Για εμάς που πάντα φαντασιωνόμασταν πύργους με χοντρούς, πέτρινους τοίχους, βαριές ξύλινες πόρτες με μεταλλικές λεπτομέρειες, απρόσιτα παράθυρα, τάφρους και γεφύρια, αλλά τα εντυπωσιακά ευρωπαϊκά κάστρα μας πέφτουν λίγο μακριά (και λίγο ακριβά), ο Πύργος της Ζαρούχλας στην Ορεινή Αχαΐα είναι το πλέον κατάλληλο μέρος να ικανοποιήσουμε αυτή τη φαντασίωση!

Δεν είμαστε ακριβώς σίγουροι πότε χτίστηκε ο πύργος, θα είναι όμως κάπου το 16ο ή το 17ο αιώνα. Αργότερα πρέπει να πέρασε στην ιδιοκτησία της οικογένειας Φωτήλα, όχι όμως του ίδιου του Ασημάκη Φωτήλα όπως συχνά λανθασμένα αναφέρεται. Η θέση του είναι πραγματικά οχυρή, δίπλα σε ένα ρέμα πάνω στην πλαγιά και η είσοδος γινόταν από τον πρώτο όροφο, μέσω μιας γέφυρας! Έχει ισόγειο και δύο ορόφους χωρίς μπαλκόνια, με χοντρούς συμπαγείς τοίχους, πολεμίστρες, καθώς επίσης και μια ζεματίστρα, αμυντικό έργο από το οποίο κατά την παράδοση, έχυναν ζεστό λάδι η νερό στους επίδοξους επιδρομείς.

το ισόγειο υπάρχει κουζίνα στην οποία σερβίρεται το πρωινό, καθώς επίσης και ένα άνετο σαλόνι. Μια εσωτερική σκάλα οδηγεί στα 4 άνετα δωμάτια, καθένα με δικό του μπάνιο, που μπορούν να φιλοξενήσουν συνολικά γύρω στα 12 άτομα ενώ ενοικιάζονται τόσο ξεχωριστά όσο και ενιαία. Μια πραγματικά ιδιαίτερη πρόταση διαμονής, στο όμορφο χωριό της Ζαρούχλας, που βρίσκεται σε απόσταση βολής από τα Καλάβρυτα και τις λίμνες Τσιβλού και Δόξα. Αν είστε μεγάλη παρέα, μη διστάσετε: κλείστε όλο τον Πύργο, βγείτε για εξερεύνηση, πεζοπορία και γουρούνες στην περιοχή και το βράδυ στο σαλόνι του Πύργου για γέλια και επιτραπέζια. Είναι σίγουρο ότι θα περάσετε αξέχαστα!

Αρχική