Travel War: Φλωρεντία vs Σεβίλλη

Φλωρεντία vs Σεβίλλη

• Total voters
    46

maria_va

Member
Συγγραφέας
Παρόλο που μου άρεσαν και οι δύο πολύ, ψήφισα Φλωρεντία γιατί νομίζω ότι αδικείται. Για μένα δεν είναι ένα απλό τουριστοχώρι.

Μόνο και μόνο για τον απίθανο Δαυίδ του Μιχαήλ Άγγελου, το μουσείο του Γαλιλαίου, τις βραδινές βόλτες στα σοκάκια που νομίζεις ότι μεταφέρεσαι στην Αναγέννηση και τα κρασιά πήγαινα πάλι χθες.

Τα wars δεν είναι για Πόντιους Πιλάτους...

panpan

Member
Αφηγητής
Το στολίδι του κόσμου - Μαρία Ρόζα Μενοκάλ. Απίθανο να βρεθεί καινούργιο. Ίσως σε κανένα παλαιοβιβλιοπωλείο
Μπράβο. Μόνο το Ρόζα θυμόμουν, ίσως γιατί έτσι λένε την κόρη μου.
Edit
Amazon.com

Elena2508

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
N. Υόρκη
Εγώ ψήφισα γρήγορα τη Σεβίλλη χωρίς δεύτερες σκέψεις και μετά άρχισα να διαβάζω το νήμα και την ενδιαφέρουσα επιχειρηματολογία των μελών.
Έχω πάει και στις 2 πόλεις αλλά στη Φλωρεντία πήγα 2 φορές με διανυκτερεύσεις και εξαιρετική κεφάτη παρέα και τις 2 φορές!
Στη Σεβίλλη πήγα μόνο μια φορά για 3 διανυκτερεύσεις αλλά παρέμεινα μόνο 2 ολόκληρες μέρες και νιώθω ότι θέλω να ξαναγυρίσω.
Μέχρι τώρα "ντρεπόμουν" να δηλώσω ότι η Φλωρεντία είναι η μοναδική ιταλική πόλη που δεν μου άρεσε πολύ και ήταν κατώτερη των προσδοκιών μου!
Μέχρι που διάβασα την τοποθέτηση του @Yorgos που μίλησε στην καρδιά μου και ανακουφίστηκα!!
Να επισημάνω ότι λατρεύω την Ιταλία και τις πόλεις της και την έχω επισκεφτεί πολλές φορές.
Η Φλωρεντία είναι η μόνη πόλη που σχεδόν με απογοήτευσε και την βρήκα μουντή και υπερεκτιμημένη! Ένιωθα να πνίγομαι από τα χοντροκομμένα μαυρισμένα κτήρια της και τους υπερβολικούς τουρίστες!
Την μόνη ανάσα την πήρα στο ποτάμι αγναντεύοντας από μακριά τη γέφυρα του Πόντε Βέκιο...
Παρηγοριά βρήκα στην πινακοθήκη Ουφίτζι που την λάτρεψα και την θεωρώ από τα ωραιότερα μουσεία που έχω δει!

Την δεύτερη φορά πήγα με την οικογένειά μου και φίλους και την δεύτερη μέρα σηκώθηκε και φύγαμε για βόλτες στην Τοσκάνη.
Από την άλλη στη Σεβίλλη εντυπωσιάστηκα απο την αρχιτεκτονική της, το μαυριτανικό παλάτι και φυσικά την μαγική πλατεία της Ισπανίας που έμεινα άπειρη ώρα γιατί δεν χόρταινα να την κοιτάζω.
Εννοείται ότι έφαγα καλύτερα στη Σεβίλλη από ότι στη Φλωρεντία.
Αυτό όμως που τελικά μετράει στην κατάθεση της ψήφου μου υπέρ της Σεβίλλης είναι το vibe μιας ζωντανής πόλης έναντι μιας γερασμένης πόλης που τροφοδοτείται μόνο από τα περασμένα μεγαλεία της.

Τέλος, θεωρώ ότι αν στη Σεβίλλη πετούσε η Ryanair απευθείας από Αθήνα ή Θεσσαλονίκη με την ίδια συχνότητα που πετάει για Ρώμη ή Μπολόνια και την είχαν επισκεφτεί με την ίδια ευκολία τα μέλη του forum τότε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας θα ήταν εντυπωσιακό!!
Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει συνάδελφος ή φίλος μου που να μην έχει πάει στη Φλωρεντία έστω και ημερήσια από άλλη πόλη της Ιταλίας σε αντίθεση με την Σεβίλλη που την έχουμε επισκεφτεί μόνο 3 άτομα!
Υ.Γ. Εδώ και μέρες ψάχνω πως θα επιστρέψω στην Ανδαλουσία χωρίς να δώσω τουλάχιστον 400 € στα αεροπορικά (με 10κιλη χειραποσκευή) από Θεσσαλονίκη ή χωρίς να φτάσω ξημερώματα στη Μάλαγα με την Aegean...
Αν έχετε καμία ιδέα για αξιόπιστη πρόσβαση ρίξτε την.🙏
Οι πτήσεις της Aegean προς Σεβίλλη είναι από αυτές που εκτελούνται τακτικά χωρίς ακυρώσεις;

Mariapp.

Member
Για μένα η Φλωρεντία και γενικότερα η Τοσκάνη είναι άπαιχτη...Η ψήφος μου στην Φλωρεντία χωρίς δεύτερη σκέψη.. Πανέμορφη η Σεβίλλη αλλά δεν είναι Φλωρεντία...

Sassenach77

Member
Μέγας Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
Σλοβακία
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Ίσως το πιο σημαντικό είναι. Το στολίδι του κόσμου. Πραγματικά υπέροχο βιβλίο. Είχε μεταφραστεί στα ελληνικά, αλλά δεν θυμάμαι εκδόσεις. Η συγγραφέας το όνομα της είναι Rosa κάπως. Θα το ψάξω και θα σου πω τις εκδόσεις. Έχει καμιά εικοσαετία.
Είσαι σίγουρος οτι έχει μεταφραστεί στα ελληνικά; Ακόμα και εξαντλημένο να είναι δεν το βγάζει καν σαν βιβλίο που να έχει υπάρξει παλιά μεταφρασμένο μέσω κάποιων εκδόσεων.

Το βρήκα στα αγγλικά και μεταχειρισμένο σε πολύ καλή τιμή! Το τσίμπησα :clap:
Σε ευχαριστώ πολύ! :)

gkalla

Member
Μέγας Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
Γαλλία
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα, Περού, Ν. Ζηλανδία
Είσαι σίγουρος οτι έχει μεταφραστεί στα ελληνικά; Ακόμα και εξαντλημένο να είναι δεν το βγάζει καν σαν βιβλίο που να έχει υπάρξει παλιά μεταφρασμένο μέσω κάποιων εκδόσεων.

Το βρήκα στα αγγλικά και μεταχειρισμένο σε πολύ καλή τιμή! Το τσίμπησα :clap:
Σε ευχαριστώ πολύ! :)
Βρίσκω μια μόνο αναφορά με ελληνικό τίτλο αλλά δεν αναφέρεται ελληνικός εκδοτικός οίκος.

IMG_4308.jpeg

Sassenach77

Member
Μέγας Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
Σλοβακία
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός

James

Member
Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
Λήμνος?
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Εμένα μου άρεσε πάρα πολύ η επιλογή αυτών των δύο πόλεων για κόντρα.

Καταρχάς είναι επιτέλους ένα war (πέρα από αυτό που έκανα εγώ για τα νησιά) που μπορώ να τοποθετηθώ, μιας και έχω δει και τις δύο πόλεις.
Ήταν μάλιστα χρόνιο απωθημένο να τις δω και τις δύο για κάποιο λόγο, ίσως άσχετο με όσα έχουν συζητηθεί μέχρι τώρα, γι' αυτό και δυσκολεύομαι να απαντήσω.
Τη μεν Φλωρεντία στην προ covid εποχή το '19, συμφωνώντας με όλους με το ξενέρωμα για το υπερτουριστικό της υπόθεσης που μου έκανε κακή εντύπωση από τότε, τι να πει κανείς όμως για την ομορφιά της πόλης αυτής, τις απίθανες εικόνες που χαρίζει εντός κι εκτός ιστορικού κέντρου ή από το λόφο και την πλατεία Michelangelo, το ποτάμι κτλ.
Τη δε Σεβίλλη πολύ πρόσφατα, το 24, σε μια επιλογή που με δικαίωσε βρίσκοντας μια πολύ όμορφη πόλη, ζωντανή, με τη δική της αρχιτεκτονική και μοναδικά αξιοθέατα.

Δε ξέρω, αποφεύγω ακόμα να ψηφίσω, κλίνω προς τη Φλωρεντία από τη μία, μετά με πιάνει η αγάπη μου για την Ανδαλουσία (εντάξει δεν είναι και Γρανάδα) και το ξανασκέφτομαι, δεν είναι όμως κριτήριο το συναισθηματικό της υπόθεσης. Θα δείξει, μπορεί να ρίξω και λευκό.

Να πάτε και στις δύο όσοι δε το έχετε κάνει ακόμα.
Ρε παιδιά αυτόν τι τον βάζετε μέσα σε war? Βάλτε του ένα μπαν μόνιμο. Τι είναι αυτά τα "ωραίες και οι δύο πόλεις, έχουν τα θετικά τους, τραλαλά τραλαλό"? Μπες άνθρωπε και χώσε να γίνει της κακομοίρας! Δε βλέπεις οι άλλοι? :p

Yorgos

Member
Travelstories Legend
Επόμενο Ταξίδι
Πακιστάν-Κίνα
Ταξίδι-Όνειρο
Roraima-Socotra
Ρε παιδιά αυτόν τι τον βάζετε μέσα σε war? Βάλτε του ένα μπαν μόνιμο. Τι είναι αυτά τα "ωραίες και οι δύο πόλεις, έχουν τα θετικά τους, τραλαλά τραλαλό"? Μπες άνθρωπε και χώσε να γίνει της κακομοίρας! Δε βλέπεις οι άλλοι? :p
Ειναι μια κατηγορία μόνος του, κατηγορία "peace". Σαν το Μαδουρο ενα πράγμα

- YouTube

SugarBlue

Member
Έχοντας πάει πολλές φορές Φλωρεντία για όλα τα υπέροχα αξιοθέατα της και μια φορά μόνο Σεβίλλη, θα ψηφίσω Σεβίλλη. Στην υπερ - τουριστική Φλωρεντία δεν θυμάμαι τελικά να ευχαριστήθηκα ούτε φαγητό, ούτε ενέργεια και ατμόσφαιρα όσο στη Σεβίλλη

gkalla

Member
Μέγας Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
Γαλλία
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα, Περού, Ν. Ζηλανδία

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα