Travelstories runners club

gio87

Member
Αφηγητής
Ταξίδι-Όνειρο
Περού-Βολιβία-Εκουαδορ
Σήμερα τρέξαμε για καλό σκοπό.

10ο Panorama Charity Fun Run , τα έσοδα της δράσης θα δοθούν στον Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες Β. Ελλάδος “Λάμψη”, στον Σύλλογο Φίλων Νοσοκομείου Παπαγεωργίου “Αντηρίδα” και στο “ΠΑΙΔΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΣΟΣ ΦΙΛΥΡΟΥ”

Αγώνες 10, 5 και 2 χλμ, το 10αρι εκκίνηση λίγο έξω από το Χορτιάτη (Διασταύρωση Χορτιάτη) και τερματισμός στο ΔΑΚ Πανοράματος. Διαδρομή κυρίως κατηφορική, αλλά είχε και μερικές ανηφορίτσες.

1000045763.jpg

Μπράβο Γιώργο , συγχαρητήρια ! Κι εμένα ο επόμενος στόχος είναι ημιμαραθώνιος sub 2 αλλά θέλει δουλειά. Για την ώρα βρέθηκα στο Μεγα Αλέξανδρο , στα δέκα χιλιόμετρα με στόχο να κάνω κάτω από μια ώρα. Όμως λίγες μέρες πριν τον αγώνα είχα σοβαρά αναπνευστικά θέματα με την αλλεργία μου και είπα πάμε κι όπου βγει. Τελικά τον κατάφερα τον στόχο, 58 λεπτά , αλλά με πολύ κόπο και δυσκολία. Επόμενος στόχος sub 56’ στο δεκάρι.
Υγεία να έχουμε !
Με 58 λεπτά δεκάρι και μια συνέπεια στην προπόνηση, long run όπου θα δουλέψεις καλύτερα τον απαιτούμενο ρυθμό σε περισσότερα χλμ θα έρθει και το sub2 στον ημιμαραθώνιο. Πού βρίσκουμε τη μπλούζα που φοράς;;

fenia42

Member
Μέγας Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Με 58 λεπτά δεκάρι και μια συνέπεια στην προπόνηση, long run όπου θα δουλέψεις καλύτερα τον απαιτούμενο ρυθμό σε περισσότερα χλμ θα έρθει και το sub2 στον ημιμαραθώνιο. Πού βρίσκουμε τη μπλούζα που φοράς;;
Σε ευχαριστώ πολύ ! Θα προσπαθήσω 😍
Τη μπλουζάρα την παρηγγειλα από την ομάδα μου, ARIS RUNNERS κι εφόσον είσαι ομοϊδεάτης μπορείς να γίνεις μέλος της παρέας μας ! Αν χρειαστείς πληροφορίες στείλε μου ινμποξ, είτε για τη μπλούζα είτε για να γίνεις μέλος.
481B75C7-E756-47B7-A899-67B116324388.png

fenia42

Member
Μέγας Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Ο πιο όμορφος (και εξοντωτικός 😀 αγώνας της πόλης έλαβε χώρα χτες. Ξεκινήσαμε από το Γεντί Κουλέ και μέσα από τα στενά της Άνω Πόλης , πάντα με θέα προς τη θάλασσα , διασχίσαμε τη Μονή Βλατταδων,υπό το περίεργο βλέμμα των καλεσμένων της βαφτισης , περάσαμε μέσα από τον Όσιο Δαυιδ υπό το χειροκρότημα του γλυκύτατου ιερέα , διακόψαμε μια λειτουργία στον Άγιο Νικόλαο τον Ορφανό, μας βγήκε η ψυχή στον ανήφορο μέχρι τους Κήπους του πασά και μετά η θανατηφόρα ανηφόρα μέχρι το Πυροβολείο και λίγο ακόμα ,
IMG_9643.jpeg
IMG_9639.jpeg
IMG_9640.jpeg
IMG_9642.jpeg
IMG_9641.jpeg
2a2353bdac4883e18dd76f8beb8b50fe.jpeg
πίσω για το Γεντί. Το ρολόι έγραψε 5.700 μέτρα , φοβερή άσκηση πάνω κάτω 😀 Τύφλα να χουν οι αγώνες trail.
Πολύ μεγάλη συγκίνηση για μένα να περνάω από τα μέρη που μεγάλωσα και έτρεχα μικρή, από τα σπίτια των φιλενάδων μου, το μπαλκόνι της γιαγιάς μου και την αυλή του σχολείου μου. Ιδιαίτερη μνεία στα παιδάκια εθελοντάκια που μας εμψύχωναν με τον καλύτερο τρόπο.
Τον αγώνα προλόγισε η Ολυμπιονίκης Βούλα Πατουλιδου με την οποία πρόλαβα να συν-προπονηθώ στο Καυτατζόγλειο από τότε που ήμουν 8 χρονω και δε πιστεύω ότι στα ίδια μέρη έχω καταλήξει να προπονούμαι διακόσια χρόνια μετά.

Pierre_1976

Member
Επόμενο Ταξίδι
Barcelona
Ταξίδι-Όνειρο
Σεληνη
Όπως είχα υποσχεθεί, θα περιγράψω λίγο πιο αναλυτικά την εμπειρία μου από τον Ημιμαραθώνιο της Κωνσταντινούπολης. Είναι λίγο μεγάλο το post και με κάποιες τεχνικές λεπτομέρειες, ελπίζω να μην κουράσω.

Istanbul Half Marathon 2026 -19/4/2026

18 Οκτωβρίου 2025 τρέχω τον πρώτο μου Ημιμαραθώνιο στο Μπιλμπάο. Στόχος τότε το sub2, το πετυχαίνω έστω και οριακά με 1:59:42. Περνάνε οι επόμενες μέρες, τρέχω και ένα 10αρι στο Olympic Run στη Θεσσαλονίκη και αρχίζει η αναζήτηση νέου αγώνα για το 2026. Βρίσκω διάφορα, από Μπέργκαμο μέχρι Έλτσε, αλλά μόλις βλέπω Κωνσταντινούπολη ο αγώνας στόχος κλειδώνει αμέσως. Ήδη 3 φορές ως τουρίστας στην Πόλη, πάμε για την τέταρτη να τρέξουμε λιγάκι. 19 Απριλίου ο αγώνας, οι εγγραφές άνοιξαν κάπου μέσα Δεκέμβρη αν θυμάμαι καλά, δηλώνω με το που ανοίγουν, 70€ το κόστος για early, ακριβά για Τουρκία, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

Αρχές Δεκεμβρίου έχω ήδη ξεκινήσει προετοιμασία 20 εβδομάδων με στόχο 1:45 - 1:50 αυτή τη φορά. Τέσσερα τρεξίματα τη βδομάδα, ένα easy, ένα tempo ή intervals, ένα long και ένα recovery. Το πρόγραμμα τηρείται σχεδόν ευλαβικά, οι προπονήσεις βγαίνουν πολύ ωραία και προχωράμε δυνατά. Τρέχω κατά βάση στον τόπο κατοικίας μου στο Χορτιάτη Θεσσαλονίκης, αλλά έγιναν και προπονήσεις σε Γιάννενα, Τζουμέρκα, Γάνδη, Ουτρέχτη, Amersfoort και Poznan κατά τη διάρκεια ταξιδιών. Πλέον όταν πακετάρω για ταξίδι, πρώτα μπαίνουν στην τσάντα παπούτσια και ρούχα τρεξίματος και έπειτα τα υπόλοιπα.

Κλείνω μετάβαση με αεροπλάνο από Θεσσαλονίκη με Aegean καθώς βρίσκω καλή τιμή στα 75€ για να είμαι και ξεκούραστος, επιστροφή όμως με βραδινό λεωφορείο στα 45€ καθώς η τιμή για αεροπλάνο ήταν αρκετά ακριβή. Δύο εβδομάδες περίπου πριν τον αγώνα κλείνω και διαμονή, 130€ με πρωινό (πολύ σημαντικό για τη μέρα του αγώνα) για 4 μέρες σε περιοχή κοντά στην εκκίνηση του αγώνα, και συγκεκριμένα στο Laleli (στοχευμένα 15-20 λεπτά με τα πόδια, για να μην μπλέκω με ΜΜΜ τη μέρα του αγώνα και να κάνω και το ζεσταμα μου).

Άφιξη λοιπόν στο νέο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης την Παρασκευή το απόγευμα, μετάβαση κατευθείαν στο εμπορικό για παραλαβή BIB, t-shirt κλπ και μετά ξενοδοχείο. Πολύ όμορφο το μπλουζάκι, ειδικά το πίσω μέρος. Μια γρήγορη βόλτα για φαγητό και ύπνο. Σάββατο ξύπνημα χαλαρά, 3km shakeout run να ενεργοποιήσουμε λίγο τα πόδια, μικρή βόλτα, υδατανθράκωσης συνέχεια με pasta το απόγευμα και νωρίς στο ξενοδοχείο για ύπνο. Ευτυχώς δεν παρασύρθηκα να κάνω 25000 βήματα τη μέρα πριν τον αγώνα γιατί η Πόλη προσφέρεται φουλ.

Κυριακή πρωί ξύπνημα κατά τις 6 και κάτι το πρωί, πρωινό, και κατά τις 8 και κάτι άφιξη στο χώρο εκκίνησης στο Yenikapi. Η εκκίνηση προγραμματισμένη για τις 9:15. Παράδοση προσωπικών αντικειμένων για φύλαξη, ζέσταμα, τελευταίες ετοιμασίες και παίρνω θέση στο block μου. Ήμουνα στο block C-D, μπροστά οι elite, μετά το A-B, το δικό μου και μερικά ακόμα πιο πίσω. Η στρατηγική έχει χαρακτεί τις προηγούμενες μέρες στο μυαλό μου, ο καιρός ιδανικός για τρέξιμο κοντά στους 11-12 °C και ξεκινάμε. Πιάνω αμέσως αριστερά, προσπερνάω αρκετούς δρομείς, χωρίς πρόβλημα συνωστισμού όμως και περνάω πρώτο χλμ με 5:07. Στη συνέχεια συνεχίζω με ένα ρυθμό κοντά στο 5:00 (λίγο πάνω, λίγο κάτω). Προσπερνάω σχεδόν αμέσως τον pacer του 2:00:00 , μετά από λίγο του 1:50:00 και περνάω 10αρι κοντά στο 50:00. Εδώ έχω καταλάβει ότι το sub1:50 (κάτω από 1 ώρα και 50 λεπτά δηλαδή) το έχω ήδη και σιγά σιγά αρχίζω και κάνω σκέψεις για sub 1:45. Περνάω τα 15χλμ σε 1:15 κάτι και λέω, βρε λες; Κρατάω τον ρυθμό κοντά στο 5:00, πιο δύσκολα όμως πλέον, αλλά συνεχίζω. Πιέζω όσο μπορώ, τα χιλιόμετρα τελειώνουν, μια μικρή ανηφοριτσα στο τέλος με σκοτώνει προσωρινά, περνάω το 20 σε 5:24, ανασυντάσομμαι, δίνω ο'τι έχω, περνάω το 21 σε 4:27, άλλα 100 μέτρα, το sub 1:45 έχει χαθεί, αλλά δε με νοιάζει πλέον. Official time 1:45:57 και τερματίζω απίστευτα χαρούμενος, νέο PB περίπου 14 λεπτά πιο γρήγορο σε σχέση με το Μπιλμπάο. Έτσι κι αλλιώς ο στόχος ήταν 1:45 - 1:50 και επετεύχθη. Εκ των υστέρων και βλέποντας τα περάσματά μου, θεωρώ ότι αν στα πρώτα 10χλμ είχα περάσει 3-4 δευτερόλεπτα πιο αργά το χλμ, ίσως να είχα περισσότερες δυνάμεις στο τέλος, δεν πειράζει, από τις εμπειρίες μαθαίνουμε, άλλωστε ήταν μόλις ο δεύτερος μου Ημιμαραθώνιος. Νερό, μπανάνα κλπ, χάραγμα του χρόνου στην πίσω πλευρά του μεταλλίου, κουβεντούλα με άλλους δρομείς και ανταλλαγή εμπειριών (έδειχνα και σε έναν fan της Fener το γκολ του Muslimovic και μου έλεγε μικρός είμαι, δεν το θυμάμαι, τώρα το έμαθες του λέω 😉) και επιστροφή ξενοδοχείο με τα πόδια αρκετή ώρα μετά.

Όσον αφορά τη διαδρομή, είναι σχεδόν flat, με κάποια πολύ μικρά κομμάτια ανηφόρα - κατηφόρα, οριακά ανύπαρκτα. Με εκκίνηση στο Yenikapi τρέχεις αρχικά δίπλα στο Βόσπορο, μετά στην γέφυρα του Γαλατά στο ένα ρεύμα, αμέσως αναστροφή και τρέξιμο στο αντίθετο ρεύμα και μετά δίπλα στον Κεράτιο Κόλπο, κάτω από τις γειτονιές Fener, Balat και τη Μεγάλη του Γένους Σχολή, ανεβαίνεις λίγο ακόμα και μετά το ίδιο κομμάτι επιστροφή απλά χωρίς τη γέφυρα του Γαλατά. Τροφοδοσία ανά 4 χλμ περίπου,οι εθελοντές εκπληκτικοί, συμμετοχή θεατών δυστυχώς μικρή, περίμενα περισσότερα. Και μια ιδιαιτερότητα που έχει ο συγκεκριμένος αγώνας είναι ότι το chip time δεν είναι ενσωματωμένο στο BIB number αλλά χωριστά και το δένεις στα παπούτσια με τα κορδόνια. Συμμετοχές γύρω στις 8000 στον Ημι και κοντά στις 10000 στο 10αρι (το οποίο είχε εκκίνηση στις 8:00)

Αποτίμηση προσωπικά άκρως θετική, άλλωστε η Κωνσταντινούπολη είναι η αγαπημένη μου πόλη και ήταν μεγάλη μου χαρά να τρέξω εκεί. Τις επόμενες μέρες μέχρι την Τρίτη το βράδυ που θα έπαιρνα λεωφορείο για Θεσσαλονίκη ακολούθησαν φαγητά, ναργιλέδες, ηλιοβασιλέματα και βόλτες στο Βόσπορο και περιπλανήσεις σε μέρη κατά βάση μη τουριστικά (4η επίσκεψη άλλωστε - Kadikoy στην ασιατική πλευρά αγαπημένη περιοχή για όσους ξέρουν από Κωνσταντινούπολη).

Αυτά και ψάχνω αγώνα πριν τον επόμενο στόχο που είναι το Ioannina Lake Run το Σεπτέμβριο.

Αν φτάσατε μέχρι εδώ, είστε ήρωες, μάλλον έχετε αντοχές, σκεφτείτε το μήπως βγείτε για κάνα χαλαρό τρεξιματάκι 🙃

Ακολουθούν φωτογραφίες, αρχικά του αγώνα και έπειτα κάποιες ακόμα

View attachment 534401

View attachment 534402

View attachment 534403

View attachment 534404

View attachment 534405

View attachment 534406

View attachment 534407

View attachment 534408

View attachment 534409

View attachment 534410

View attachment 534411

View attachment 534412

Balat, μικρή βόλτα το Σάββατο πριν τον αγώνα
View attachment 534413

Sayla Manti στο Kadikoy
View attachment 534414

Çorlulu Ali Paşa Nargile
View attachment 534415
View attachment 534416

Zincirli Han
View attachment 534417

Buyuk Valide Han, είναι λίγο δύσκολο να βρεις το καφέ
View attachment 534418

Αιγυπτιακό Παζάρι
View attachment 534419

Rustem Pasa Mosque
View attachment 534420

Πολιτιστικό κέντρο Nazim Hikmet - Kadikoy
View attachment 534421

Η Πόλη ανήκει στις γάτες της
View attachment 534422

View attachment 534423

Moda
View attachment 534424
View attachment 534425

Kadikoy
View attachment 534426

Fil Fil Lahmacun - Kadikoy
View attachment 534427

Ηλιοβασίλεμα στο Βόσπορο (καραβάκι από Kadikoy για Eminonu, στο βάθος Blue Mosque και Αγιά Σοφιά
View attachment 534428

Freddo espresso από Vasil Bey
View attachment 534429

Eminonu με πύργο του Γαλατά στο βάθος
View attachment 534430

Kuzguncuk
View attachment 534431

View attachment 534432

Πολύ ωραία εμπειρία συγχαρητήρια πολλά...

Έχω τρέξει την Κωνσταντινούπολη τουλάχιστον σε 10 διαφορετικούς αγώνες από 10αρακι στα τείχη και Yedi Kule , μέχρι και trail στο νησάκι της Πριγκήπου.
Στον Γαλατά ψιλή ...Βροχή και στα Ταταυλα μπόρα .....19th Istanbul Half Marathon 2024
Ο συγκεκριμένος Ημιμαραθώνιος όμως είναι ο αγώνας της καρδιάς μας γιατί είναι όλος παραλιακός στο Βόσπορο, στον Κερατειο Κόλπο και είναι από μόνος του μια διαφήμιση της παλιάς πόλης του Βυζαντίου....τον έχω τρέξει τερματίσει δύο φορές!!!

Στον Γαλατά ψιλή ...Βροχή και στα Ταταυλα μπόρα .....19th Istanbul Half Marathon 2024

duty_free

Member
Ξεκινήσαμε από το Γεντί Κουλέ και μέσα από τα στενά της Άνω Πόλης , πάντα με θέα προς τη θάλασσα , διασχίσαμε τη Μονή Βλατταδων,υπό το περίεργο βλέμμα των καλεσμένων της βαφτισης , περάσαμε μέσα από τον Όσιο Δαυιδ υπό το χειροκρότημα του γλυκύτατου ιερέα , διακόψαμε μια λειτουργία στον Άγιο Νικόλαο τον Ορφανό, μας βγήκε η ψυχή στον ανήφορο μέχρι τους Κήπους του πασά
οὐάου, πῶς μοι ξέφυγε κἄτι τέτοιο γαμιστερότατο; Εἶναι ἐνιαύσιο; Μακάρι· τέτοιες γὰρ δραστηριότητες δὲν παύουσιν ποτὲ ἐφελκύουσαι τὴν προσοχή.

fenia42

Member
Μέγας Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Σήμερα στον Κοκκινοπηλο Ολύμπου διεξήχθη ο αγώνας skyrace Faethon 24 χιλιομέτρων , ένας από τους πιο όμορφους αγώνες της χώρας μας που φτάνει στις κορυφές του Ολύμπου και το Faethon trail στα 14 χιλιόμετρα . Οι αγώνες αυτοί έχουν μεγάλη συναισθηματική αξία για μένα και τον αγαπημένο μου καθώς εδώ είναι η γενέτειρα του πατέρα του που έφυγε από τη ζωή πρόσφατα. Τρέξαμε τα 14 χιλιόμετρα στη μνήμη του λοιπόν και 2 χιλιόμετρα μέχρι τον τερματισμό θα έπαιρνα όρκο ότι ήταν μαζί μας .
Τον περασμένο Οκτώβρη κάναμε δυο πεζοπορίες σε αυτά τα μονοπάτια και κάπου εκεί μας ήρθε η ιδέα να ξεκινήσουμε το τρέξιμο μέχρι τον Ιούλιο για να πάρουμε μέρος. 9-10 μήνες προπόνησης και τα καταφέραμε σήμερα.
Να είμαστε καλά και θα το καθιερώσουμε κάθε χρόνο και όταν μεγαλώσουμε λίγο ακόμα θα πάμε και στα 24 χιλιόμετρα .
IMG_3356.jpeg

(Φωτογραφία από τον Οκτώβρη που γεννήθηκε η ιδέα )

Attachments

andpsy

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κοπεγχάγη, Κάρντιφ
Ταξίδι-Όνειρο
Νότια Αμερική / Ισλανδία
Έτρεξα και εγω, μιας και κατάγομαι απο την ευρύτερη περιοχή!
Είχα τρέξει και περσι, πολύ ωραιος αγώνας/διαδρομή!
Συγχαρητήρια για τον αγώνα σου!

Attachments

fenia42

Member
Μέγας Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Έτρεξα και εγω, μιας και κατάγομαι απο την ευρύτερη περιοχή!
Είχα τρέξει και περσι, πολύ ωραιος αγώνας/διαδρομή!
Συγχαρητήρια για τον αγώνα σου!
Αλήθεια ; Τίνος είσαι εσύ ; 🤣
Αντε και του χρόνου να ανταμώσουμε! Στο μεταξύ τρεις μέρες στο χωριό τι φαγητό φάγαμε ! Δε μπορείς να φανταστείς !

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
35.232
Μέλη
40.252
Νεότερο μέλος
Fetah Belaj

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom