Ιταλία Ρώμη - Αξιοθέατα, Διαμονή, Μετακινήσεις, Φαγητό

Triplover

Member
Μηνύματα
1.186
Likes
4.036
Μην τα παίρνετε προσωπικά. Προσπαθούμε να δώσουμε τις καλύτερες δυνατές συμβουλές για μελλοντικούς επισκέπτες από τις ίδιες εμπειρίες μας. Ούτε κάνω τον έξυπνο, ούτε επιχειρώ να σας διορθώσω για να φαίνομαι πιο ψαγμένος. Εγώ περίμενα ένα 40λεπτο τουλάχιστον στο Φόρουμ μέσα Οκτώβρη.
 

Triplover

Member
Μηνύματα
1.186
Likes
4.036
Θα ήθελα να δώσω και εγώ ορισμένες συμβουλές - προτάσεις.

α. Να πάτε σε όσο το ανεκτό περισσότερες εκκλησίες, καθώς είναι δωρεάν και μπορείτε να τις ρίχνετε μια ματιά χωρίς να χάνετε πολύ χρόνο και παράλληλα να παίρνετε τις απαραίτητες ανάσες στα καθίσματα. Οι εκκλησίες της πόλης κρύβουν πραγματικούς θησαυρούς - έργα καλλιτεχνών παγκόσμιου βεληνεκούς που θα μπορούσαν να αποτελούν ατραξιόν στην πλειονότητα των κορυφαίων μουσείων και πινακοθηκών. Καραβάτζιο, Μπερνίνι, Μιχαήλ Άγγελος, Ραφαήλ... Μερικές που ξεχώρισα, πέραν του Αγίου Πέτρου, με την σειρά περίπου που αναγράφονται είναι οι κάτωθι:
1. Santa Maria del Popolo με δύο πίνακες του Caravaggio και δύο αγάλματα του Bernini.
2. San Luigi dei Francesi με τρεις πίνακες του Caravaggio.
3. San Giovanni in Laterano.
4. Sant’ Agostino με την Παναγία των Προσκυνητών του Caravaggio.
5. San Pietro in Vincoli με τον «Μωυσή» του Μιχαήλ Άγγελου.
6. Santa Maria della Vittoria «Έκσταση της αγίας Τερέζας» του Bernini

β. Οι κατακόμβες του Αγίου Καλλίστου παρά το γεγονός ότι είναι σε μια υπέροχη καταπράσινη περιοχή και είναι σχετικά ενδιαφέρουσες, η προσβάσιμη διαδρομή στις κατακόμβες είναι πολύ μικρή και η ξενάγηση διαρκεί γύρω στο μισάωρο. Έχει είσοδο 8€ περίπου. Θα την πρότεινα με επιφύλαξη μόνο σε περίπτωση που έχετε αρκετές μέρες στη διάθεσή σας, δηλαδή τουλάχιστον 5.

γ. Οι πλατείες τις πόλεις είναι υπέροχες. Περισσότερο μου άρεσε η Piazza Navona. Αλλά λάτρεψα και την Piazza del Popolo. Πάνω ακριβώς από την πλατεία είναι ο λόφος από όπου μπορείτε να ξεκινήσετε την βόλτα σας στην Villa Borgheze. Προσφέρει υπέροχη θέα της πόλης.

δ. Ένα ακόμα αγαπημένο σημείο είναι η Piazza Venezia με το μνημείο του Vittorio Emanuelle.
Να ανεβείτε πάνω. Είναι δωρεάν έως ένα σημείο και προσφέρει υπέροχη θέα της πλατείας με τα διάφορα χρώματα των κτηρίων και των δύο εκκλησιών.

ε. Το Castel Sant Angelo κατά εμέ δεν λέει και πολλά, πέραν της θέας που προσφέρει. Από την στιγμή που η πόλη είναι γεμάτη λόφους και σημεία με υπέροχη θέα νομίζω ότι δεν αξίζει τα περίπου 10 ευρώ της εισόδου.

στ. Να κουβαλάτε ένα μπουκαλάκι το οποίο θα το γεμίζετε στις πολλές βρύσες που θα συναντάτε στην πόλη. Δεν υπάρχει λόγος να πληρώνετε 2-3€ για μπουκάλι νερού 500ml.

ζ. Για διασκέδαση τα βράδια πηγαίναμε στο Campo dei Fiori. Καλούτσικα ήταν. Testacio δεν πήγαμε. Γενικά θα έλεγα ότι απογοητεύτηκα από την διασκέδαση της πόλης. Μια καλή επιλογή για μπαράκι που να παίζει και χορός είναι το Trinity College Pub (Via del Collegio Romano 6). Στη Ρώμη όταν λένε μπαρ εννοούν κυλικείο - παγωτατζίδικο - μπουγατσάδικο.
 
Last edited:

Bosporos

Member
Μηνύματα
131
Likes
191
Επόμενο Ταξίδι
Ταυλανδη Καμποτζη
Ονειρεμένο Ταξίδι
Μπουένος Άιρες
Καλημέρα παιδιά,
Σχεδιασω 4ημερο στη Ρώμη. Είδα οτι τα περισσότερα μουσεία ειναι κλειστά Δευτέρα, τι α προτινατε να κάνει κάποιος τη Δευτέρα; Επίσης θέλω να πάω στο Τιβολι στις βίλες που εχει η unesco στις λίστες της. Πως μπορω να πάω χωρίς γκρουπ, γιατι οι τιμές με γκρουπ ειναι εξωφρενικές; Τέλος πρόταση για καλό ξενοδοχείο; Βρήκα κάτι κοντά στο βατικανο αλλά μου φαινεται μακριά απο το κέντρο
 

alex-angel

Member
Μηνύματα
154
Likes
43
καλημερα.θα ειμαι ρωμη και η πτηση μου αναχωρει απο fumiccino το πρωι 6.40 για αθηνα . πως μπορω να παω αεροδρομιο? το μετρο και το τρενο τι ωρα ξεκινουν το πρωι?
 

Takis83psa

Member
Μηνύματα
53
Likes
37
Επόμενο Ταξίδι
Βαρκελώνη
καλημερα.θα ειμαι ρωμη και η πτηση μου αναχωρει απο fumiccino το πρωι 6.40 για αθηνα . πως μπορω να παω αεροδρομιο? το μετρο και το τρενο τι ωρα ξεκινουν το πρωι?
Καλησπέρα. Το Leonardo express ξεκινά στις 5:50 από το Termini και φτάνει σε μισή ώρα. Υπάρχει και άλλη επιλογή με αλλαγή τρένου στο σταθμό Ostiense, που ξεκινά στις 4:50 και φτάνει μετά από μία ώρα.
https://www.lefrecce.it/B2CWeb/search.do?parameter=searchOutputViewer&cFID=LXIORDWzvoka
 

mourohavlos

Member
Μηνύματα
2.424
Likes
4.409
Αν κλείσω με Terravision από Termini προς Fiumicino και εκτιμώμενη ώρα άφιξης στο αεροδρόμιο στις 15.45, ενώ το ckeck-in της Easyjet κλείνει στις 16.30 με πτήση στις 17.10 (με βαλίτσα), θεωρείτε ότι θα προλάβω ή είναι πολύ ριψοκίνδυνο?
 

giannoula

Member
Μηνύματα
1.299
Likes
2.429
Επόμενο Ταξίδι
who knows???
Yπολόγισε οποιαδήποτε κίνηση στο δρόμο, ή κανένα έκτακτο ατύχημα ή περιστατικό ποτέ δεν ξέρεις. Γιατί δε φεύγεις με το προηγούμενο; έτσι ακριβώς έχασα εγώ την προηγούμενη εβδομάδα την πτήση μου από Αθήνα για Θεσ/νίκη...
 

mourohavlos

Member
Μηνύματα
2.424
Likes
4.409
Τελικά ακολούθησα τη συμβουλή σου και έκλεισα με των 14.00 που φτάνει στο αεροδρόμιο κοντά στις 15.00.
Ευχαριστώ
 

karfitsa

Member
Μηνύματα
4.545
Likes
8.033
Η δικη μου συμβουλη ειναι οταν πατε για αεροδρομιο,να παιρνετε το τρενο.Δεν ειναι σπανιο φαινομενο,να εχει καθυστερηση το λεωφορειο,απο εργα στο δρομο η ατυχημα.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.804
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom