Travelstories runners club

Porfyria

Member
Επόμενο Ταξίδι
Νάξος
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία, Περού
Συγχαρητήρια σε όσους έτρεξαν αυτό το Σ/Κ σε αγώνες! Συγχαρητήρια και στην @fenia42 για τον 1ο της ημιμαραθώνιο.

Έτρεξα και εγω στο Βερολίνο, τον 1ο μου ημιμαραθώνιο, τελείως απροπόνητος, χωρίς καθόλου τρέξιμο απο 15/12 (με εξαίρεση ενα πολύ χαλαρό 5αρι στα Τρίκαλα 15/3 (στα πλαίσια του Ημιμαραθωνίου Καλαμπάκα - Τρίκαλα). Σκοπός φυσικά, απλά να τερματίσω, προς μεγάλη μου έκπληξη, εκανα λίγο πάνω απο 2:30, με αρκετές ενοχλήσεις σε γόνατα και γάμπες.
Συμπτωματικά, ήταν ο 50ος χρονομετρημένος αγώνας μου απο το 2017 που ξεκίνησα να τρέχω!
View attachment 530988

Στα του αγώνα: Αρκετό κρύο, που αν και ηταν οτι έπρεπε κατα την διάρκεια της διαδρομής, πριν και μετά τον αγωνα, ηταν αρκετά ενοχλητικό. Η διαδρομή τελείως επίπεδη, με χιλιάδες κοσμο σε όλο το μηκος της (παρόλο το κρύο!), άπειρα ενθαρρυντικοί (διάβαζαν τα ονοματά μας στα ΒΙΒ και μας φώναζαν), σταθμοί υδροδοσίας ανα 5χλμ, με νερό, τσαι, drinkmix του χορηγού maurten καθως και 2 σταθμοί με μπανάνες. Τελευταίο αφήνω το ΤΕΛΕΙΟ μετάλλιο του αγωνα, ο οποίος γιόρταζε τα 45 χρόνια του.
View attachment 530990

Επόμενος αγώνας, εκτός απροόπτου, τα 10χλμ του Ποσειδώνιου Ημιμαραθώνιου 26/04.
Μέχρι τότε, υγεία, ταξίδια και καλά τρεξίματα!
Μπράβο και σε σένα! Με το καλό και στους επόμενους αγώνες!

andpsy

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βουκουρέστι, Μπέργκαμο
Ταξίδι-Όνειρο
Νότια Αμερική / Ισλανδία
Έχουν ανοίξει οι εγγραφές για το SNF Nostos Run 2026,
🏃🏃‍♀️💨 Ο αγαπημένος αγώνας δρόμου SNF Nostos Run επιστρέφει στις 23 Ιουνίου 2026 και φέτος έχει κάτι ακόμα παραπάνω να γιορτάσει.

Στο πλαίσιο του SNF Nostos 2026, που είναι αφιερωμένο στα 30 χρόνια του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), το SNF Nostos Run μάς καλεί να τρέξουμε μαζί προς το μέλλον.

O αγώνας περιλαμβάνει διαδρομές των 10 χλμ., και 6 χλμ., με σημείο εκκίνησης το Παναθηναϊκό Στάδιο και τερματισμού το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), καθώς και μια διαδρομή 1 χλμ. για αθλητές Special Olympics. Η εκκίνηση των 10 χλμ. θα γίνει στις 20:50, των 6 χλμ. στις 21:10 και του 1χλμ. στις 20:50.

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής τον ρυθμό θα δίνουν οι μπάντες κρουστών Batala και Quilombo, ενώ τον τερματισμό θα συνοδεύει μουσικά ένα ανεβαστικό DJ set.

Για μια ακόμη χρονιά, ο αγώνας SNF Nostos Run έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Οι δρομείς καλούνται να συνεισφέρουν μια ελάχιστη συμμετοχή των €5 (ή παραπάνω για όποιον το επιθυμεί!), για την υποστήριξη των μη κερδοσκοπικών οργανισμών Λάμψη που φροντίζει για την ιατρική και παιδιατρική φροντίδα παιδιών στη Βόρεια Ελλάδα που πάσχουν από κακοήθη νοσήματα, και Πνοή Αγάπης που έχει βασικό στόχο να προσφέρει συναισθηματική, ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη σε ογκολογικούς ασθενείς και τα μέλη των οικογενειών τους.

Το δώρο των δρομέων θα μεγαλώσει ακόμα περισσότερο καθώς θα προστεθεί επιπλέον τριπλάσιο ποσό από το ΙΣΝ (για παράδειγμα, σε συνεισφορά των €5 ενός δρομέα, το ΙΣΝ θα συνεισφέρει επιπλέον €15, και έτσι οι οργανισμοί θα λάβουν €20 από την εν λόγω συμμετοχή).

Τη διοργανωτική επίβλεψη του αγώνα έχει η ΑΜΚΕ “Αναγέννηση & Πρόοδος” υπό την επιστημονική επίβλεψη του Sports Excellence - Τμήμα Αθλητικής Αριστείας της Α’ Ορθοπαιδικής Χειρουργικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ο αγώνας πραγματοποιείται με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Κάνε σήμερα την εγγραφή σου και γιόρτασε μαζί μας!

#snfnostosrun
ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ - SNFRUN

gio87

Member
Αφηγητής
Ταξίδι-Όνειρο
Περού-Βολιβία-Εκουαδορ
Istanbul Half Marathon

Τρέξαμε σήμερα στην αγαπημένη Κωνσταντινούπολη με το φίλο και συνφορουμίτη @AlexFocus

1000044318.jpg

1000044305.jpg

1000044356.png

Θα ακολουθήσει πιο αναλυτικό post τις επόμενες μέρες 😉

Last edited:

fenia42

Member
Μέγας Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Συγχαρητήρια Γιώργο 😍

AlexFocus

Member
Πολυ ωραια διαδρομη διπλα στα τειχη της Προποντιδας και του Κερατιου Κολπου, περασαμε τη Γεφυρα του Γαλατα με ολα τα μνημεια αριστερα και δεξια μας, η συμμετοχη του ντοπιου πληθυσμου θα μπορουσε να ηταν εντονοτερη αλλα το γενικο προσημο ειναι ενα μεγαλο συν για αυτη την Πολη των πολεων. Ο @gio87 εσπασε τα ρολογια και μετα το εριξε στους ναργιλεδες μετα συνοδεια Τουρκικων καφεδων καιμακλιδικων με καιμακι να τον παρεις με μαχαιρι να το αλειψεις σε ψωμι να το φας. Βεβαιως πριν απο ολα αυτα προηγηθηκε βρωση Manti και ποση Ayran. Αυριο θα αφεθουμε στς χερια του Τουρκου χαμαμτζη. Ακολουθουν πινεζες.
https://maps.app.goo.gl/HsmtWYFtAHyRHNSWA?g_st=ipc
https://maps.app.goo.gl/Eiqz8oXiJSD6FKz67?g_st=ipc
https://maps.app.goo.gl/3bSDBSNDhkRsc2md9?g_st=ipc

Attachments

gio87

Member
Αφηγητής
Ταξίδι-Όνειρο
Περού-Βολιβία-Εκουαδορ
Όπως είχα υποσχεθεί, θα περιγράψω λίγο πιο αναλυτικά την εμπειρία μου από τον Ημιμαραθώνιο της Κωνσταντινούπολης. Είναι λίγο μεγάλο το post και με κάποιες τεχνικές λεπτομέρειες, ελπίζω να μην κουράσω.

Istanbul Half Marathon 2026 -19/4/2026

18 Οκτωβρίου 2025 τρέχω τον πρώτο μου Ημιμαραθώνιο στο Μπιλμπάο. Στόχος τότε το sub2, το πετυχαίνω έστω και οριακά με 1:59:42. Περνάνε οι επόμενες μέρες, τρέχω και ένα 10αρι στο Olympic Run στη Θεσσαλονίκη και αρχίζει η αναζήτηση νέου αγώνα για το 2026. Βρίσκω διάφορα, από Μπέργκαμο μέχρι Έλτσε, αλλά μόλις βλέπω Κωνσταντινούπολη ο αγώνας στόχος κλειδώνει αμέσως. Ήδη 3 φορές ως τουρίστας στην Πόλη, πάμε για την τέταρτη να τρέξουμε λιγάκι. 19 Απριλίου ο αγώνας, οι εγγραφές άνοιξαν κάπου μέσα Δεκέμβρη αν θυμάμαι καλά, δηλώνω με το που ανοίγουν, 70€ το κόστος για early, ακριβά για Τουρκία, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

Αρχές Δεκεμβρίου έχω ήδη ξεκινήσει προετοιμασία 20 εβδομάδων με στόχο 1:45 - 1:50 αυτή τη φορά. Τέσσερα τρεξίματα τη βδομάδα, ένα easy, ένα tempo ή intervals, ένα long και ένα recovery. Το πρόγραμμα τηρείται σχεδόν ευλαβικά, οι προπονήσεις βγαίνουν πολύ ωραία και προχωράμε δυνατά. Τρέχω κατά βάση στον τόπο κατοικίας μου στο Χορτιάτη Θεσσαλονίκης, αλλά έγιναν και προπονήσεις σε Γιάννενα, Τζουμέρκα, Γάνδη, Ουτρέχτη, Amersfoort και Poznan κατά τη διάρκεια ταξιδιών. Πλέον όταν πακετάρω για ταξίδι, πρώτα μπαίνουν στην τσάντα παπούτσια και ρούχα τρεξίματος και έπειτα τα υπόλοιπα.

Κλείνω μετάβαση με αεροπλάνο από Θεσσαλονίκη με Aegean καθώς βρίσκω καλή τιμή στα 75€ για να είμαι και ξεκούραστος, επιστροφή όμως με βραδινό λεωφορείο στα 45€ καθώς η τιμή για αεροπλάνο ήταν αρκετά ακριβή. Δύο εβδομάδες περίπου πριν τον αγώνα κλείνω και διαμονή, 130€ με πρωινό (πολύ σημαντικό για τη μέρα του αγώνα) για 4 μέρες σε περιοχή κοντά στην εκκίνηση του αγώνα, και συγκεκριμένα στο Laleli (στοχευμένα 15-20 λεπτά με τα πόδια, για να μην μπλέκω με ΜΜΜ τη μέρα του αγώνα και να κάνω και το ζεσταμα μου).

Άφιξη λοιπόν στο νέο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης την Παρασκευή το απόγευμα, μετάβαση κατευθείαν στο εμπορικό για παραλαβή BIB, t-shirt κλπ και μετά ξενοδοχείο. Πολύ όμορφο το μπλουζάκι, ειδικά το πίσω μέρος. Μια γρήγορη βόλτα για φαγητό και ύπνο. Σάββατο ξύπνημα χαλαρά, 3km shakeout run να ενεργοποιήσουμε λίγο τα πόδια, μικρή βόλτα, υδατανθράκωσης συνέχεια με pasta το απόγευμα και νωρίς στο ξενοδοχείο για ύπνο. Ευτυχώς δεν παρασύρθηκα να κάνω 25000 βήματα τη μέρα πριν τον αγώνα γιατί η Πόλη προσφέρεται φουλ.

Κυριακή πρωί ξύπνημα κατά τις 6 και κάτι το πρωί, πρωινό, και κατά τις 8 και κάτι άφιξη στο χώρο εκκίνησης στο Yenikapi. Η εκκίνηση προγραμματισμένη για τις 9:15. Παράδοση προσωπικών αντικειμένων για φύλαξη, ζέσταμα, τελευταίες ετοιμασίες και παίρνω θέση στο block μου. Ήμουνα στο block C-D, μπροστά οι elite, μετά το A-B, το δικό μου και μερικά ακόμα πιο πίσω. Η στρατηγική έχει χαρακτεί τις προηγούμενες μέρες στο μυαλό μου, ο καιρός ιδανικός για τρέξιμο κοντά στους 11-12 °C και ξεκινάμε. Πιάνω αμέσως αριστερά, προσπερνάω αρκετούς δρομείς, χωρίς πρόβλημα συνωστισμού όμως και περνάω πρώτο χλμ με 5:07. Στη συνέχεια συνεχίζω με ένα ρυθμό κοντά στο 5:00 (λίγο πάνω, λίγο κάτω). Προσπερνάω σχεδόν αμέσως τον pacer του 2:00:00 , μετά από λίγο του 1:50:00 και περνάω 10αρι κοντά στο 50:00. Εδώ έχω καταλάβει ότι το sub1:50 (κάτω από 1 ώρα και 50 λεπτά δηλαδή) το έχω ήδη και σιγά σιγά αρχίζω και κάνω σκέψεις για sub 1:45. Περνάω τα 15χλμ σε 1:15 κάτι και λέω, βρε λες; Κρατάω τον ρυθμό κοντά στο 5:00, πιο δύσκολα όμως πλέον, αλλά συνεχίζω. Πιέζω όσο μπορώ, τα χιλιόμετρα τελειώνουν, μια μικρή ανηφοριτσα στο τέλος με σκοτώνει προσωρινά, περνάω το 20 σε 5:24, ανασυντάσομμαι, δίνω ο'τι έχω, περνάω το 21 σε 4:27, άλλα 100 μέτρα, το sub 1:45 έχει χαθεί, αλλά δε με νοιάζει πλέον. Official time 1:45:57 και τερματίζω απίστευτα χαρούμενος, νέο PB περίπου 14 λεπτά πιο γρήγορο σε σχέση με το Μπιλμπάο. Έτσι κι αλλιώς ο στόχος ήταν 1:45 - 1:50 και επετεύχθη. Εκ των υστέρων και βλέποντας τα περάσματά μου, θεωρώ ότι αν στα πρώτα 10χλμ είχα περάσει 3-4 δευτερόλεπτα πιο αργά το χλμ, ίσως να είχα περισσότερες δυνάμεις στο τέλος, δεν πειράζει, από τις εμπειρίες μαθαίνουμε, άλλωστε ήταν μόλις ο δεύτερος μου Ημιμαραθώνιος. Νερό, μπανάνα κλπ, χάραγμα του χρόνου στην πίσω πλευρά του μεταλλίου, κουβεντούλα με άλλους δρομείς και ανταλλαγή εμπειριών (έδειχνα και σε έναν fan της Fener το γκολ του Muslimovic και μου έλεγε μικρός είμαι, δεν το θυμάμαι, τώρα το έμαθες του λέω 😉) και επιστροφή ξενοδοχείο με τα πόδια αρκετή ώρα μετά.

Όσον αφορά τη διαδρομή, είναι σχεδόν flat, με κάποια πολύ μικρά κομμάτια ανηφόρα - κατηφόρα, οριακά ανύπαρκτα. Με εκκίνηση στο Yenikapi τρέχεις αρχικά δίπλα στο Βόσπορο, μετά στην γέφυρα του Γαλατά στο ένα ρεύμα, αμέσως αναστροφή και τρέξιμο στο αντίθετο ρεύμα και μετά δίπλα στον Κεράτιο Κόλπο, κάτω από τις γειτονιές Fener, Balat και τη Μεγάλη του Γένους Σχολή, ανεβαίνεις λίγο ακόμα και μετά το ίδιο κομμάτι επιστροφή απλά χωρίς τη γέφυρα του Γαλατά. Τροφοδοσία ανά 4 χλμ περίπου,οι εθελοντές εκπληκτικοί, συμμετοχή θεατών δυστυχώς μικρή, περίμενα περισσότερα. Και μια ιδιαιτερότητα που έχει ο συγκεκριμένος αγώνας είναι ότι το chip time δεν είναι ενσωματωμένο στο BIB number αλλά χωριστά και το δένεις στα παπούτσια με τα κορδόνια. Συμμετοχές γύρω στις 8000 στον Ημι και κοντά στις 10000 στο 10αρι (το οποίο είχε εκκίνηση στις 8:00)

Αποτίμηση προσωπικά άκρως θετική, άλλωστε η Κωνσταντινούπολη είναι η αγαπημένη μου πόλη και ήταν μεγάλη μου χαρά να τρέξω εκεί. Τις επόμενες μέρες μέχρι την Τρίτη το βράδυ που θα έπαιρνα λεωφορείο για Θεσσαλονίκη ακολούθησαν φαγητά, ναργιλέδες, ηλιοβασιλέματα και βόλτες στο Βόσπορο και περιπλανήσεις σε μέρη κατά βάση μη τουριστικά (4η επίσκεψη άλλωστε - Kadikoy στην ασιατική πλευρά αγαπημένη περιοχή για όσους ξέρουν από Κωνσταντινούπολη).

Αυτά και ψάχνω αγώνα πριν τον επόμενο στόχο που είναι το Ioannina Lake Run το Σεπτέμβριο.

Αν φτάσατε μέχρι εδώ, είστε ήρωες, μάλλον έχετε αντοχές, σκεφτείτε το μήπως βγείτε για κάνα χαλαρό τρεξιματάκι 🙃

Ακολουθούν φωτογραφίες, αρχικά του αγώνα και έπειτα κάποιες ακόμα

1000045167.jpg

1000045164.jpg

1000045165.jpg

1000045163.jpg

1000045168.jpg

1000045166.jpg

1000045169.jpg

1000045170.jpg

1000045172.jpg

1000045171.jpg

1000045207.jpg

1000045173.jpg

Balat, μικρή βόλτα το Σάββατο πριν τον αγώνα
1000045187.jpg

Sayla Manti στο Kadikoy
1000045188.jpg

Çorlulu Ali Paşa Nargile
1000045189.jpg

1000045190.jpg

Zincirli Han
1000045191.jpg

Buyuk Valide Han, είναι λίγο δύσκολο να βρεις το καφέ
1000045192.jpg

Αιγυπτιακό Παζάρι
1000045193.jpg

Rustem Pasa Mosque
1000045194.jpg

Πολιτιστικό κέντρο Nazim Hikmet - Kadikoy
1000045195.jpg

Η Πόλη ανήκει στις γάτες της
1000045196.jpg

1000045197.jpg

Moda
1000045198.jpg

1000045199.jpg

Kadikoy
1000045200.jpg

Fil Fil Lahmacun - Kadikoy
1000045201.jpg

Ηλιοβασίλεμα στο Βόσπορο (καραβάκι από Kadikoy για Eminonu, στο βάθος Blue Mosque και Αγιά Σοφιά
1000045202.jpg

Freddo espresso από Vasil Bey
1000045203.jpg

Eminonu με πύργο του Γαλατά στο βάθος
1000045204.jpg

Kuzguncuk
1000045205.jpg

1000045206.jpg

Last edited:

fenia42

Member
Μέγας Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Μπράβο Γιώργο , συγχαρητήρια ! Κι εμένα ο επόμενος στόχος είναι ημιμαραθώνιος sub 2 αλλά θέλει δουλειά. Για την ώρα βρέθηκα στο Μεγα Αλέξανδρο , στα δέκα χιλιόμετρα με στόχο να κάνω κάτω από μια ώρα. Όμως λίγες μέρες πριν τον αγώνα είχα σοβαρά αναπνευστικά θέματα με την αλλεργία μου και είπα πάμε κι όπου βγει. Τελικά τον κατάφερα τον στόχο, 58 λεπτά , αλλά με πολύ κόπο και δυσκολία. Επόμενος στόχος sub 56’ στο δεκάρι.
Υγεία να έχουμε !

Attachments

gio87

Member
Αφηγητής
Ταξίδι-Όνειρο
Περού-Βολιβία-Εκουαδορ
Μπράβο Φένια, το έχεις!!! Είναι εμφανής η πρόοδος, δουλειά και συνέπεια και τα καλύτερα είναι μπροστά. Αν και όπως λέω πάντα, πρώτος στόχος πρέπει να είναι πάντα ο υγιής τερματισμός και να ευχαριστιόμαστε τον αγώνα!!! 🙂

fenia42

Member
Μέγας Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Μπράβο Φένια, το έχεις!!! Είναι εμφανής η πρόοδος, δουλειά και συνέπεια και τα καλύτερα είναι μπροστά. Αν και όπως λέω πάντα, πρώτος στόχος πρέπει να είναι πάντα ο υγιής τερματισμός και να ευχαριστιόμαστε τον αγώνα!!! 🙂
Ακριβώς αυτό Γιώργο μου
Και στα επόμενα με υγεία κι ελπίζω πάλι να συμπέσουμε κάπου ! Έχει ένα φοβερο αγώνα ανάμεσα στα μνημεία της Άνω Πόλης τέλη Μαΐου !

psilos3

Member
Travelstories Legend
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Όπως είχα υποσχεθεί, θα περιγράψω λίγο πιο αναλυτικά την εμπειρία μου από τον Ημιμαραθώνιο της Κωνσταντινούπολης. Είναι λίγο...
Άξιος Γιώργο, πολλά μπράβο για το επίτευγμα και την ωραία παρουσίαση!

Dr Snoopy

Member
Αφηγητής
Ταξίδι-Όνειρο
Ν.Ζηλανδία

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
35.124