Ιταλία Ρώμη - Αξιοθέατα, Διαμονή, Μετακινήσεις, Φαγητό

Eel

Member
Μηνύματα
7
Likes
0
Καλησπέρα και από εμένα!!! Πριν 12 χρόνια που πήγα Ρώμη δεν είχα καμμια ανησυχία μήπως και δεν έβρισκα ξεναγό για Βατικανό . . . . τώρα όμως . . . . θα ταξιδέψουμε 4 μεγάλοι με . . . 3 παιδιά ηλικιας 11 ετών, οπότε είναι επιβεβλημένο να βρούμε κάποιον ξεναγό ελληνόφωνο. Θα ειμαστε εκεί στις 28 Ιανουαρίου 2018. Διάβασα μια ανάρτηση του dimivar. Αν ισχύει (μακαρι!!) θα το εκτιμούσα αν μου στέλνατε τα στοιχεία του. Εύχομαι πραγματικά να βρώ κάτι, αλλιώς το ταξίδι στη Ρώμη με παιδιά, θα γίνει . . . . . not to remember!!!!
 

L ALALA

Member
Μηνύματα
15
Likes
6
καλησπερα σε ολους θα παω στη Ρωμη με την βαφτηστηρα μου και επειδη θελω να μεινει με τις καλυτερες εντυπωσεις μιας και θα ειναι η πρωτη της φορα στο εξωτερικο εχει καποιος να μοιραστει μαζι μου μαγαζια για καλη πιτσα, μπαρ,εστιατορια η κατι αλλο ειναι 19 χρονων
ευχαριστω εκ των προτερων
 

Bahari

Member
Μηνύματα
1.848
Likes
1.482
καλησπερα σε ολους θα παω στη Ρωμη με την βαφτηστηρα μου και επειδη θελω να μεινει με τις καλυτερες εντυπωσεις μιας και θα ειναι η πρωτη της φορα στο εξωτερικο εχει καποιος να μοιραστει μαζι μου μαγαζια για καλη πιτσα, μπαρ,εστιατορια η κατι αλλο ειναι 19 χρονων
ευχαριστω εκ των προτερων
L'Antica Pizzeria da Michele, το έχει προτείνει σε κάποιο μήνυμά του ο @Samion. Η νοστιμιά μέσα από την απλότητα... Εκτός από πίτσα εμείς παραγγείλαμε και nodini fritti con assaggi di bufala που τα έτρωγαν κάτι Ιταλοί δίπλα μας και ζηλέψαμε:lol:
 

Billouk

Member
Μηνύματα
495
Likes
1.628
Καλησπέρα και από εμένα,

Θέλουμε να κλείσουμε για ανήμερα Χριστούγεννα, δείπνο με budget 50 ευρώ/άτομο max. Αν μπορεί κάποιος ας προτείνει εστιατόριο ή εστιατόριο ξενοδοχείου λόγω ημέρας. Σας ευχαριστώ!
 

Dimi_Travel

Member
Μηνύματα
12
Likes
2
Καλησπέρα σας!! Θα ταξιδέψουμε 19-24 Ιανουαρίου 2018 στη Ρώμη! Ενδιαφερόμαστε για ξενάγηση στο Βατικανό. Έχω στείλει ήδη μήνυμα στην κυρία που προτείνεται από το facebook αλλά τα 150 ευρώ μας φαίνονται πολλά. Μου έδωσε αυτή την τιμή για 2 άτομα αλλά τελικά θα είμαστε 4. Άν κάποιος έχεθ την ίδια σκέψη με εμάς και θέλει να μοιραστούμε τα έξοδα ξενάγησης για μια από αυτές τις ημερομηνίες, θα χαρώ να επικοινωνήσουμε!
 

Dimi_Travel

Member
Μηνύματα
12
Likes
2
Καλησπέρα σε όλους! Έχουμε προγραμματίσει ταξίδι στη Ρώμη με τον σύντροφό μου κι ένα φιλικό ζευγάρι στις 20/01-24/01.. Με αγχώνουν λίγο όλα αυτά που διάβασα λόγω του μεγάλου όγκου πληροφοριών! Συνοπτικά κρατάω : Επίσκεψη σε Βατικανό ( με προκράτηση εισιτηρίων διαδικτυακά προς αποφυγή ουρών- αν μπορεί κάποιος ας με παραπέμψει σε κάποιο έγκυρο site από το οποίο θα μπορέσουμε να κάνουμε την κράτηση-) Κολοσσαίο, Πάνθεον, Αγορά, Παλατίνο συνδιάζονται , Πλατείες, Τρέβι και βιλα μποργκέζε (θα μένουμε κοντά σε βια βενετο). Άν έχει παραληφθεί κάτι αν θέλετε ας μου το επισημάνετε.. Επίσης μια ερώτηση .. Αξίζει μια μονοήμερη στη Φλωρεντία; Φτάνουμε Σάββατο πρωί και Αποχωρούμε Τετάρτη απογευματάκι.. Με το φαγητό έχω μπλεχτεί τρομερά! Θα το αφήσω στην τύχη!
 

Viaggi

Member
Μηνύματα
1.248
Likes
7.002
Επίσκεψη σε Βατικανό ( με προκράτηση εισιτηρίων διαδικτυακά προς αποφυγή ουρών- αν μπορεί κάποιος ας με παραπέμψει σε κάποιο έγκυρο site από το οποίο θα μπορέσουμε να κάνουμε την κράτηση-)
https://biglietteriamusei.vatican.va/musei/tickets/index.html

http://www.coopculture.it/en/colosseo-e-shop.cfm
(Το εισιτήριο του Κολοσσαίου είναι ενιαίο με την Ρωμαικη αγορά)

https://www.rome-museum.com/?gclid=...c0DIGf8itxJadHCwBuhGff6KUUkLtD8xoCEgAQAvD_BwE
Αξίζει μια μονοήμερη στη Φλωρεντία;
Φυσικά και αξίζει, ξεκινήστε μόνο νωρίς το πρωί γιατί την εποχή που πάτε η μέρα είναι μικρή.
 
Last edited:

paefstra

Member
Μηνύματα
13.005
Likes
40.909
Άν έχει παραληφθεί κάτι αν θέλετε ας μου το επισημάνετε.. Επίσης μια ερώτηση .. Αξίζει μια μονοήμερη στη Φλωρεντία;
Όχι. Η Φλωρεντία αξίζει για πολύ περισσότερο.
 

Elena2508

Member
Μηνύματα
1.112
Likes
3.738
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
N. Υόρκη
Επίσης μια ερώτηση .. Αξίζει μια μονοήμερη στη Φλωρεντία; Φτάνουμε Σάββατο πρωί και Αποχωρούμε Τετάρτη απογευματάκι..
Θα είστε Ρώμη 4 μέρες χειμώνα, με άγνωστες καιρικές συνθήκες και πολύ μικρή μέρα! Εάν σκοπεύεις να πας σε όλα αυτά που ανέφερες και να την προχωρήσεις τη Ρώμη, τότε σίγουρα οι 4 μέρες είναι οριακές δεδομένης της χρονικής περιόδου που την επισκέπτεσαι. Είναι κρίμα να πας στην Φλωρεντία για λίγες ώρες. Δε θα προλάβεις να δεις τίποτα.
Καλύτερα μείνε στη Ρώμη και απόλαυσε τις βόλτες σε αυτήν. Έχει τόσο όμορφα μέρη να δεις!
Και μια συμβουλή. Μην συνδυάσεις την ίδια μέρα την επίσκεψη στα Μουσεία του Βατικανού και στην Πινακοθήκη Μποργκέζε. Θα είναι εξουθενωτικό! Δες ποιες μέρες είναι ανοιχτά τα δύο μουσεία και κάνε τις κρατήσεις σου έγκαιρα διαδικτυακά γιατί στην Πινακοθήκη Μποργκέζε υπάρχει περιορισμός στον αριθμό επισκεπτών ανά ημέρα.
 

Dimi_Travel

Member
Μηνύματα
12
Likes
2
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις!! Κρίνετε ότι πρέπει να αγοράσω από το ίντερνετ τα εισιτήρια την περίοδο που θα πάω; Όσο για τον καιρό...αφήνομαι στην καλή μου τύχη!!!!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.167
Μηνύματα
882.725
Μέλη
38.879
Νεότερο μέλος
fanisfanisfanis

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom