια χρειάζομαι).
Και επίσης,από το βιβλιαράκι μπορεί να μου πει κάποιος τι έκπτωση έχουν τα μουσεία;Για να ξέρω και σε ποιό συμφέρει να την χρησιμοποιήσω για δωρεάν επίσκεψη και σε ποιά κανονικά με την έκπτωση.

kosta1987

New Member
Επόμενο Ταξίδι
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Καλησπέρα,

Παρακαλώ βοήθεια!

Έχω κλείσει για Ρώμη αρχές απριλίου (3 μέρες) , δεν θα επισκεφτώ όλα τα αξιοθέατα, εκτώς από τις πλατείες και γενικά την βόλτα στην πόλη, θέλω να επισκεφτώ το Βατικάνο, το κολοσσιαίο μαζί με ρωμαικη αγορά και την πινακοθήκη Borghese

1)Σκέφτομαι να αγοράσω την Roma pass και με αυτήν να μπω στην πινακοθήκη. Ήδη έχω κάνει κρατηση λέγοντας ότι θα χρησιμοποιήσω την Roma pass. H ερωτησή είναι πάω με τον αριθμό της κράτησης και μπαίνω? Πρέπει πρώτα να παραλάβω κάτι και μετά?
2) Έχω διαβάσει ότι τη Roma pass την βρίσκεις σχεδόν παντού ισχύει?
3) Για βατικανό να κλείσω από τώρα?

Ευχαριστώ.

Επόμενο Ταξίδι
Ταιλάνδη
Καλησπέρα,

Παρακαλώ βοήθεια!

Έχω κλείσει για Ρώμη αρχές απριλίου (3 μέρες) , δεν θα επισκεφτώ όλα τα αξιοθέατα, εκτώς από τις πλατείες και γενικά την βόλτα στην πόλη, θέλω να επισκεφτώ το Βατικάνο, το κολοσσιαίο μαζί με ρωμαικη αγορά και την πινακοθήκη Borghese

1)Σκέφτομαι να αγοράσω την Roma pass και με αυτήν να μπω στην πινακοθήκη. Ήδη έχω κάνει κρατηση λέγοντας ότι θα χρησιμοποιήσω την Roma pass. H ερωτησή είναι πάω με τον αριθμό της κράτησης και μπαίνω? Πρέπει πρώτα να παραλάβω κάτι και μετά?
2) Έχω διαβάσει ότι τη Roma pass την βρίσκεις σχεδόν παντού ισχύει?
3) Για βατικανό να κλείσω από τώρα?

Ευχαριστώ.
Γεια σου
Βατικανό κλείσε άμεσα !!!.
Την Roma pass μπορείς να την πάρεις απο το αεροδρόμιο ή απο κάποια σημεια που είναι tourist info ( έχει κόντα στο κολοσαίο ένα- απο κεί είχα πάρει την δικία μου- roma tourist info λέγεται. Στην γκαλερί δεν θα έχεις κάποιο θέμα με την κάρτα αρκεί να έχεις μαζί σου και την κράτηση που έχεις κάνει

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.440
Μέλη
38.556
Νεότερο μέλος
nin00diii

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα